Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie noszenie mojego syna całkowicie zniszczyło mój kręgosłup 🤯 a mało co schudłam. Miałam takie piękne cycki, tego mi najbardziej szkoda🤣 także znów jestem nastawiona na długie kp
-
Może zacznę znowu rowerek jakimś przyzwoitym tempem 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej, przed ciążą orbitrek 3-4x tydzień po godzinie. Schudłam z nim i deficytem kalorycznym 18 kg w tym roku. Ale od momentu ciąży i mojego hronicznego zmęczenia, nie ćwiczę. Boję się, w końcu to bliźniaki. Zostają spacery o ile pogoda i zdrowie pozwalają.
Na tą chwilę /dziś równy 11 tydzień/ + 1 kg/dieta cukrzycowakasha86 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Właśnie noszenie mojego syna całkowicie zniszczyło mój kręgosłup 🤯 a mało co schudłam. Miałam takie piękne cycki, tego mi najbardziej szkoda🤣 także znów jestem nastawiona na długie kp
Jeśli chodzi o kręgosłup to mam to samo. Po dwóch latach noszenia córki pojawił się ból kręgosłupa, który jest już ze mną ponad rok. Dlatego myślę, że joga z ćwiczeń będzie najlepsza. Zresztą chodziłam po wielu fizjoterapeutach i zawsze polecali jogę. -
Dziewczyny, joga jogą, nie zaszkodzi, ale idźcie najpierw z kręgosłupem do fizjo. Może problem leży w nieprawidłowej postawie, złej technice podnoszenia i ogółem wykonywania różnego rodzaju czynności. Bo ciąża i tak da po tyłku tym kręgosłupom jeszcze bardziej
Darinka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Ja KP rok czasu. W mojej pracy ciężko byłoby wyegzekwować godzinę wyjścia szybsza ( znaczy na oddziale dziewczyny dawały radę, ale na porodówce no by nie przeszlo). Teraz też mam taki zamiar. U nas od czasu rozszerzania diety zaczęłam zastępować dane KP posiłkiem i jakoś wyszło, potem na noc zostało KP potem tylko w nocy i wtedy przestawiłam na mm (żeby w razie co mąż nie miał problemu jak pójdę do pracy na nocki).
-
Syn do 16 mca KP ( po skończonym roku tylko do spania) córka do 12mca, potem przeszła na mm. Teraz tak samo na pewno chce do 12 mca a potem się zobaczy.
-
Ja karmiam 2 lata i prawie 2 miesiące, ostawiłam we wrześniu. Odstawienie było dramatyczne, musiałam zrobić to siłą. Nie wiem czy będę w stanie aż tak długo to ciągnąć, nocki okropne i wieczne wiszenie na cycu 🙈 MM praktycznie nigdy się nie chwycił, na początku kilka razy i to byłoby na tyle.
Teraz mleko krowie i roślinne.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
a.ky.ska wrote:Odebrałam wyniki badań i TSH mam 0.017 ulU/ml... wyczytałam u mamyginekolog, że taki wynik może być w normie przy bliźniakach.
Ktoś może coś? 😊 -
Ja karmiłam 11mcy, ale u nas w sumie to było samoodstawienie, bez płaczu, krzyków, jakoś się udało. Do pracy wróciłam, jak Hania miała 9mcy i później była z tatą na tacierzynskim, przeszła na mleko krowie, a kupione w razie w mleko modyfikowane leży nietknięte 🙈
Kurcze mam tak zawalone zatoki, że to jakiś szok, ten katar i oddychanie przez usta mnie wykończy 🙈 -
No to razem z Sylwką jesteśmy rekordzistami i fakt odstawienie było bardzo ciężkie bo to już uzależnienie no ale warto było
Sylvka lubi tę wiadomość
-
https://youtube.com/playlist?list=PLAU4WUkbbzhoOjKqUjylBNXIIXoVf4OMX
Jakby coś mi nie wyszło w skopiowaniu linku to wpiszcie sobie joga mostowska ciąża. Babeczka fajnie tłumaczy i wszystko bezpieczne w ciąży. Co do takich bardziej fitnessowych filmików to się nie wypowiem, bo z tym nigdy nie ćwiczyłam - zawsze ze łba 😁 Ogólnie zasada jest taka nie podnosimy drastycznie tętna, bez podskoków, bez brzuszków/desek. I nie radzę wzmacniać skośnych brzucha, bo mocno potem ciągną prosty i ciężko się pozbyć rozejścia.
Tak jak mówiły dziewczyny najlepiej pójść do fizjo z bólami kręgosłupa, bo najczęściej spowodowane są błędami w podnoszeniu, np dzieci albo ze zmian środka ciężkości. Ja od kilku dni mam bóle kręgosłupa w krzyżu i dopiero wczoraj ogarnęłam, że to przez to, że pozwalam sobie chodzić w przodopochyleniu miednicy przez to że ciągną mnie więzadła.
Ciężko tak się tu wypowiedzieć, żeby to miało ręce i nogi 😁 Jakbyście miały jakieś pytania to śmiało ❤️DeLaCruz, Różowa_90, Jakasienka, Darinka, Ani0nka, Malina330 lubią tę wiadomość
-
bridagues wrote:Jadę na prenatalne, trzymajcie kciuki 🤞🏻
puszek369, bridagues lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ani0nka wrote:No to razem z Sylwką jesteśmy rekordzistami i fakt odstawienie było bardzo ciężkie bo to już uzależnienie no ale warto było
Ani0nka lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Karmiłam rok i miesiąc a decyzja o przerwaniu kp była najlepszą jaką mogłam podjąć. Byłam dla niego żywym smoczkiem, mleka i tak już nie miałam. Po odstawieniu od piersi i zastąpieniu butelką zaczął dużo lepiej i spokojniej spać. Została mu miłość do butelki ze smoczkiem, nie do pokonania w żaden humanitarny sposób.
Bridaques, trzymam kciuki 😊✊✊