💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamiętaj, że pappa to tylko statystyka. Wiadomo, że faktycznie może być coś nie tak, ale moim zdaniem warto wierzyć do końca, że będzie dobrze 🙂 Jest wiele przypadków fałszywie dodatniego testu pappa. Tak tłumaczyła mi moja dr.
Sama czekam na te wyniki z duszą na ramieniu. Miałam robione badania w środę, wyniki mają być niby w przyszłym tygodniu.
Aktualnie biorę antybiotyk, a one też mogą wpływać na te wyniki z krwi 🤷🏻♀️Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
*Agape* wrote:Pamiętaj, że pappa to tylko statystyka. Wiadomo, że faktycznie może być coś nie tak, ale moim zdaniem warto wierzyć do końca, że będzie dobrze 🙂 Jest wiele przypadków fałszywie dodatniego testu pappa. Tak tłumaczyła mi moja dr.
Sama czekam na te wyniki z duszą na ramieniu. Miałam robione badania w środę, wyniki mają być niby w przyszłym tygodniu.
Aktualnie biorę antybiotyk, a one też mogą wpływać na te wyniki z krwi 🤷🏻♀️
Dziekuje kochana :**Agape* lubi tę wiadomość
-
Morsik wrote:Dzisiaj dostałam wiadomość z Lublina ze wyniki testu pappa z krwi są złe, że maamy konstultacje a w miedzy czasie mamy zastanowic sie nad amniopunkcją usg niby super było.
Dobrze kojarzę, że robiłaś w donna vita? -
Mamba91 wrote:Przykro mi przerabiałam to dokładnie tydzien temu. USG wzorowe, pappa do dupy. Tez biorę leki na astmę, na tarczycę, krzepnięcie, io i duphaston. Ja czekam na amnio...
Dobrze kojarzę, że robiłaś w donna vita? -
Morsik coś musi być na rzeczy z tymi lekami na astmę, skoro już jesteś drugą osobą z tymi lekami, której pappa źle wyszła. Ja się zastanawiam czemu oni w ogóle pozwalają zrobić pappę dziewczynom na takich lekach, jeśli to ma wpływ na wynik. Mam nadzieję, że będzie dobrze u Ciebie :* Wiesz dokładnie jakie wyszło Ci to prawdopodobieństwo?
Mamba91 dostałam przykładowy wynik NIFTY z opisem. Ostatnio pisałaś, że nie wiesz w sumie jak to do końca wygląda. Może ktoś będzie zainteresowany:
>>>Klik<<<👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Morsik tak, będą robić 15 lipca. Długo musisz czekać na tą konsultację, podała Ci chociaż wynik orzez telefon czy tyle, że trzeba skonsultować? .. Stataj się nie martwić bo to tylko szkodzi dzidziusiowi..
Nie chcę snuć teorii spiskowej ale serio to dziwne, że obie mamy leki na astmę, usg dobre, a pappa do duoy.
Antonna Dzięki, zerknę tak z ciekawości bo teraz to i tak już czekamy na amnio,zgodnie z sugestią lekarki prowadzącej.
Zgadam się z Tobą co do robienia testu, ja pierdziele jeśli jest choćby cień cienia, że któryś z leków przyjmowanych przez ciężarną może mieć wpływ na wynik tego testu to powinni odrazu kierować na Nifty czy coś tego typu, wiem, ze to znaczna różnica finansowa ale serio jeśli będę jeszcze kiedyś w ciąży to do usg płacę za nifty, nie ma opcji żebym dała sobie pobrać krew do pappa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:10
-
Nawet spoko rozpisane te wyniki ale jedno mnie zastanawia w sumie, skoro pappa jest z krwi i np Nifty jest z krwi to jaka jest szansa, że te same leki mogą wpłynąć na wyniki? Nigdzie nie mogłam znaleźć takich informacji. Wiem, że Nifty jest dokładniejszych więc pewnie opiera sie na jakichś dodatkowych parametrach. Szczerze mówiąc to jeden z powodów, przez który się ni3 zdecydowałam bo po pierwsze jakby wyszło źle to i tak musiałabym robić amnio, po drugie nie miałabym pewności, że ewentualne słabe wyniki to nie wina leków... Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi 😁
-
Czy są wśród nas dziewczyny, które biorą encorton? Dzisiaj po południu podczas brania leków się zamyśliłam, wzięłam prawodopodobnie również encorton, który powinnam wziąć wieczorem. Jednak nie jestem pewna na 100%. Poradzicie co robić. Biorę dwa razy dziennie po 5 mg. Czy brać na noc jeszcze ?
-
nick nieaktualnymigotkaa wrote:Czy są wśród nas dziewczyny, które biorą encorton? Dzisiaj po południu podczas brania leków się zamyśliłam, wzięłam prawodopodobnie również encorton, który powinnam wziąć wieczorem. Jednak nie jestem pewna na 100%. Poradzicie co robić. Biorę dwa razy dziennie po 5 mg. Czy brać na noc jeszcze ?
migotkaa lubi tę wiadomość
-
Majorka wrote:Zapytaj się na lutówkach tam dziewczyny biorą, Rucola napewno. Wydaje mi się, że nie powinnaś już brać ale zapytaj się tam
Majorka dobrze mówisz napisałam do swojego lekarza i odpisał, że rano. Byłam zaspana i zamyślona jak brałam te tabletki. Jestem po wizycie dzisiaj i Maleństwo pierwszy raz pomachało do mnie. Mąż nawet był ze mną. Niesamowity widok i stąd pewnie ta moja nieuwaga. -
Mamba91 wrote:Nawet spoko rozpisane te wyniki ale jedno mnie zastanawia w sumie, skoro pappa jest z krwi i np Nifty jest z krwi to jaka jest szansa, że te same leki mogą wpłynąć na wyniki? Nigdzie nie mogłam znaleźć takich informacji. Wiem, że Nifty jest dokładniejszych więc pewnie opiera sie na jakichś dodatkowych parametrach. Szczerze mówiąc to jeden z powodów, przez który się ni3 zdecydowałam bo po pierwsze jakby wyszło źle to i tak musiałabym robić amnio, po drugie nie miałabym pewności, że ewentualne słabe wyniki to nie wina leków... Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi 😁
Wg mojego rozumienia leki nie beda mialy wplywu na wynik NIFTY. I w Nifty i po amniopunkcji badane jest DNA dziecka (a nie jakies dziwne parametry jak w pappie). Tylko w NIFTY jest ono wydzielane z krwi matki, a nie z płynu owodniowego.Mamba91, Marcelina715 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mamba91 wrote:Morsik tak, będą robić 15 lipca. Długo musisz czekać na tą konsultację, podała Ci chociaż wynik orzez telefon czy tyle, że trzeba skonsultować? .. Stataj się nie martwić bo to tylko szkodzi dzidziusiowi..
Nie chcę snuć teorii spiskowej ale serio to dziwne, że obie mamy leki na astmę, usg dobre, a pappa do duoy.
Antonna Dzięki, zerknę tak z ciekawości bo teraz to i tak już czekamy na amnio,zgodnie z sugestią lekarki prowadzącej.
Zgadam się z Tobą co do robienia testu, ja pierdziele jeśli jest choćby cień cienia, że któryś z leków przyjmowanych przez ciężarną może mieć wpływ na wynik tego testu to powinni odrazu kierować na Nifty czy coś tego typu, wiem, ze to znaczna różnica finansowa ale serio jeśli będę jeszcze kiedyś w ciąży to do usg płacę za nifty, nie ma opcji żebym dała sobie pobrać krew do pappa...
dzwoniła do mnie z rejestracji, powiedziała że wyniki są złe, i jak zapytałam o ryzyko jakie jest itd to odp. mi że lekarz chce mnie widzieć na konsultacji i mi wszystko wyjasni, i ona mi tych danych przez tel. nie poda. Może rzeczywiscie te leki wpływają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 20:02
-
Eh no tak boją się, że jak powiedzą przez telefon to nie przyjdziesz, a musisz podpisać papier, że Cie poinformowali o ryzyku i zalecanej amniopunkcji 🙄
-
Wczoraj dostalam wynik PAPPA. Ryzyko niskie ❤
Morsik i Mamba trzymam kciuki za Wasze maluchy. Dodatnie PAPPA tak jak wiecie nie oznacza jeszcze ze maluszek jest chory. 🍀 Przesyłam Wam moc kciuków. Musi być dobrze.
migotkaa, Edyciak, antonna, Mamba91 lubią tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Lucky, dlaczego połówkowe masz tak późno?
Bo lekarz tak ustalił że tak będzie dobrze wg usg to bedzie 22+2, wedlug OM 21+5 To dobry termin na to badanie. Bo duzo wiecej widac niz w 18tym czy 19tym tygodniu. A Ty kiedy masz?
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
nick nieaktualny
-
Ja właśnie mam zamiar iść na połówkowe dodatkowo do tego lekarza, co robiłam prenatalne pierwszego trymestru. Podobało mi się jak wszystko pokazywał i tłumaczył.
Myślę, że pójdę 20+3 tc, to chyba optymalny termin?Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020