Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy można jeszcze dołączyć? Co prawda jestem też na wrześniu ale kurde, mam dwa terminy 😂
PTP wg OM 31.08 wg usg 02.09 ale w sumie coś pewniejszego ustalę na wizycie 1.02puszek369, salenne, Felinka94, Bunia89, bridagues, megson91, a.ky.ska, antonna, DeLaCruz, Maybelle, Różowa_90, PaniHa, Mommy2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi nic nie smakuje haha 🙈 Mam czasem wrażenie, że patrzę na jedzenie i picie tak jakby to było zupełnie niejadalne...
Co do szczepień. Jestem po dwóch dawkach, termin na trzecią mogłam umówić od końcówki grudnia, ale czekam do drugiego trymestru.Karo_lalala, megson91, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Czy można jeszcze dołączyć? Co prawda jestem też na wrześniu ale kurde, mam dwa terminy 😂
PTP wg OM 31.08 wg usg 02.09 ale w sumie coś pewniejszego ustalę na wizycie 1.02
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Różowa_90 wrote:Mnie bolało tylko ramię i było lekko czerwone w miejscu podania.
Nie wiem co się dzieje z moimi smakami, wymyślam jakieś dania, które normalnie lubię i siedzę pół dnia w kuchni (bo mam czas 😅) i jak już jest gotowe, a ja podjarana to się okazuje, że mi nie smakuje, no nie przełknę 🙈 strasznie mi się smaki w ciąży zmieniły, śmieje się, że to dziecko swojego ojca, bo teraz to bym jadla mięcho i polską kuchnie -
Ja niestety dość mocno przeszłam covid ale ponad rok temu, jestem po 2 dawkach.
W ciąży z julka miałam też wirusa ospy rokowania jak to z wirusem były średnie..... Na szcsedcie wszystko dobrze się skończyło.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Dzwonili właśnie do mnie z test DNA i przełożyli mi badanie Nifty pro z 27.01 na 26.01 i tego samego dnia przyjedzie kurier po próbkę 💜
antonna, Anuszka28, Felinka94, Różowa_90, GabaŻaba, Mommy2 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja jestem po 2 dawkach, planuje zaszczepić się trzecią jakoś w lutym (2 trym.). W przedszkolu u córki co chwile są zamykane grupy, bo covid. Przechodziłam covid we wrześniu 2020, brak węchu i smaku. Dwa dni kaszlu - do zniesienia. Ale w ciąży boje się zachorować, bardziej od NOPów, poza tym wierzę w naukę i liczę na to, że dziecko po porodzie będzie miało przeciwciała.
Każdemu życzę zdrówka !! mnie od dwóch dni boli gardło i kaszle - ratuje się syropem z cebuli i mlekiem z miodem i hasco septem do psikania. Co można przyjmować z leków w ciąży na przeziębienie ?megson91, Karoola, Aga007, salenne, Różowa_90 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Ja jestem po 2 dawkach, planuje zaszczepić się trzecią jakoś w lutym (2 trym.). W przedszkolu u córki co chwile są zamykane grupy, bo covid. Przechodziłam covid we wrześniu 2020, brak węchu i smaku. Dwa dni kaszlu - do zniesienia. Ale w ciąży boje się zachorować, bardziej od NOPów, poza tym wierzę w naukę i liczę na to, że dziecko po porodzie będzie miało przeciwciała.
Każdemu życzę zdrówka !! mnie od dwóch dni boli gardło i kaszle - ratuje się syropem z cebuli i mlekiem z miodem i hasco septem do psikania. Co można przyjmować z leków w ciąży na przeziębienie ?kasha86 lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem po dwóch dawkach, trzeciej nie zdążyłam przyjąć. Po 15 tygodniu będę sie szczepić 😊
DeLaCruz, salenne, Różowa_90, megson91, Bunia89 lubią tę wiadomość
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
kasha86 wrote:Każdemu życzę zdrówka !! mnie od dwóch dni boli gardło i kaszle - ratuje się syropem z cebuli i mlekiem z miodem i hasco septem do psikania. Co można przyjmować z leków w ciąży na przeziębienie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2022, 12:17
-
bridagues wrote:DeLaCruz, Różowa_90 jak się czułyście po 3 dawce?
Po 3 zupełnie nic. Ja tylko po pierwszej dawce miałam ból ramienia. Mąż po drugiej 1 dzień gorączki. Dzieci zaszczepione dwoma dawkami - u córki lekki ból ramienia po pierwszej dawce.Karoola, Malina330 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
nick nieaktualnyDeLaCruz wrote:Po 3 zupełnie nic. Ja tylko po pierwszej dawce miałam ból ramienia. Mąż po drugiej 1 dzień gorączki. Dzieci zaszczepione dwoma dawkami - u córki lekki ból ramienia po pierwszej dawce.
kasha86, Malina330 lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:U nas te ciężkie były nieszvzepione. Nie było zaszczepionej, która ciężko chorowala
U nas jest oit covidowy na 12 łóżek. Oczywiście trafiają się również pacjenci zaszczepieni, ale najczęściej nie wymagają respiratora tylko wentylacji nieinwazyjne. Nawet mieliśmy starsze osoby, które z tego wyszły. Był dosłownie JEDEN pacjent po szczepieniu, który zmarł. Trafił ze świeżą, bardzo rozchwianą cukrzycą. Udało się ją opanować, ale płuca były już zniszczone w 98% i nie doczekał na przeszczep płuc. Najmłodsza osoba, która zmarła miała 21 lat, oczywiście niezaszczepiona. Niestety w ostatnim półroczu bardzo dużo młodych. Jak w pierwszej fali mieliśmy głównie pacjentów 60-80 lat, tak teraz jest dużo ciężej, bo to są straszne tragedie rodzin.💙 2014
❤️ 2016
-
salenne wrote:Ja po obu dawkach byłam bardzo chora przez 3 dni. Gorączka, dreszcze, brak sił, nie byłam a stanie sama do łazienki dojść. Jednak mimo wszystko chcę przyjąć trzecią dawkę.
Lepsze 3 dni przeboleć niż potem żałować. Ile ja słyszałam od pacjentów, że żałują, że się nie zaszczepili.salenne, puszek369, Różowa_90, bridagues, Aga007, a.ky.ska, megson91, Malina330 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:U nas jest oit covidowy na 12 łóżek. Oczywiście trafiają się również pacjenci zaszczepieni, ale najczęściej nie wymagają respiratora tylko wentylacji nieinwazyjne. Nawet mieliśmy starsze osoby, które z tego wyszły. Był dosłownie JEDEN pacjent po szczepieniu, który zmarł. Trafił ze świeżą, bardzo rozchwianą cukrzycą. Udało się ją opanować, ale płuca były już zniszczone w 98% i nie doczekał na przeszczep płuc. Najmłodsza osoba, która zmarła miała 21 lat, oczywiście niezaszczepiona. Niestety w ostatnim półroczu bardzo dużo młodych. Jak w pierwszej fali mieliśmy głównie pacjentów 60-80 lat, tak teraz jest dużo ciężej, bo to są straszne tragedie rodzin.
Pamiętam jak były odwiedziny wszystkich (teraz są tylko zaszczepione) i dwie panie leżały na zwykłej patologii prawie miesiąc i wiecie, że mąż jednej (nieszczepiony, one też nie) przyniósł do nich covida i musieli je rozwiązać. Dzieci zdrowe, znaczy jedno miało dodatni wynik (ciąża mnoga), ale ta kobieta właśnie na respiratorze wylądowała i rozważali ecmo. Jak wróciła to.dziwnie się zachowywała. Mozg uległ niedotlenienie i dziewne rzeczy wygadywała i robiła (różne konsultacje miała i faktycznie potwierdzili, że po covidzie) aż rodzina zabrała jej telefon w szpitalu.
-
Sylvka wrote:Dziewczyny pomóżcie! Czy która się orientuje w przepisach...już wspominałam tutaj że chce przejść z wychowczego na L4, ale mój pracodawca usilnie wysyła mnie na badania lekarskie. Z tego co czytałam to nie ma sensu ich robienie...no i nie wiem co robić. Czy czekać do końca wychowawczego aż z automatu będę mogła przejąć na zwolnienie bez badań, czy co robić 🤦
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy przy drugim dziecku przychodzi tez obowiązkowo położna środowiskowa ? W pierwszej ciąży miałam wybraną i ona do mnie przychodziła chyba 4 razy. Pomogła mi karmić piersią, bo ja się poddałam w szpitalu przez brak wsparcia laktacyjnego i baby bluesa. A ta w 10 min postawiła mnie do pionu - jestem jej ogromnie wdzięczna. I teraz nie wiem, czy tez musi przychodzić położna - jeśli tak to wolałabym do niej napisać i ją wskazać, żeby do mnie przychodziła.
New Baby
Julia