Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoola wrote:No to rzeczywiście jak mam 22,5 to na pewno więcej może być niż 8 i 3
No i tak jak pisałam, u mnie 21mm i 8t5d.
Kurczę, czyli trzeba pilnować tych lekarzy, bo jak widać na Twoim przykładzie, taka pomyłka mogła spowodować całkiem duży problem z usg genetycznym.Karoola lubi tę wiadomość
-
Karoola wrote:Dziewczyny czy któraś miała usg jak dzidziuś miał ok 22 mm. Rzeczywiście sprawdziłam w internecie że to ok 8,6dzien ciąży.. A nie jak na moim 8,3 różnica jest dla mnie o tyle duża że wg tego lekarka umówiła mnie prenatalne na 13,5 dzień.. To wg norm z internetu będzie po 14 tyg
Karoola ja miałam 19 mm i wychodziło z usg 8 i 3. -
Karoola wrote:Dziewczyny czy któraś miała usg jak dzidziuś miał ok 22 mm. Rzeczywiście sprawdziłam w internecie że to ok 8,6dzien ciąży.. A nie jak na moim 8,3 różnica jest dla mnie o tyle duża że wg tego lekarka umówiła mnie prenatalne na 13,5 dzień.. To wg norm z internetu będzie po 14 tyg👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Jakasienka wrote:No i tak jak pisałam, u mnie 21mm i 8t5d.
Kurczę, czyli trzeba pilnować tych lekarzy, bo jak widać na Twoim przykładzie, taka pomyłka mogła spowodować całkiem duży problem z usg genetycznym.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
bridagues serdeczne gratulacje 🤗🤗
bridagues lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej, dziewczyny. Pytanie, będziecie się szczepić na covid teraz w ciąży? Mi ginekolog już mówiła, żeby poczekać do 14tc i biec na szczepienie, podejrzewam że położna też będzie zachęcać, kurcze gdzieś tak troszkę mam mieszane uczucia, po ostatnim szczepieniu trochę odchorowalam, tak sama nie wiem co myśleć, a Wy jakie macie zdanie??
megson91 lubi tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Hej, dziewczyny. Pytanie, będziecie się szczepić na covid teraz w ciąży? Mi ginekolog już mówiła, żeby poczekać do 14tc i biec na szczepienie, podejrzewam że położna też będzie zachęcać, kurcze gdzieś tak troszkę mam mieszane uczucia, po ostatnim szczepieniu trochę odchorowalam, tak sama nie wiem co myśleć, a Wy jakie macie zdanie??
Bunia89, DeLaCruz, Karo_lalala, megson91 lubią tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Hej, dziewczyny. Pytanie, będziecie się szczepić na covid teraz w ciąży? Mi ginekolog już mówiła, żeby poczekać do 14tc i biec na szczepienie, podejrzewam że położna też będzie zachęcać, kurcze gdzieś tak troszkę mam mieszane uczucia, po ostatnim szczepieniu trochę odchorowalam, tak sama nie wiem co myśleć, a Wy jakie macie zdanie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 08:22
Bunia89 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
Bunia89: ja czekam wlasnie do ok 14tc i mam w planach isc sie szczepic gdyby nie ciaza pewnie bysmy to bardziej oddalili w czasie, ale jak dla mnie fakt jest taki,ze to paskudztwo moze sie przypaletac wczedzie a kobiety w ciazy chyba sa bardziej narazone na wirusy itd. Poza tym nawet jezeli termin porodu wypada ~ sierpniu to nie mam pojecia jaka sytuacja bedzie, ale watpie zeby byla calkowicie opanowana.
Ale.. kazdy ma swoje zdanie mam szwagra i jego zona jest w 7 miesiacu ciazy i chyba sa bardziej anty, przyjeli jedna dawke rok temu w maju i sie wystraszyli (goraczka, bol reki i takie tam grypo podobne objawy) wiec naopowiadali rodzinie, ze teraz lekarz zabronil im sie szczepicBunia89, Karo_lalala, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ja będę się szczepić...
Trzymajcie kciuki.. Właśnie piję glukoze bleeeMalina330, DeLaCruz, Karo_lalala, Różowa_90, Ani0nka, megson91 lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Kir-AA
Aga007 wrote:Karoola: cukrzyca ciazowa to upierdliwa bestia... wiec 3mam mega mocno kciuki za Ciebie i dobry wynik !Córka w 2013 r
Kir-AA
Tak, zamierzam. Brakuje mi trzeciej dawki. Kobiety w ciazy sa w grupie ryzyka ciezkiego przebiegu. Ja tez odczuwam w zwiazku z tym niepokoj, ale w takich kwestiach uwazam, ze powinno sie polegac na nauce i dowodach, a nie na wlasnych odczuciach, czy emocjach. Nie jestem specjalista w tej dziedzinie, nie mam zamiaru nikogo przekonywac. Sama przedyskutuje ten temat z ginekologiem na kolejnej wizycie.Karoola, bridagues, Aga007, Bunia89, DeLaCruz, Karo_lalala, Różowa_90, Lexia, Ani0nka, megson91, salenne, kasha86 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Jeszcze ciężko mi w to uwierzyć, ale mamy zdrowego człowieka. 6,6 cm, NT 1,9 mm. Na USG wszystko super 🥰 mogę spać spokojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 09:32
bridagues, antonna, Aga007, _Luna_, Malina330, Bunia89, DeLaCruz, Karo_lalala, Różowa_90, Maybelle, Lexia, Ani0nka, puszek369, Felinka94, a.ky.ska, salenne, Anuszka28, Darinka lubią tę wiadomość
-
GabaZaba wrote:
Jeszcze ciężko mi w to uwierzyć, ale mamy zdrowego człowieka. 6,6 cm, NT 1,9 mm. Na USG wszystko super 🥰 mogę spać spokojnie
Gratulacje! Na zdjeciu jest Twoje nazwisko. Moze lepiej usun i wklej sam srodek?Karo_lalala lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021