💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamba91 wrote:Ja jutro idę na omówienie bo właśnie dzwonili, że wymagają konsultacji. Trochę szok bo wg usg wszystko jest idealnie 🙄
Teraz tylko mamy przez to straszny stres ....Edyciak, Mamba91 lubią tę wiadomość
💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
Mama bąbelka wrote:Ja prenatalne i pappa będę miała dopiero 17 lipca. Czy u was też to kosztuje tyle kasy? Ja mam zapłacić 560 zł... To badanie plus opis
No właśnie tak stwierdzam, że to zbędny stres,skoro usg bylo ok to powinno wystarczyć no ale teraz Zostaje mi czekać na konsultacje, na szczęście uda mi się pójść jutro 🙄 -
Dziewczyny błagam, nie interpretujcje same wyników badań, a już na pewno nie takich skomplikowanych jak test pappa...to jest zadanie dla lekarza. Same sobie nie zrobimy USG więc za interpretację wyników z laboratorium też się nie bierzmy bo to wprowadza więcej stresu niż to wszystko warte. Tak jak pisze Agape, faktycznie wiele kobiet się denerwuje wynikami a okazuje się że w 99% przypadków nie ma powodu.
Ja testu z krwi nie robię, tylko samo USG, płacę 200zł.*Agape*, Kalina555 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mama bąbelka wrote:Ja prenatalne i pappa będę miała dopiero 17 lipca. Czy u was też to kosztuje tyle kasy? Ja mam zapłacić 560 zł... To badanie plus opis
U mnie 400 zł - USG + Pappa + opis
Badanie u lekarza z certyfikatem FMFStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyBrunetka wrote:A mi mówili że krew pobiera sie kilka dni wcześniej,żeby były wyniki na usg
Nati, ja się kompletnie nie znam na tych suchych wynikach, ale jeśli nie miałaś USG, to nie martw się na zapas, bo te dane konfrontuje się z obrazem USG.
Osobiście miałam pobieraną krew na Pappa tego samego dnia co USG. Tam znaczenie ma wiek ciążowy, crl oraz inne parametry dziecka, które w ciągu tygodnia mogą się zmienić, więc nie wiem, czy takie postępowanie, by Pappa było pobierane innego dnia niż USG, jest poprawne.. 🤔 -
nick nieaktualny
-
Mi się wydaję, że przy przeliczaniu tych wyników z krwi na mom jest brana pod uwagę data pobrania, który to tc. I osobno też się liczy dla USG, więc da się to zrobić jeśli pobranie jest w innym terminie.
Ja teraz zaczęłam się zastanawiać, czy mam dobrze te wyniki krwi przeliczone, bo miałam krew pobierana 15.06, a na wyniku z wyliczeniem MOM jest data pobrania krwi 17.06Edyciak lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyJa też gdyby nie skierowanie nie robiła bym tego testu. Wiadomo skoro jest to pójdę. Jeśli chodzi o wyniki dziewczyny mają rację. Interpretacje dla lekarza. Siostrom moim wyszło podwyższone ryzyko.. a jednej nawet lekarz zalecił test inwazyjny. Nie zdecydowała się a obie mają zdrowie w pełni dzieci.
Brunetka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wypowiem się na temat wózków , bez ten zakupów pewnie przed większością z Was ..
Przerobiłam z synem z 10 wózków bo lubiłam sobie je zmieniać i testować a mogłam sobie na to Dziewczyny kupując wózek , warto kupić taki który ma później fajna spacerówkę jeżeli nie planujecie zmieniać później wózka i chcecie mieć jeden... z takich wózków 2w1 które super się prowadzaja i je testowałam polecam tak :
Cybex mios 2w1 super wózek bardzo lekki ( pod warunkiem ze nie chodzimy po lasach - ma malutkie koła - spacerówka ustawiana przodem i tyłem do rodzica , wózek leciutki , łatwo się składa do małych rozmiarów , śliczny .. cena Ok 2,5 tys !! Rok temu było 4 tys teraz wyszła nowa wersja nazywa się 2.0 - prawie nic się nie zmieniło a jest dużo droższa dzięki czemu starsza wersja potaniała do 2,5 tys ) po mieście , nierównych chodnikach daje radę bez problemu i super się prowadzi , w sklepach mieści się między Szafy i ogólnie bardzo go lubiłam wyglada tak:
Cybex mios :
Kolejny to oczywiście cybex priam ( wózek znany , lubiany , podobny do mios ale już sporo cięższy , na dużych kołach , prowadza się trudniej niż mios ( przez to ze jest cięższy - ale dla mnie żaden nie prowadził się tak lekko jak mios ) ale jeżeli planujemy wycieczki po lasach , parkach lub po prostu nie chcemy małych kół , to tez jest super wózek z dużym koszem na zakupy ) twarde koła łatwo podbijające się do góry ,wózek ogólnie ładny i dobrze prowadzący się , łatwo później go sprzedać bo jest na niego dużo chętnych cena bardzo rożna .. wersja 1.0 jest sporo tańsza bo rok temu wyszły 2.0 .. ale myśle ze minimum 3,5 tys za wersje 2w1 trzeba dać :
Cybex priam :
WARTO PAMIĘTAĆ ze wózki cybex priam , mios , silver cross , łatwo później sprzedać bo mnóstwo ludzi je teraz lubi - są na topie .. ja swoje sprzedawałam praktycznie za tyle co kupowałam .. koleżanka kupiła klasyczny wózek w sklepie z wózkami za 2 tys i później bardzo ciężko go sprzedać i to za polowe ceny ..
Cybex balios to kolejny super wózek i da się go kupić 2w1 za 1500 zł !! Ma super spacerówkę !! Oczywiście także odwracalna przodem i tyłem do rodzica .. jest lekki , dobrze się podbija , ładny , łatwo sprzedać , bardzo praktyczny
Cybex Balios :
A teraz przykład klasycznego wózka ze sklepu z wózkami 90% tych wózków prowadza się i wyglada tak samo a różni tylko kolorem
Przykładowy wózek :
Takiego wózka NIE POLECAM
Te wózki prowadza się tragicznie , bardzo ciężko podbić je pod krawężnik , spacerówki nie nadają się do użytku , są ciężkie , masakrycznie się składają , bardzo słabo się te wózki prowadza .. szczególnie wersja spacerowa .. mam porównanie i wiem co mówię .. poza tym moja koleżanka jak porównała moja spacerówkę z jej od takiego wózka pojechała kupić nowa spacerówkę bo tak się męczyła prowadzajac ten wózek ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 13:43
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Warto przejść się do sklepu z dużym wyborem wózków i zobaczyć co dla nas jest odpowiednie. Nie każdemu pasuje to samo, bo jesteśmy wysokie, niskie, wysportowane bardziej, mniej. Myślę, że na wybór wózka ma wpływ nasza subiektywna ocena. Nie kazdego stać na wózek za kilka tysięcy. A jeszcze rozczarować się jego "zaletami" z internetu... Bezcenne. Bo wózek ma służyć przez kilka miesięcy
Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Ile ludzi tyle opinii na temat wózków bo każdy ma inne potrzeby. Jeden będzie patrzył by gondola była maksymalnie duża a drugi żeby był ładny 🤣🙈
Dla mnie idealna opcja to używana, ogromną gondola i typowa spacerówka.
Przy drugim, z racji że mamy spacerówkę baby jogger to planuje kupić używaną gondole deluxe i wozić na stelażu spacerówki a potem do niej wrócić ❤️Mama bąbelka, Edyciak lubią tę wiadomość
-
My będziemy kupować 2w1, po przejrzeniu wielu stron, opinii, recenzji i filmików najprawdopodobniej zdecydujemy się na Expiro Next, choć oczywiście jeszcze go dokładnie obejrzymy w sklepie ale wg. zebranych informacji ma wszystko na czym nam zależy - duża gondola, daleko rozkładany daszek, dmuchane koła, amortyzatory, wbudowana moskitiera, spacerówka dość głęboka, zdaje się wygodna 😊