X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Muszę Wam się wyżalić... Dzisiaj po obiedzie wstałam i poczułam ze coś ze mnie wypływa. Niestety to była krew. Nie plamienie. Normalna krew jak na okres :( Właśnie wróciłam z izby. Serduszko bije, ale lekarz mówi że nie zna przyczyny ("ciąża") i nie wie co to zwiastuje na przyszłość. Czy coś z tego będzie czy nie :(
    Uwielbiam takich "optymistycznych" lekarzy na IP... Nie martw się tylko leż i odpoczywaj. Wszystko ma pewno będzie dobrze, mógł to być opróżniający się krwiaczek. Trzymam kciuki za fasolkę i ciebie 💪✊✊

Brunetka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka współczuję stresu :( A przestałas krwawi? Jakieś inne objawy masz? Może faktycznie był jakis krwiak, oproznil się gwałtownie i nic nie było widać :(

Ja byłam na ip 2x,w tamtej ciąży za pierwszym trafiłam a grupkę studentów/lekarzy i oglądali mnie w 5 osó+lekarka Ta właściwa i jeszcze wi3m po angielsku tłumaczyła bo widzi. Masakra. Też mi powiedziała, ze jest ok, mam iść na zwolnienie. Pojechałam bo od rana mnie brzuch bolał bardzo okresowo.

Za drugim jakaś młoda lekarka mnie tak zbadala, że uznała że mam szyjke na 2cm tylko , ponad 4 i lezalam tydzień szpitalu, mega stres, schudłam itp. A na wyjściu okazało się że mam szyjke ponad 4cm.. No magia po prostu.

Także straciła.. wiarę do ip przez to.. No ale jakby w tej ciąży się coś działo pewnie i tak bym pojechała.. Ale.moze sprobiwalabym się dostać prywatnie na jakieś usg wcześniej.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Muszę Wam się wyżalić... Dzisiaj po obiedzie wstałam i poczułam ze coś ze mnie wypływa. Niestety to była krew. Nie plamienie. Normalna krew jak na okres :( Właśnie wróciłam z izby. Serduszko bije, ale lekarz mówi że nie zna przyczyny ("ciąża") i nie wie co to zwiastuje na przyszłość. Czy coś z tego będzie czy nie :(
    Ojej, Inga28 też dziś dostała krwotoku i też nieznana przyczyna. Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku. Może jakiś krwiak się ewakuował.. albo dziś taki dzień. U mnie też znowu była żywo czerwona krew, na szczęście u mnie to wszystko się mieści w pojęciu "plamienie". Trzymajcie się babeczki i więcej odpoczywajcie.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:

Wiem co czujesz... miałam wczoraj dokładnie to samo, tej krwi było mnóstwo jak krwotok... mnie zostawili w szpitalu i podają mi jakieś leki. U mnie krwawienie ustało ale stres pozostał.
    Musimy wierzyc, że będzie dobrze ❤️

Edyciak lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kania85 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Wiem co czujesz... miałam wczoraj dokładnie to samo, tej krwi było mnóstwo jak krwotok... mnie zostawili w szpitalu i podają mi jakieś leki. U mnie krwawienie ustało ale stres pozostał.
    Musimy wierzyc, że będzie dobrze ❤️

W poprzedniej ciąży miałam taki krwotok, w nocy poszłam na siusiu (8tydzień-mniej więcej w tym tygodniu straciłam poprzednią ciążę)Krew polała się jak w pierwszym dniu okresu żywoczerwony i dużo.
    Migiem na IP,USG nic nie wykazało, wtedy pierwszy raz ujrzałam bijące serduszko synka.Odesłali mnie do domu z twierdzeniem"co ma być to będzie, ciąża żywa, nie wiadomo skąd krwawienie" . Dopiero na wizycie u mojej Gin okazało się że miałam nadżerkę i ona sobie krwawiła.To było jednorazowe i już nigdy się nie powtórzyło w ciąży. Krwiaki zazwyczaj są widoczne na USG.
    Także krwawienia w I trym są częste i nie zawsze zwiastują najgorsze.Trzymam za Was kciuki!!

Brunetka trzymaj się kochana, na pewno będzie dobrze, mój lekarz zawsze mówi, że zdrowa ciąża nie pozwoli się łatwo usunąć;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 07:08

p19us65gg3ryctfo.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz :-(
    11.02.2019 Synek 34 tydz <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    4.01 II (12dpo) beta HCG 18,200
    7.01 (15dpo) beta HCG 88,90
    9.01 (17dpo) beta HCG 268
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kania85 u mnie było tej krwi dużo więcej niż przy okresie, dodatkowo duży skrzep i dlatego im się wydaje, że to był krwiak. Ale pewności nie mam

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara cieszę się, że miałaś udany weekend 😊 super, że się ucieszyli z nowiny. U mnie jeszcze nikt nie wie oprócz męża. A byliśmy w sobotę na grillu u rodziny i każdy namawiał na winko a ja się musiałam wykręcać 😄 A młodego może w masce przewijaj? 🤣 Na coś się przyda koronawirus

Brunetka przykro mi, że trafiłaś na takiego lekarza. Lez, odpoczywaj. Coś dostałaś chociaż na to krwawienie? Jakieś leki?🍀

Inga28 dobrze, że się Tobą zaopiekowali. 🍀

Kania85 od nadżerki? To możliwe? Mi nigdy nadżerka nie krwawiła a mam ją od kiedy pamiętam.

• Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka i Inga28 wspolczuje przezyc weekendowych lecz mocno trzymam kciuki i gleboko wierze, ze wszystko bedzie dobrze! dbajcie o siebie i odpoczywajcie jak najwiecej.

u nas szalony weekend. na glupiego ustalanie listy gosci weselnych i rozdawanie zaproszen bo ze wzgledu na pandemie zawiesilismy odwiedziny. czytam wszystko lecz nie bylo nawet kiedy cos napisac.

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh i u mnie dziś rano pojawił się beżowo/brązowy śluz jak się powtórzy to zapisuję się na wizytę...

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • Ania93 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy obudził mnie dość mocny ból brzucha, taki jakby okresowy i trwa nadal, żadnych plamień nie ma. Trochę się martwię 😞 wizyta dopiero jutro😭

Starania od 10.2019
    06.12.2019 7tc Aniołek (*)
    06.2020 poronienie
  • Lara Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, Inga trzymamy kciuki, żeby to były oczydzczające się krwiaki. Ja gdy idę do toalety to boję się za każdym razem żebym nie zobaczyła krwi. Zmora ciężarnych to jest chyba.

Majorka, nie pomyślałam o maseczce, ale to chyba rewelacyjny pomysł :)

Dziś moja wizyta u lekarza z pakietu, jak będzie fajny to może zrezygnuje z wizyt prywatnych, zobaczymy. Teraz tylko liczę, żeby pęcherzyk był lepszy niż ostatnio

201911091762.png
    oar83e3kpmwqs0rd.png
    2015-2016 Chłoniak Hodgkina - chemioterapia i radioterapia
    09.11.2019 ❤️ cud Bruno
    05.2020 II kreski ❤️ kolejny cud
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi duphaston 2x1. Oczywiście o l4 nikt nie zapytał. Na szczęście pracuję z domu. Choć pracuję to duże słowo bo od rana nie odkleiłam się od kibla ;(
    edit. u mnie nie było krwiaka ani wczesniej na usg, ani wczoraj nic nie było widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 08:29

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja już po wizycie miałam na 7 45 .. wstawiam zdjęcie usg .. lekarz niby mówił ze wszystko Ok ale kazał mi zrobić betę zastanawiam się po co.. i zacząć brać luteinę i akard a do tej pory nic nie brałam ..

Edyciak lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f0819a5d53c9.jpg

Marta..a, *Agape*, Mamba91, Majorka, KateHawke, Gosia1234, bella88, kania85, Adna, AbD, PatkaPP lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:43

Mamba91, GrubAsia, Marta..a lubią tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • migotkaa Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    słuchajcie ...co przeżywałam przez weekend to moje, przypomnę stwierdzone w czwartek puste jajo.
    W sobotę beta się podwoiła. Dzisiaj to puste jajo ma 2,5 mm zarodka i bijące serduszko.
    Niestety plamię i czasami pojawia się krew, ciąża usadowiła się w dnie macicy, co prawdopodobnie jest powodem. Teraz wszystko zależy od tego czy będzie się rozrastać do góry, czy na dół. Prawdopodobnie stąd kilkudniowe opóźnienie na USG.

Edyciak, juudi, Gosia1234, Kalina555, antonna, bella88, kania85, Adna, Marcelina715, Kinaa, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania93 wrote:
    W nocy obudził mnie dość mocny ból brzucha, taki jakby okresowy i trwa nadal, żadnych plamień nie ma. Trochę się martwię 😞 wizyta dopiero jutro😭
    Spokojnie, bóle brzucha o różnym nasileniu się zdarzają. Bądź dobrej myśli. Już jutro masz wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaa wrote:
    Witam :)
    słuchajcie ...co przeżywałam przez weekend to moje, przypomnę stwierdzone w czwartek puste jajo.
    W sobotę beta się podwoiła. Dzisiaj to puste jajo ma 2,5 mm zarodka i bijące serduszko.
    Niestety plamię i czasami pojawia się krew, ciąża usadowiła się w dnie macicy, co prawdopodobnie jest powodem. Teraz wszystko zależy od tego czy będzie się rozrastać do góry, czy na dół. Prawdopodobnie stąd kilkudniowe opóźnienie na USG.
    Uff, super, że wszystko się wyjaśniło. 😉 Jest dobrze 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, widzisz, nie trzeba się było martwić. 😉 Są lekarze, którzy badają betę i przepisują wszystkim Acard i są tacy, którzy Bardziej niż w betę wierzą w obraz USG, a Acard traktują jako zło konieczne. Widocznie, twój lekarz to ten pierwszy typ.

• juudi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cala noc okropne mdlosci.
    W tamtej ciazy na tym etapie mialam juz +1,5 kg wiecej. Teraz ani grama wiecej a moze i nawet pol kilo mniej. Tez mam nadzieje ze wszystko ok.

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ