Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:Ale lekarz prowadzący ciążę tylko prowadzi ciążę. Przy porodzie są inni. Owszem jak jest obciążony pacjent to najlepiej, żeby rodził w specjalistycznym szpitalu. Fakt często lekarz pracujący w szpitalu też umówi tak, żeby zrobić cc czy coś.jednak sprawdz czy on na pewno pracuje jakby na oddziale polozkiczym. U nas jest dużo pracujących na ginekologii, którzy z położnictwem nie mają nic wspólnego, a pacjentki myślą, że będą przy porodzie, gdzie to inny odcinek jest gdyby się dowiedział, że chodzisz na nfz, nie wiem zresztą jak to mu mówisz, że chodziło o badania, bo te pierwsze to serio kilka stówek lekka ręką. Jeżeli masz bardzo patologiczny przypadek to możesz prowadzić w przyszpitalnej poradni patologii ciąży (np cukrzyca przewlekła). Przy problemach kardiologicznych to poprostu będziesz pod okiem kqrdiologa, od kręgosłupa ortopedy i neurologa. Położnik zajmuje się tylko ciąża.
Mówił że u mnie cesarka na 100% już ze względu na sam kręgosłup. Wydaje mi się że przyjmuje porody 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
KarolinaŚ wrote:Ja chodzę prywatnie badań nie zaleca aż tyle... Prenatalne i biochemia mam za darmo z programu opolskiego
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:U mnie chyba nie ma takiego ptogramu na Mazowszu, przynajmniej nie słyszałam o niczym takim
Badania prenatalne przyslugują na fundusz, biochemia czyli wszystkie podstawowe badani krwi też 😊 Ja nie korzystałam z prenatalnych na fundusz bo robią je na kiepskim sprzęcie. -
Jotes wrote:Dziękuję :*
Czyli co dziewczyny, polecanie chodzić tez na nfz jesli ciąże prowadzicie prywatnie?
Ja mam wybrana swoją Panią dr, która przyjmuje tylko prywatnie. Wczoraj byłam w klinice, gdzie miałam invitro, za 2 tyg pojde juz do swojej doktor, to kiedy na nfz iść? też niedobrze chyba żeby usg było co chwilę robione? Juz tyle kasy wydałam na badania i leki, ze miło byłoby zrobić teraz badania jakieś na nfz
Powiem szczerze, że muszę być całą ciążę na l4 i jak chodziłam do gin prywatnie i na fundusz zawsze miałam problemy z l4. Poza tym jedna gin podważała decyzje drugiej a ja nie miałam pojęcia, która ma racje Miałam dosyć i zostałam przy gin z funudszu.
W tej ciąży zdecydowałam korzystać z gin na nfz, dodatkowe badnia robię w innej przychodni odpłatnie, wszystkie usg preantalne bedę robiła prywatnie. Gdyby coś sie działo w każdej chwili mogę zapisac się do gin prywatnie gdyby coś.Jotes lubi tę wiadomość
-
Mommy2 wrote:Badania prenatalne przyslugują na fundusz, biochemia czyli wszystkie podstawowe badani krwi też 😊 Ja nie korzystałam z prenatalnych na fundusz bo robią je na kiepskim sprzęcie.
-
puszek369 wrote:Prenatalne przysługują na nfz tylko jeśli kobieta ma wiecdj jak 35 lat, coś nie tak w obrazie płodu np.brak.kosci nosowej, lub wywiad (wady w nliskiej rodzinie w poprzednich ciążach) tak.to zazwyczaj robią jakieś programy w danej miejscowości, ale stricte na nfz to te przypadki.
Ja nie mam 35 l ani obciążonego wywiadu a badania prenatalne 3 x mogłam mieć za darmo 🤷♀️ -
Ja jestem niepełnosprawna ale to nie genetyczne. Po prostu wada rozwojowa, prawdopodobnie mama przyjęła jakieś leki nie wiedząc o ciąży.
Ja co będzie trzeba to zrobię odpłatnie, ale po prostu byłoby fajnie nie płacić za wszystko jak leci skoro większość badań nie ma znaczenia czy jest na nfz czy prywatnie 🤔
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
PaniHa wrote:Czekam pod gabinetem na wizytę 🙈 ale stressss
Ja wizytuje dziś o 17
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Mommy2 wrote:Ja nie mam 35 l ani obciążonego wywiadu a badania prenatalne 3 x mogłam mieć za darmo 🤷♀️
DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
puszek369 wrote:To musiało być z jakiegoś programu np.unijnego czy cos. nfz w innych przypadkach nie finansuje tego. Mówię o prenatalnych z pappa z lekarzemmoceniajacym ryzyko zgodnie z wytycznymi fmf. Czasem też lekarz robi kurs fmf, musi mieć ileś tych usg zrobionych. Może tex wtedy być opcja
Badanie pappa było dodatkowo odpłatne w każdym przypadku.
Tu trzeba zaznaczyć, że jeśli kobieta ma 35 lat to badania związane z oceną ryzyka wad genetycznych są bezplatne. To jest chyba to badanie Pappa. Trzeba pytać lekarza 👍
Zwykłe prenatalne to te, w których mierzy się dziecko, bada główkę, serduszko, lekarz sprawdza czy dzieciątko ma wszystkie paluszki, sprawdza przezierność karku i kość nosową (o ile się nie mylę to spr lekarz podczas 1 badam prenatalnych 1 trymestru). Jeśli coś pokręciłam to poprawcie mnie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 13:47
-
Ponadrabialam...mam nadzieje ze wszystkie dopisalam-jezeli kogoś przypadkiem pominęłam to z góry przepraszam i upomnijcie.
Co do imion mam dwóch synów i zero pomysłów a córka to Ola lub Oliwia aczkolwiek całe życie marzyła mi sie Ola i pewnie jak rośnie córka to tak będzie miala na imię 🙂Dawid i Kamil💙💙
-
Czarna32 wrote:Ponadrabialam...mam nadzieje ze wszystkie dopisalam-jezeli kogoś przypadkiem pominęłam to z góry przepraszam i upomnijcie.
Co do imion mam dwóch synów i zero pomysłów a córka to Ola lub Oliwia aczkolwiek całe życie marzyła mi sie Ola i pewnie jak rośnie córka to tak będzie miala na imię 🙂