Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Felinka94 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki..
TSH 4,32 😬😬😬
Co dalej? 🥺Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Felinka94 wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki..
TSH 4,32 😬😬😬
Co dalej? 🥺
Spróbuj się skontaktować z lekarzem, myślę,
że nawet internista by to ogarnął chociaż najlepiej endokrynolog. Nie stresuj się dostaniesz lek na obniżenie Letrox albo Euthyrox i będzie dobrze -
Malina330 wrote:Spróbuj się skontaktować z lekarzem, myślę,
że nawet internista by to ogarnął chociaż najlepiej endokrynolog. Nie stresuj się dostaniesz lek na obniżenie Letrox albo Euthyrox i będzie dobrze ps. Stres lubi Podnosić TSH, więc jak to mówi moja lekarka po kłótni z mężem nie badaj TSH idź następnego dnia -
Właśnie się skontaktowałam z moim ginekologiem i przepisze mi Euthyrox dziś jeszcze bo wizyta dopiero za tydzień
Karoola, Malina330, puszek369 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
GabaŻaba wrote:Najgorzej było 6-9 tydzień. Potem stopniowo coraz rzadziej. Teraz juz jest ok.
Lexia lody, gofry, mamba i nimm2 to mój obowiązkowy asortyment od dwóch tygodni 😅👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Felinka94 wrote:Właśnie się skontaktowałam z moim ginekologiem i przepisze mi Euthyrox dziś jeszcze bo wizyta dopiero za tydzień
Pamiętaj tylko, że to trzeba rano na czczo brać najlepiej minimum 30 min przed posiłkiemFelinka94 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze ani razu 🤮
Chociaż czasem bardzo bym chciała ale nie mogę... za to mdłości mam straszne.
Dzisiaj jak sypałam proszek do prania to też mnie nieźle zakręciło...
I śpię bardzo dużo 😊
💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
KasiaCh wrote:Mdłości odpuszczają ❤️. Dawały mi naprawdę w kość, więc nie ukrywam że cieszy mnie to. Jestem na Encortonie bo w 7 tc pojawiło mi krwawienie kilkugodzinne. Powtórzyło się w 11 tc. Lekarz nie każe się tym niepokoić. W poniedziałek prenatalne ❤️.
A jak u Ciebie kochana?
Mdłości już zmalały, chociaż potrafią przyatakować w najmniej spodziewanym momencie 😅 córka jeszcze przyciągnęła coś z przedszkola i tak się kuruje domowymi sposobami, ale aby do 2 trymestru i myślę że będzie dawka nowej energii. -
Maybelle wrote:Dzisiaj od początku ciąży bylam najbliżej zwymiotowania (oczywiście nie dalam rady, a szkoda 🙄). Czy któraś z Was się jeszcze z tym męczy, czy ja zostałam na polu bitwy? 😅 Dużo tu już dziewczyn w 2 trymestrze, to i objawy pewnie macie mniejsze juz
Ja codziennie rano dwa rzygi. Koło 9 udaje mi się zjeść śniadanie, potem muszę 2h odleżeć, żeby się przyjęło 🤮 nie zapowiada się na razie, żeby mi przeszlo💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Malina330 wrote:Pamiętaj tylko, że to trzeba rano na czczo brać najlepiej minimum 30 min przed posiłkiem
Malina330 lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
bridagues wrote:Dziewczyny, w związku z tym przeziębieniem i kwarantanną syna zrobiłam antygenowy test z apteki na covida.. wyszedł pozytywny 😔
-
Cześć dziewczyny ☺️ wątek obserwuję po cichu od 3 stycznia. Pomimo tego że poród jest zaplanowany na 7.09 to wiem, że różnie może być dlatego chętnie do was dołączę 🥰
Bridagues łączę się w bólu. Nie mam chyba covida, ale dzisiaj nie poszłam do pracy bo męczy mnie gorączka, ból gardła i kaszel. Zła jestem na siebie bo lekarka na wizycie w poniedziałek namawiała mnie na L4 z racji tego że jest teraz mnóstwo wirusów, które źle wpływają na płód w pierwszym trymestrze.
Dziewczyny, a wy jakie macie podejście do tego ? Pracujecie czy jesteście na L4 ? Czy któraś z was złapała wirusa w pierwszym trymestrze w poprzedniej ciąży i wszystko jest ok?puszek369, bridagues, salenne, Malina330 lubią tę wiadomość
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
Ilonkaa wrote:Cześć dziewczyny ☺️ wątek obserwuję po cichu od 3 stycznia. Pomimo tego że poród jest zaplanowany na 7.09 to wiem, że różnie może być dlatego chętnie do was dołączę 🥰
Bridagues łączę się w bólu. Nie mam chyba covida, ale dzisiaj nie poszłam do pracy bo męczy mnie gorączka, ból gardła i kaszel. Zła jestem na siebie bo lekarka na wizycie w poniedziałek namawiała mnie na L4 z racji tego że jest teraz mnóstwo wirusów, które źle wpływają na płód w pierwszym trymestrze.
Dziewczyny, a wy jakie macie podejście do tego ? Pracujecie czy jesteście na L4 ? Czy któraś z was złapała wirusa w pierwszym trymestrze w poprzedniej ciąży i wszystko jest ok?
Ilona ja pisałam że miałam ospę właśnie w 1 trymestrze i wszystko ok było.
Ja jestem na l4 ale troszkę z innych powodów.. Ciągnę już od poprzedniej poronionej ciąży.Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
bridagues wrote:Tak typowo przeziębieniowo, osłabienie, katar, ból zatok, ból głowy, suchy kaszel i ból gardła. Dziś doszedł stan podgorączkowy i biegunka więc wysłałam męża do apteki po test 😒
Zdrówka 😘 oby szybko przeszło ❤️bridagues lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Ilonkaa wrote:Cześć dziewczyny ☺️ wątek obserwuję po cichu od 3 stycznia. Pomimo tego że poród jest zaplanowany na 7.09 to wiem, że różnie może być dlatego chętnie do was dołączę 🥰
Dziewczyny, a wy jakie macie podejście do tego ? Pracujecie czy jesteście na L4 ? Czy któraś z was złapała wirusa w pierwszym trymestrze w poprzedniej ciąży i wszystko jest ok?
-
Ja, jestem od środy na L4. Pracuje w żłobku, w pracy dzieci przychodzą z katarami, goraczkami, czy z jelitowka. Do tego bostonki, ospy itd itd.
Oprócz tego, trzeba dźwigać dzieci, nosić.