Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przed ciążą crossfit i rolki. Jak jeszcze nie miałam mdłości to rowerek stacjonarny 30min dziennie delikatnym tempem. Teraz nie jestem w stanie ćwiczyć. Jak mi przejdzie to rzyganie to odpalę jakiś zestaw ćwiczeń dla kobiet w ciąży.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Ja wcześniej ćwiczyłam siłowe ćwiczenia plus kardio 3-4 razy w tygodniu aby schudnąć (oczywiście nie schudłam 🙈) odkąd jestem w ciąży boję się ćwiczyć. Normalnie się boję przez te moje skurcze wcześniejsze. Ogólnie mam wadę serca, teraz serce pracuje na większych obrotach i boję się go jeszcze dobijać 🙄 ale chętnie bym się poruszała, mam zastoje wody, plus niemiłosierne bóle bioder, lędźwi i jakby kości pośladkowej w prawym pośladku (jak stanę nie tak jak powinnam to przeszywający ból)... Powiem Wam szczerze że strasznie jestem zła że nie udało mi się schudnąć przed ciążą.. Z pewnością bym się czuła 100x lepiej a tak to dopiero początek a ja już na nic siły nie mam i każdy wysiłek to dla mnie maraton 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Zapisałam się do FIZJO na 3 lutego dopiero termin. A teraz będę ćwiczyć jogę dla kobiet w ciąży
Lexia lubi tę wiadomość
-
Ja mam w domu orbitrek i staram sie po kazdym glownym posilku na niego na chwile wskoczyc. Monitoruje tetno i staram sie nie przekraczac 120. Ogolnie ja i moje lydki preferujemy spacer... ale jak zawieja za oknem to nie ma wyjscia (przy cukrzycy ciazowej musze sie ruszac, czy mam lenia czy nie )
-
nick nieaktualnyW pierwszej ciąży byłam raz na zajęciach jogi dla ciężarnych. W życiu się tak nie wynudziłam 🙈 Oczywiście to tylko moje odczucie, wiem, że masa kobiet uwielbia te zajęcia. Ja w tej ciąży po prostu postawie na lekką aktywność, spacery, jeśli nie będę tak nagminnie łapać infekcji jak w poprzedniej to może basen.
-
A ja pytałam dwóch ginów o kwestię ruchu i obaj byli zgodni- jeśli kobieta wcześniej regularnie ćwiczyła, jej organizm był do tego przyzwyczajony, to można ćwiczyć dalej. Co innego zaczynać ćwiczenia, jak wcześniej się niespecjalnie ruszało. Oczywiście wszystko z głową, z obserwacją swojego ciała, gdy cokolwiek dzieje się źle (skurcze, plamienia, krwawienia) to bezwzględnie trzeba ćwiczenia przerwać. Ale lekki siłowy trening, z odpowiednią podażą płynów i większymi niż normalnie przerwami- jak najbardziej. Ja też unikam czegoś, co kiedyś mocno mi dawało po tyłku- nie robię ćwiczeń w tzw. systemie "góra-dół", czyli jedno ćwiczenie w pozycji wysokiej (stojącej), drugie w niskiej (podpory, leżenie) - żeby nie prowokować zmian ciśnienia. Jak w staniu, to kilka pod rząd, w leżeniu/podporze to samo. Do wszystkiego trzeba podejść z głową 😉👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
1 trym do 13 tc
2 trym 14-27 tc czyli od 13plus 1
3 trym 28-40 tc
Jeśli kobieta była aktywna to jak najbardziej może wykonywać ćwiczenia, oczywiście jeśli nie ma przeciwwskazań i nie jakieś hardcorowe. Jeśli głównie miała osiadły tryb życia to tex nie zaleca się od razu z grubej rury, tylko powoli jakieś delikatne ćwiczenia.
Wszelkie zagrożenie porodem przedwczesnym, łożyska przodujące są przeciwwskazaniem do ćwiczeńWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 11:00
Malina330, antonna lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Zapisałam się do FIZJO na 3 lutego dopiero termin. A teraz będę ćwiczyć jogę dla kobiet w ciąży
Ja idę od środy na zwolnienie i też planuję ćwiczyć jogę. Jakbyś znalazła coś fajnego to podziel się linkiem, bo ja świeżynka w temacie jogi 😉 -
Lexia wrote:A ja pytałam dwóch ginów o kwestię ruchu i obaj byli zgodni- jeśli kobieta wcześniej regularnie ćwiczyła, jej organizm był do tego przyzwyczajony, to można ćwiczyć dalej. Co innego zaczynać ćwiczenia, jak wcześniej się niespecjalnie ruszało. Oczywiście wszystko z głową, z obserwacją swojego ciała, gdy cokolwiek dzieje się źle (skurcze, plamienia, krwawienia) to bezwzględnie trzeba ćwiczenia przerwać. Ale lekki siłowy trening, z odpowiednią podażą płynów i większymi niż normalnie przerwami- jak najbardziej. Ja też unikam czegoś, co kiedyś mocno mi dawało po tyłku- nie robię ćwiczeń w tzw. systemie "góra-dół", czyli jedno ćwiczenie w pozycji wysokiej (stojącej), drugie w niskiej (podpory, leżenie) - żeby nie prowokować zmian ciśnienia. Jak w staniu, to kilka pod rząd, w leżeniu/podporze to samo. Do wszystkiego trzeba podejść z głową 😉👧 2017 ❤ 👶 2021
-
puszek369 wrote:1 trym do 13 tc
2 trym 14-27 tc czyli od 13plus 1
3 trym 28-40 tc
Jeśli kobieta była aktywna to jak najbardziej może wykonywać ćwiczenia, oczywiście jeśli nie ma przeciwwskazań i nie jakieś hardcorowe. Jeśli głównie miała osiadły tryb życia to tex nie zaleca się od razu z grubej rury, tylko powoli jakieś delikatne ćwiczenia.
Wszelkie zagrożenie porodem przedwczesnym, łożyska przodujące są przeciwwskazaniem do ćwiczeń
No to dzisiaj jest moj ostatni dzien ostatniego w zyciu I trymestru 😅Felinka94, DeLaCruz, Anuszka28, Malina330, Karo_lalala, kasha86 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja tez nigdy nie ćwiczyłam ale dziś trochę to pocwiczylam (na tyle ile dwulatek pozwolił 🙈) i było Oki
https://youtu.be/RUIsLSOXYn0