X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Erytrocyty 35 przy normie 31, leukocyty 285 przy normie 39, nabłonki płaskie 96 przy normie 46, bakterie 1708 norma poniżej 396. Probówka na mocz vacuette, sikasz do jednego, pod ciśnieniem zbiera się do probówki. Jest to raczej sterylne tak mi się wydaje. Chociaż przyznam, że rano zapomniałam się i pierwszy mocz oddałam do WC a po godzinie musiałam wychodzić więc wycisnęłam trochę ile się udało, to był pewnie błąd no i faktycznie zapomniałam się podmyć. Tylko, że wydaje mi się, że wyniki i tak są zbyt złe. Ja cierpię na nawracające zapalenia pęcherza, furaghina już nawet nie działa 🙄 dzisiaj rano zaczęła mnie piec cewka ale wypiłam gorącą herbatę 2xwit C , żurawina i przeszło. Posiew zrobię napewno mam nadzieję, że w końcu mnie doleczą 😔

Miałam dokładnie tak samo z tym pęcherzem na sile pije teraz więcej i to najlepsze lekarstwo, trzeba dużo pic

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, nie pamiętam wyników bety z pierwszej ciąży :(
    Wózek mamy Valco baby snap trend sport na pompowanych kołach. Właśnie tak zaczynamy debatować co zrobić. Jak maleństwo się urodzi to starsza będzie mieć 1rok i 8miesiecy. Może dostawka do wózka, a potem rowerek biegowy od wiosny. Albo jakaś mała spacerówkę dokupimy. Jeszcze dużo wątpliwości.
    A na pęcherz polecam wypić duża ilość np.herbaty, ale wypić w bardzo krótkim czasie. Np. co 5minut wypić szklankę. Tak przez pół godziny.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka, no jak uważasz, ale mocz powinien być pobrany ten pierwszy po nocy i dostarczony do dwóch godzin do laboratorium. Stąd mogły wyjść bakterie, nabłonki i leukocyty za wysoko. Ale obecność erytrocytów jest niepokojąca.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka a rodziła naturalnie wcześniej czy przez cc? Bo nie pamiętam, a wiem że rodzące przez cc zrosty mogą być przyczyną infekcji pęcherza właśnie ale chyba jak pisałaś to u Ciebie porody naturalne.. więc chyba to odpada.

Ja w tamtej ciąży brałam zuravit cały czas, musiałam mieć wkładki też bo sporo sluzu było non stop a wystarczyło lekko mokre że były usiadłam i już problem. Do tego kupiłam sok z żurawiny z apteki gemini jakis 10bdniowa kuracje i piłam 10 dni tak jak tam kazali.
    Później połóg to była masakra w upalach też mnie dopadło zapalenie i wtedy przy kp wzięłam urosept bo juz umieralam na prawdę..

Ja oprócz tego że 2w1 zajmuje za dużo miejsca w bagażniku to nie mam zastrzeżeń, prosto się składa, młody ma dużo miejsca i mu wygodnie :) ale już nie chce trzymać gondoli później bez sensu..
    A chce kupić dostawke dla małego taka co schowam pod wózek bo będzie miał 2,5 więc już nie powinien tak wózka potrzebować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 08:08

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla nas to właśnie kwestia miejsca w bagażniku ale też składanie - obecny składam jedną ręką i jest o wiele lżejszy niż ten z zestawu :)

Ja bardziej się zastanawiam jak przygotować się na zimę. Pierwsze dziecko mam z ciepłej wiosny i jestem raczej z tych co nie przegrzewają, ale jednak noworodek zima to zupełnie inna kwestia. Zastanawiam się czy wystarczy cieplejszy pajacyk i śpiwór czy bezpieczniej iść w kombinezon i ewentualnie kocyk...

• alicante Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Jak maleństwo się urodzi to starsza będzie mieć 1rok i 8miesiecy. Może dostawka do wózka, a potem rowerek biegowy od wiosny. Albo jakaś mała spacerówkę dokupimy. Jeszcze dużo wątpliwości.
    Kumpela urodziła 2 jak to starsze miało 1 i 5 miesięcy i nie wyobrażała sobie życia bez wózka podwójnego ( ona ma donkey). Druga kumpela ma różnice jakieś 2 lata i też zakupila w końcu wózek podwójny by spacery były latwiejsze. Ale to też zależy czy jesteś z dwójką w domu czy starszak jest w zlobku. Bo jak w domu to jednak bym chyba myślała o podwójnym, ale też trzeba spojrzeć pod kątem stopnia rozwoju dziecka i jego temperamentu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 08:19

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że kombinezon i tak trzeba zimą.. Ja miałam dziecko z sierpnia i na zimę miał kombinezon i taki spiworek wełniany, cały czas miał ta połowę na której leżał a ta druga to jak było tylko bardzo zimno, tak kocyk :)
    Potem jak nie chodził o jeszcze w soacerowke miał

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka rodziła w grudniu i odradzała mi kombinezon taki typowo zimowy, a polecała właśnie śpiworek. Chyba w śpiworku łatwiej wy czuć dziecko, a i dziecku chyba wygodniej. Dla odmiany koleżanka rodziła w lutym to córa ze szpitala wychodziła w takim 'misiowym' kombinezonie i tylko kocykiem przykryła. Dużo zależy od tego jaka będzie zimna, w tym roku na początku stycznia było u nas +10 więc typowo zimowe kombinezony tracą trochę sens

kasiasiasia28 lubi tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje wiosenne nie miało w życiu na sobie kombinezonu 🤣🙈 dlatego się boję że zamroze to dziecko 🙈

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do Enigvaa - pisałam do Ciebie priv ❤️ w związku z grupą na fb.
    Dziewczyny, u nas to pierwsze dziecko i wczoraj z ciekawości, bo widziałam Wasze posty zaczęłam oglądać w wózki i się przeraziłam... 2w1,3w1.. Ja kompletnie nie wiem, co by się u mnie sprawdziło. Podobają mi się taka z 3 kołami, ale czy to praktyczne? Jeju, nor lanie szok, a jakie ceny tych wózków 😱 Dziewczyny, które mają już doświadczenie - jaki warto kupić? Czy taki 3w1 z elementami do samochodu się sprawdzi?

Enigvaa lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia ja polecam kupić używaną gondole (dużą) i później spacerówkę typu valco czy babyjogger. No i porządny fotelik bo zazwyczaj w tych zestawach 3 w 1 są takie bardziej nosidełka niż foteliki, które zostały sprawdzone w testach zderzeniowych.

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie i polecacie jakieś książki, które powinni przeczytać przyszli rodzice? ☺️

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    Dziewczyny znacie i polecacie jakieś książki, które powinni przeczytać przyszli rodzice? ☺️
    Idealny rodzic nie istnieje :) i jeśli chcą iść w rodzicielstwo bliskości to książki Jespera Juula

nati-chan lubi tę wiadomość

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiasiasia28 wrote:
    Dziewczyny, u nas to pierwsze dziecko i wczoraj z ciekawości, bo widziałam Wasze posty zaczęłam oglądać w wózki i się przeraziłam... 2w1,3w1.. Ja kompletnie nie wiem, co by się u mnie sprawdziło. Podobają mi się taka z 3 kołami, ale czy to praktyczne? Jeju, nor lanie szok, a jakie ceny tych wózków 😱 Dziewczyny, które mają już doświadczenie - jaki warto kupić? Czy taki 3w1 z elementami do samochodu się sprawdzi?
    Nasze też pierwsze planujemy kupić wózek 2 w 1 - gondola i spacerówka + oddzielnie fotelik do samochodu razem z adapterwm do wózka żeby go można było wpiąć. Oczywiście nic konkretnego jeszcze nie wybraliśmy ale fotelik musi spełniać wszystkie normy bezpieczeństwa i być lekki (4 piętro bez windy 😬) a wózek musi być terenowy i zwrotny, musi sie nadawać do 'jazdy' zarówno po mieście jak i po lesie i polnej drodze ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 09:27

kasiasiasia28 lubi tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w badaniu moczu wyszly liczne bakterie jak byłam w szpitalu z powodu cukrzycy. Od ponad dwóch tygodni biorę urospet i chyba jest ok
    , ale w sumie wcześniej też nie miałam objawów. Dopiero 2 dni po wynikach się jakieś niewielkie zaczęły. Mam nadzieję, że przy następnym badaniu już będą lepsze wyniki.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lekkich fotelików polecam avionaut Pixel, lżejszego chyba nie ma :) mamy jego wcześniejszą wersję (ultralite) i to jest sztos. Na maksa czuć różnicę a jeszcze do tego ma świetne wkładki w środku.

Mamba91 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3w1 odradzam, bo fotelik do auta jedzie się wybierac tym konkretnym autem i sprzedawca powinien wybrany fotelik zabrać i sprawdzić czy pasuje do auta :)
    My mamy fotelik besafe izi go modular i do tej samej bazy besafe izi modular. Nosiło czeka na młodsze rodzeństwo, pewnie zimą kupię kolejny fotelik małemu a ten+baza będzie dla młodszego.. Albo nosiło będę na pasy wpinac. Sama baza jest droga..
    Edit. Ten fotelik jest bardzo ciężki, do tego moje dziecko jak miało 5msc już miał 8,5kg to dla mnie było masakra.. więc jeździłam że stelażem od wózka :) aczkolwiek wcześniej było ok. Mam windę więc mi to nie przeszkadzało.

Z tym kombinezonem to bym się klocila bo są różne dzieci, w tym roku nie ale w zeszłym były zimne dni że mi było w kurtce zimno a dziecko śpi w tej gondoli przecież.. trzeba obserwować. Są zimnolubne dzieci ale są też takie co potrzebują cieplej :) chociaż też staram się nie przegrzewac. Tej zimy mi kurtkę już normalna a jak było przy 0 stopni to rajstopy i takie spodenki ala kurtka, a jak było cieplej to rajstopy i spodenki kurtka. Nijak wózku to kocyk jeszcze taki typowy bawełna + minky.
    Ja lubiłam kombinezon bo prze wyjściem tylko to się ubieralo a kilka warstw. Spocony nigdy nie był :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 09:33

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiasiasia28 wrote:

Nie mam zadnej wiadomosci. Wyslalam zaproszenie do przyjaciolek. :)

🔸28 lat

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:
    Idealny rodzic nie istnieje :) i jeśli chcą iść w rodzicielstwo bliskości to książki Jespera Juula
    Nie chodzi o to, ze chce być idealnym rodzicem, jestem nauczycielką przedszkola więc coś o dzieciach wiem 😉 po prostu może są jakieś fajne książki po, które warto sięgnąć ☺️
    Słyszałam, ze te z Natuli dzieci są ważne dobrze się czyta i rozważam książki o porodzie, karmieniu piersią i noszeniu ale chętnie poznam Wasze opinie ☺️

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Nie mam zadnej wiadomosci. Wyslalam zaproszenie do przyjaciolek. :)
    My chyba już jesteśmy przyjaciółkami, albo inna Enigvee zaprosiłam 🙈

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ