Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PaniHa wrote:Ja nie bardzo kumam, puszek mogłabym prosić o poradę?
Ja mam abrh- mój mąż brh+
Po pierwszym porodzie 2.5 roku temu nie dostałam immunoglobiny.
Teraz robiłam grupę krwi i mam napisane że przeciwciała nie wykryte.
Nie wiem jaka grupę ma moja córka, na wypisie ze szpitala nie ma info. Czy w takim razie teraz powinnam mieć podana? Będę wdzięczna za nformacje ❤️
-
salenne wrote:Teraz już na pewno będę mądrzejsza. Wygląda na to, że miałam szczęście, że córka też jest ujemna.
salenne lubi tę wiadomość
-
PaniHa wrote:Ja nie bardzo kumam, puszek mogłabym prosić o poradę?
Ja mam abrh- mój mąż brh+
Po pierwszym porodzie 2.5 roku temu nie dostałam immunoglobiny.
Teraz robiłam grupę krwi i mam napisane że przeciwciała nie wykryte.
Nie wiem jaka grupę ma moja córka, na wypisie ze szpitala nie ma info. Czy w takim razie teraz powinnam mieć podana? Będę wdzięczna za nformacje ❤️
-
U nas jest potencjalny konflikt. W kazdej ciazy bralam zastrzyk i po kazdym porodzie i poronieniu tez dostawalam (obie corki dodatnie po tatusiu) 😅
Jestem po prenatalnych! Wszystko dobrze! Maluch ma 6.36 cm 😍 NT 1.1 cm, kość nosowa obecna, anatomia w porzadku ❤salenne, puszek369, Mommy2, Ania00, Różowa_90, bridagues, Maybelle, megson91, kasha86, GabaŻaba, Lexia, Bunia89, DeLaCruz, Lili90, Czarna32, Darinka, asienka30, a.ky.ska, Ani0nka, Felinka94 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
sara9555 wrote:A widziałyście u Gin taką książeczkę o ryzyku depresji, o wyglądzie karty ciąży? Ktoś coś wie?
Ja nawet dostałam tę książeczkę, jest miejsce, żeby wypełnić dwa razy - odpowiada się na pytania, takie badanie przesiewowe w kierunku depresji, bo ciężarne są na nią bardziej narażone.
megson91, sara9555 lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
sara9555 wrote:A widziałyście u Gin taką książeczkę o ryzyku depresji, o wyglądzie karty ciąży? Ktoś coś wie?
I pytania na zasadzie np
Nie jestem smutna ani przygnębiona i jest a b c d i każda punktowana od 0 do 3Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 19:52
sara9555 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Ja mam...test becka
I pytania na zasadzie np
Nie jestem smutna ani przygnębiona i jest a b c d i każda punktowana od 0 do 3Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
antonna wrote:U nas jest potencjalny konflikt. W kazdej ciazy bralam zastrzyk i po kazdym porodzie i poronieniu tez dostawalam (obie corki dodatnie po tatusiu) 😅
Jestem po prenatalnych! Wszystko dobrze! Maluch ma 6.36 cm 😍 NT 1.1 cm, kość nosowa obecna, anatomia w porzadku ❤antonna lubi tę wiadomość
-
A jak jest z konfliktem w grupach głównych? Kiedy on wychodzi? U nas pierwsza ciąża, ja A0rh+, mąż B0rh+. Dziecko może po nas mieć tak na prawdę każdą grupę krwi i na pewno będzie rh+ (a pewność stąd, że i moja mama i teściowa mają grupę 0).👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia, Maybelle ja mam to samo z brzuchem. Nie jesteście wyjątkami 🤣 Może nie, że na niego nie czekam, ale prędzej czy później się pojawi, byle dziecko się w środku dobrze rozwijało.
Gratulujacje udanych wizyt i prenatalnych:) Swoje mam dopiero początkiem lutego. Troszkę na nie czekam niecierpliwie.
Coś mnie infekcje chcą łapać, jak nie zatoki zatkane co w miarę ogarnęłam to teraz mnie gardło drapać zaczęło 😑 chyba umówię jakaś teleporade u internisty, bo mleko z miodem, masłem I czosnkiem słabo działa (ale to o dziwo umiem wpić ) 😄🤢
Też dostałam test Becka do wypełnienia przed kolejną wizytą. Jak dla mnie te pytania są straszne i bardzo skrajne, no ale jeżeli ktoś faktycznie miałby problem i zmagał się z problemem depresji to chyba lepiej mieć szansę na pomoc specjalistów w tym zmaganiu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 21:05
-
Lexia wrote:A jak jest z konfliktem w grupach głównych? Kiedy on wychodzi? U nas pierwsza ciąża, ja A0rh+, mąż B0rh+. Dziecko może po nas mieć tak na prawdę każdą grupę krwi i na pewno będzie rh+ (a pewność stąd, że i moja mama i teściowa mają grupę 0).
Są jeszcze te wszystkie konflikty z innymi składnikami krwi, te Keller itp. Jednak naprawdę nie ma co myśleć o tym. http://konfliktserologiczny.pl/rodzaje-konfliktu-serologicznego-2/
Bardzo rzadko się zdarza, ale istotne są badania przeciwciał i na początku i na koniec viazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 21:12
Lexia lubi tę wiadomość
-
Karoola wrote:Ja widziałam w zaleceniu ze w ciąży trzeba 2 razy zrobić ten test, ciekawe czy go dostanę.
Dostałam to ale narazie nie kazali wypełniać może pod koniec 14 tyg 🙂Karoola lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Dziewczyny pisałam Wam że po ostatnim epizodzie z plamieniami zamówiłam koszule i szlafrok do szpitala i ta koszula jest mega, zamówię jeszcze z dwie. Wygląda trochę jak sukienka więc jak po porodzie będą rodzice czy teściową to spokojnie nie trzeba się przebierać 🤣 polecam bardzo, fajny materiał https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-siena-malaga-dolce-sonno
DeLaCruz, Sylvka, Karoola, Malina330 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:Dziewczyny pisałam Wam że po ostatnim epizodzie z plamieniami zamówiłam koszule i szlafrok do szpitala i ta koszula jest mega, zamówię jeszcze z dwie. Wygląda trochę jak sukienka więc jak po porodzie będą rodzice czy teściową to spokojnie nie trzeba się przebierać 🤣 polecam bardzo, fajny materiał https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-siena-malaga-dolce-sonno