💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamba91 wrote:Dziewczyny znacie i polecacie jakieś książki, które powinni przeczytać przyszli rodzice? ☺️
Mamba91, nati-chan lubią tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Ja chce kupić cybex priam jeremy ( z tym złotym skrzydłem ) i napędem elektrycznym ponieważ jestem drobna i siły mało i nie chce się szarpać z wózkiem on pod górę i na nierównościach podjeżdża trochę sam ale cena jest kosmiczna .. tak czy tak raczej go kupie
Edyciak lubi tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ja mam wózek Bugaboo Cameleon2. Odkupiłam od jednej mamy. Ma już 8 lat, woziłam w nim pierwszą córkę. Jest lekki zwrotny i zajmuje mało miejsca w aucie. Korzystałam z niego do 8 miesiąca, póki córka nie usiadła. Gondola jest większa niż w standardowych wózkach. Później kupiliśmy spacerówkę espiro sonic air. Niezła, ale mam porównanie z snap valco i gdybym kupowała drugi raz, to wybrałabym valco. Jeszcze Oyster zero. Niestety bugaboo ma spacerówkę kubełkową i córka nie chciała jeździć.
-
nick nieaktualnyhonka wrote:Dołączcie mnie proszę do szczęśliwych mam na styczeń🥳 mam termin na 23.01.21. Zaczęłam dzisiaj 8 tydzień, ale dalej nie mogę otrząsnąć się z szoku, że jednak jestem w ciąży. Pomimo wszystko☺️ jutro pierwsze usg, żeby upewnić się, że dzidziuś jest w odpowiednim miejscu (udrażnianie jajowodów, maj 2019)
Witamy i trzymamy kciuki za wizytę 😀Kamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolAngelica wrote:Masakra cena faktycznie rozwala. Ja mam wózek po siostrze tak samo łóżeczko i milion ciuszkow zabawek, laktator butelki i właściwie wszystko
Majorka, *Agape*, Kalina555, KateHawke, Kinaa lubią tę wiadomość
-
SolAngelica wrote:Masakra cena faktycznie rozwala. Ja mam wózek po siostrze tak samo łóżeczko i milion ciuszkow zabawek, laktator butelki i właściwie wszystko
No w wersji nieelektrycznej sama spacerówka 5500 a z ta wersja To z 9 tys .. ale przecież jeszcze trochę stanieje przez te kilka miesięcy haha swoją droga z synem miałam takie wózki ( nie aż taki ) ale takie lepsze i powiem Wam ze łatwo się później sprzedają i niedużo traciłam na nich a przyjaciółka miała wózek tańszy za 2 tys i nie mogła sprzedać za polowe cenyDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualnyEdyciak wrote:To super masz. 😉 U nas w rodzinie od kilkunastu lat nie było noworodka, więc nawet nie wiem, co z czym się je. 😂 Taki hardcore 😉 ale planuję większość rzeczy używanych kupić.. w życiu bym na wózek nie dała kilku czy kilkunastu tys zł, nawet mój samochód tyle nie kosztuje 😂😂
-
nick nieaktualnyMajorka wrote:Edyciak to pierwsze dziecko? Nie martw się. Ja pierwszy raz zakładałam pampersa mojemu pierwszemu dziecku w szpitalu 😄 u nas w rodzinie też jedyne dzieci to nasze, albo dalekiego kuzynostwa ale z nimi kontaktu nie mam
Właśnie, może macie jakiś blog do polecenia?
Ja mogę polecić blog mamaholiczka. -
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Tak, pierwsze. 😉 Więc dla mnie wszystko jest nowe. 😂 Ale czytam czasami blogi parentingowe, więc powoli wchodzę w temat.
Właśnie, może macie jakiś blog do polecenia?
Ja mogę polecić blog mamaholiczka.Enigvaa, Edyciak lubią tę wiadomość
-
SolAngelica wrote:Masakra cena faktycznie rozwala. Ja mam wózek po siostrze tak samo łóżeczko i milion ciuszkow zabawek, laktator butelki i właściwie wszystko
-
Ja jestem najmłodsza. Moja siostra i brat mają już 2 dzieci i zwłaszcza z tymi najstarszymi zajmowałam si bardzo dużo jak jescze mieszkałam z mamą. Choć to było dawno. Ale jakieś pojęcie o dzieciach mam. Liczę na to że kilka książek trochę wsparcia od rodziny i damy radę.
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:Ja polecam szkole rodzenia dla mam pierwszych dzieci mówi się tam tez o karmieniu i mimo ze myślałam od razu o cc a nie porodzie naturalnym to sporo się tam można dowiedzieć
-
Edyciak obserwuj strony szkół, które Cię interesują wiem, ze jeszcze dużo czasu ale np. W Lublinie sporo szkół wznowiło działalność od czerwca ☺️
-
nick nieaktualnySolAngelica też jestem najmłodsza
Suzi moje córki tak ulewały, że chlustało strasznie, czasem lekko strawione czasem czyste mleko. Było tego tak dużo, że stres miałam ogromny pamiętam. Lecz dzieci przybierały dobrze na wadze więc kazali nam się nie martwić. -
Ja z tym ulewaniem to nawet nie bałam się o to , ze dziecko nie przybiera na wadze bo tez mi przybierał .. ale .. bałam się ze mi się udusi zadławi w czasie tego zwracania wyglądało to przerażająco jak nosem wylatywało na kilkanaście centymetrów od buzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 18:52
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ja wózek po synu zostawiłam i teraz sie przyda. Najpierw kupiłam spacerówke, do tego dokupiłam gondole od innego wózka z tej samej firmy i fotelik żeby do stelarza pasowal. Byłam bardzo zadowolona. Mogłam z nim biegac, chodzić po polnych drogach. Długo posłużył bo oparcie w spacerówce ma wysokie. Teraz przy drugim jest łatwiej kompletować wyprawke bo już wiadomo co z czym