Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tsh i cukier często zmieniają się w trakcie ciąży (najczęściej się podwyższają ale nie ma reguły) wiec na bank będziesz musiała to zrobić będąc w ciąży. Najlepiej chodzić do dwóch ginow (jeden waśnie na fundusz i on zleci Ci badania krwi bezpłatnie) z tego co się orientuje. Wiele dziewczyn tak robi
Jakasienka lubi tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:Tsh i cukier często zmieniają się w trakcie ciąży (najczęściej się podwyższają ale nie ma reguły) wiec na bank będziesz musiała to zrobić będąc w ciąży. Najlepiej chodzić do dwóch ginow (jeden waśnie na fundusz i on zleci Ci badania krwi bezpłatnie) z tego co się orientuje. Wiele dziewczyn tak robi
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej dziewczyny!
Śledziłem watek, ale trochę nie miałam odwagi za szybko się odzywać.
U mnie pierwsza ciąża, 6t5d.
28.12 USG, z widocznym zarodkiem i bijacym serduszkiem(!)
Termin obliczony na podstawie domniemanej owulacji i USG to 24 sierpnia.
Mega się boję, bo to sam początek i już zdazylam się naczytac ile jeszcze może pójść nie tak, ale oczywiście mam nadzieję, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 17:58
Maybelle, puszek369, DeLaCruz, Mommy2, salenne, Bunia89, Lili90, Felinka94, Różowa_90, Ani0nka, Malina330, bridagues, loveforever1 lubią tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Czy da się te badania zrobić choć częściowo na fundusz? I czy mam określony czas na ich wykonanie? I co w sytuacji gdy część badań robiłam jeszcze przed ciążą? Będę musiała je powtórzyć? M. In. Tarczyca całościowo, cukier insulina również po obciążeniu.
Bardzo Ci dziękuję, juz mi trochę jaśniej
-
Nie mam żadnego ładnego zdjęcia, raczej zamazane wyszło.Słyszałam bicie serduszka. Lekarz długo nie mógł znaleźć Dziecka, dopiero przez powłoki brzuszne mu się udało. Stres jakich mało...
Mommy2, Lili90, puszek369, Ani0nka, Malina330 lubią tę wiadomość
-
W poprzedniej ciąży na początku chodzilam do 2 gin lrywatnie i na fundusz... wszystki było ok, ciąża nie była w żaden sposób obciążona, więc zostałam tylko przy gin na fundusz. Lekarka była taka sobie, ale położne przy gabinecie jak żywe złoto, wspaniałe. Póki co jestem na nią zdana w tej ciąży, ale planuje zapisać się do gin w przychodni przyszpitalnej, tylko wtedy będę miała dużo dalej, ale może bd warto pokonać te parenaście km więcej.
Prywatnie robiłam usg 1 2 i 3 trymestru. -
Anuszka28 wrote:Nie mam żadnego ładnego zdjęcia, raczej zamazane wyszło.Słyszałam bicie serduszka. Lekarz długo nie mógł znaleźć Dziecka, dopiero przez powłoki brzuszne mu się udało. Stres jakich mało...
Bicie serduszka to najpiękniejszy dźwięk na świecie 😊 Rozumiem, że już czujesz się lepiej? Stres odpuścił? 😘
W poprzedniej ciąży na pierwszym badaniu pani dr tylko pokazała mi migający punkcik i powiedziała, że to serduszko 😊 Piękna chwila.Lili90, Felinka94 lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Warto zapisać się do giną na nfz i powinien zlecić większość. Cytomegalia ig i igm może nie dać, bo to nie jest obowiązkowo. Część ew u rodzinnego, ale nie będzie chciał vo 2 msc morfo wypisywać bo to gin powinien ciążę prowadzić. Znajdź giną na nfz najwyżej dodatkowo bo rozumiem, że ciążę prv prowadzisz ?
Przepraszam może głupie pytanie ale wolę dopytać
Anuszka cudownie że wszystko okej
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tak, chodzę prywatnie. Ale czy jedno z drugim nie koliduje? W sensie czy jak gin prywatny wystawi książeczkę ciąży to jak powiem o tym temu na nfz to mnie nie pogoni? 🙈
-
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Tak, chodzę prywatnie. Ale czy jedno z drugim nie koliduje? W sensie czy jak gin prywatny wystawi książeczkę ciąży to jak powiem o tym temu na nfz to mnie nie pogoni? 🙈
Warto się dowiedzieć czy czasem ten prywatny nie przyjmuje gdzieś na NFZ. Mój lekarz prowadzący np tak przyjmuje. Ja chodzę do niego prywatnie bo mam pakiet medyczny ale to czego mi nie obejmie pakiet wystawi mi w gabinecie na NFZ. -
Mój ten prywatny jest jakimś profesorem, chciałam zapytać czy przyjmuje na nfz bo wiem że w szpitalu ogólnie pracuje, ale teściowa mi to odradziła. To lekarz z jej polecenia, wszystkie ciążę w rodzinie tu prowadził... Obawiam się że jak ten prywatny dowie się o tym na NFZ to będzie obraza majestatu 🙄 poszłam tam tylko dlatego że ma dobre opinie a ja mam problemy zdrowotne (serce i kręgosłup) i obawiałam się że lekarz na nfz przy porodzie zbagatelizuje te dolegliwości. No i też otoczenie mi nagadalo że muszę mieć dobrą opiekę..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyFelinka94 wrote:Mój ten prywatny jest jakimś profesorem, chciałam zapytać czy przyjmuje na nfz bo wiem że w szpitalu ogólnie pracuje, ale teściowa mi to odradziła. To lekarz z jej polecenia, wszystkie ciążę w rodzinie tu prowadził... Obawiam się że jak ten prywatny dowie się o tym na NFZ to będzie obraza majestatu 🙄 poszłam tam tylko dlatego że ma dobre opinie a ja mam problemy zdrowotne (serce i kręgosłup) i obawiałam się że lekarz na nfz przy porodzie zbagatelizuje te dolegliwości. No i też otoczenie mi nagadalo że muszę mieć dobrą opiekę..
-
Macie rację. Muszę poszukać kogoś na nfz i to koniecznie
salenne lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hej Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszym usg, widzialam serducho ❤️ z usg wychodzi 6+0 na wczoraj i 29 sierpnia termin porodu zaroduś miał ttlko 2mm wczoraj, trochę mnie to martwi, chociaż pewnie niepotrzebnie, lekarz mówił, ze wszystko ok... Czy u którejś z Was w tym dniu tez byl zarodek 2mm i wszystko bylo ok???
Ani0nka, salenne, Felinka94, Maybelle, Mommy2, Lili90 lubią tę wiadomość
AMH 1,5
MTHFR C677 układ homozygotyczny
Pai-1 układ heterozygotyczny
05.2021 IUI 🍷
07.2021 IUI 🍷
Podchodzimy do IVI
15.09.2021 stymulacja start!
26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna , 7dpt beta 0.4
Zmiana kliniki i leków.
25.11 stymulacja start!
1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną
Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
5dpt ⏸️
6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️ -
Jotes wrote:Hej Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszym usg, widzialam serducho ❤️ z usg wychodzi 6+0 na wczoraj i 29 sierpnia termin porodu zaroduś miał ttlko 2mm wczoraj, trochę mnie to martwi, chociaż pewnie niepotrzebnie, lekarz mówił, ze wszystko ok... Czy u którejś z Was w tym dniu tez byl zarodek 2mm i wszystko bylo ok???
Jotes lubi tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
Hej. Ja zaczęłam chodzić prywatnie. Lekarz jest skrupulatny, ale za każdą wizytą zleca badania laboratoryjne za min. 350-400zł + do tego wizyta.
Na początku miałam niski progesteron i estradiol, więc wizyta co tydzień-dwa... Poszło po kieszeni grubo. -
Felinka94 wrote:Mój ten prywatny jest jakimś profesorem, chciałam zapytać czy przyjmuje na nfz bo wiem że w szpitalu ogólnie pracuje, ale teściowa mi to odradziła. To lekarz z jej polecenia, wszystkie ciążę w rodzinie tu prowadził... Obawiam się że jak ten prywatny dowie się o tym na NFZ to będzie obraza majestatu 🙄 poszłam tam tylko dlatego że ma dobre opinie a ja mam problemy zdrowotne (serce i kręgosłup) i obawiałam się że lekarz na nfz przy porodzie zbagatelizuje te dolegliwości. No i też otoczenie mi nagadalo że muszę mieć dobrą opiekę..
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
PaniHa wrote:Ja byłam 6+1 i zarodek miał 3mm i dopiero co zaczęło bić serduszko więc u Ciebie wygląda wszystko idealnie
Czyli co dziewczyny, polecanie chodzić tez na nfz jesli ciąże prowadzicie prywatnie?
Ja mam wybrana swoją Panią dr, która przyjmuje tylko prywatnie. Wczoraj byłam w klinice, gdzie miałam invitro, za 2 tyg pojde juz do swojej doktor, to kiedy na nfz iść? też niedobrze chyba żeby usg było co chwilę robione? Juz tyle kasy wydałam na badania i leki, ze miło byłoby zrobić teraz badania jakieś na nfz
AMH 1,5
MTHFR C677 układ homozygotyczny
Pai-1 układ heterozygotyczny
05.2021 IUI 🍷
07.2021 IUI 🍷
Podchodzimy do IVI
15.09.2021 stymulacja start!
26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna , 7dpt beta 0.4
Zmiana kliniki i leków.
25.11 stymulacja start!
1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną
Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
5dpt ⏸️
6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️ -
Jotes wrote:Dziękuję :*
Czyli co dziewczyny, polecanie chodzić tez na nfz jesli ciąże prowadzicie prywatnie?
Ja mam wybrana swoją Panią dr, która przyjmuje tylko prywatnie. Wczoraj byłam w klinice, gdzie miałam invitro, za 2 tyg pojde juz do swojej doktor, to kiedy na nfz iść? też niedobrze chyba żeby usg było co chwilę robione? Juz tyle kasy wydałam na badania i leki, ze miło byłoby zrobić teraz badania jakieś na nfz