Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
GabaŻaba wrote:Kompletnie nic. Potem tydzień jeszcze zwlekałam ze szpitalem ale kompletnie nic mi się nie działo.
To był chłopiec. Janek. Wada genetyczna,triploidia. Nie miał szans się urodzić. Może to okropne ale cieszyłam się że serce przestało bić. Nie musiałam podejmować tej okropnej decyzji co z nim zrobić
To straszne co Cię spotkało, żadna kobieta nie powinna przez to przechodzić, ale zgadzam się z Tobą - jeśli nie było szans na zdrowego chłopca to też bym wolała, żeby to natura zdecydowała.Różowa_90 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Jestem tego samego zdania... Natura wie czy dzieciak da radę poza brzuchem czy nie...
Nie miej jednak jest to straszne przeżycie i okropny ból...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Janek był czystym przypadkiem. Taka wada zdarza się bardzo rzadko i raczej nie ma szans że się powtórzy.
Od samego początku wtedy coś było nie tak. Cały czas ciąża była za młoda, a że z inseminacji to nie było miejsca na różnice. Na prenatalnych byłam dwa razy bo za pierwszym razem z wyliczeń miało być ok, a był są malutki. Na drugich prenatalnych, tydzień później dostałam informację że rośnie mu tylko głowa i że ma poważną wadę mózgowia. Podejrzenie zespołu patau. Kazali czekać ponad miesiąc na amniopunkcję. Z miejsca pojechałam na biopsję kosmówki. Jak przyszły wyniki to serce już nie biło. Nie byliśmy w stanie go pochować. Leży w zbiorowym grobie.
Dostałam lekcje od życia, a najważniejsze chyba co z tego wyniosłam to fakt że nawet jeśli wydaje ci się że sobie z czymś radzisz psychicznie, lepiej zapytaj o zdanie psychologa 😉Karoola, Różowa_90, megson91, kasha86, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
Kurde... Troszkę się martwię bardziej o tą moją "młodsza" ciążę niż powinna.. Ale musi być dobrze 😥 zobaczymy co wyjdzie na prenatalnychCórka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Czarna32 wrote:Juz się robi ❤
Różowa_90, _Luna_, megson91, Czarna32, DeLaCruz, puszek369, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Karoola wrote:Kurde... Troszkę się martwię bardziej o tą moją "młodsza" ciążę niż powinna.. Ale musi być dobrze 😥 zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych
Różowa_90 lubi tę wiadomość
-
Bardzo Wam współczuję strat, nie wyobrażam sobie co musiałałyście/ musicie czuć. Ja już nie mogę doczekać się prenatalnych- mam za tydzień. Ostatnie USG miałam miesiąc temu więc tym bardziej się stresuję. Myślę też czy nie zrezygnować z prowadzenia ciąży na nfz i nie chodzić prywatnie. Na nfz nie czuje się wystarczająco zaopiekowana, głównie ze względu na brak usg, jedynie położna bada tętno po 20tyg. Do tego sytuacja covidowa, w mojej przychodni zawsze jest pelno ludzi, długo czekam w kolejce, a bardzo boję się zachorowac. Jedyny minus to cena wizyt, w rejestracji powiedzieli 300-350zl więc trochę boli
-
GabaŻaba - bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść, w ogóle to jest straszne, że w życiu, naturze zdarzają się takie sytuacje i nie ma się na to żadnego wpływu. Ja byłam w innej sytuacji, poroniłam (bardzo nie lubię tego słowa, jakbym to ja zrobiła) młodszą ciąże, ogromny smutek, ale cały czas sobie powtarzałam, że musiało być coś nie tak i skoro i tak będzie źle to im wcześniej tym lepiej. Chociaż bardzo ciężko myśleć pozytywnie w takiej sytuacji. Niestety sporo kobiet przez to przechodzi.
Karoola - młodsza ciąża często się zdarza, głowa do góry!
Jak zrobić cytowanie samych nicków wygrubioną czcionką?
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
Kasik wrote:Ciekawe czy u kogoś płeć się jeszcze zmieni czy już zostanie tak jak powiedzieli na prenatalnych 😊
Hehe, myślę, że na pewno się zmieni ciekawe u kogo, podobno łatwiej z dziewczynki na chłopca, ale i słyszałam o sytuacjach w drugą stronęPoczątek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️ -
JaSzczurek wrote:U mnie jest młodsza o tydzień, bo miałam później owu. To podstawowa przyczyna. Jeśli różnica się nie zwiększa to nie ma się czym martwić. O ile jest młodszy?Córka w 2013 r
Kir-AA
Ogólnie ciążę po stracie są trudne 😥Córka w 2013 r
Kir-AA
Różowa_90 wrote:GabaŻaba - bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść, w ogóle to jest straszne, że w życiu, naturze zdarzają się takie sytuacje i nie ma się na to żadnego wpływu. Ja byłam w innej sytuacji, poroniłam (bardzo nie lubię tego słowa, jakbym to ja zrobiła) młodszą ciąże, ogromny smutek, ale cały czas sobie powtarzałam, że musiało być coś nie tak i skoro i tak będzie źle to im wcześniej tym lepiej. Chociaż bardzo ciężko myśleć pozytywnie w takiej sytuacji. Niestety sporo kobiet przez to przechodzi.
Karoola - młodsza ciąża często się zdarza, głowa do góry!
Jak zrobić cytowanie samych nicków wygrubioną czcionką?
Zacytuj sobie moja odpowiedz i zobacz jak to sie robi.
Pogrubiony nick reszta zwykłego tekstu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:53
Różowa_90 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja się witam w skończonym 10. tc. Ale to leci 😅 czas do następnej wizyty zaczyna mi się baaardzo dłużyć, a to ponad 2 tygodnie jeszcze 🙈
Też mam nadzieję, że z Dzieciem, mimi braku kontrolnego podglądania, wszystko okej. Niby mam na jutro umówioną wizytę u gina, który był opcją nr 2, ale raczej nie mogę chodzić do dwóch ginów na fundusz jednocześnie...?
Kasik, ja bym zmieniła, jeśli nie na prywatnego, to poszukałabym gina NFZ, który normalnie, co wizytę, robi USG.
Co do młodszej ciąży, to jeśli ta obsuwa jest stała, to raczej wszystko oki. To też zależy od sprzętu. U mnie pierwsze USG wyszło, że ciąża młodsza o 3 dni (gdy był tylko pęcherzyk ciążowy), ale na kolejnych dwóch, już z zarodkiem, Dzieć był do przodu o 3 dni względem OM.
Płeć z dziewczynki na chłopca jest bardzo prawdopodobna, że może się zmienić. Z chłopca na dziewczynkę już rzadko- no chyba, że mała na pępowinie siedzi, albo jej się tam zamajta 😉megson91 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
U mnie Julka ok 12 tyg miała być Antkiem 😂Córka w 2013 r
Kir-AA
Dzisiaj o 14:00 przychodzi do nas pielęgniarka na pobranie Nifty pro 🙏🏻
Troszkę stresik jest 😬
Dziewczyny, długo czekałyście na wyniki? 🤔kasha86 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C