X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
Odpowiedz

Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶

Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jak było na poprzednim usg? Tez ponad 2 tyg różnicy?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • bridagues Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Ja 28 😊 rocznik 93. Czy jestem tu najmłodsza? 😄
    Anuszka28 wrote:
    Ja też jestem rocznik 93 (z kwietnia)
    Ja tez 93 ✌🏻

Maybelle, Anuszka28 lubią tę wiadomość

a8dougpjxqfb3pp2.png
    ukdy3e5eue419gpf.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Karola a jak było na poprzednim usg? Tez ponad 2 tyg różnicy?
    Ostatnie praktycznie tak, wcześniej była różnica 1 tyg z małym hakiem ale to była mega wczesna ciaza

Ani0nka, czarneniebo lubią tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to na spokojnie najważniejsze ze dzidziuś rośnie i serduszko ładnie bije ❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia to wspaniałe wiadomości! Gratulacje 🎊
    Puszek No mam te swoje wady rozwojowe ale to na 99% nie kwestia genetyczna aczkolwiek lekarz może swoje zażądać 🤔 mój pracuje też na nfz ale nie daje żadnych świadczeń w ramach nfz więc jeśli już to pewno tylko prywatnie... Ale dziękuję, juz teraz mam jasność :)
    Darinka Oj wybacz pomyleczke 🤭 aczkolwiek córcia też niech rośnie zdrowo a czemu nie :D
    Salenne my na wigilii dziadkom daliśmy w prezencie po smoczku i pieluszce 🙈🥰 uwielbiam takie sposoby przekazywania tych cudownych wieści :D
    Karoola spokojnie maluszek na pewno nadrobi 🥰
    Maybelle najmłodsza jestem póki co ja, bo 94 🙈😁

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:01

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • a.ky.ska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom też powiedzieliśmy w święta. Dostali małe skarpeteczki z misie. Jedną parę. Teraz z racji dwójki dopominają się o drugą parę 😅

loveforever1, Karo_lalala lubią tę wiadomość

💑+😺
    11 cs - 2cs z CLO.
    3.12 - 12 dpo ⏸
    5.01 Dwa maluszki 🥰
    👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
    07.07.2022 (34+4)
    💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, ale Tobie się należy skierowanie do poradni genetyczne na nfz w związku z ręką. Jak u nas w związku ze szpotawoscia stop u pierwszego.dziecka ( była delikatna, skończyło się na ćwiczeniach) bo to wada rozwojowa.
    Masz wtedy konsultacje genetyka, usg genetyczne, pappe i usg polowkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 16:20

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam wszystkim pieknych wynikow i udanych badan <3 :)

Dolaczam do klubu 33 :D

Ja na ostatniej wizycie (z bijacym serduszkiem) bylam 3 stycznia i gin ustawila kolejna na 31.01.22 a prenatalne na 14 lutego. Dluzy mi sie straszliwie... niby mam wewnetrzny spokoj, ale (pewnie jak kazda z nas) ) chcialabym JUZ wiedziec,ze wszystko jest ok.

Co do mowienia Familii... chyba jako jedyna mam podejscie, ze im pozniej tym lepiej :D Rodzicom moze moglabym powiedziec wczesniej, ale Tesciowie to "meczybuly" i dla zdrowia psychicznego oddale te nowine ile tylko sie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 16:57

kasha86 lubi tę wiadomość

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Felinka, ale Tobie się należy skierowanie do poradni genetyczne na nfz w związku z ręką. Jak u nas w związku ze szpotawoscia stop u pierwszego.dziecka ( była delikatna, skończyło się na ćwiczeniach) bo to wada rozwojowa.
    Masz wtedy konsultacje genetyka, usg genetyczne, pappe i usg polowkowe
    To skoro mój mi nie da to gdzie mam się upomnieć o to? Bo już wiem na 100% że ten mój ginekolog nie daje nic na nfz z prywatnego gabinetu a w przychodni przyszpitalnej nie przyjmuje...

Maybelle ah przeoczyłam :D ale to dobrze, całe życie jestem wszędzie i zawsze najmłodsza 🤷🏻‍♀️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Co do mowienia Familii... chyba jako jedyna mam podejscie, ze im pozniej tym lepiej :D Rodzicom moze moglabym powiedziec wczesniej, ale Tesciowie to "meczybuly" i dla zdrowia psychicznego oddale te nowine ile tylko sie da.

oar8vfxmpcbv3vzo.png

Ja też nie mówię rodzinie

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Mommy2 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Ja na ostatniej wizycie (z bijacym serduszkiem) bylam 3 stycznia i gin ustawila kolejna na 31.01.22 a prenatalne na 14 lutego. Dluzy mi sie straszliwie... niby mam wewnetrzny spokoj, ale (pewnie jak kazda z nas) ) chcialabym JUZ wiedziec,ze wszystko jest ok.

oar8vfxmpcbv3vzo.png

Aga, my jedziemy do moich teściów w weekend i nie zamierzam nic o ciąży wspominać ze względu na teściową, której wystarczy informacja, że dzidziuś się urodził 😅 Co do unikania noszenia syna to zwalę na kręgosłup ;) Moja mama nie interesuje się nami, więc dowie się na Wielkanoc :)
    Dziadkowi powiemy w jego urodziny, za miesiąc 😊 On się bardzo ucieszy :)
    Przestało mi się spieszyć z opowiadaniem o ciaży... spokojnie poczekamy do usg 1 trym.

Aga007 lubi tę wiadomość

• Jakasienka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    3a978bfaedbf.jpg

Poki co wszystko dobrze, jedynie dzidziuś z usg 2 tyg młodszy niż z om

Chyba na tym usg jest jakiś inny kalkulator wykorzystany niż na moim. A myślałam, ze są jedne wytyczne dot określania wieku ciąży.
    U mnie na ostatnim usg było 21mm i nam napisane 8t5d.
    U Ciebie nieco więcej a wiek ciąży to 8t3d.
    Nawet sobie sprawdziłam przed wizytą jakiej wielkości powinno być dziecko w tym dniu i wynik był dokładnie taki jak w
    kalkulatorze na perinatology.com
    Czyli u Ciebie powinno być chyba jakieś 8t 5-6d teraz.
    No chyba, że jest kilka „norm”. Nie ogarniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 16:44

Mommy2, Karoola lubią tę wiadomość

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    To skoro mój mi nie da to gdzie mam się upomnieć o to? Bo już wiem na 100% że ten mój ginekolog nie daje nic na nfz z prywatnego gabinetu a w przychodni przyszpitalnej nie przyjmuje...

Maybelle ah przeoczyłam :D ale to dobrze, całe życie jestem wszędzie i zawsze najmłodsza 🤷🏻‍♀️
    Ginekolog musi dać. Moj tex przyjmuje prywatnie tylko i mi dala. Powiedz mu, że masz wadę rozwojowa genetyczna i prosisz o skier domporadni genetycznej. Pewnie chce zebys u kiego robiła...

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Felinka94 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ginekolog musi dać. Moj tex przyjmuje prywatnie tylko i mi dala. Powiedz mu, że masz wadę rozwojowa genetyczna i prosisz o skier domporadni genetycznej. Pewnie chce zebys u kiego robiła...
    Ok a jeśli będzie się upierać to rodzinna może mi dać? Albo ewentualnie ginekolog na nfz jakikolwiek w momencie gdy nie prowadzę u niego ciąży? 🤔

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 01:01

Aga007 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    My też czekamy z powiedzeniem o ciąży. Jakbym mogla, to najchętniej bym powiedziała dopiero po urodzeniu 😅 Jakoś wcale mi się nie pali to opowiadania o tym. A jak sobie przypomnę telefony i wiadomości codziennie w 3 trymestrze "urodziłaś już?", to mi nie dobrze 😆

Moze (jezeli wszystko pojdzie dobrze) i bede kiedys oznajmiac rodzinie to oczywiscie nie podam daty wyliczonej przez gina 😆.. ale moze jakies 3/4 tygodnie pozniej :D zeby mi dali zyc.

Przyjaciolka miala sytuacje gdzie jej mama i tesciowa umawialy sie kiedy ja odwiedza w szpitalu... ale postawila sprawe jasno i stanowczo powiedziala,ze to oni beda odwiedzac kiedy uznaja za stosowne. Akurat to byl poczatek covidowego szalenstwa i z wszelkimi wizytami do najblizszej rodziny poczekali 3 czy 4 miesiace.

16udvfxm4jo5afw5.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga007 wrote:

Ja mam tak samooo. Ale brzuch juz widac, wypada powiedziec. Powiedzieliśmy wczoraj corce, a dzis widzialam sie z mama i jej powiedzialam, a ona "I co teraz? I co teraz zrobisz?" 😬 A ja sie pytam "ale co? O co chodzi, przeciez mam meza i nie jestem bezdomna" 🤦‍♀️ w ogole co za pytanie 🙄 Tak jakby trzecie dziecko nie moglo byc chciane i ze niby co? Wrecz pomyslalam, ze sugeruje aborcje czy cos 😅 A z ciekawostek sama ma trojke corek! Z teściami pewnie lepiej nie bedzie. No ale juz mnie moja matka wkurzyla, a jeszcze tesciom trzeba w sobote powiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 17:11

Jakasienka lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Aga007 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja mam tak samooo. Ale brzuch juz widac, wypada powiedziec. Powiedzieliśmy wczoraj corce, a dzis widzialam sie z mama i jej powiedzialam, a ona "I co teraz? I co teraz zrobisz?" 😬 A ja sie pytam "ale co? O co chodzi, przeciez mam meza i nie jestem bezdomna" 🤦‍♀️ w ogole co za pytanie 🙄 Z treściami pewnie lepiej nie bedzie. No ale juz mnie moja matka wkurzyla, a jeszcze tesciom trzeba w sobote powiedzieć.

Przesylam moc usciskow, takie cos to potrafi wyprowadzic z rownowagi... My po zareczynach robilismy oficjalne oswiadczenie o tym,ze sie pobieramy :D nic wielkiego... ale chyba nigdy nie dostalam takiego ignora :D moze nie wierzyli,ze po 7 latach bycia razem mozna wziac slub :D w kazdym razie teraz... im pozniej tym lepiej i kazde z nas swoim rodzicom.

16udvfxm4jo5afw5.png
  • Mirra Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    mama... a ona "I co teraz? I co teraz zrobisz?" 😬
    Haha, ah te mamy, spodziewam się podobnej reakcji, a po słowie bliźniaki, to dopiero się zacznie 😉

Karo_lalala, kasha86 lubią tę wiadomość

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ