Sierpniówki 2022😍❤👶👶👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Lusia, ale zarodek powyżej 6 mm musi mieć serduszko. Wiem, że yo trudne, ale nie nakrecaj się teraz. Poczekaj ten tydzień. Właśnie takie efekty za szybkich usg, czy robienia bety (jak u mnie ) beż wskazany ile ja się nastresowalqm przez to, że xa mały przyrost
Zgadzam się. Ja w poprzednich ciążach byłam na usg po 8 tyg, teraz poszłam w 5tyg i się tylko nastresowałam. Ale potrzebowałam już wtedy zwolnienia, więc tak wyszło 🤷♀️Lusia3131 lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
KarolinaŚ wrote:Ja chodzę prywatnie badań nie zaleca aż tyle... Prenatalne i biochemia mam za darmo z programu opolskiego
-
Ja się tak zdenerwowałam bo mi powiedział pierw że jest sam pecherzyk ciążowy (nie wspomniał o pęcherzyku żółtkowym) powiedział że póki nie ma echa to trzeba brać pod uwagę puste jajo płodowe, dał duphaston który wiadomo jest na podtrzymanie, a na koniec powiedział "jak będzie Pani krwawić to proszę dzwonić"
Więc wszystko to wywołało nerwy strach i płacz.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Masz rację, nie istnieje lek na podtrzymanie, ale na lepsze przepływy przy stwierdzonej przyczynię poronien już tak(mówię o heparynie)
A duphaston też pomaga przy niskim progesteronie akurat.
Trzymam kciuki za Wasz sierpień dziewczyny i za swój resztami sil jeszcze też.2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Moja poprzednia gin też tqka była. Mówiła, żeby się nie przyzwyczajać do ciąży, bo różnie może być, gdybym sama.tego nie wiedziała. Potem pytq na kiedy umówiłam.usg II trym, bo w razie co żebyśmy z terminacja zdarzyli o.o ja juz stres, że coś jest nie tak. Moja koleżanka też była u niej i po iednej wizycie zrezygnowała. Teraz już też mam.innego lekarza.
-
Maybelle wrote:Wszystkie leki powinno się podawać po badaniach i stwierdzonych niedoborach czy niskich poziomach. Jak jest niski progesteron owszem, ale lekarze podają go "na wszelki wypadek", co bardziej działa jak placebo dla kobiety
Nie mówię, że nie ma problemów, bo wtedy trzeba, dokładna diagnostyka itp przy mutacjach, poronieniach nawykowych itp, ale czasami gi ekolodzy każdemu dają luteine serio.Maybelle, Lusia3131 lubią tę wiadomość
-
Tez nie napisze nic nowego jak to ze...za wcześnie.Tak samo bylam na usg 5t3d i bylo ze puste jajo...poszlam do innego lekarza po paru dniach i wyszlo ze jest zarodek i akcja (rozkręcająca się dopiero)i 6t3dz takze..czas jest lekiem dla Nas 😘
Ew inny lekarz w celu sprawdzenia bo np ten mógł mieć slaby sprzęt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 21:11
Dawid i Kamil💙💙
-
Felinka94 wrote:Wybaczcie że tak długo, ale musiałam się wypłakać.
Mamy betę 6200 na usg sam pęcherzyk. Czy to już przesłanka do pustego jaja?
Opis mam taki :
Pecherzyk ciążowy 1 - widoczny
Kształt owalny
Wiek ciąży na podstawie średnicy pęcherzyka = 11,68 mm co odpowiada 6+1 (z daty miesiączki 5+6)
Zarodek: echo : CRL = 0mm, jest poza zakresem tabel biometrycznych
Akcja serca (ASP): obecna (to chyba błąd?)
Poniżej pęcherzyk.
Będzie dobrze 😘 Trzymam mocno kciuki 😊 -
Dzięki ja oczywiście wiem że on musi być obiektywny... Ale skoro wy widzicie pecherzyk żółtkowy który z automatu wyklucza puste jajo płodowe to czemu lekarz go nie widział? Ewentualnie widział lecz nie wspomniał. Niepotrzebnie mnie nastraszył. Wiadomo że trzeba być gotowym na wszystko. Ja stres, nerwy i cierpliwość trenuje od 18 grudnia, bo już 10dpo odkryłam ciążę co było najgorszym błędem bo 5 dni do okresu to był jakiś horror emocjonalny. Już w tym czasie nastawiłam się na każdą opcje...
Mimo wszystko dziękuję że mnie uspokoilyscie, po prostu myślałam że beta 6000 jest równoznaczna z tym że zarodek będzie (o serduszku nawet nie marzyłam na tym etapie), więc to pewnie też spotęgowało moje odczucia dzisiaj...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
To ku pokrzepieniu się odezwę Felinka, mam ciążę wg OM starszą o równy tydzień od Twojej. I to na obserwowanym cyklu, z dokładnie wymierzoną owu złapaną skokiem i testami owu. Szłam tydzień temu z nastawieniem, że okej, może serca jeszcze nie będzie, ale zarodek na bank. To był 5t6d. I co? I psinco. Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, a do tego ciąża młodsza o 3 dni niż OM, mimo owulacji w 14dc. Zarodka brak, serca tym bardziej. A gin? "Świetnie wszystko jak na ten moment tak, jak powinno być, zakładamy kartę i daję Pani skierowanie na badania". Także ten. 3x pytałam, czy na pewno nie powinno być już czegoś więcej i 3x usłyszałam, że ciąża jak na 5t3d(tak wychodziło z USG) rozwija się prawidłowo i mam się umawiać do niego za 2 tyg.
Dziś byłam na NFZ, równo tydzień później (35dpo) i nagle dzieć nadrobił, bo z 5t3d wyszło dziś na USG najpierw 7t2d, potem 7t1d. Czyli tak czy siak więcej, niż wg OM. Tu jeszcze sprzęt gra rolę i fakt, że to się mierzy dzidzię która ma ledwo centymetr.
Także trzeba do tego podejść racjonalnie i z nadzieją, że jest oki 😉DeLaCruz, Lili90, Felinka94, Ani0nka, golonat lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Lexia wrote:To ku pokrzepieniu się odezwę Felinka, mam ciążę wg OM starszą o równy tydzień od Twojej. I to na obserwowanym cyklu, z dokładnie wymierzoną owu złapaną skokiem i testami owu. Szłam tydzień temu z nastawieniem, że okej, może serca jeszcze nie będzie, ale zarodek na bank. To był 5t6d. I co? I psinco. Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, a do tego ciąża młodsza o 3 dni niż OM, mimo owulacji w 14dc. Zarodka brak, serca tym bardziej. A gin? "Świetnie wszystko jak na ten moment tak, jak powinno być, zakładamy kartę i daję Pani skierowanie na badania". Także ten. 3x pytałam, czy na pewno nie powinno być już czegoś więcej i 3x usłyszałam, że ciąża jak na 5t3d(tak wychodziło z USG) rozwija się prawidłowo i mam się umawiać do niego za 2 tyg.
Dziś byłam na NFZ, równo tydzień później (35dpo) i nagle dzieć nadrobił, bo z 5t3d wyszło dziś na USG najpierw 7t2d, potem 7t1d. Czyli tak czy siak więcej, niż wg OM. Tu jeszcze sprzęt gra rolę i fakt, że to się mierzy dzidzię która ma ledwo centymetr.
Także trzeba do tego podejść racjonalnie i z nadzieją, że jest oki 😉
No mi powiedział że nie ma sensu robić badań bo niewiadomo czy będzie zarodek i że szkoda kasy i zachodu.. Karty ciążowej też nie założył 🤷🏻♀️ trudno poczekam te 2 tygodnie i zobaczymy co wtedy 🤔 zastanawiam się jak to możliwe że u mnie z pomiaru pęcherzyka wychodzi starsza ciąża niż z daty miesiączki? 🤔 No bo o ile dzidziuś szybko rośnie to jest to zrozumiałe ale u mnie nie bardzo to rozumiem...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Z mojego doświadczenia (trochę w przychodni tex przepracowałam) nie xaklada się tak szybko karty ciąży. Zazwyczaj umawiają na wizytę za tydzień, lub dwa i wtedy jest już wszystko widoczne ;)bądźmy dobrej myśli. Nie ma co zakładać najgorszego, na każdym etapie ciąży może się coś wydarzyć, trzeba cieszyć się tym stanem i podejść na spokojnie.
Laski jakie macie foteliki dla starszaków? My mamy teraz maxi cosi 2 way pearl i że względu na baze dla młodszego chcemy przesadzić ją do większego. Niestety tyłem wymiotuje i jest zielona, więc jeździ przodem. Myślę o britax advansafix. Ma ktoś?? Mamy top techter i isofix w aucieFelinka94 lubi tę wiadomość
-
Kurcze powiem Wam że bylam przekonana ze bedzie córka a jak dzis na usg widziałam tego malucha jak sobie macha rękami i nogami to sobie myślę...kurcze będzie trzeci synek👶juz sie nie mogę doczekać aż poznam płeć ❤
no i zapomniałam napisać ze mamy zakaz seksu do końca 3go mca.Przez to krwawienie ostatnio po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 23:01
Dawid i Kamil💙💙