X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać, że jeszcze nie mam karty ciąży. Lekarka nic nie wspominała, myślałam że czeka na wyniki badań wirusowych i gr krwi, ale się okazało że ona tego nie wypisuje tylko trzeba w rejestracji założyć. Więc będę miała do odbioru na następnej wizycie za 4 tygodnie, czyli w skończonym 15 tc 😶

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Ja też po wizycie, 8t2d. Dzidzia 18,5 mm, serduszko pięknie biło. Niestety lekarka zauważyła odklejanie trofoblastu i mówi, że to mogło być powodem tego krwawienia ;(
    brunetka polubiłam ze względu na wizyte nie na odklejanie trofoblastu :* Wszystkim gratuluje ostatnich i dzisiejszych wizyt. Tak ostatnio zachwalalam energię, że od wczoraj czuje się tragicznie. Brzuch co chwilę boli do tego czasem jak przy biegunce, mam nadzieje, że jutro będzie lepiej.. Z pozytywów przyszedł mi dzisiaj detektor tętna i usłyszałam bicie więc troszkę się uspokoiłam bo wizytę prenatalną mam dopiero za tydzień w pt a zwykłą 26.. Co do wózków itp ja planuję kupić używki, wózek, żeby jeździł po terenach leśnych i lekko górskich :D wychodzę z zalożenia że dziecko szybko z wszystkiego wyrośnie :) Co do płci po tylu stratach to tylko chce donosić zdrową ciąże nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka, ważne żeby w końcu było <3

ckai9jcgzvp69p78.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez warto brać .. bo pomaga na skurcze .. także brzucha .. ja dostawałam nawet w kroplówkach w szpitalu w ciąży wiec myśle ze spokojnie

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pdnosnie magnezu na ostatniej wizycie pytalam sie mojej lakarki to pwoeirdziala ze jak najbardziej. biore magnez z wit b6. ja ostatnio dziewczyny milam duzo stresu z slubem, weslem, narzeczony, tesciowa 🙈 kazdy sie wtracal i chcial decydowac za mnie. jestem zmuszona zrobic poprawiny ehhh 😒 juz jakos to przeboleje ale atresu ogrom mialam i lez. z tego wszystkiego powiedzialam ze to pierdziele i spakowalam wzielam walizke do rodzicow. jeden dzien co prawda ale pdpoczelam. niestety ja od kiedy dowiedzialam sie o cizy mam zaparcia. i wczoraj widzialam krew na papierze toaletowym lecz sadze, ze to wlasnie od nich. bo bylam tez na lursie tanca wczoraj i tak sie wystraszylam, ze te podboszenia cos zaszkodzily 🙈🙈 dzieje sie dziej u mnie. a jutro o 17 wizyta.
    a i jeszcze dzwonili z pracy, ze mi umowy nie przedluza 🤷‍♀️

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a do kiedy masz umowę? Może da się to jakoś obejść, żebyś bez grosza nie została..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Ja też po wizycie, 8t2d. Dzidzia 18,5 mm, serduszko pięknie biło. Niestety lekarka zauważyła odklejanie trofoblastu i mówi, że to mogło być powodem tego krwawienia ;(
    Czy to jest poważne? Czy on się powinien lada moment "dokleić"?

• Annja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę dawno mnie nie było.... u mnie wszystko w porządku, ciąża rozwija się prawidłowo byłam na drugiej wizycie w piątek. Ale powiedzcie mi czy ja przesadzam, bo była taka sytuacja :
    Lekarz bez maseczki.... (wkurzyłam się ) później w jednej rękawiczce badał 😤😤😤 już miałam mu powiedzieć ze mam zapas w torebce rękawiczek mogę mu dać jeśli ma tylko jedna. No kurwa chyba w tych czasach a szczególnie gdy panuje korona to powinien jakoś bardziej przestrzegać zasad bezpieczeństwa. Zastanawiam się nad zmiana lekarza ale podobno ten jest najlepszy w moim mieście .....ale tak mnie to wkurzyło ze wyszłam wkurwiona. A i założył mi karte ciazy ale zdjęcia usg nie dał i nawet nie zdążyłam zobaczyć na ekranie, puścił serduszko coś tam sobie zaznaczył i tyle. Nie podał ani cm ani wagi.... se myśle aaahaaaa .....
    Myśle nad zmiana lekarza ... ale nie wiem na jakiego bo na każdego innego jest jakieś ale ....
    a moja poprzednia pani gin nie prowadzi chyba ciazy ... strasznie nad tym ubolewam bo bardzo fajna z niej babeczka ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 08:25

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    pdnosnie magnezu na ostatniej wizycie pytalam sie mojej lakarki to pwoeirdziala ze jak najbardziej. biore magnez z wit b6. ja ostatnio dziewczyny milam duzo stresu z slubem, weslem, narzeczony, tesciowa 🙈 kazdy sie wtracal i chcial decydowac za mnie. jestem zmuszona zrobic poprawiny ehhh 😒 juz jakos to przeboleje ale atresu ogrom mialam i lez. z tego wszystkiego powiedzialam ze to pierdziele i spakowalam wzielam walizke do rodzicow. jeden dzien co prawda ale pdpoczelam. niestety ja od kiedy dowiedzialam sie o cizy mam zaparcia. i wczoraj widzialam krew na papierze toaletowym lecz sadze, ze to wlasnie od nich. bo bylam tez na lursie tanca wczoraj i tak sie wystraszylam, ze te podboszenia cos zaszkodzily 🙈🙈 dzieje sie dziej u mnie. a jutro o 17 wizyta.
    a i jeszcze dzwonili z pracy, ze mi umowy nie przedluza 🤷‍♀️

To widzę, że podobna sytuacja jak u mnie. Wszyscy się wtrącają i zamiast pomagać jak im się wydaje to mam jeszcze więcej przez to na głowie.

A jaką masz umowę i do kiedy?

👶 12.2020
  • Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Gosia, a do kiedy masz umowę? Może da się to jakoś obejść, żebyś bez grosza nie została..

mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, a pijesz kawę? Jeśli tak, to może warto odstawić na trochę i właśnie brać magnez 🙂
    Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! Ja wczoraj weszłam w 11t i powiem Wam, że już dziś widzę różnicę. Mam trochę więcej energii, już ogarnęłam pół mieszkania i nastawiłam kolejne pranie 😁

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!

Faktycznie nie ma sensu wracać do takiej pracy. Najgorzej jak dziewczyny się poświęcają i prawie do końca ciązy chodzą do pracy i biorą na siebie nadmiar obowiązków, a potem jak wracają po macierzyńskim to nie ma dla nich miejsca i już nikt nie pamięta ile z siebie dawały.

Gosia1234 lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiasiasia28 wrote:
    Suszarko, a pijesz kawę? Jeśli tak, to może warto odstawić na trochę i właśnie brać magnez 🙂
    Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! Ja wczoraj weszłam w 11t i powiem Wam, że już dziś widzę różnicę. Mam trochę więcej energii, już ogarnęłam pół mieszkania i nastawiłam kolejne pranie 😁

Oo ja tak samo, więcej energii od kilku dni. Mam nadzieję, że to nie jest chwilowe bo mam dużo rzeczy na głowie i teraz ta energia bardzo mi potrzebna. Przybajmniej do polowy lipca żeby się to utrzymało :D

👶 12.2020
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    Skonsultuj się z prawnikiem czy radcą prawnym może powie cos mądrego i przedłużą chociaż do dnia porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 08:58

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, oblicz sobie, czy w momencie zakończenia umowy o pracę będziesz miała skończone 12 tygodni ciąży. Jeśli tak, to automatycznie umowa przedłuża ci się do dnia porodu.
    A jeśli nie, to trzeba by jakoś ze zwolnieniem lekarskim kombinować może...

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:45

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie mam czasu pisać ale w wolnej chwili podczytuje.
    Co do wizyt gratuluję wszystkim maluszków.
    Co do wózków nie ma sensu inwestować za dużo kasy w wózek. Lepiej zainwestować w fajna spacerówkę. Ja mam po swoich dzieciach wózek więc go na początku zostawię, a potem zainwestuje w fajna spacerówkę. Jeśli dziecko będzie bo lubiło we wózku bo moja córka tragedia. Szłam na spacer to po 3 minutach wracałam pchając wózek i niosąc na recach. Więc w ogóle nie jeździliśmy na spacery bo za każdym razem było to samo. Na recach na podwórko i tyle. Syn uwielbiał wózek do późnych lat. Mieszkaliśmy wtedy za granicą i godzinami mogłam chodzić z nim we wózku. Ci każde dziecko inne. Więc poczekam aż urodzę i zobaczę jak sprawa będzie wyglądać. Tak samo sprawa tyczy się bujaków i mat. Jak dziecko nie będzie chciało nie będzie z tego co korzystało za żadne skarby.Kazde dziecko inne. Mojej siorki no żadne dziecko nie spalo w łóżeczku.. ale od początku nie nauczyła i potem ma. Druga kupila Bujaczek za 400 zlni parzył jak cholera te dzieciaczki jej więc naprawdę nie ma sensu kupować gadżetow za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 09:56

• migotkaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Zarodek urósł idealnie w porównaniu do ostatniej wizyty. Jednak dalej jest 4 dniowe opóźnienie. Plamienia są nadal ale mniejsze. Bardziej martwi mnie, że raz na kilka dni pojawia się maleńka ilość krwi na papierze i więcej się nie pojawia. Gdybym nie wiedziała skąd to ...to pomyślalabym, że się zadrapałam.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak jak mówią dziewczyny, jeśli w dniu rozwiązania umowy będziesz w skończonym 12tc to mogą Ci naskoczyć, mają obowiązek przelduzyc umowę do dnia porodu. A jeśli nie, to możesz ciągnąć L4 do porodu i ZUS będzie Ci wypłacał zasiłek. Miej w nosie pracę, teraz masz ważniejsze rzeczy na głowie. Zwłaszcza że mówisz że brzydko Cię tam traktowali.
    Kasiu nie piję kawy, cappuccino tylko raz dziennie albo raz na kilka dni 🤷
    Gratuluję udanych wizyt 😍
    Odnośnie wózka moja siostra zaproponowała dzisiaj że pożyczy nam gondolę. Także nie wiem sama czy będziemy kupować gondolę czy tylko spacerówkę...ehhh ciężkie decyzje 🤣

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Czy to jest poważne? Czy on się powinien lada moment "dokleić"?
    Dzięki że pytasz...Naczytalam sie wczoraj i jestem lekko przerażona...Nie mam pojecia co robić. Internet pisze że powinnam leżeć plackiem, a doktor mówi że to stare wytyczne i nie maja potwierdzenia w badaniach. Że jak ciąża ma sie utrzymać to się utrzyma, a jak nie to choćbym leżała nic to nie da.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Dzięki że pytasz...Naczytalam sie wczoraj i jestem lekko przerażona...Nie mam pojecia co robić. Internet pisze że powinnam leżeć plackiem, a doktor mówi że to stare wytyczne i nie maja potwierdzenia w badaniach. Że jak ciąża ma sie utrzymać to się utrzyma, a jak nie to choćbym leżała nic to nie da.

Na wszelki wypadek ja bym leżała

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ