Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexia, mamy identyczny wiek ciąży haha, ale super! 💜💜💜
Lexia lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Dzisiaj o 14:00 przychodzi do nas pielęgniarka na pobranie Nifty pro 🙏🏻
Troszkę stresik jest 😬
Dziewczyny, długo czekałyście na wyniki? 🤔megson91 lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że wczoraj mi przypomnienie przyszło, bo myślałam, że dzisiaj mam pierwszą wizytę u położnej, a tu jeszcze bilans z Hanią, także biegający dzień się zapowiada. Młoda wyłapała prawie 13kg, mój kręgosłup to odczuwa, no ale staram się jak najrzadziej ją podnosić.
Ja przed Hania straciłam 3 ciążę, szczęście tylko że wszystko zaczęło się samo i na tak wczesnym etapie. Człowiek niby z jednej strony sobie tłumaczył, że widocznie tak miało być i lepiej tak niż później np borykać się z jakąś niepełnosprawnościa czy inna wada rozwojową dziecka, ale chyba z drugiej strony mózg matki tak jest skonstruowany, że już od tego pozytywnego testu robisz plany itd.
Jak ja Wam zazdroszczę tych USG 🙈 ja miałam ostatnie miesiąc temu i z miesiąc dobry jeszcze poczekam albo i dłużej do połówkowych 🙈😅 -
Hej, przeczytałam sporą część tego wątku i postanowiłam się dziś przywitać
Aktualnie u mnie 10+3, 5 stycznia byłam na pierwszej wizycie, serduszko biło. Termin wg OM na 22.08.2022, ale z USG ciąża jest młodsza, miałam później owulację o jakieś 4 dni. W poniedziałek idę na badanie krwi do badań prenatalnych, a w kolejny piątek na krzywą cukrzycową (ostatnio glukoza na czczo 92).
Jest to moja druga ciąża, pierwszą straciłam w 13 tygodniu, na badaniach prenatalnych dowiedziałam się, że dzidziuś ma bezczaszkowie - brak szans na przeżycie, dlatego teraz bardzo się boję tych badań i z niepokojem na nie czekam. Nie do końca umiem się cieszyć z tej ciąży, poprzednim razem nawet nie pomyślałam, że coś może być nie tak, a teraz boję się wszystkiego. Najbardziej tego, że coś może być nie tak, a nawet o tym nie wiem, a wizyta dopiero 9.02
W 5 i 6 tygodniu miałam jednorazowe plamienia, okazało się, że mam krwiaka i mam brać duphaston 2x dziennie.
Pozdrawiam Was i liczę na to, że razem dotrwamy do końca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 10:24
Bunia89, salenne, Różowa_90, megson91, Malina330, kasha86, Sylvka, bridagues, Darinka lubią tę wiadomość
-
nikessie wrote:Hej, przeczytałam sporą część tego wątku i postanowiłam się dziś przywitać
Aktualnie u mnie 10+3, 5 stycznia byłam na pierwszej wizycie, serduszko biło. Termin wg OM na 22.08.2022, ale z USG ciąża jest młodsza, miałam później owulację o jakieś 4 dni. W poniedziałek idę na badanie krwi do badań prenatalnych, a w kolejny piątek na krzywą cukrzycową (ostatnio glukoza na czczo 92).
Jest to moja druga ciąża, pierwszą straciłam w 13 tygodniu, na badaniach prenatalnych dowiedziałam się, że dzidziuś ma bezczaszkowie - brak szans na przeżycie, dlatego teraz bardzo się boję tych badań i z niepokojem na nie czekam. Nie do końca umiem się cieszyć z tej ciąży, poprzednim razem nawet nie pomyślałam, że coś może być nie tak, a teraz boję się wszystkiego. Najbardziej tego, że coś może być nie tak, a nawet o tym nie wiem, a wizyta dopiero 9.02
W 5 i 6 tygodniu miałam jednorazowe plamienia, okazało się, że mam krwiaka i mam brać duphaston 2x dziennie.
Pozdrawiam Was i liczę na to, że razem dotrwamy do końca
Mam nadzieję że teraz będzie wszystko ok😉Dawid i Kamil💙💙
-
Dziewczyny które brały/biorą duphaston czy lekarz mowil Wam ze do 12 tyg?
Ja mialam niski progesteron dlatego lekarz zapisał ten lek i kazal przestać brać po 12 tyg ze wtedy juz funkcje przejmuje łożysko i jest zbędny.
Jak jest u Was?Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Dziewczyny które brały/biorą duphaston czy lekarz mowil Wam ze do 12 tyg?
Ja mialam niski progesteron dlatego lekarz zapisał ten lek i kazal przestać brać po 12 tyg ze wtedy juz funkcje przejmuje łożysko i jest zbędny.
Jak jest u Was?
Ja narazie mam do 11 tygodnia, zobaczę co lekarka powie na kolejnej wizycie.
Czarna32 lubi tę wiadomość
-
Czarna32 wrote:Dziewczyny które brały/biorą duphaston czy lekarz mowil Wam ze do 12 tyg?
Jak jest u Was?
Brałam od 8 tyg i teraz po USG prenatalnym ginekolog kazał mi nadal kontynuować branie duphastonu bo też łagodzi on skurcze w późniejszych tygodniach ciążyCzarna32 lubi tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze krwiaka no ale podobno się zmniejsza teraz na wizycie miał 10mm...no właśnie mi lekarz kazal brać do 12 tyg i przestać brać i sama nie wiem🤦♀️
W poprzednich ciążach nie brałam nic nigdy dlatego pytam jak to u Was wygląda.Dawid i Kamil💙💙
-
Dziewczyny straty są straszne, bardzo współczuję Wam ;( jedyne co nam zostaję to starać się myśleć pozytywnie i odganiać zle chmury. Ja osobiście tego nie przeżyłam, ale spotkałam się się wieloma sytuacjami i bardzo je przeżywałam, zwłaszcza te duże, albo powikłania u mamy różne. Jeszcze teraz robię specjalizacje, więc na bieżąco będę musiala przypomnieć sobie o wszystkich możliwych powikłaniach.... jedyne co.zostaje to odcięcie odcięcie od tego i myślenie pozytywnie.
megson91, bridagues lubią tę wiadomość
-
To prawda strata jest okropnym doświadczeniem, najgorzej kiedy starasz się lata i nagle tracisz to czego pragniesz..i to nie raz, nie dwa...i nie możesz nic zrobić. Współczuję wszystkim które tego doświadczyły i nie życzę nikomu.3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Jak jest u Was?Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Różowa_90 wrote:Hehe, myślę, że na pewno się zmieni
ciekawe u kogo, podobno łatwiej z dziewczynki na chłopca, ale i słyszałam o sytuacjach w drugą stronę
Ja po cichu liczę na zmianę z chłopca na dziewczynkę 🙈💞
Mam za tydzień zrobić NIFTY więc za dwa tyg. będzie wiadomo 👌🏼Różowa_90 lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Ja też planuje zrobić Sanco, żeby mieć spokojniejszą głowę. Kiedy dziewczyny radzicie zrobić te badania? Patrzac na to, że badanie kosztuje ponad 2 tys to zastanawiam się czy nie zrobić tego badania po USG prenatalnym. Z drugiej strony korci mnie, że po 10 tygodniu można juz je zrobić. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 12:46
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
nick nieaktualnyPaniHa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was pracuje w Zusie albo zna się na zasadach wypłaty za L4 w ciąży i późniejszego macierzyńskiego? Potrzebuje porady a nie wiem gdzie szukać 🤦
-
Ja robię dzisiaj Nifty pro 10+0 🙈💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Różowa_90 wrote:Ryzyko skorygowane trisomii bardzo niskie, ale ryzyko preeklampsji 1:218 i zahamowania wzrastania przed 37tc 1:145 - lekarz prowadzący ma zadecydować, czy włączyć acard, ale zalecają.
Mam nadzieję, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 13:12
-
salenne wrote:Ja nie pracuję, ale mam dość specyficzną sytuację i z wieloma sprawami jestem na bieżąco. Napisz do mnie na priv może będę umiała pomoc.
salenne lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙