X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92, witaj! Spokojnej ciąży i szczęśliwego zakończenia życzę.

Kania85,
    To bardzo duże przesunięcie, aż o trzy tygodnie! Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy i wszystko jest dobrze. Ciąża jest donoszona po skończeniu 37-ego tygodnia, można już wtedy rodzić, więc kto wie czy jednak w styczniu nie urodzisz ;) Zaglądaj i do nas, i na lutówki.

Mamka92 lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po konsultacji Statystycznie mamy 2% ryzyka na dziecko z zd. Lekarz zlecił dodatkowe badania z krwi albo amniopunkcje ale podjęliśmy decyzję, że nie robimy nic więcej. Co ma być to będzie, na usg kość nosowa widoczna, przeziorność też dobra, ciąża bez komplikacji, maluch rośnie książkowo, w rodzinie nie mamy żadnych chorób genetycznych, wiek tez jeszcze ok. Wierzymy, że będzie ok, zwlaszcza, że biorę leki, które mogły zaburzyć wyniki

Marcelina715 lubi tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba 2% to bardzo mało. Moim zdaniem dziecko prawdopodobnie urodzi się zdrowe. Mnie straszyli w pierwszej ciąży (a byłam bardzo młoda więc to był straszny stres dla mnie). Jak urodziła się to dalej straszyli bo coś im w nosie nie pasowało i język miała ciągle wytknięty. Dziecko zdrowe jak byk 😉
    Ja proponuję abyś wzięła każdą możliwość pod uwagę i za wczasu umiała pogodzić się z sytuacją jeżeli jednak dziecko miałoby urodzić się z ZD. Mi to psychicznie bardzo pomogło - książka Poczwarka Doroty Terakowskiej. Przeczytaj, warto. Właśnie o dziecku z ZD. Po tej książce zaczęłam inaczej patrzeć na te dzieci - to dzieci Boga 😉 wszystko będzie dobrze Mamba 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobaja, Adamexy albo Mutsy Nio 😏, ciężki wybór.

• Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    My po konsultacji Statystycznie mamy 2% ryzyka na dziecko z zd. Lekarz zlecił dodatkowe badania z krwi albo amniopunkcje ale podjęliśmy decyzję, że nie robimy nic więcej. Co ma być to będzie, na usg kość nosowa widoczna, przeziorność też dobra, ciąża bez komplikacji, maluch rośnie książkowo, w rodzinie nie mamy żadnych chorób genetycznych, wiek tez jeszcze ok. Wierzymy, że będzie ok, zwlaszcza, że biorę leki, które mogły zaburzyć wyniki
    Bardzo dobra wiadomość kochana.
    I tu potwierdzasz zw nie ma czego sie6 bać za wczasy
    Będzie córcia?🥰

💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
    11 tyg 1 dzień ciąży
  • Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam dziewczyny ze niektórzy Lekarze to mineli się z zawodem.
    Mi w pierwszej ciąży lekarz wmówił ze dziecko urodzi się z wodoglowiem co było bzdurą bo mam zdrowego silnego 13 latka A liczył ze zarobi na nieszczęściu kasę.
    Teraz w czerwcu lekarka powiedziała mi.podczas USG ze ciąża zatrzymała się w 5 tyg i chciała mnie skierować na zabieg , nie wierzyłam w to i 2 tyg później pięknie biło serduszko. Niektórym łatwo jest powiedzieć z góry ze będzie źle bo przecież to nie ich dziecko.

Mamba ja.tez podjelabym taka decyzję jak ty nie zdecydowalabym się na aminpopunkcję.

11 tyg 1 dzień ciąży
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jak mówię jesteśmy dobrej myśli, a tak na dobrą sprawę w każdej chwili może się wydarzyć coś co spowoduje, ze dziecko będzie chore. Zamierzam się cieszyć każdym dniem tej ciąży, zwłaszcza, że trochę na nią czekaliśmy.
    Książkę na pewno przeczytam za jakiś czas, dzięki za polecenie i za dodanie otuchy 😘

Co do płci to w końcu nie wiem, na jednym usg było, ze syn tydzień później, że córka wiec czekam na wizytę 15 lipca i może wtedy się dowiem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:49

Majorka lubi tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Jak mówię jesteśmy dobrej myśli, a tak na dobrą sprawę w każdej chwili może się wydarzyć coś co spowoduje, ze dziecko będzie chore. Zamierzam się cieszyć każdym dniem tej ciąży, zwłaszcza, że trochę na nią czekaliśmy.
    Książkę na pewno przeczytam za jakiś czas, dzięki za polecenie i za dodanie otuchy 😘

Co do płci to w końcu nie wiem, na jednym usg było, ze syn tydzień później, że córka wiec czekam na wizytę 15 lipca i może wtedy się dowiem 😉
    Koniecznie daj znać co nosisz pod serduszkiem 🥰

11 tyg 1 dzień ciąży
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91, czy lekarz mówił który czynnik tak "popsuł" statystyki? Z tego co mówisz USG wyszło dobrze, więc pewnie chodzi o wyniki krwi? Życzę zdrowego dzidziusia! Trzymam kciuki i wierzę, że tak będzie.

Ja melduję się po prenatalnych. Na tę chwilę wszystko wygląda dobrze. Wszystkie parametry w normie. Wyniki krwi i statystyki będą za tydzień. Na 80% będzie dziewczynka. Termin porodu 6 styczeń - Trzech Króli.

*Agape*, migotkaa, juudi, Gaja88, KateHawke, PatkaPP, Kinaa lubią tę wiadomość

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina715 wrote:
    Mamba91, czy lekarz mówił który czynnik tak "popsuł" statystyki? Z tego co mówisz USG wyszło dobrze, więc pewnie chodzi o wyniki krwi? Życzę zdrowego dzidziusia! Trzymam kciuki i wierzę, że tak będzie.

Ja melduję się po prenatalnych. Na tę chwilę wszystko wygląda dobrze. Wszystkie parametry w normie. Wyniki krwi i statystyki będą za tydzień. Na 80% będzie dziewczynka. Termin porodu 6 styczeń - Trzech Króli.
    Gratulacje ❤

Marcelina715 lubi tę wiadomość

11 tyg 1 dzień ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile czeka się na badanie Nifty czy Harmony? Myślę, żeby zrobić. Co myślicie w diagnostyce czy może przez stronę gdzie do domu przychodzi pielęgniarka?

• Mamba91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina 715, tak te z krwi wyszły słabo

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91, to faktycznie mogło być przez leki. Bądź dobrej myśli!

Majorka, spróbuj zapytać w dziale "Problemy i komplikacje" w wątku "Amniopunkcja, Nifty, Harmony...". Tam dziewczyny na pewno są na bieżąco. A masz jakieś wskazania czy chciałabyś zrobić dla swojego spokoju? Daj znać jaka podjęłaś decyzję.

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Wiecie ile czeka się na badanie Nifty czy Harmony? Myślę, żeby zrobić. Co myślicie w diagnostyce czy może przez stronę gdzie do domu przychodzi pielęgniarka?

Majorka masz jakieś wskazania do robienia takiego badania? Mi lekarz mówił, że jak sie zdecyduje to zaleca sanco plus

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka, kiedy masz teraz wizytę lekarską? Bo nie wiem czy wiesz, ale twoja ciąża mnie bardziej nurtuje niż moja osobista. 😂

Majorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee, nie mam żadnych wskazań. Tak myślę czy zrobić 🤷
    Edyciak dlaczego moja bardziej niż Twoja? 🤣 Ja dopiero mam prenatalne 15ego. A wizytę "normalną" 16ego. Mi powiedziano, że na prenatalnych okaże się co tam jest oprócz maleństwa..

Edyciak lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Okolo 10 dni sie czeka ponoc. Mi polecala lekarka Harmony, jakis nowy, ktory bada cos czego we wczesniejszych wersjach nie bylo, ale nawet nie wiem co 🙈 I Harmony mozna zrobic w Alabie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Aaggaa12 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Ja robiłam NIFTY-w domu, przyjechała pielęgniarka pobrać krew pomogła wypełnić dokumenty, wynik był za 5 dni

• Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa12 wrote:
    Ja robiłam NIFTY-w domu, przyjechała pielęgniarka pobrać krew pomogła wypełnić dokumenty, wynik był za 5 dni
    Czy miałaś również potwierdzoną płeć maleństwa w teście?🥰

11 tyg 1 dzień ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulina123 wrote:
    Czy miałaś również potwierdzoną płeć maleństwa w teście?🥰
    Napewno miała. Wszystkie te testy z krwi mają w cenie określanie płci jest to potrzebne do niektórych chorób

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ