💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:Majorka a wiesz,że nie wiem. Na logikę by tak było,prawda? Jak dla mnie
To kolejna metoda jak i kalendarz chiński. 50/50. Albo trafi albo nie 😂 ale zrobiła szał wśród moich znajomych. Nie wiem czy się sprawdziła czy nie 🤷🏻♂️🤪 -
Dżejzi 32 wrote:Lucky ja też chcę ale nie wiem gdzie mam napisać ci priv podaj jakiś link do fc
Wysylam Ci zaproszenie do przyjaciolek. Wtedy bedziemy mogly do siebie pisac
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
_lucky_ wrote:Dziewczyny przypominam o naszej tajnej grupie na FB - gdyby któraś chciała dołączyć to kontaktujcie się z Enigvaa lub ze mną w wiadomości prywatnej
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Hej, dawno nie pisałam, bo czuję się strasznie słabo i w każdej wolnej chwilu śpię, a przy dwójce małych dzieci też ciężko o wolną chwilę.
Wczoraj byłam na wizycie, bylo serduszko ale CRL 0,62cm i jakoś wydaje sie mało, bo to mi wychodzi 6w5d. Ale tak poza tym wszystko ok , kolejna wizyta 2 lipca.
Też chętnie przeszłabym na fb , bo tu jakoś mi ciężej zajrzeć.Marta..a, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny*Agape* wrote:Tu nie chodzi o położenie pęcherzyka ciążowego, tylko kosmówki względem pęcherzyka 😉
https://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/ -
Dobra, a gdybym chciała kieszonki same albo kieszonki plus aio to jest spoko ten PUL? Jest przewiewny czy robi to samo co jednorazówka że średnio dopuszcza powietrze?
Jakie wkłady wtedy są najlepsze? Jak wymiarowo różni się rozmiar wkładu dla noworodka i starszego dziecka? -
Majorka wrote:Właśnie przeczytałam ten artykuł ale nie wiem co to kosmówka 🙄
Majorka lubi tę wiadomość
-
mimoftwo wrote:Właśnie miałam pisać co z tym FB. Pisałam do Enigvaa i na fb i tu w prywatnej, ale cisza 🤷🏽♀️
Juz jestesmy w kontakcie. Na fb w ogole nie mam nic,zadnej probu kontaktu. Bede grzebac o co chodzi🔸28 lat
nick nieaktualnymakalotia wrote:Na zdjeciu widac. To to na górze nad zarodkiem na zdjęciu w tym artykule. Jest zaznaczone. Wstaw zdjęcie swojego to poszukamy czy widac Mi się w dwóch ciazach zgadzało, bo wychodziło po prawej na chłopaka. Teraz jest po lewej takze tez bym sie nie obraziła gdyby sie sprawdziło :p
-
Majorka wrote:U mnie jeszcze nie ma zarodka, jak będzie to wstawię jutro mam wizytę, ciekawa jestem co będzie widać 😊
-
Dziewczyny, ale przecież płeć zależy od plemnika a nie strony jajnika. Fajny jest ten artykul mamy ginekolog co ktos powyżej podlinkował. To wszystko to zabobony na razie nie ma żadnych naukowych dowodów na te teorie. Wiem, że każdą z nas zżera ciekawość ale chyba musimy poczekać te 2-3 miesiące. Moja koleżanka byla mega ciekawa chciala wiedzieć natychmiast po teście i tak sie pechowo dzidzia układała, ze rodzi na początku wrzesnia a dalej nie wie co będzie. RACZEJ dziewczynka ale lekarz mowi ze to jest 55na45%.
-
nick nieaktualnyBrunetka ja jestem ciekawa co będzie widać na USG w sensie czy pojawi się już zarodek bo ostatnio był problem nawet z pęcherzykiem.
A co do płci to można określić na prenatalnych , jeżeli wyrostek odstaje do góry to chłopiec a jeżeli wzdłuż kręgosłupa to dziewczynka. Tak mi płeć lekarz określił w 12 tygodniu i był tak pewien, że na zdjęciu USG wpisał imię, które wybraliśmy i się sprawdziło -
alicante wrote:Dobra, a gdybym chciała kieszonki same albo kieszonki plus aio to jest spoko ten PUL? Jest przewiewny czy robi to samo co jednorazówka że średnio dopuszcza powietrze?
Jakie wkłady wtedy są najlepsze? Jak wymiarowo różni się rozmiar wkładu dla noworodka i starszego dziecka?
Pul jest paroprzepuszczlany, nie da się przez niego oddychać, puszcza tylko parę wodną, natomiast jednorazówka jest przewiewna do momentu pierwszego sika, wtedy ten żel co zbiera mocz przestaje przepuszczać powietrze. Pieluszka wielorazowa nawet mokra ma takie samo działanie nadal . Przewiewna jest wełna, która posiada właściwości termoregulacyjne więc chłodzi/grzeje w zależności od potrzeb aczkolwiek wiadomo też nie w 40 stopniowym upale, cudów nie ma
Ja do pupy od urodzenia używałam tylko pudru + okazjonalnie linomag zielony. Mój synek miał odparzoną mocniej pupę tylko przy wychodzących trójkach i czwórkach, wtedy nawet dałam mu w majtkach latać po domu. Natomiast tak to lekkie zaczerwienienie po kupie, które schodziło samo do następnej zmiany pieluszki albo posypane pudrem na noc natomiast czy to jego urok czy zasługa pieluch to 100% pewności nie mam6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dziewczyny, no to jakby ktoś chciał pójść w stronę pieluch wielorazowych od początku, to co dokładnie powinno się kupić i ile sztuk. Chciałabym coś dobrej jakości, a moja wiedza w tym temacie jest zerowa.
Edyciak, nati-chan lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
*Agape* wrote:Dokładnie, to forma zabawy z tym rozpoznawaniem płci 🙂 np. według kalendarza chińskiego i w pierwszej ciąży i w obecnej powinnam mieć córki, a pierwszy urodził się synek. Więc jak mi ktoś powie, że ten kalendarz się sprawdza, to ja w to nie uwierzę 😅 podobnie jest z każdą inną tego typu metodą określenia płci dziecka 😉
Moim marzeniem jest donosić ciążę do terminu i urodzić zdrowe dziecko 🙂 a już płeć jest zdecydowanie w dalszej kolejności. Jeśli będzie drugi synek, to super, bo już wiem, jak to jest z chłopcem, a jeśli będzie dziewczynka to też super, bo te gumeczki, spineczki i sukieneczki są takie urocze 😀
-
nick nieaktualny