Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Widocznie to Twoja pierwsza ciąża i jesteś szczuplutka ja mam pozostałości pociążowe i nie tylko wiec to nie tylko brzuszek ciążowy 😅
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 00:58
Różowa_90, Mommy2, Lili90, vesper, megson91, asienka30, DeLaCruz, Ani0nka, a.ky.ska, bridagues, sara9555, Anuszka28, Malina330 lubią tę wiadomość
-
Śliczne macie brzuszki 🥰
Mój wieczorem jest taki wzdęty 🙈 coś już też przez dzień widać, ale wieczorem to już jakbym miała rodzić.
Gratuluję udanych wizyt i kciuki za te, które będą.Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Witajcie. Miałam bardzo ciężki weekend. Dzisiaj mąż pracuje, a ja z małym się bujam, że się tak wyrażę.
Wczoraj w końcu udało się go położyć spać parę minut o 22 i to był ogromny sukces. Po wielu tygodniach udało nam się wczoraj wyjść na spacer.
Dziewczyny, ja niestety mam bardzo poważne problemy z żołądkiem i z oddychaniem. Wystarczy, że zjem troszeczkę więcej odrazu zaczynam kasłać i mam duszności 😔 Nie miałam pojęcia skąd ten kaszel. Zwalałam winę na alergię a okazuje się, że kolejny raz macica wypycha wszystko do góry i mam uciśnięty żołądek. Nie mam pojęcia dlaczego tak mam,chyba taka moja natura. W poprzedniej ciąży miałam podobne problemy. Wczoraj dusiłam się i dusiłam az wkońcu zmieniłam stanik na sportowy i mi przeszło 😳
Ogólnie jeszcze przed ciążą miałam przepuklinę rozworu przełykowego i pewnie to też powoduje, że żołądek wędruje za wysoko aż pod żebra... i mam duszności. Musze jeść malutko, pić mięte i siemie lniane na czczo i przed każdym posiłkiem.
Dzisiaj po 15 mam wizytę u gin na nfz. Bardzo się denerwuję.
Gratuluję Wam udanych wizyt 😘 i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania 😊 -
puszek369 wrote:Możesz zrobić po usg, wynik jest tego samego dnia wieczorem. Wysyłasz lekarzowi co robił prenatalne ( musi kiec certyfikat fmf). Badanie pappa to osocze białko ciążowe i wolna beta hcg KRYPTOR
A jak mnie umówili na USG i na poprawnie krwi tego samego dnia to tez ok ? Chciałam przyjechać wcześniej na pobranie krwi, ale mnie zbyli mówiąc, że nie ma potrzeby i teraz się zastanawiam ..
aaa i mam pytanie jeszcze bo nie pamietam - to usg które się robi przy pappa to jest dopochwowe czy już przez brzuch ?
New Baby
Julia -
Ja przez brzuch miałam wykonywane 😊
kasha86 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
kasha86 wrote:A jak mnie umówili na USG i na poprawnie krwi tego samego dnia to tez ok ? Chciałam przyjechać wcześniej na pobranie krwi, ale mnie zbyli mówiąc, że nie ma potrzeby i teraz się zastanawiam ..
aaa i mam pytanie jeszcze bo nie pamietam - to usg które się robi przy pappa to jest dopochwowe czy już przez brzuch ?kasha86 lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
kasha86 wrote:A jak mnie umówili na USG i na poprawnie krwi tego samego dnia to tez ok ? Chciałam przyjechać wcześniej na pobranie krwi, ale mnie zbyli mówiąc, że nie ma potrzeby i teraz się zastanawiam ..
aaa i mam pytanie jeszcze bo nie pamietam - to usg które się robi przy pappa to jest dopochwowe czy już przez brzuch ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 13:32
-
aaa i mam pytanie jeszcze bo nie pamietam - to usg które się robi przy pappa to jest dopochwowe czy już przez brzuch ?
Co do potwierdzania ciąży to u mnie w Norwegii pierwsze i jedyne usg 18-20tc, nie potwierdzają ciąży, polegają na testach domowych. Nawet bety nie robią 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 13:54
-
_Luna_ wrote:Ale macie piękne brzuszki 🥰 az zaczynam się stresować że ja jeszcze nie mam choć to moja pierwsza ciąża więc może potrzeba czasuCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
JaSzczurek wrote:Przez brzuch z zastrzezeniem, ze jakby cos słabo było widać, to też dopochwowym.
Co do potwierdzania ciąży to u mnie w Norwegii pierwsze i jedyne usg 18-20tc, nie potwierdzają ciąży, polegają na testach domowych. Nawet bety nie robią 🤭
Nie wyobrażam sobie nie mieć usg.. Jak ostatnio poroniłam to betę miałam przez 2 miesiące po poronieniu bardzo wysoka.. Poronienie było trzeba wywołać.. Ciekawe jak jest coś nie tak, to slaboCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,