Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie - wszystko ok. Szyjka ok, serduszko bije miarowo, dziecko ma ok 12 cm i wielkość główki i długość odpowiada tygodniom ciąży. Łożysko na przedniej ścianie ale lekarz powiedział, że aż tak nie powinno to wpływać na to, że nie czuje ruchów. No i że mam czas, bo ruchy między 16 a 20 tygodniem.
Jak zaczął robić usg od razu było widać rączkęoczywiście widać było też fujarkę
hi five 👋🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 20:24
Maybelle, antonna, Ilonkaa, Anuszka28, Lexia, puszek369, Czarna32, Darinka, bridagues, Kasik, Różowa_90, a.ky.ska, Sylvka, megson91, asienka30, loveforever1 lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
Ja tez po wizycie. Synek ma 14 cm plus nóżki i 240 g. Wymiary i waga odpowiada wiekowi ciąży 😁 Za 3 tygodnie ide na połówkowe.
Ilonkaa, Maybelle, Anuszka28, puszek369, Czarna32, Darinka, bridagues, kasha86, Kasik, Różowa_90, a.ky.ska, megson91, asienka30, loveforever1 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Sylvka wrote:Dziękuje bardzo 😆 aż tak bardzo się tutaj nanudziłam, że chce mieć dziewczynke? Tak dobrze sobie to zapamiętałam 😁
Teraz to już nie nastawiam się na nic, po tym co u Puszka wyskoczyło 😁 a tak w ogóle to bardzo gratuluje 😁
Sylvka akurat mocno zapamiętałam, że chciałas dziewczynkę, bo dziewczyny próbowały rozszyfrować Twój wyrostek i sama jestem ciekawa Twojej wizyty co wyjdzie
Maybelle Ty masz dopiero wizytę na połówkowe? :o
Myślałam, że te prenatalne to taki moment przełomowy u was i już będziesz miała standardowo wizyty częściej. Jak to później wygląda po polowkowych? Jak będziesz miała wizyty? Jestem zaskoczona, że aż tak inaczej to i was działa.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Jakie wasze dzieci są już duże 🥰
Trzy lata starań. Pierwsza ciąża ❤️ -
kasha86 wrote:Jestem po wizycie - wszystko ok. Szyjka ok, serduszko bije miarowo, dziecko ma ok 12 cm i wielkość główki i długość odpowiada tygodniom ciąży. Łożysko na przedniej ścianie ale lekarz powiedział, że aż tak nie powinno to wpływać na to, że nie czuje ruchów. No i że mam czas, bo ruchy między 16 a 20 tygodniem.
Jak zaczął robić usg od razu było widać rączkęoczywiście widać było też fujarkę
hi five 👋🏻
Ale no u mnie dziewczyny widać siusiaka nie ???;p
-
Gratuluję udanych wizyt
ja wizytuję w piątek, powiem Wam że jakoś na spokojnie tym razem czekam (umówiłam wizyty na co 3 tygodnie). Mam wizytę u innego lekarza, bo mój ma urlop, ciekawa jestem jak będzie. Mam nadzieję, że płeć już będzie widoczna 💪🏻 chyba mamy też przełom w sprawie imienia dla ewentualnego syna 😁 Dosłownie na 2 dni przed tym, jak Rosja odwaliła to, co odwaliła, to mąż mój zaproponował imię, które baaaardzo mi się zawsze podobało, a on jakoś niekoniecznie był przekonany- Fiodor. I normalnie byłam w ciężkim szoku, że mąż się przekonał akurat do tego 😁 no ale sytuacja mi całe imię obrzydziła, tak samo biografia Dostojewskiego, a poza tym mógłby być problem z rejestracją, bo jest polski odpowiednik (Teodor). Teodor odpada totalnie 😝 i aktualnie nasz syn będzie Feliksem 😉 tylko niech mi go ktoś do Felka zdrobni, to będę gryzła 😝
Nie mniej jednak trzymam się wersji, że to jednak dziewczynka 😁
Byłam u endokrynologa dzisiaj, doktor mnie uspokoił- reasumując dzieciak dostaje wszystko co trzeba, bo T4 ładne jak na ciążę nawet jak na normy dla zdrowych kobiet, a TSH wysokie znaczy tyle, że mój organizm dostaje po tyłku, bo wszystko pompuje w Dziecia i dla mnie nie zostaje za wiele 🤷🏼♀️ mam większą dawkę, oczywiście kontrola krwi za miesiąc i oby spadło.
Próbuję wieczorami skupić się na brzuchu i już kilka razy wydawało mi się, że coś tam czuję, ale cóż no, to raczej za wcześnie. No i nie wiem zupełnie, czego się spodziewać, łożysko na przedniej ścianie będzie, ciąża pierwsza więc raczej szanse marne, że to to 😝👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
Świeżynka wrote:Powiedzcie mi czy któraś z Was chodzi do dwóch lekarzy? Np. Na NFZ i prywatnie? Czy w takiej sytuacji wpisy w kartę ciazy robią jeden i drugi czy jak to jest rozwiązane? Jak wytrzymujecie miesięczny czas miedzy wizytami? Ja przez te różne kłucia zaczynam świrować ze dzieje się coś złego i nie wiem czy nie umawiać się gdzieś prywatnie. Ale nie chce wyjść na przewrazliwiona.
Wizyty różnią sie tygodniem.
Czyli jestem u jakiegoś lekarza średnio co 3 tyg.Dawid i Kamil💙💙
-
PaniHa wrote:Dziewczyny, szcotkujecie się na sucho? Ja to stosowałam przed ciążą, później się bałam ale teraz chyba bezpiecznie nie?
Ja zaczęłam w ciąży, ale jakoś nie wiem jak się do tego przekonać 🤷🏼♀️ i nie wiem czy powinnam, bo mam dość suchą skórę na łydkach i po tym jeszcze bardziej mi schodzi 😐👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Drugorodna(1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Mikrozarodek z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1)i pięknie bijące ❤️
07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
06.11.24(14+1): 100g Bambosza 🐛
02.12.24(17+6): 250g drugiej Córki 🙈🧚🏼♀️
20.12.24(20+3): 363g Dziewczynki 🧜🏼♀️
-
puszek369 wrote:Tak z wyrostka plciowego
Ale Maybelle ma racje, jak już czuć ruchy to jakoś łatwiej do tych wizyt się czeka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 22:54
-
Gratulacje udanych wizyt 😀
Ja dziś za to dzień średni jakoś źle się czuję jakby brzuch bardziej wzdęty kuje mnie tu i tam i tak dziwnie bo na wzgórku łonowym też 😣 delikatne takie bóle jak na okres mam, jak leżę to jeszcze jakoś ale jak chodzę to dyskomfort pachwin i w okolicy wątroby 🤔
Wizyta za 2 tygodnie chyba osiwieje 🙄🩷 16.08.2022 👱♀️ -
Anuszka28 wrote:Czarna, bo wpisałaś mnie dwa razy na 16.08 oraz na 22.08 to tam możesz jedną datę skreślić.
Która date zostawić??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 23:30
Anuszka28 lubi tę wiadomość
Dawid i Kamil💙💙
-
bridagues wrote:Mam nadzieję, że moja dziewczynka z wyrostka nie zmieni się na chłopca 😅. Przy weekendzie poprzynosiłam ubrania po synku, przebrałam rozmiary 50-80 i już rozdysponowałam do koleżanki, wystawiłam na vinted i spakowałam do oddania za free. Ale jak widać wszystko może się zdarzyć 😂. Wizyta u ginekologa 7.03, a połówkowe 11.03 😱.
Ale Maybelle ma racje, jak już czuć ruchy to jakoś łatwiej do tych wizyt się czeka 😉
Ale po chlopakach resztki trzymam w razie gdyby jednak chociaż i tak większość oddalam na zbiórki ...w pon za tydzień się dowiem tak jak Ty 7.03 mam wizytę 😏👶Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 23:33
Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Ale po chlopakach resztki trzymam w razie gdyby jednak chociaż i tak większość oddalam na zbiórki ...w pon za tydzień się dowiem tak jak Ty 7.03 mam wizytę 😏👶
-
puszek369 wrote:Pokażesz zdjęcie z płcią. Muszę porównać, jq do.tej pory nie wierzę, że jednak chłopak xd miałam przeczucia, zwłaszcza po usg co.z koleżanką.robilysmy.
Ale no u mnie dziewczyny widać siusiaka nie ???;p
Kurczę akurat jak zaznaczył siusuaka i chciał wydrukować to skończył się w połowie druku papier do usg 🙈rano zobaczę, czy coś tam widać na tym urywku
New Baby
Julia