Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo_lalala wrote:Ja również 33, pierwsza ciąża
A myślałam, że tylko ja tu taka „stara” z pierwszą ciążą
Karo_lalala lubi tę wiadomość
-
Ja jestem z 6. czerwca, termina z Hania miałam na 7. ale młodej się nie śpieszyło i poczekała jeszcze 2 tygodnie 🙈 mam nadzieję, że teraz sprawniej pójdzie i nie będę się turlać do 42tygodnia🤦🏼♀️
-
Andzia35 wrote:Ja dziś dostałam wyniki NIFTY PRO. Zdrowy chłopczyk o którym marzyliśmy i jestem przeszczęśliwa. Juro jeszcze idę na usg prenatalne ale już na większym luzie. W końcu mogę zacząć cieszyć się ciążą bo będąc po poronieniach i dłuższych staraniach ciągle czułam lęk.
Cudowne wiesci!! 💜💜💜
Długo czekałaś na wynik Nifty pro?🤔Andzia35 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
PaniHa wrote:Ja mam termin na 9 a 10 mam 31 urodziny więc ciekawe czy się wyrobie 😁
Dziewczyny jak najlepiej obliczyć termin prenatalnych? Między okna USG mam trzy dni różnicy. Na który termin patrzeć? Lepiej iść 5 dni wcześniej czy później? 26 mam samo USG genetyczne w luxmedzie ale muszę w końcu umówić prywatnie USG plus pappe i nie wiem jaki termin wybrać.
A czemu nie zrobisz od razu PAPPA w Luxmedzie?
Ha tak chyba zrobie, żeby od razu mieć pełny „obraz” na usg. A najwyżej później jeszcze słodzę gdzieś prywatnie, jeśli będę mieć jakieś wątpliwości po tym usg w Luxmedzie. -
Jakasienka wrote:A czemu nie zrobisz od razu PAPPA w Luxmedzie?
Ha tak chyba zrobie, żeby od razu mieć pełny „obraz” na usg. A najwyżej później jeszcze słodzę gdzieś prywatnie, jeśli będę mieć jakieś wątpliwości po tym usg w Luxmedzie.Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
puszek369 wrote:Na nfz masz konsultacje genetyka usg, pappa.
I potem badanie polowkowe. Mówię o sytuacji, że masz skierowanie do poradni genetyczne na nfz
Ja w tym roku 30 o.o na szczęście dopiero w grudniu xd -
nick nieaktualnyJa kolejną wizytę mam we wtorek. Mam nadzieję, że szybko minie ten czas. Jakoś im dalej "w las" tym trochę mniej się stresuję.
Za to w sobotę wielki dzień. Jedziemy z córką do teściów i potem do mojej mamy z okazji dnia babci i dziadka. Chcemy też powiedzieć im, że kolejne wnuczę w drodze ❤️ Zamówiłam dla córki specjalną bluzeczkę na tę okazję ❤️Karo_lalala, megson91, Felinka94, Różowa_90, kasha86 lubią tę wiadomość
-
U nas też ten weekend będzie momentem informowania. Właściwie w piątek powiemy mojej stronie, w sobotę stronie męża. I normalnie się tym stresuję 🙈 i obstawiam, że będzie jak z informowaniem męża- jak wyobrażałam sobie to przed zajściem w ciążę, to mnie aż wzruszenie chwytało i łzy się lały, jak wyobrażałam sobie jego reakcję. A jak już doszło co do czego to śmiałam się nerwowo jak głupia i było zero wzruszu 😅 tak samo na ślubie itp. Podejrzewam, że z rodzicami będzie ta sama akcja 🤷🏼♀️
Co do prezentów- u mnie termin na 22-24.08, mąż jest z 16.08, a teściowa z 07.08 😅 także może dziecko zrobi prezent tacie. Choć wolałabym, żeby było bardziej w terminie, bo kolejny lew w rodzinie jakoś nie do końca mnie cieszy, charakterne są 😅👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
PaniHa wrote:W luxmedzie za USG i pappe liczą sobie 600zl a sprzętu nie mają rewelacyjnego więc jak mam samo USG to zrobię tak o żeby zrobić a prywatnie zrobię razem z Pappa na super sprzęcie i i polecanego lekarza
Mam usg genetyczne w pakiecie, liczyłam, ze zapłacę tylko za PAPPA, ewentualnie bHGC, jeśli gin mi nie zleci, a po Twojej wiadomości to się zastanawiam czy się nie przeliczylam.
Jeśli miałabym płacić 600 to tez wolę robić tym razem wszystko prywatnie, bo jeśli chodzi o usg to zmian lepszego specjalistę i i tak biorę pod uwagę usg prywatnie
-
Jakasienka wrote:Aaa chyba, ze tak. Napisałaś, że usg genetyczne robisz w Luxmedzie więc miałam wrażenie, że tylko za PAPPA trzeba dopłacić.
Mam usg genetyczne w pakiecie, liczyłam, ze zapłacę tylko za PAPPA, ewentualnie bHGC, jeśli gin mi nie zleci, a po Twojej wiadomości to się zastanawiam czy się nie przeliczylam.
Jeśli miałabym płacić 600 to tez wolę robić tym razem wszystko prywatnie, bo jeśli chodzi o usg to zmian lepszego specjalistę i i tak biorę pod uwagę usg prywatnieCóreczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Z jednej strony fajnie być tą najstarsza ciąża tutaj i przechodzić wszystko pierwsza a z drugiej cieszę się ze właśnie ciąża jestem w końca sierpnia i dzięki Wam wiem kiedy co gdzie robić
-
Ani0nka, Karo_lalala, Maybelle, bridagues, Darinka, Lexia, puszek369, Felinka94, Różowa_90 lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,