💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamba91 wrote:Nie chodzi o to, ze chce być idealnym rodzicem, jestem nauczycielką przedszkola więc coś o dzieciach wiem 😉 po prostu może są jakieś fajne książki po, które warto sięgnąć ☺️
Słyszałam, ze te z Natuli dzieci są ważne dobrze się czyta i rozważam książki o porodzie, karmieniu piersią i noszeniu ale chętnie poznam Wasze opinie ☺️ -
kasiasiasia28 wrote:My chyba już jesteśmy przyjaciółkami, albo inna Enigvee zaprosiłam 🙈
Zazwyczaj moj nick byl unikatowy. Ale nie mam nic. Ani wiadomosci ani zaproszenia
Edit: rzeczywiscie Cie mam. Ale czemu Cie zaprosilam znowu w takim razie? 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 09:49
kasiasiasia28 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Mamba91 wrote:Nasze też pierwsze planujemy kupić wózek 2 w 1 - gondola i spacerówka + oddzielnie fotelik do samochodu razem z adapterwm do wózka żeby go można było wpiąć. Oczywiście nic konkretnego jeszcze nie wybraliśmy ale fotelik musi spełniać wszystkie normy bezpieczeństwa i być lekki (4 piętro bez windy 😬) a wózek musi być terenowy i zwrotny, musi sie nadawać do 'jazdy' zarówno po mieście jak i po lesie i polnej drodze ☺️
Jeśli chodzi o książki to wydawnictwo i księgarnia Natuli ❤️ i taka z żartem - ciężarówką przez 9 miesięcy, moje koleżanki bardzo polecająStarania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
nick nieaktualnyJuż poczytałam o erytrocytach. zdecydowanie nie mogę tego zostawić bez dalszej diagnostyki bo od lat nie mogę doleczyć zapalenia pęcherza, który wraca co miesiąc, dwa. Dbam o higienę i dużo piję także to nie to. Wymaz z pochwy mam piękny wynik do zwykłych objawów typu ból brzucha, nacisk na pęcherz i pieczenie w cewce od zeszłego roku gdy zbliża się zapalenie pęcherza robi mi się słabo, mam poty, dreszcze, a brzuch boli strasznie i cewka. Jak mnie gin nie skieruje do urologa to pójdę do rodzinnego po skierowanie. U mnie sprawa wygląda tak, że babcia miała nowotwór nerki, żyje od kilkudziesięciu lat z jedną nerką również cierpi na nawracające zapalenia pęcherza (od strony ojca), moja mama również ma skłonności do zapalenia pęcherza więc to wszystko siedzi w genetyce..
-
Dołączcie mnie proszę do szczęśliwych mam na styczeń🥳 mam termin na 23.01.21. Zaczęłam dzisiaj 8 tydzień, ale dalej nie mogę otrząsnąć się z szoku, że jednak jestem w ciąży. Pomimo wszystko☺️ jutro pierwsze usg, żeby upewnić się, że dzidziuś jest w odpowiednim miejscu (udrażnianie jajowodów, maj 2019)
Adna, Brunetka, Mamba91, Marta..a, PatkaPP, KateHawke, Majorka, Marcelina715, bella88, Kinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamba91 wrote:Dziewczyny znacie i polecacie jakieś książki, które powinni przeczytać przyszli rodzice? ☺️
-
nick nieaktualnyCo do książek to ja mogę polecić tylko jedną "Poczwarka" Doroty Terakowskiej. Nie jest to książka naukowa, ani o wychowaniu. Jest to książka o dziecku z chorobą Downa. Myślę, że każda matka powinna to przeczytać, ja ją przeczytałam w pierwszej ciąży. Myślę, żeby znowu ją przeczytać w tej ciąży. Zmienia nastawienie zdecydowanie. A jednak każda z nas powinna brać pod uwagę, że dziecko może nie urodzić się zdrowe. Jest to naprawdę piękna książka.
Mamba91 lubi tę wiadomość
-
alicante wrote:Ale to tytuł książki 🤣🤣🤣
Majorka, alicante lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fajna ta hulajnoga Suzi, wygląda tak kosmicznie 😃 chociaż na razie kupowanie hulajnog i rowerków mi się wydaje takie odległe 🤭😂
Odnośnie wózków nie mam pojęcia, jeździłam w życiu tylko jednym (z siostrzeńcem w środku) i był to Coletto Marcelo ale jest wielgachny, moim zdaniem mało poręczny i szybko siadła amortyzacja. Wiem że sporo dziewczyn poleca Muuvo Quick 2.0, można do niego dobrać fotelik dobrej klasy. Jak przyjdzie do wyboru wózka to na bank się wybierzemy do jakiegoś sklepu pooglądać. Też rozważam zakup używki chociaż planujemy więcej dzieci więc może lepiej kupić nowy żeby służył większej liczbie maluchów?
Mam takie pytanie z innej beczki, pewnie głównie do doświadczonych mam...moja szwagierka rodzi w sierpniu i chciałabym coś kupić dzidziusiowi, ale nie chcę kupować setnego kocyka ani czapeczki. Macie do polecenia coś fajnego z gadżetów dla takiego maleństwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:47
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySuszarka może jakiś gryzak z grzechotką? 3 miesiące zlecą raz dwa i będzie mogła dzidzia trzymać ☺️ z droższych leżaczek bujaczek nie wyobrażam sobie nie mieć przy małym dziecku ratowało mi tyłek nie raz gdy byłam sama w domu, dziecię chciało widzieć mamę a mama chciała zrobić obiad czy się umyć 🤣 nie wiem sama teraz, musiałabym się zastanowić. Tak szybko rosną te dzieci...
Edit: ogólnie jestem totalnie przeciw pluszakom ale może miś z pozytywką? Taki przywiązywany do łóżeczka , ciągniesz za sznurek i lecą melodie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:52
-
nick nieaktualnyMajorka wrote:Dziewczyny tyle ile ja piję wody to więcej już się nie da 🤣
Tak rodziłam naturalnie
Edyciak a erytrocyty czemu niepokojące? -
Na start z droższych to mata albo bujaczek, a z drobiazgów to grzechotek i gryzaki nigdy dość
Albo elektroniczna niania bo niektórzy uznają to za zbędny gadżet, a zawsze może się przydać
Jakoś podkład wielorazowy ładny..
Ja kupowałam wózek nowy z myślą o drugim dziecku i w sumie to chętnie wybrałbym sobie teraz inny tak o dla siebie bo co do funkcjonalności nie mam zastrzeżeń. Taka kobieca natura
A na prawdę ja nie lubię zbędnych rzeczy mieć też z perspektywy czasu uważam że nie ma co wydziwiac. To tylko wózek serio.
Z fajnych opcji dla mnie jest podnoszone oparcie w gondoli, bardzo przydatne jak dziecko jest za małe żeby wsadzić w soacerowke a już mu się budzi patrzenie na niebo. Wtedy można unieść mu oparcie żeby coś widział, a dla naszych zimowych dzieci patrzecie żeby dało się na maksa opuścić daszek żeby bobas leżąc na brzuszku mógł obserwować świat. Niektóre mają wstawke taka siateczkowa przy budce nisko.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja chce kupić cybex priam jeremy ( z tym złotym skrzydłem ) i napędem elektrycznym ponieważ jestem drobna i siły mało i nie chce się szarpać z wózkiem on pod górę i na nierównościach podjeżdża trochę sam ale cena jest kosmiczna .. tak czy tak raczej go kupieDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️