Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie 😊 Wszystko ok, 1,7 cm malutkiego człowieka ❤ Pobrała mi próbkę do cytologii, dała skierowanie na badania i widzimy się 14 lutego 👍
Niestety już zaznaczyła, że będzie mi robiła problemy z l4 bo według niej nie powinnam być cała ciąże na l4... w poprzedniej ciąży jej to nie przeskadzało 🙁sara9555, salenne, Aga007, Maybelle, puszek369, Ani0nka, antonna, bridagues, Różowa_90, kasha86, Lexia, Malina330, Lili90, asienka30, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysara9555 wrote:A widziałyście u Gin taką książeczkę o ryzyku depresji, o wyglądzie karty ciąży? Ktoś coś wie?
-
nick nieaktualnyByłam dziś na badaniach i część wyników już mam. Powiem Wam, że tak pięknej, wręcz książkowej morfologii się nie spodziewałam. Czekam jeszcze tylko na wynik WZW i przeciwciał rhD (będziemy mieli z mężem konflikt serologiczny, czeka mnie podanie immunoglobuliny).
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:Byłam dziś na badaniach i część wyników już mam. Powiem Wam, że tak pięknej, wręcz książkowej morfologii się nie spodziewałam. Czekam jeszcze tylko na wynik WZW i przeciwciał rhD (będziemy mieli z mężem konflikt serologiczny, czeka mnie podanie immunoglobuliny).
Dzisiaj robiłam jeszcze pta wlasnie w sprawie konfliktuCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
nick nieaktualnyKaroola wrote:A w ciąży zawsze się podaje? Mimo że po porodzie była podana?
Dzisiaj robiłam jeszcze pta wlasnie w sprawie konfliktuKaroola lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:W pierwszej ciąży nie miałam podanej wcale. Na wypisie ze szpitala mam informację, że nie zakwalifikowano do podania. Nie wiem jak będzie teraz w sumie, ale wydawało mi się, że przy drugiej ciąży jakby z automatu się podaje.
salenne lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Jestem ciekawa od czego to zależy 🤔Córka w 2013 r
Kir-AA
To, że u mamy jest grupa jmujemna, a u ojca dodatnia nazywamy niezgodnością serologiczna. Konflikt jest jak u my Rh ujemnej są już przeciwciała anty Rh minus. Wtedy już się nie podaje immunoglobuliny,bo już do niego doszlo. Aktualnie nfz refunduje immunoglobulina w ciąży dla kobiet Rh minus.
Nawet jak chodzicie do lekarza prv, komedie się zapisać do przychodni, gdzie.robia. to.vhyba 26-30 tc jakoś tak.
Immunoglobulina po porodzie podaje się mamie ujemnej, jeżeli nie ma przeciwciała, a dziecko ma gr dodatnia, po to.pobiera się krew z pępowiny na oznaczenie gr krwi po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 18:33
salenne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:To, że u mamy jest grupa jmujemna, a u ojca dodatnia nazywamy niezgodnością serologiczna. Konflikt jest jak u my Rh ujemnej są już przeciwciała anty Rh minus. Wtedy już się nie podaje immunoglobuliny,bo już do niego doszlo. Aktualnie nfz refunduje immunoglobulina w ciąży dla kobiet Rh minus.
Nawet jak chodzicie do lekarza prv, komedie się zapisać do przychodni, gdzie.robia. to.vhyba 26-30 tc jakoś tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 18:34
-
salenne wrote:Czyli w zasadzie powinnam w pierwszej ciąży dostać 🤔
Karoola lubi tę wiadomość
-
W ciąży zawsze robi się dwa razy przeciwciała. Wiecie może być tex konflikt w grupach głównych. Raz miałam taka pacjentkę. Ogólnie dzieci z konfliktu trzeba od razy naświetlać ( bo żółtaczka murowana), jest duże ryzyko, że trzeba będzie zrobić transfuzje wymienna. Ja mówię o.konflikcie już z przeciwciałami. Dlatego tak ważna jest ta immunoglobulina
Karoola, Karo_lalala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:W ciąży zawsze robi się dwa razy przeciwciała. Wiecie może być tex konflikt w grupach głównych. Raz miałam taka pacjentkę. Ogólnie dzieci z konfliktu trzeba od razy naświetlać ( bo żółtaczka murowana), jest duże ryzyko, że trzeba będzie zrobić transfuzje wymienna. Ja mówię o.konflikcie już z przeciwciałami. Dlatego tak ważna jest ta immunoglobulina
Dostałam ją już dwa razy, raz po cc. Raz po poronieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 18:44
Córka w 2013 r
Kir-AA
Ja nie bardzo kumam, puszek mogłabym prosić o poradę?
Ja mam abrh- mój mąż brh+
Po pierwszym porodzie 2.5 roku temu nie dostałam immunoglobiny.
Teraz robiłam grupę krwi i mam napisane że przeciwciała nie wykryte.
Nie wiem jaka grupę ma moja córka, na wypisie ze szpitala nie ma info. Czy w takim razie teraz powinnam mieć podana? Będę wdzięczna za nformacje ❤️Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
PaniHa wrote:Ja nie bardzo kumam, puszek mogłabym prosić o poradę?
Ja mam abrh- mój mąż brh+
Po pierwszym porodzie 2.5 roku temu nie dostałam immunoglobiny.
Teraz robiłam grupę krwi i mam napisane że przeciwciała nie wykryte.
Nie wiem jaka grupę ma moja córka, na wypisie ze szpitala nie ma info. Czy w takim razie teraz powinnam mieć podana? Będę wdzięczna za nformacje ❤️Córka w 2013 r
Kir-AA
salenne wrote:Mój mąż ma dodatnie rh. W ciąży z córką miałam badane przeciwciała dwa razy i trzeci tuż przed porodem. W sumie nawet mi lekarka nie wspominala o możliwości podania jej odpłatnie.
-
Karoola wrote:Mi tłumaczyli ze po porodzie zawsze się dostaje niezależnie jaki rh ma maz (bo może jednak nie mąż jest tatusiem)