💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Brunetka wrote:Muszę Wam się wyżalić... Dzisiaj po obiedzie wstałam i poczułam ze coś ze mnie wypływa. Niestety to była krew. Nie plamienie. Normalna krew jak na okres Właśnie wróciłam z izby. Serduszko bije, ale lekarz mówi że nie zna przyczyny ("ciąża") i nie wie co to zwiastuje na przyszłość. Czy coś z tego będzie czy nie
Brunetka lubi tę wiadomość
-
Brunetka współczuję stresu A przestałas krwawi? Jakieś inne objawy masz? Może faktycznie był jakis krwiak, oproznil się gwałtownie i nic nie było widać
Ja byłam na ip 2x,w tamtej ciąży za pierwszym trafiłam a grupkę studentów/lekarzy i oglądali mnie w 5 osó+lekarka Ta właściwa i jeszcze wi3m po angielsku tłumaczyła bo widzi. Masakra. Też mi powiedziała, ze jest ok, mam iść na zwolnienie. Pojechałam bo od rana mnie brzuch bolał bardzo okresowo.
Za drugim jakaś młoda lekarka mnie tak zbadala, że uznała że mam szyjke na 2cm tylko , ponad 4 i lezalam tydzień szpitalu, mega stres, schudłam itp. A na wyjściu okazało się że mam szyjke ponad 4cm.. No magia po prostu.
Także straciła.. wiarę do ip przez to.. No ale jakby w tej ciąży się coś działo pewnie i tak bym pojechała.. Ale.moze sprobiwalabym się dostać prywatnie na jakieś usg wcześniej.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyBrunetka wrote:Muszę Wam się wyżalić... Dzisiaj po obiedzie wstałam i poczułam ze coś ze mnie wypływa. Niestety to była krew. Nie plamienie. Normalna krew jak na okres Właśnie wróciłam z izby. Serduszko bije, ale lekarz mówi że nie zna przyczyny ("ciąża") i nie wie co to zwiastuje na przyszłość. Czy coś z tego będzie czy nie
-
Brunetka wrote:Muszę Wam się wyżalić... Dzisiaj po obiedzie wstałam i poczułam ze coś ze mnie wypływa. Niestety to była krew. Nie plamienie. Normalna krew jak na okres Właśnie wróciłam z izby. Serduszko bije, ale lekarz mówi że nie zna przyczyny ("ciąża") i nie wie co to zwiastuje na przyszłość. Czy coś z tego będzie czy nie
Wiem co czujesz... miałam wczoraj dokładnie to samo, tej krwi było mnóstwo jak krwotok... mnie zostawili w szpitalu i podają mi jakieś leki. U mnie krwawienie ustało ale stres pozostał.
Musimy wierzyc, że będzie dobrze ❤️Edyciak lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Wiem co czujesz... miałam wczoraj dokładnie to samo, tej krwi było mnóstwo jak krwotok... mnie zostawili w szpitalu i podają mi jakieś leki. U mnie krwawienie ustało ale stres pozostał.
Musimy wierzyc, że będzie dobrze ❤️
W poprzedniej ciąży miałam taki krwotok, w nocy poszłam na siusiu (8tydzień-mniej więcej w tym tygodniu straciłam poprzednią ciążę)Krew polała się jak w pierwszym dniu okresu żywoczerwony i dużo.
Migiem na IP,USG nic nie wykazało, wtedy pierwszy raz ujrzałam bijące serduszko synka.Odesłali mnie do domu z twierdzeniem"co ma być to będzie, ciąża żywa, nie wiadomo skąd krwawienie" . Dopiero na wizycie u mojej Gin okazało się że miałam nadżerkę i ona sobie krwawiła.To było jednorazowe i już nigdy się nie powtórzyło w ciąży. Krwiaki zazwyczaj są widoczne na USG.
Także krwawienia w I trym są częste i nie zawsze zwiastują najgorsze.Trzymam za Was kciuki!!
Brunetka trzymaj się kochana, na pewno będzie dobrze, mój lekarz zawsze mówi, że zdrowa ciąża nie pozwoli się łatwo usunąćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 07:08
-
nick nieaktualnyLara cieszę się, że miałaś udany weekend 😊 super, że się ucieszyli z nowiny. U mnie jeszcze nikt nie wie oprócz męża. A byliśmy w sobotę na grillu u rodziny i każdy namawiał na winko a ja się musiałam wykręcać 😄 A młodego może w masce przewijaj? 🤣 Na coś się przyda koronawirus
Brunetka przykro mi, że trafiłaś na takiego lekarza. Lez, odpoczywaj. Coś dostałaś chociaż na to krwawienie? Jakieś leki?🍀
Inga28 dobrze, że się Tobą zaopiekowali. 🍀
Kania85 od nadżerki? To możliwe? Mi nigdy nadżerka nie krwawiła a mam ją od kiedy pamiętam. -
Brunetka i Inga28 wspolczuje przezyc weekendowych lecz mocno trzymam kciuki i gleboko wierze, ze wszystko bedzie dobrze! dbajcie o siebie i odpoczywajcie jak najwiecej.
u nas szalony weekend. na glupiego ustalanie listy gosci weselnych i rozdawanie zaproszen bo ze wzgledu na pandemie zawiesilismy odwiedziny. czytam wszystko lecz nie bylo nawet kiedy cos napisac.
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Brunetka, Inga trzymamy kciuki, żeby to były oczydzczające się krwiaki. Ja gdy idę do toalety to boję się za każdym razem żebym nie zobaczyła krwi. Zmora ciężarnych to jest chyba.
Majorka, nie pomyślałam o maseczce, ale to chyba rewelacyjny pomysł
Dziś moja wizyta u lekarza z pakietu, jak będzie fajny to może zrezygnuje z wizyt prywatnych, zobaczymy. Teraz tylko liczę, żeby pęcherzyk był lepszy niż ostatnio -
Dali mi duphaston 2x1. Oczywiście o l4 nikt nie zapytał. Na szczęście pracuję z domu. Choć pracuję to duże słowo bo od rana nie odkleiłam się od kibla ;(
edit. u mnie nie było krwiaka ani wczesniej na usg, ani wczoraj nic nie było widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2020, 08:29
-
Cześć dziewczyny ja już po wizycie miałam na 7 45 .. wstawiam zdjęcie usg .. lekarz niby mówił ze wszystko Ok ale kazał mi zrobić betę zastanawiam się po co.. i zacząć brać luteinę i akard a do tej pory nic nie brałam ..
Edyciak lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Witam
słuchajcie ...co przeżywałam przez weekend to moje, przypomnę stwierdzone w czwartek puste jajo.
W sobotę beta się podwoiła. Dzisiaj to puste jajo ma 2,5 mm zarodka i bijące serduszko.
Niestety plamię i czasami pojawia się krew, ciąża usadowiła się w dnie macicy, co prawdopodobnie jest powodem. Teraz wszystko zależy od tego czy będzie się rozrastać do góry, czy na dół. Prawdopodobnie stąd kilkudniowe opóźnienie na USG.
Edyciak, juudi, Gosia1234, Kalina555, antonna, bella88, kania85, Adna, Marcelina715, Kinaa, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia93 wrote:W nocy obudził mnie dość mocny ból brzucha, taki jakby okresowy i trwa nadal, żadnych plamień nie ma. Trochę się martwię 😞 wizyta dopiero jutro😭
-
nick nieaktualnymigotkaa wrote:Witam
słuchajcie ...co przeżywałam przez weekend to moje, przypomnę stwierdzone w czwartek puste jajo.
W sobotę beta się podwoiła. Dzisiaj to puste jajo ma 2,5 mm zarodka i bijące serduszko.
Niestety plamię i czasami pojawia się krew, ciąża usadowiła się w dnie macicy, co prawdopodobnie jest powodem. Teraz wszystko zależy od tego czy będzie się rozrastać do góry, czy na dół. Prawdopodobnie stąd kilkudniowe opóźnienie na USG. -
nick nieaktualny