Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Karola a jak było na poprzednim usg? Tez ponad 2 tyg różnicy?
Ani0nka, czarneniebo lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Andzia to wspaniałe wiadomości! Gratulacje 🎊
Puszek No mam te swoje wady rozwojowe ale to na 99% nie kwestia genetyczna aczkolwiek lekarz może swoje zażądać 🤔 mój pracuje też na nfz ale nie daje żadnych świadczeń w ramach nfz więc jeśli już to pewno tylko prywatnie... Ale dziękuję, juz teraz mam jasność
Darinka Oj wybacz pomyleczke 🤭 aczkolwiek córcia też niech rośnie zdrowo a czemu nie
Salenne my na wigilii dziadkom daliśmy w prezencie po smoczku i pieluszce 🙈🥰 uwielbiam takie sposoby przekazywania tych cudownych wieści
Karoola spokojnie maluszek na pewno nadrobi 🥰
Maybelle najmłodsza jestem póki co ja, bo 94 🙈😁
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
My rodzicom też powiedzieliśmy w święta. Dostali małe skarpeteczki z misie. Jedną parę. Teraz z racji dwójki dopominają się o drugą parę 😅
loveforever1, Karo_lalala lubią tę wiadomość
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
Felinka, ale Tobie się należy skierowanie do poradni genetyczne na nfz w związku z ręką. Jak u nas w związku ze szpotawoscia stop u pierwszego.dziecka ( była delikatna, skończyło się na ćwiczeniach) bo to wada rozwojowa.
Masz wtedy konsultacje genetyka, usg genetyczne, pappe i usg polowkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 16:20
-
Gratuluje Wam wszystkim pieknych wynikow i udanych badan
Dolaczam do klubu 33
Ja na ostatniej wizycie (z bijacym serduszkiem) bylam 3 stycznia i gin ustawila kolejna na 31.01.22 a prenatalne na 14 lutego. Dluzy mi sie straszliwie... niby mam wewnetrzny spokoj, ale (pewnie jak kazda z nas) ) chcialabym JUZ wiedziec,ze wszystko jest ok.
Co do mowienia Familii... chyba jako jedyna mam podejscie, ze im pozniej tym lepiej Rodzicom moze moglabym powiedziec wczesniej, ale Tesciowie to "meczybuly" i dla zdrowia psychicznego oddale te nowine ile tylko sie da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 16:57
kasha86 lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Felinka, ale Tobie się należy skierowanie do poradni genetyczne na nfz w związku z ręką. Jak u nas w związku ze szpotawoscia stop u pierwszego.dziecka ( była delikatna, skończyło się na ćwiczeniach) bo to wada rozwojowa.
Masz wtedy konsultacje genetyka, usg genetyczne, pappe i usg polowkowe
Maybelle ah przeoczyłam ale to dobrze, całe życie jestem wszędzie i zawsze najmłodsza 🤷🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Aga007 wrote:
Co do mowienia Familii... chyba jako jedyna mam podejscie, ze im pozniej tym lepiej Rodzicom moze moglabym powiedziec wczesniej, ale Tesciowie to "meczybuly" i dla zdrowia psychicznego oddale te nowine ile tylko sie da.
Ja też nie mówię rodzinie
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Aga007 wrote:Gratuluje Wam wszystkim pieknych wynikow i udanych badan
Dolaczam do klubu 33
Ja na ostatniej wizycie (z bijacym serduszkiem) bylam 3 stycznia i gin ustawila kolejna na 31.01.22 a prenatalne na 14 lutego. Dluzy mi sie straszliwie... niby mam wewnetrzny spokoj, ale (pewnie jak kazda z nas) ) chcialabym JUZ wiedziec,ze wszystko jest ok.
Aga, my jedziemy do moich teściów w weekend i nie zamierzam nic o ciąży wspominać ze względu na teściową, której wystarczy informacja, że dzidziuś się urodził 😅 Co do unikania noszenia syna to zwalę na kręgosłup Moja mama nie interesuje się nami, więc dowie się na Wielkanoc
Dziadkowi powiemy w jego urodziny, za miesiąc 😊 On się bardzo ucieszy
Przestało mi się spieszyć z opowiadaniem o ciaży... spokojnie poczekamy do usg 1 trym.
Aga007 lubi tę wiadomość
-
Chyba na tym usg jest jakiś inny kalkulator wykorzystany niż na moim. A myślałam, ze są jedne wytyczne dot określania wieku ciąży.
U mnie na ostatnim usg było 21mm i nam napisane 8t5d.
U Ciebie nieco więcej a wiek ciąży to 8t3d.
Nawet sobie sprawdziłam przed wizytą jakiej wielkości powinno być dziecko w tym dniu i wynik był dokładnie taki jak w
kalkulatorze na perinatology.com
Czyli u Ciebie powinno być chyba jakieś 8t 5-6d teraz.
No chyba, że jest kilka „norm”. Nie ogarniamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 16:44
Mommy2, Karoola lubią tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:To skoro mój mi nie da to gdzie mam się upomnieć o to? Bo już wiem na 100% że ten mój ginekolog nie daje nic na nfz z prywatnego gabinetu a w przychodni przyszpitalnej nie przyjmuje...
Maybelle ah przeoczyłam ale to dobrze, całe życie jestem wszędzie i zawsze najmłodsza 🤷🏻♀️
-
puszek369 wrote:Ginekolog musi dać. Moj tex przyjmuje prywatnie tylko i mi dala. Powiedz mu, że masz wadę rozwojowa genetyczna i prosisz o skier domporadni genetycznej. Pewnie chce zebys u kiego robiła...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Maybelle wrote:My też czekamy z powiedzeniem o ciąży. Jakbym mogla, to najchętniej bym powiedziała dopiero po urodzeniu 😅 Jakoś wcale mi się nie pali to opowiadania o tym. A jak sobie przypomnę telefony i wiadomości codziennie w 3 trymestrze "urodziłaś już?", to mi nie dobrze 😆
Moze (jezeli wszystko pojdzie dobrze) i bede kiedys oznajmiac rodzinie to oczywiscie nie podam daty wyliczonej przez gina 😆.. ale moze jakies 3/4 tygodnie pozniej zeby mi dali zyc.
Przyjaciolka miala sytuacje gdzie jej mama i tesciowa umawialy sie kiedy ja odwiedza w szpitalu... ale postawila sprawe jasno i stanowczo powiedziala,ze to oni beda odwiedzac kiedy uznaja za stosowne. Akurat to byl poczatek covidowego szalenstwa i z wszelkimi wizytami do najblizszej rodziny poczekali 3 czy 4 miesiace. -
Aga007 wrote:Gratuluje Wam wszystkim pieknych wynikow i udanych badan
Dolaczam do klubu 33
Ja mam tak samooo. Ale brzuch juz widac, wypada powiedziec. Powiedzieliśmy wczoraj corce, a dzis widzialam sie z mama i jej powiedzialam, a ona "I co teraz? I co teraz zrobisz?" 😬 A ja sie pytam "ale co? O co chodzi, przeciez mam meza i nie jestem bezdomna" 🤦♀️ w ogole co za pytanie 🙄 Tak jakby trzecie dziecko nie moglo byc chciane i ze niby co? Wrecz pomyslalam, ze sugeruje aborcje czy cos 😅 A z ciekawostek sama ma trojke corek! Z teściami pewnie lepiej nie bedzie. No ale juz mnie moja matka wkurzyla, a jeszcze tesciom trzeba w sobote powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 17:11
Jakasienka lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Ja mam tak samooo. Ale brzuch juz widac, wypada powiedziec. Powiedzieliśmy wczoraj corce, a dzis widzialam sie z mama i jej powiedzialam, a ona "I co teraz? I co teraz zrobisz?" 😬 A ja sie pytam "ale co? O co chodzi, przeciez mam meza i nie jestem bezdomna" 🤦♀️ w ogole co za pytanie 🙄 Z treściami pewnie lepiej nie bedzie. No ale juz mnie moja matka wkurzyla, a jeszcze tesciom trzeba w sobote powiedzieć.
Przesylam moc usciskow, takie cos to potrafi wyprowadzic z rownowagi... My po zareczynach robilismy oficjalne oswiadczenie o tym,ze sie pobieramy nic wielkiego... ale chyba nigdy nie dostalam takiego ignora moze nie wierzyli,ze po 7 latach bycia razem mozna wziac slub w kazdym razie teraz... im pozniej tym lepiej i kazde z nas swoim rodzicom.