💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam dodać, że jeszcze nie mam karty ciąży. Lekarka nic nie wspominała, myślałam że czeka na wyniki badań wirusowych i gr krwi, ale się okazało że ona tego nie wypisuje tylko trzeba w rejestracji założyć. Więc będę miała do odbioru na następnej wizycie za 4 tygodnie, czyli w skończonym 15 tc 😶Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Brunetka wrote:Ja też po wizycie, 8t2d. Dzidzia 18,5 mm, serduszko pięknie biło. Niestety lekarka zauważyła odklejanie trofoblastu i mówi, że to mogło być powodem tego krwawienia ;(
-
pdnosnie magnezu na ostatniej wizycie pytalam sie mojej lakarki to pwoeirdziala ze jak najbardziej. biore magnez z wit b6. ja ostatnio dziewczyny milam duzo stresu z slubem, weslem, narzeczony, tesciowa 🙈 kazdy sie wtracal i chcial decydowac za mnie. jestem zmuszona zrobic poprawiny ehhh 😒 juz jakos to przeboleje ale atresu ogrom mialam i lez. z tego wszystkiego powiedzialam ze to pierdziele i spakowalam wzielam walizke do rodzicow. jeden dzien co prawda ale pdpoczelam. niestety ja od kiedy dowiedzialam sie o cizy mam zaparcia. i wczoraj widzialam krew na papierze toaletowym lecz sadze, ze to wlasnie od nich. bo bylam tez na lursie tanca wczoraj i tak sie wystraszylam, ze te podboszenia cos zaszkodzily 🙈🙈 dzieje sie dziej u mnie. a jutro o 17 wizyta.
a i jeszcze dzwonili z pracy, ze mi umowy nie przedluza 🤷♀️
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny trochę dawno mnie nie było.... u mnie wszystko w porządku, ciąża rozwija się prawidłowo byłam na drugiej wizycie w piątek. Ale powiedzcie mi czy ja przesadzam, bo była taka sytuacja :
Lekarz bez maseczki.... (wkurzyłam się ) później w jednej rękawiczce badał 😤😤😤 już miałam mu powiedzieć ze mam zapas w torebce rękawiczek mogę mu dać jeśli ma tylko jedna. No kurwa chyba w tych czasach a szczególnie gdy panuje korona to powinien jakoś bardziej przestrzegać zasad bezpieczeństwa. Zastanawiam się nad zmiana lekarza ale podobno ten jest najlepszy w moim mieście .....ale tak mnie to wkurzyło ze wyszłam wkurwiona. A i założył mi karte ciazy ale zdjęcia usg nie dał i nawet nie zdążyłam zobaczyć na ekranie, puścił serduszko coś tam sobie zaznaczył i tyle. Nie podał ani cm ani wagi.... se myśle aaahaaaa .....
Myśle nad zmiana lekarza ... ale nie wiem na jakiego bo na każdego innego jest jakieś ale ....
a moja poprzednia pani gin nie prowadzi chyba ciazy ... strasznie nad tym ubolewam bo bardzo fajna z niej babeczka ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 08:25
👩🏻25
🧔🏻 35
💊 kwas foliowy
27.04.20 czułość 10 ⏸
28.04.20 czułość 25 ⏸
29.04.20 beta - 135.11
04.05.20 beta 2 - 3462.00 -
Gosia1234 wrote:pdnosnie magnezu na ostatniej wizycie pytalam sie mojej lakarki to pwoeirdziala ze jak najbardziej. biore magnez z wit b6. ja ostatnio dziewczyny milam duzo stresu z slubem, weslem, narzeczony, tesciowa 🙈 kazdy sie wtracal i chcial decydowac za mnie. jestem zmuszona zrobic poprawiny ehhh 😒 juz jakos to przeboleje ale atresu ogrom mialam i lez. z tego wszystkiego powiedzialam ze to pierdziele i spakowalam wzielam walizke do rodzicow. jeden dzien co prawda ale pdpoczelam. niestety ja od kiedy dowiedzialam sie o cizy mam zaparcia. i wczoraj widzialam krew na papierze toaletowym lecz sadze, ze to wlasnie od nich. bo bylam tez na lursie tanca wczoraj i tak sie wystraszylam, ze te podboszenia cos zaszkodzily 🙈🙈 dzieje sie dziej u mnie. a jutro o 17 wizyta.
a i jeszcze dzwonili z pracy, ze mi umowy nie przedluza 🤷♀️
To widzę, że podobna sytuacja jak u mnie. Wszyscy się wtrącają i zamiast pomagać jak im się wydaje to mam jeszcze więcej przez to na głowie.
A jaką masz umowę i do kiedy?
Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Edyciak wrote:Gosia, a do kiedy masz umowę? Może da się to jakoś obejść, żebyś bez grosza nie została..
mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Suszarko, a pijesz kawę? Jeśli tak, to może warto odstawić na trochę i właśnie brać magnez 🙂
Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! Ja wczoraj weszłam w 11t i powiem Wam, że już dziś widzę różnicę. Mam trochę więcej energii, już ogarnęłam pół mieszkania i nastawiłam kolejne pranie 😁Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
Gosia1234 wrote:mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!
Faktycznie nie ma sensu wracać do takiej pracy. Najgorzej jak dziewczyny się poświęcają i prawie do końca ciązy chodzą do pracy i biorą na siebie nadmiar obowiązków, a potem jak wracają po macierzyńskim to nie ma dla nich miejsca i już nikt nie pamięta ile z siebie dawały.Gosia1234 lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
kasiasiasia28 wrote:Suszarko, a pijesz kawę? Jeśli tak, to może warto odstawić na trochę i właśnie brać magnez 🙂
Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt! Ja wczoraj weszłam w 11t i powiem Wam, że już dziś widzę różnicę. Mam trochę więcej energii, już ogarnęłam pół mieszkania i nastawiłam kolejne pranie 😁
Oo ja tak samo, więcej energii od kilku dni. Mam nadzieję, że to nie jest chwilowe bo mam dużo rzeczy na głowie i teraz ta energia bardzo mi potrzebna. Przybajmniej do polowy lipca żeby się to utrzymałoStarania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Gosia1234 wrote:mam umowe do lipca. tak wiec lapie sie, ze bede w okresie 3 miesiecy do konca umowy. ale dupki z nich. czekalam jaki krok zrobia. jestem 2 w zespole pod wzgledem rozwoju i sprzedazy lecz moj kierownik wstawil sie za swoim przyjacielem, ktory narobil bagna mnie w to mieszajac. od tamtej pory w ogole mialam tyle stresu. pierwszy raz w zyciu zatrzymala mi sie owulacja a w nastepnym cyklu poronilam. niestety sadze, ze sie przyczynili do tego. tak wiec i tak bym tam nie wrocila. najlepsze jest to ze mam e maile do sadu na nich ale na chwile obecna niunia jest najwazniejsza!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 08:58
-
nick nieaktualnyGosia, oblicz sobie, czy w momencie zakończenia umowy o pracę będziesz miała skończone 12 tygodni ciąży. Jeśli tak, to automatycznie umowa przedłuża ci się do dnia porodu.
A jeśli nie, to trzeba by jakoś ze zwolnieniem lekarskim kombinować może... -
nick nieaktualnyHej. Nie mam czasu pisać ale w wolnej chwili podczytuje.
Co do wizyt gratuluję wszystkim maluszków.
Co do wózków nie ma sensu inwestować za dużo kasy w wózek. Lepiej zainwestować w fajna spacerówkę. Ja mam po swoich dzieciach wózek więc go na początku zostawię, a potem zainwestuje w fajna spacerówkę. Jeśli dziecko będzie bo lubiło we wózku bo moja córka tragedia. Szłam na spacer to po 3 minutach wracałam pchając wózek i niosąc na recach. Więc w ogóle nie jeździliśmy na spacery bo za każdym razem było to samo. Na recach na podwórko i tyle. Syn uwielbiał wózek do późnych lat. Mieszkaliśmy wtedy za granicą i godzinami mogłam chodzić z nim we wózku. Ci każde dziecko inne. Więc poczekam aż urodzę i zobaczę jak sprawa będzie wyglądać. Tak samo sprawa tyczy się bujaków i mat. Jak dziecko nie będzie chciało nie będzie z tego co korzystało za żadne skarby.Kazde dziecko inne. Mojej siorki no żadne dziecko nie spalo w łóżeczku.. ale od początku nie nauczyła i potem ma. Druga kupila Bujaczek za 400 zlni parzył jak cholera te dzieciaczki jej więc naprawdę nie ma sensu kupować gadżetow za dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2020, 09:56
-
Ja również po wizycie. Zarodek urósł idealnie w porównaniu do ostatniej wizyty. Jednak dalej jest 4 dniowe opóźnienie. Plamienia są nadal ale mniejsze. Bardziej martwi mnie, że raz na kilka dni pojawia się maleńka ilość krwi na papierze i więcej się nie pojawia. Gdybym nie wiedziała skąd to ...to pomyślalabym, że się zadrapałam.
-
Gosia tak jak mówią dziewczyny, jeśli w dniu rozwiązania umowy będziesz w skończonym 12tc to mogą Ci naskoczyć, mają obowiązek przelduzyc umowę do dnia porodu. A jeśli nie, to możesz ciągnąć L4 do porodu i ZUS będzie Ci wypłacał zasiłek. Miej w nosie pracę, teraz masz ważniejsze rzeczy na głowie. Zwłaszcza że mówisz że brzydko Cię tam traktowali.
Kasiu nie piję kawy, cappuccino tylko raz dziennie albo raz na kilka dni 🤷
Gratuluję udanych wizyt 😍
Odnośnie wózka moja siostra zaproponowała dzisiaj że pożyczy nam gondolę. Także nie wiem sama czy będziemy kupować gondolę czy tylko spacerówkę...ehhh ciężkie decyzje 🤣Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Edyciak wrote:Czy to jest poważne? Czy on się powinien lada moment "dokleić"?
-
Brunetka wrote:Dzięki że pytasz...Naczytalam sie wczoraj i jestem lekko przerażona...Nie mam pojecia co robić. Internet pisze że powinnam leżeć plackiem, a doktor mówi że to stare wytyczne i nie maja potwierdzenia w badaniach. Że jak ciąża ma sie utrzymać to się utrzyma, a jak nie to choćbym leżała nic to nie da.
Na wszelki wypadek ja bym leżałaDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️