💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cukrowa.wata wrote:wiem co to znaczy: długie staranie i chodzenie od lekarza do lekarza. Kolene badania, które dają dobre wyniki a upragnionej ciąży jak nie było tak nie ma.
wiem co to znaczy: katowanie się dietą, patrzenie z obrzydzeniem na standard jedzenia, które się już przejadło i robienie lepszego jedzenia dla domowników a ty możesz sobie tylko popatrzeć.
wiem co to znaczy: dni zwątpienia, wieczory wylanych łez w ukryciu, patrzenie na kolejne koleżanki w ciąży a potem z maleństwami.
wiem co to znaczy: pytanie na każdym kroku kiedy kolej na was, a co wy nie chcecie dzieci bo już przecież czas itp.
a teraz z drugiej strony: wiem co to znaczy w końcu pozytywna beta
wiem co to znaczy: niedowierzenie, a z drugiej strony strach - ciąża??? kurcze jak to mozliwe jak teraz wszystko się zacznie zmieniać, strach - czy podołam wszystkiemu, czy dam radę...
wiem co to znaczy: strach o kolejny dzień, czy wszystko w porządku, o to czy na pewno teraz się uda
ale wiem o tym, że nie jestem sama, że mam WAS, w każdej chwili mogę się wam wygadać albo zadać "głupie" pytania.
Dziękuję za wszystko
PS. sorki za rozpisanie, ale mnie dzisiaj jakoś naszło i musiałam to napisać
Podpisuję się pod każdym słowem ! -
nick nieaktualny
-
Wiecie są kraje gdzie można przerwać ciążę ze względu na płeć..
Ja będę się cieszyć z chłopca i dziewczynki ale uważam że na tym forum powinno się też jednak szanować to że ktoś się zafiksowal na jakies plci i nie oceniać
Tak samo jak zaraz będziemy robić badania genetyczne i ktoś podejmie decyzję o przerwaniu ciąży że względu na obciążenie genetyczne.. żadnej tego nie życzę ale między innymi po to robi się to usg..
Więc dajmy każdej powiedzieć co czuje, co myśli. Każda powinna mieć tu w nas oparcie
Niektóre myśli są tylko chwilowe.
Tolerancji nie powinnyśmy mieć do palenia papierosów czy picia alkoholu.. Albo innego świadomego szkodzenia. A nie do przemyślen, tym bardziej że Suzi nawet napisała że spodziewa się ataku. A uważam że w tym miejscu nie powinna nawet o tym pomyśleć że może zostać zaatakowana.suzi1994, Adna lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
suzi1994 wrote:Jak są wysokie przyrosty to większa szansa na dziewczynkę czyli minimum z 110% na 48h .. ale może być tez chłopak .. jak około 100% i mniej na 48h to zawsze chłopak ..
Edit mówię to na podstawie tego co wyczytałam ze tak jest ale i sama sprawdzałam 500 stron forum i patrzyłam przypadki dziewczyn i rzeczywiście się tak sprawdzało -
Mama bąbelka wrote:Któryś lekarz potwierdza te teorie?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Dziewczyny macie już upatrzone jakieś wózki ? Haha w ciąży z synkiem kupiłam już w 5 miesiącu bo nie mogłam się doczekać a później codziennie do niego podchodziłam żeby chociaż popatrzeć bo oczywiście stał rozłożony w domuDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
-
Ewelka85 wrote:Fajnie mieć taką niespodziankę ale z drugiej strony ciężko wyprawkę kompletować. Teraz wszystko alb dziewczynka albo chłopiec w tych sklepach. Kiedyś było łatwiej wybrać coś i dla chłopca i dziewusi
-
suzi1994 wrote:Dziewczyny macie już upatrzone jakieś wózki ? Haha w ciąży z synkiem kupiłam już w 5 miesiącu bo nie mogłam się doczekać a później codziennie do niego podchodziłam żeby chociaż popatrzeć bo oczywiście stał rozłożony w domu
-
alicante wrote:My mamy spacerówkę baby joggera i dokupimy tylko gondole do tego stelaża
Ja z synkiem miałam z sześć wózków lubiłam sobie zmieniać .. i sprzedałam już i nie mamy obecnie ale mam już upatrzone co chce kupić .. wózkiem synka woziłam tak do wieku 1,5 teraz już ma lekko ponad 2 latka i śmiga na hulajnodze .. zmęczy się to lepiej później spi a poza tym bardzo lubi .. swoją droga mega polecam te hulajnogi .. i konkretnie te bo najpierw mieliśmy podróbkę i słabo jeździła .. to taka zdecydowanie ulubiona rzecz mojego dziecka super sprawa i warto kupić
A tu mój synek z hulajnoga i w tle widać podróbkę która się do niczego nie Nadaje
[/url
W każdym razie jeszcze mnóstwo czasu do kupowania takich rzeczy ale polecam bardzo, nawet na urodziny dla dziecka kogoś bliskiego tez super ( od 1,5 roku super sprawa )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 21:03
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
suzi1994 wrote:Tak, są pewne źródła ze przy dziewczynce bety są wyższe ( stężenie tego hormonu ) dlatego lekarze tez często twierdzą ze z ciąża z dziewczynka można czuć się gorzej niż z chłopcem ale to akurat już zależy od kobiety niektóre lepiej czuja się z chłopcami ale stężenie hormonu hcg z dziewczynami jest wyższe
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Majorka, odezwij się, wszystko w porządku? Jak się czujesz?
Edit: co do dyskusji o płci. Mam dwie córki i mimo tego, że zawsze marzyłam o chłopcu wiem, że to będzie kolejna córka i nie podchodzę do tego z rozczarowaniem. Modlę się, żeby tej ciąży nie stracić. I mimo tego, że nie mamy warunków na bliźniaki modlę się jeszcze o tego drugiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 21:12
-
Ja nie lubię gadżetów dla dzieci i mam po synku bebetto tito, od lutego stoi nieużywany bo młody sam wszędzie i na spacer też wolę z nim pójść krótszy ale na nogach. Jak przestanę używać gondoli to go sprzedam i kupię soacerowke jakaś fajna. Bo do gondoli nie mam zastrzeżeń
Oprócz tego mam soacerowke kinderkraft pilot. Mega lekka i składa się na rozmiar walizki ale na trudny teren się nie nadaje kompletnie. Za to na zakupy do marketu jak jeszcze bałam się go wsadzić w to miejsce dla dziecka w wózku, na wyjazd jak potrzeba miejsca w bagażniku, czy do samolotu była super generalnie mam ja zawsze bagażniku jakby była potrzebna bo na prawdę jest malutka po złożeniu.
Teraz zamówiłam mu rowerek biegowy,zobaczymy czy ogarnie. A hulajnoge już mu babcią kupiła na urodziny6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMajorka wrote:Przeżywam po prostu aktualną sytuację, staram się nie myśleć ale ciężko idzie. Wyniki przyszły widzę, że mam trochę za niskie żelazo i mam straszne wyniki moczu. Wszystko podwyższone. Na NFZ wizyta dopiero za 2 tyg więc umówię się prywatnie w tym tygodniu. Może i na USG sytuacja już się wyklaruje to będę spokojniejsza. A i leki będę musiała dostać. Aktualnie biorę no-spe 3 razy dziennie tak jak mi zalecił lekarz i na pęcherz Wit C i żurawinę. Dziękuję, że pytasz. Jest mi bardzo miło za pamięć.
Edit: co do dyskusji o płci. Mam dwie córki i mimo tego, że zawsze marzyłam o chłopcu wiem, że to będzie kolejna córka i nie podchodzę do tego z rozczarowaniem. Modlę się, żeby tej ciąży nie stracić. I mimo tego, że nie mamy warunków na bliźniaki modlę się jeszcze o tego drugiego. -
Co do wozka to mi sie marzy na duzych pompowanych kolach. Ale niespecjalnie jeszcze sie za tym
Rozgladam. Mysle ze wyprawke bedziemy dopiero kompletowac
W okolicy pazdziernikaMamba91 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
nick nieaktualnyErytrocyty 35 przy normie 31, leukocyty 285 przy normie 39, nabłonki płaskie 96 przy normie 46, bakterie 1708 norma poniżej 396. Probówka na mocz vacuette, sikasz do jednego, pod ciśnieniem zbiera się do probówki. Jest to raczej sterylne tak mi się wydaje. Chociaż przyznam, że rano zapomniałam się i pierwszy mocz oddałam do WC a po godzinie musiałam wychodzić więc wycisnęłam trochę ile się udało, to był pewnie błąd no i faktycznie zapomniałam się podmyć. Tylko, że wydaje mi się, że wyniki i tak są zbyt złe. Ja cierpię na nawracające zapalenia pęcherza, furaghina już nawet nie działa 🙄 dzisiaj rano zaczęła mnie piec cewka ale wypiłam gorącą herbatę 2xwit C , żurawina i przeszło. Posiew zrobię napewno mam nadzieję, że w końcu mnie doleczą 😔