X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Dzięki za ciepłe przyjęcie :) Na początku mieliśmy problem z tętnem, więc marzę o spokojnej ciąży, oby teraz było już lżej. Kate, miło widzieć kogoś spod tych samych skrzydeł :) Lucky, ostatnie USG miałam tego samego dnia, co Ty i maluch też miał 6,75 :)
    Miłego!
    Mieliście problem z tętnem twoim czy dziecka?

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam prenatalne. Na USG wszystko ok, bez zastrzeżeń. Pobrali mi krew, wynik w przyszłym tygodniu. Termin z USG wyszedł na 13 stycznia :) no i na 70% chłopak :)

Majorka, Edyciak, *Agape*, antonna, migotkaa, KateHawke, Heidi Di, Mamba91, Ewelka85, Marcelina715, _lucky_, Rucola, Kinaa, PatkaPP, Kalina555 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis mialam prenatalne! Wszystko super 😍 Ta ciaza to jest naprawde cud i nie moge uwierzyc w to, ze w niej jestem i ze poki co wszystko ok ❤❤❤❤ Na 70% dziewczynka 😁 Corka sie ucieszy hehe. Znacie jakies dobre riposty na teksty w stylu "a kiedy chlopiec?" 😅 Bo juz mi psuja radosc i glupio gadaja 😡

Jak bede przy komputerze to sprobuje ogarnac jak sie zapisac do tej Waszej grupy na fb 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 13:36

migotkaa, Majorka, *Agape*, KateHawke, Heidi Di, Ewelka85, Gaja88, Edyciak, Marcelina715, _lucky_, Kinaa, PatkaPP, Kalina555 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja tez dzis mialam prenatalne! Wszystko super 😍 Ta ciaza to jest naprawde cud i nie moge uwierzyc w to, ze w niej jestem i ze poki co wszystko ok ❤❤❤❤ Na 70% dziewczynka 😁 Corka sie ucieszy hehe. Znacie jakies dobre riposty na teksty w stylu "a kiedy chlopiec?" 😅 Bo juz mi psuja radosc i glupio gadaja 😡

Jak bede przy komputerze to sprobuje ogarnac jak sie zapisac do tej Waszej grupy na fb 😏
    Ja będę miała dwóch chłopców, ale całe szczęście nikt na razie nie pyta kiedy dziewczynka 🙂 wszyscy wiedzą, że poroniłam w styczniu i ta ciąża jest wyczekana, więc płeć wcale nie jest ważna 🙂 Z resztą ja chciałam drugiego chłopca i wcale tego nie ukrywam 😅
    Ale koleżanka miała taką sytuację, że jak była w drugiej ciąży i było wiadome, że będzie druga dziewczynka, to sąsiadka ją spytała, a nie woleliście chłopca? Co najmniej jakby można było sobie wybrać płeć 🤦🏻‍♀️

Edyciak lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape wypowiedź sąsiadki żenująca...

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Ja będę miała dwóch chłopców, ale całe szczęście nikt na razie nie pyta kiedy dziewczynka 🙂 wszyscy wiedzą, że poroniłam w styczniu i ta ciąża jest wyczekana, więc płeć wcale nie jest ważna 🙂 Z resztą ja chciałam drugiego chłopca i wcale tego nie ukrywam 😅
    Ale koleżanka miała taką sytuację, że jak była w drugiej ciąży i było wiadome, że będzie druga dziewczynka, to sąsiadka ją spytała, a nie woleliście chłopca? Co najmniej jakby można było sobie wybrać płeć 🤦🏻‍♀️

Ludzie lubią żyć czyimś życiem :P moja mama na wieść, że prawdopodobnie chłopak się ucieszyła, najważniejsze że zdrowe. Teściowa od początku (a nawet jak jeszcze w ciąży nie byłam) naciskała na dziewczynkę, więc będzie zawiedziona :P ja się bardzo cieszę, tak czułam, że będzie chłopczyk :) a mąż to już w ogóle szaleje z radości 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 14:11

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jednak też w związku z wirusem nie mogę zabrać męża na prenatalne 😞

• Heidi Di Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Mieliście problem z tętnem twoim czy dziecka?
    Niestety dziecka. Jak czytałam rokowania, byłam załamana. Poszłam do psychologa, żeby się nie rozsypać przed kolejną wizytą, a i tak schudłam 3 kg w tydzień. Na szczęście na kolejnej wizycie okazało się, że maluch nadrobił. Strasznie bałam się prenatalnych, dostałam skierowanie do specjalisty od trudnych przypadków, który na szczęście miał dobre wieści, twierdząc, że dzieci nie rozwijają się wg metryczki i widać maluch potrzebował jeszcze chwili. Dopiero teraz powoli zaczynam wierzyć, że może się udać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 14:27

Edyciak, Marcelina715 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.

I IVF:
    ET 1.2020 :(
    Krio 4.2020 :)
    1.2021 SYNECZEK <3
    Krio 12.2021 :( ciąża biochemiczna
    Krio 2.2022 :( nasz ostatni zarodek :(
    8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.

Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
    M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heidi Di wrote:
    Niestety dziecka. Jak czytałam rokowania, byłam załamana. Poszłam do psychologa, żeby się nie rozsypać przed kolejną wizytą, a i tak schudłam 3 kg w tydzień. Na szczęście na kolejnej wizycie okazało się, że maluch nadrobił. Strasznie bałam się prenatalnych, dostałam skierowanie do specjalisty od trudnych przypadków, który na szczęście miał dobre wieści, twierdząc, że dzieci nie rozwijają się wg metryczki i widać maluch potrzebował jeszcze chwili. Dopiero teraz powoli zaczynam wierzyć, że może się udać.
    No i super 🙂 myślę, że teraz będzie już tylko dobrze. 😄

Heidi Di lubi tę wiadomość

• Tortie Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym bardzo chciała żeby na moich połówkowych mąż mógł już być. Tam jest dobry sprzęt i naprawdę fajnie widać. Planuję je około 10 sierpnia, więc mam jeszcze nadzieję.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • antonna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa dodałam Cię do przyjaciółek - a przynajmniej taką mam nadzieję hehe. Chciałabym dołączyć do grupy na fejsie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Enigvaa dodałam Cię do przyjaciółek - a przynajmniej taką mam nadzieję hehe. Chciałabym dołączyć do grupy na fejsie :-)

Masz instrukcję na priv co dalej :)

🔸28 lat

Wysłany: 7 lipca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Podczytuję Was, choć zapisana jestem do lutówek, ale najprawdopodobniej urodze w styczniu z uwagi na ciążę bliźniaczą. termin z OM i usg wypada na 6go lutego, ale jestem zdecydowana na cc i z tego co czytałam przy prawidłowo rozwijającej się ciąży bliźniaczej (na taką mam nadzieję) cc wykonuje się po skończonym 37tc więc będę ustalać termin z lekarzem, najprawdopodobniej na 21.01.2021 ;)
    Prenatalne 24ty lipca.
    Pozdrawiam wszystkie i będe zaglądać :)

*Agape*, Mamba91, Ewelka85, Majorka, KateHawke, GrubAsia, Edyciak, Marcelina715, Heidi Di, Suszarka, Kinaa, PatkaPP, Kalina555 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola witamy Ciebie i Twoją uroczą dwójkę maluszków ❤️❤️

Rucola lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape jak zaszłas w ciąże to mi przez myśl nie przeszło że spotkamy się na fioletowej stronie <3

*Agape* lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola super gratuluje podwójne. Na Pewnie że zaglądaj. Czekamy na wieści.

Rucola lubi tę wiadomość

• *Agape* Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Agape jak zaszłas w ciąże to mi przez myśl nie przeszło że spotkamy się na fioletowej stronie <3
    Wielu sytuacji w życiu się nie spodziewamy, a tu taka niespodzianka 😀
    Ja do tej pory nie mogę uwierzyć, że tu jestem, a zaczęłam już drugi trymestr 🙈

Rucola lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
  • _lucky_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Rucola witaj :) rozgość się :)

Rucola lubi tę wiadomość

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gratulacje! Wspaniała podwójna radość! Widziałam na Exach tą nowinę i aż serce się raduje że udało się i Le**io (nie wiem czy mogę pisać imię więc wypipałam) będzie miał rodzeństwo 💕💕

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Rucola gratulacje! Wspaniała podwójna radość! Widziałam na Exach tą nowinę i aż serce się raduje że udało się i Le**io (nie wiem czy mogę pisać imię więc wypipałam) będzie miał rodzeństwo 💕💕
    Tak tak, Lewko bedzie starszym bratem :)
    Dziewczyny na exach wyczaiły Twoją ciążę i cały czas się zastanawiałam czy się ujawnisz ;)
    Widziałam tu też Malwas ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ