💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamka92, witaj! Spokojnej ciąży i szczęśliwego zakończenia życzę.
Kania85,
To bardzo duże przesunięcie, aż o trzy tygodnie! Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy i wszystko jest dobrze. Ciąża jest donoszona po skończeniu 37-ego tygodnia, można już wtedy rodzić, więc kto wie czy jednak w styczniu nie urodzisz Zaglądaj i do nas, i na lutówki.Mamka92 lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
My po konsultacji Statystycznie mamy 2% ryzyka na dziecko z zd. Lekarz zlecił dodatkowe badania z krwi albo amniopunkcje ale podjęliśmy decyzję, że nie robimy nic więcej. Co ma być to będzie, na usg kość nosowa widoczna, przeziorność też dobra, ciąża bez komplikacji, maluch rośnie książkowo, w rodzinie nie mamy żadnych chorób genetycznych, wiek tez jeszcze ok. Wierzymy, że będzie ok, zwlaszcza, że biorę leki, które mogły zaburzyć wyniki
Marcelina715 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamba 2% to bardzo mało. Moim zdaniem dziecko prawdopodobnie urodzi się zdrowe. Mnie straszyli w pierwszej ciąży (a byłam bardzo młoda więc to był straszny stres dla mnie). Jak urodziła się to dalej straszyli bo coś im w nosie nie pasowało i język miała ciągle wytknięty. Dziecko zdrowe jak byk 😉
Ja proponuję abyś wzięła każdą możliwość pod uwagę i za wczasu umiała pogodzić się z sytuacją jeżeli jednak dziecko miałoby urodzić się z ZD. Mi to psychicznie bardzo pomogło - książka Poczwarka Doroty Terakowskiej. Przeczytaj, warto. Właśnie o dziecku z ZD. Po tej książce zaczęłam inaczej patrzeć na te dzieci - to dzieci Boga 😉 wszystko będzie dobrze Mamba 😊 -
nick nieaktualny
-
Mamba91 wrote:My po konsultacji Statystycznie mamy 2% ryzyka na dziecko z zd. Lekarz zlecił dodatkowe badania z krwi albo amniopunkcje ale podjęliśmy decyzję, że nie robimy nic więcej. Co ma być to będzie, na usg kość nosowa widoczna, przeziorność też dobra, ciąża bez komplikacji, maluch rośnie książkowo, w rodzinie nie mamy żadnych chorób genetycznych, wiek tez jeszcze ok. Wierzymy, że będzie ok, zwlaszcza, że biorę leki, które mogły zaburzyć wyniki
I tu potwierdzasz zw nie ma czego sie6 bać za wczasy
Będzie córcia?🥰💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
Uważam dziewczyny ze niektórzy Lekarze to mineli się z zawodem.
Mi w pierwszej ciąży lekarz wmówił ze dziecko urodzi się z wodoglowiem co było bzdurą bo mam zdrowego silnego 13 latka A liczył ze zarobi na nieszczęściu kasę.
Teraz w czerwcu lekarka powiedziała mi.podczas USG ze ciąża zatrzymała się w 5 tyg i chciała mnie skierować na zabieg , nie wierzyłam w to i 2 tyg później pięknie biło serduszko. Niektórym łatwo jest powiedzieć z góry ze będzie źle bo przecież to nie ich dziecko.
Mamba ja.tez podjelabym taka decyzję jak ty nie zdecydowalabym się na aminpopunkcję.
💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
Dzięki dziewczyny. Jak mówię jesteśmy dobrej myśli, a tak na dobrą sprawę w każdej chwili może się wydarzyć coś co spowoduje, ze dziecko będzie chore. Zamierzam się cieszyć każdym dniem tej ciąży, zwłaszcza, że trochę na nią czekaliśmy.
Książkę na pewno przeczytam za jakiś czas, dzięki za polecenie i za dodanie otuchy 😘
Co do płci to w końcu nie wiem, na jednym usg było, ze syn tydzień później, że córka wiec czekam na wizytę 15 lipca i może wtedy się dowiem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 12:49
Majorka lubi tę wiadomość
-
Mamba91 wrote:Dzięki dziewczyny. Jak mówię jesteśmy dobrej myśli, a tak na dobrą sprawę w każdej chwili może się wydarzyć coś co spowoduje, ze dziecko będzie chore. Zamierzam się cieszyć każdym dniem tej ciąży, zwłaszcza, że trochę na nią czekaliśmy.
Książkę na pewno przeczytam za jakiś czas, dzięki za polecenie i za dodanie otuchy 😘
Co do płci to w końcu nie wiem, na jednym usg było, ze syn tydzień później, że córka wiec czekam na wizytę 15 lipca i może wtedy się dowiem 😉💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
Mamba91, czy lekarz mówił który czynnik tak "popsuł" statystyki? Z tego co mówisz USG wyszło dobrze, więc pewnie chodzi o wyniki krwi? Życzę zdrowego dzidziusia! Trzymam kciuki i wierzę, że tak będzie.
Ja melduję się po prenatalnych. Na tę chwilę wszystko wygląda dobrze. Wszystkie parametry w normie. Wyniki krwi i statystyki będą za tydzień. Na 80% będzie dziewczynka. Termin porodu 6 styczeń - Trzech Króli.*Agape*, migotkaa, juudi, Gaja88, KateHawke, PatkaPP, Kinaa lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Marcelina715 wrote:Mamba91, czy lekarz mówił który czynnik tak "popsuł" statystyki? Z tego co mówisz USG wyszło dobrze, więc pewnie chodzi o wyniki krwi? Życzę zdrowego dzidziusia! Trzymam kciuki i wierzę, że tak będzie.
Ja melduję się po prenatalnych. Na tę chwilę wszystko wygląda dobrze. Wszystkie parametry w normie. Wyniki krwi i statystyki będą za tydzień. Na 80% będzie dziewczynka. Termin porodu 6 styczeń - Trzech Króli.Marcelina715 lubi tę wiadomość
💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
nick nieaktualny
-
Mamba91, to faktycznie mogło być przez leki. Bądź dobrej myśli!
Majorka, spróbuj zapytać w dziale "Problemy i komplikacje" w wątku "Amniopunkcja, Nifty, Harmony...". Tam dziewczyny na pewno są na bieżąco. A masz jakieś wskazania czy chciałabyś zrobić dla swojego spokoju? Daj znać jaka podjęłaś decyzję.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Majorka wrote:Wiecie ile czeka się na badanie Nifty czy Harmony? Myślę, żeby zrobić. Co myślicie w diagnostyce czy może przez stronę gdzie do domu przychodzi pielęgniarka?
Majorka masz jakieś wskazania do robienia takiego badania? Mi lekarz mówił, że jak sie zdecyduje to zaleca sanco plus -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiee, nie mam żadnych wskazań. Tak myślę czy zrobić 🤷
Edyciak dlaczego moja bardziej niż Twoja? 🤣 Ja dopiero mam prenatalne 15ego. A wizytę "normalną" 16ego. Mi powiedziano, że na prenatalnych okaże się co tam jest oprócz maleństwa..Edyciak lubi tę wiadomość
-
Majorka wrote:Wiecie ile czeka się na badanie Nifty czy Harmony? Myślę, żeby zrobić. Co myślicie w diagnostyce czy może przez stronę gdzie do domu przychodzi pielęgniarka?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Majorka wrote:Wiecie ile czeka się na badanie Nifty czy Harmony? Myślę, żeby zrobić. Co myślicie w diagnostyce czy może przez stronę gdzie do domu przychodzi pielęgniarka?
-
nick nieaktualny