Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybelle wrote:Jak coś jest nie tak, to są tego objawy.. Albo nagły brak objawów, albo krwawienie, albo plamienie.. Z każdą rzeczą, która nas niepokoi moze udać się na pogotowie i wykonają wtedy usg wcześniej. Tak jest w Irlandii. Do 12 tygodnia ciąża ma się rozwijać sama. I tak nie jesteśmy w stanie wpłynąć na jej rozwój, więc zostawiamy to naturze. Natura wie co robi. I to ma sens.
Ale jeśli cokolwiek dzieje się zlego, to zawsze można jechac na emergency i zrobią usg bez problemu. W poprzedniej ciąży mialam ogromny bol brzucha i myslalam, że ronię. Pojechaliśmy na Emergency i zrobili usg, wszystko było w porządku. Więc nie jest tak, że jesteśmy pozostawieni bez opieki. Wręcz przeciwnie. Czuję się tutaj bardzo zaopiekowana. I nie jest siana niepotrzebna panika. Ciąża wymaga spokoju, i tak się tu do niej podchodzi. Jako do rzeczy najnaturalniejszej w świecie. Bo taką jest. Ciąża jest naturalna, nie jest chorobą. I o ile nie ma niepokojących znaków, to trzeba ją zostawić naturze 😉
Moim zdaniem bardzo zdrowe podejście ☺️💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Maybelle wrote:Jak coś jest nie tak, to są tego objawy.. Albo nagły brak objawów, albo krwawienie, albo plamienie.. Z każdą rzeczą, która nas niepokoi moze udać się na pogotowie i wykonają wtedy usg wcześniej. Tak jest w Irlandii. Do 12 tygodnia ciąża ma się rozwijać sama. I tak nie jesteśmy w stanie wpłynąć na jej rozwój, więc zostawiamy to naturze. Natura wie co robi. I to ma sens.
Ale jeśli cokolwiek dzieje się zlego, to zawsze można jechac na emergency i zrobią usg bez problemu. W poprzedniej ciąży mialam ogromny bol brzucha i myslalam, że ronię. Pojechaliśmy na Emergency i zrobili usg, wszystko było w porządku. Więc nie jest tak, że jesteśmy pozostawieni bez opieki. Wręcz przeciwnie. Czuję się tutaj bardzo zaopiekowana. I nie jest siana niepotrzebna panika. Ciąża wymaga spokoju, i tak się tu do niej podchodzi. Jako do rzeczy najnaturalniejszej w świecie. Bo taką jest. Ciąża jest naturalna, nie jest chorobą. I o ile nie ma niepokojących znaków, to trzeba ją zostawić naturze 😉Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Też jestem zdania, że co ma być to będzie... Ale niestety nie zawsze organizm współgra i "informuje" wtedy może dojść do zakażenia.
Ale dobrze ze czujesz się bezpiecznie ♥️
Ogólnie z tego co czytałam niestety dużo dziewczyn po przejściach za granica, bezpiecznie się przez to nie czuje.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Czekamy na kolejne cudowne wiadomości z wizyt i zdjęcia bombelkôw 🥰
Różowa_90, Karoola lubią tę wiadomość
-
Ania00 wrote:Ja już po wizycie, wszystko dobrze z dzidziusiem, całe 3.69cm szczęścia ❤️
Ania00 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
_Luna_ wrote:Ale macie piękne brzuszki 🥰 az zaczynam się stresować że ja jeszcze nie mam choć to moja pierwsza ciąża więc może potrzeba czasu
sara9555 lubi tę wiadomość
-
U mnie nie wiem czy widać bo przybyło mi w ostatnim czasie tłuszczyku na brzuchu, ale bo wnetrznościach czuje, że ciąża rośnie. Znowu jaki kiedyś nie mogę siedzieć bo mnie dusi. W poprzedniej ciąży przebadali mnie wzdłuż i wszerz i nic mi nie było tylko ciąża uciskała bebechy.
Siedzę pod gabinetem i się denerwuje 😬🙁 -
Piękne brzuszki ❤️ U mnie tez druga ciąża i zero brzucha 🙈w pierwszej tez miałam malutki do porodu jak w 6 miesięcy🤦♀️ Może teraz szybciej będzie. Waga tez bez zmian a teraz jem z dwoje… na początku gorzej się czułam ale wracam do siebie
sara9555 lubi tę wiadomość
-
Ale piękne brzuszki! 🥰🥰🥰
Jejku uświadomiła m sobie ze przez moją nadwagę nie będzie widać brzucha jak mnie wzdyma to faktycznie wyglądam jak do porodu 🙈 ale jestem świadoma że to nie ten brzuszek 🥺sara9555 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Flame1991 wrote:Piękne brzuszki ❤️ U mnie tez druga ciąża i zero brzucha 🙈w pierwszej tez miałam malutki do porodu jak w 6 miesięcy🤦♀️ Może teraz szybciej będzie. Waga tez bez zmian a teraz jem z dwoje… na początku gorzej się czułam ale wracam do siebie
-
U mnie pierwsza ciąża i dopiero 9ty tydzień leci, ale chyba jestem wyjątkiem w temacie, bo mam nadzieję, że brzuch pokaże się późno i nie będzie jakiś mega wielki- zdrowiej dla mnie i mojego kręgosłupa, no i dla psychiki. Zresztą, akurat aspekt rośnięcia w ciąży i nieuchronnej zmiany ciała bardzo mnie zawsze do niej zniechęcał... Ale to tylko moje podejście, Wy się cieszcie brzuszkami, jeśli sprawia Wam radość to, że rosną
Aga007, megson91, Malina330 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
O kurczę Lexia chyba nie spotkałam się z takim podejściem jak Twoje no ale jaki będziesz miała brzuszek na to wpływu nie masz niestety najważniejsze aby ten dziec w brzuchu zdrowo się rozwijał i było mu tam dobrze
-
Ani0nka wrote:O kurczę Lexia chyba nie spotkałam się z takim podejściem jak Twoje no ale jaki będziesz miała brzuszek na to wpływu nie masz niestety najważniejsze aby ten dziec w brzuchu zdrowo się rozwijał i było mu tam dobrze
Haha, no mówiłam, że jestem wyjątkiem 😂 ale serio, nigdy mnie brzuszki nie zachwycały. I wiadomo, nie mam wpływu na to, jaki będzie, natomiast na pewno nie marzę o pokaźnym ciążowym bebzonku i wolałabym, żeby ludzie się dziwili, że mam taaaaki mały brzuch, niż w 6. miesiącu pytali, czy za chwilę rodzę 😉 będzie co ma być, ale pomarzyć (i mieć nadzieję) można 😉
A co do dziecia w brzuchu to wiadomo, niech się rozwija dobrze, to zupełnie inna kwestia 😉Ani0nka, megson91, Malina330 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
_Luna_ wrote:Ale macie piękne brzuszki 🥰 az zaczynam się stresować że ja jeszcze nie mam choć to moja pierwsza ciąża więc może potrzeba czasu
-
Ja niestety nie doszłam do wagi sprzed ciąży i zaczynam z +6kg ale mam nadzieje ze mniej przytyje i tak to jest fajne ze nie trzeba wciągać brzucha
-
Lexia wrote:U mnie pierwsza ciąża i dopiero 9ty tydzień leci, ale chyba jestem wyjątkiem w temacie, bo mam nadzieję, że brzuch pokaże się późno i nie będzie jakiś mega wielki- zdrowiej dla mnie i mojego kręgosłupa, no i dla psychiki. Zresztą, akurat aspekt rośnięcia w ciąży i nieuchronnej zmiany ciała bardzo mnie zawsze do niej zniechęcał... Ale to tylko moje podejście, Wy się cieszcie brzuszkami, jeśli sprawia Wam radość to, że rosną👧 2017 ❤ 👶 2021