X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać, że jeszcze nie mam karty ciąży. Lekarka nic nie wspominała, myślałam że czeka na wyniki badań wirusowych i gr krwi, ale się okazało że ona tego nie wypisuje tylko trzeba w rejestracji założyć. Więc będę miała do odbioru na następnej wizycie za 4 tygodnie, czyli w skończonym 15 tc 😶

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Ja też po wizycie, 8t2d. Dzidzia 18,5 mm, serduszko pięknie biło. Niestety lekarka zauważyła odklejanie trofoblastu i mówi, że to mogło być powodem tego krwawienia ;(
    brunetka polubiłam ze względu na wizyte nie na odklejanie trofoblastu :* Wszystkim gratuluje ostatnich i dzisiejszych wizyt. Tak ostatnio zachwalalam energię, że od wczoraj czuje się tragicznie. Brzuch co chwilę boli do tego czasem jak przy biegunce, mam nadzieje, że jutro będzie lepiej.. Z pozytywów przyszedł mi dzisiaj detektor tętna i usłyszałam bicie więc troszkę się uspokoiłam bo wizytę prenatalną mam dopiero za tydzień w pt a zwykłą 26.. Co do wózków itp ja planuję kupić używki, wózek, żeby jeździł po terenach leśnych i lekko górskich :D wychodzę z zalożenia że dziecko szybko z wszystkiego wyrośnie :) Co do płci po tylu stratach to tylko chce donosić zdrową ciąże nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka, ważne żeby w końcu było <3

ckai9jcgzvp69p78.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez warto brać .. bo pomaga na skurcze .. także brzucha .. ja dostawałam nawet w kroplówkach w szpitalu w ciąży wiec myśle ze spokojnie

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pdnosnie magnezu na ostatniej wizycie pytalam sie mojej lakarki to pwoeirdziala ze jak najbardziej. biore magnez z wit b6. ja ostatnio dziewczyny milam duzo stresu z slubem, weslem, narzeczony, tesciowa 🙈 kazdy sie wtracal i chcial decydowac za mnie. jestem zmuszona zrobic poprawiny ehhh 😒 juz jakos to przeboleje ale atresu ogrom mialam i lez. z tego wszystkiego powiedzialam ze to pierdziele i spakowalam wzielam walizke do rodzicow. jeden dzien co prawda ale pdpoczelam. niestety ja od kiedy dowiedzialam sie o cizy mam zaparcia. i wczoraj widzialam krew na papierze toaletowym lecz sadze, ze to wlasnie od nich. bo bylam tez na lursie tanca wczoraj i tak sie wystraszylam, ze te podboszenia cos zaszkodzily 🙈🙈 dzieje sie dziej u mnie. a jutro o 17 wizyta.
    a i jeszcze dzwonili z pracy, ze mi umowy nie przedluza 🤷‍♀️

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a do kiedy masz umowę? Może da się to jakoś obejść, żebyś bez grosza nie została..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Ja też po wizycie, 8t2d. Dzidzia 18,5 mm, serduszko pięknie biło. Niestety lekarka zauważyła odklejanie trofoblastu i mówi, że to mogło być powodem tego krwawienia ;(
    Czy to jest poważne? Czy on się powinien lada moment "dokleić"?

• Annja Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny trochę dawno mnie nie było.... u mnie wszystko w porządku, ciąża rozwija się prawidłowo byłam na drugiej wizycie w piątek. Ale powiedzcie mi czy ja przesadzam, bo była taka sytuacja :
    Lekarz bez maseczki.... (wkurzyłam się ) później w jednej rękawiczce badał 😤😤😤 już miałam mu powiedzieć ze mam zapas w torebce rękawiczek mogę mu dać jeśli ma tylko jedna. No kurwa chyba w tych czasach a szczególnie gdy panuje korona to powinien jakoś bardziej przestrzegać zasad bezpieczeństwa. Zastanawiam się nad zmiana lekarza ale podobno ten jest najlepszy w moim mieście .....ale tak mnie to wkurzyło ze wyszłam wkurwiona. A i założył mi karte ciazy ale zdjęcia usg nie dał i nawet nie zdążyłam zobaczyć na ekranie, puścił serduszko coś tam sobie zaznaczył i tyle. Nie podał ani cm ani wagi.... se myśle aaahaaaa .....
    Myśle nad zmiana lekarza ... ale nie wiem na jakiego bo na każdego innego jest jakieś ale ....
    a moja poprzednia pani gin nie prowadzi chyba ciazy ... strasznie nad tym ubolewam bo bardzo fajna z niej babeczka ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 08:25

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    pdnosnie magnezu na ostatniej wizycie pytalam sie mojej lakarki to pwoeirdziala ze jak najbardziej. biore magnez z wit b6. ja ostatnio dziewczyny milam duzo stresu z slubem, weslem, narzeczony, tesciowa 🙈 kazdy sie wtracal i chcial decydowac za mnie. jestem zmuszona zrobic poprawiny ehhh 😒 juz jakos to przeboleje ale atresu ogrom mialam i lez. z tego wszystkiego powiedzialam ze to pierdziele i spakowalam wzielam walizke do rodzicow. jeden dzien co prawda ale pdpoczelam. niestety ja od kiedy dowiedzialam sie o cizy mam zaparcia. i wczoraj widzialam krew na papierze toaletowym lecz sadze, ze to wlasnie od nich. bo bylam tez na lursie tanca wczoraj i tak sie wystraszylam, ze te podboszenia cos zaszkodzily 🙈🙈 dzieje sie dziej u mnie. a jutro o 17 wizyta.
    a i jeszcze dzwonili z pracy, ze mi umowy nie przedluza 🤷‍♀️

To widzę, że podobna sytuacja jak u mnie. Wszyscy się wtrącają i zamiast pomagać jak im się wydaje to mam jeszcze więcej przez to na głowie.

A jaką masz umowę i do kiedy?

👶 12.2020
  • Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Gosia, a do kiedy masz umowę? Może da się to jakoś obejść, żebyś bez grosza nie została..

mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, a pijesz kawę? Jeśli tak, to może warto odstawić na trochę i właśnie brać magnez 🙂
    Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! Ja wczoraj weszłam w 11t i powiem Wam, że już dziś widzę różnicę. Mam trochę więcej energii, już ogarnęłam pół mieszkania i nastawiłam kolejne pranie 😁

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!

Faktycznie nie ma sensu wracać do takiej pracy. Najgorzej jak dziewczyny się poświęcają i prawie do końca ciązy chodzą do pracy i biorą na siebie nadmiar obowiązków, a potem jak wracają po macierzyńskim to nie ma dla nich miejsca i już nikt nie pamięta ile z siebie dawały.

Gosia1234 lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiasiasia28 wrote:
    Suszarko, a pijesz kawę? Jeśli tak, to może warto odstawić na trochę i właśnie brać magnez 🙂
    Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! Ja wczoraj weszłam w 11t i powiem Wam, że już dziś widzę różnicę. Mam trochę więcej energii, już ogarnęłam pół mieszkania i nastawiłam kolejne pranie 😁

Oo ja tak samo, więcej energii od kilku dni. Mam nadzieję, że to nie jest chwilowe bo mam dużo rzeczy na głowie i teraz ta energia bardzo mi potrzebna. Przybajmniej do polowy lipca żeby się to utrzymało :D

👶 12.2020
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    Skonsultuj się z prawnikiem czy radcą prawnym może powie cos mądrego i przedłużą chociaż do dnia porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 08:58

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, oblicz sobie, czy w momencie zakończenia umowy o pracę będziesz miała skończone 12 tygodni ciąży. Jeśli tak, to automatycznie umowa przedłuża ci się do dnia porodu.
    A jeśli nie, to trzeba by jakoś ze zwolnieniem lekarskim kombinować może...

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 18:45

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie mam czasu pisać ale w wolnej chwili podczytuje.
    Co do wizyt gratuluję wszystkim maluszków.
    Co do wózków nie ma sensu inwestować za dużo kasy w wózek. Lepiej zainwestować w fajna spacerówkę. Ja mam po swoich dzieciach wózek więc go na początku zostawię, a potem zainwestuje w fajna spacerówkę. Jeśli dziecko będzie bo lubiło we wózku bo moja córka tragedia. Szłam na spacer to po 3 minutach wracałam pchając wózek i niosąc na recach. Więc w ogóle nie jeździliśmy na spacery bo za każdym razem było to samo. Na recach na podwórko i tyle. Syn uwielbiał wózek do późnych lat. Mieszkaliśmy wtedy za granicą i godzinami mogłam chodzić z nim we wózku. Ci każde dziecko inne. Więc poczekam aż urodzę i zobaczę jak sprawa będzie wyglądać. Tak samo sprawa tyczy się bujaków i mat. Jak dziecko nie będzie chciało nie będzie z tego co korzystało za żadne skarby.Kazde dziecko inne. Mojej siorki no żadne dziecko nie spalo w łóżeczku.. ale od początku nie nauczyła i potem ma. Druga kupila Bujaczek za 400 zlni parzył jak cholera te dzieciaczki jej więc naprawdę nie ma sensu kupować gadżetow za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 09:56

• migotkaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie. Zarodek urósł idealnie w porównaniu do ostatniej wizyty. Jednak dalej jest 4 dniowe opóźnienie. Plamienia są nadal ale mniejsze. Bardziej martwi mnie, że raz na kilka dni pojawia się maleńka ilość krwi na papierze i więcej się nie pojawia. Gdybym nie wiedziała skąd to ...to pomyślalabym, że się zadrapałam.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak jak mówią dziewczyny, jeśli w dniu rozwiązania umowy będziesz w skończonym 12tc to mogą Ci naskoczyć, mają obowiązek przelduzyc umowę do dnia porodu. A jeśli nie, to możesz ciągnąć L4 do porodu i ZUS będzie Ci wypłacał zasiłek. Miej w nosie pracę, teraz masz ważniejsze rzeczy na głowie. Zwłaszcza że mówisz że brzydko Cię tam traktowali.
    Kasiu nie piję kawy, cappuccino tylko raz dziennie albo raz na kilka dni 🤷
    Gratuluję udanych wizyt 😍
    Odnośnie wózka moja siostra zaproponowała dzisiaj że pożyczy nam gondolę. Także nie wiem sama czy będziemy kupować gondolę czy tylko spacerówkę...ehhh ciężkie decyzje 🤣

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Czy to jest poważne? Czy on się powinien lada moment "dokleić"?
    Dzięki że pytasz...Naczytalam sie wczoraj i jestem lekko przerażona...Nie mam pojecia co robić. Internet pisze że powinnam leżeć plackiem, a doktor mówi że to stare wytyczne i nie maja potwierdzenia w badaniach. Że jak ciąża ma sie utrzymać to się utrzyma, a jak nie to choćbym leżała nic to nie da.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Dzięki że pytasz...Naczytalam sie wczoraj i jestem lekko przerażona...Nie mam pojecia co robić. Internet pisze że powinnam leżeć plackiem, a doktor mówi że to stare wytyczne i nie maja potwierdzenia w badaniach. Że jak ciąża ma sie utrzymać to się utrzyma, a jak nie to choćbym leżała nic to nie da.

Na wszelki wypadek ja bym leżała

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ