X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Gratuluję ❤️ to masz dwóch synków ☺️ miałaś przeczucie do płci?
    Byłam prawie pewna, że będzie chłopczyk 😉

Majorka lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Gratuluję udanych prenatalnych :-)

Dziewczyny, wiem, że tu już coś o tym pisałyście, ale może któraś się orientuje w tych testach wolnego płodowego DNA. Które najlepiej zrobić? Wg internetu wychodzi mi, że NIFTY PRO najwięcej chorób wykrywa. Z kolei w klinice, w której prowadzę ciążę lekarka mi dała skierowanie na Harmony (ten najbardziej szczegółowy link). I teraz sama już nie wiem. Jak zrobię NIFTY Pro to czy wynik przyjdzie do mnie na maila, czy ktoś mi go zinterpretuje, czy to jest czarno na biało napisane, że jest ok, albo, że nie jest ok?

Współczuję, widzę, że nie tylko ja mam stres związany z dodatkowymi badaniami. Mi lekarz mówił, że jak się zdecyduję to tylko sanco+. Z tego co wiem wynik przychodzi do przychodni, która zleciła /w której robiłaś, pewnie z nimi można się dogadać żeby wynik wysłali na maila ale to pewnie tez zależy od wyniku i podejścia lekarza. Jak czytałam to czasem dzwonią, że są już wyniki i przez telefon mówią czy ok. Z tego co się zdarzyłam zorientować jak sama szukałam informacji to wynik jest statystyczny 1:xxx i tylko słownie jest określone czy ryzyko jest niskie, średnie czy wysokie i chyba tyle ale pewna nie jestem
    Mogę zapytać dlaczego dostałas skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 15:51

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Byłam prawie pewna, że będzie chłopczyk 😉
    Ciekawe czy u mnie moja pewność się sprawdzi. W poprzedniej ciąży myślałam że będzie chłopak a była dziewczynka ale teraz wg objawów, cery, itp jestem przekonana że tym razem będzie chłopak. Mam nadzieję że na prenatalnych pokaże klejnoty 😁

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ciekawe czy u mnie moja pewność się sprawdzi. W poprzedniej ciąży myślałam że będzie chłopak a była dziewczynka ale teraz wg objawów, cery, itp jestem przekonana że tym razem będzie chłopak. Mam nadzieję że na prenatalnych pokaże klejnoty 😁
    Ja w poprzedniej ciąży byłam pewna, że będzie dziewczynka, a tu chłopiec 😉
    Ale tym razem od początku byłam pewna, że chłopiec 😅
    Cieszę się bardzo, że drugi synek, bo wydaje mi się, że chłopcy są "łatwiejsi w obsłudze" 😉

KateHawke lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba1 jestem jeszcze przed prenatalnymi. Dostalam skierowanie, bo o nie prosilam, bo nie chce robic pappy. Ale zdecydowalismy z mezem, ze zrobimy to drogie badanie dopiero po USG i sie teraz zastanawiam ktore wybrac.

Mamba91 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello cicho tutaj jak się czujecie? Mu mdłości przechodzą to teraz żeby nie było za dobrze to słaba jestem ze szok ciągle mi zimno mam ciśnienie bardzo niskie i ciągle zawroty głowy

• _lucky_ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje jak tykajaca bomba. Jeszcze tydzien i meza z domu wyrzuce tak mnie wkurza 🙄

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Ja sie czuje jak tykajaca bomba. Jeszcze tydzien i meza z domu wyrzuce tak mnie wkurza 🙄
    Może rozmowa na spokojnie? Żeby sobie wszystko wyjaśnić? Może jakiś romantyczny wieczór? :)

• Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Doskonale cię rozumiem kochana.
    Mam to samo tylko na mnie tak działa teściowa. 😏
    Te jej dobre rady. A jak usłyszę "wiesz ja nie chcę się wtrącać, ale......"
    To dostaje białej gorączki.....🤯

💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
    11 tyg 1 dzień ciąży
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości przechodzą, od kilku dni spokój (tfu tfu, tylko niech nie wracają!). Ale moja cierpliwość jest poniżej zera. Wybucham dosłownie o wszystko, moje biedne dziecko potrzebuje mojej cierpliwości a tu brak opanowania 🙄
    Patrzę na swój brzuch i mam wrażenie że zaraz pójdę do porodu, taki jest wielki - nie dałam rady schudnąć po porodzie przez KP a jak skończyłam karmić to ciążowy brzuch się wybebeszył 😂 a tu dziewczyna z mojej rodziny (w 6 miesiącu) mi mówi jaki ja mam mały brzuch i że chyba schudłam 😯 czy mi ktoś lustra podmienił czy to jej wzrok siada w ciąży? 🙈

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulina123 wrote:
    Hihi jakbym słyszała swoją haha

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulina123 wrote:

Haha, o tak. Te zloty rade dobijaja. Dlatego ja swojej nic nie mowie, udaje ze jest ok. Czasem ciezko bo razem mieszkamy ale no 😂

🔸28 lat

Wysłany: 2 lipca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:

Och te chłopy muszą mieć teraz do nas Dużoo cierpliwości. Będzie dobrze

• _lucky_ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulina123 chcialas dolaczyc na FB? Napisalam Ci wiadomosc prywatną.ĺ

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phu teściowa... Moja jest wybitna. Na każdym kroku próbuje życie nam układać. Dobrze, że mąż jest zawsze po mojej stronie :)

Mi już praktycznie przeszły mdłości, ale za to energii mam zero... I co kilka dni migreny 😭 zwariować można, ciągle coś.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Mi mdłości przechodzą, od kilku dni spokój (tfu tfu, tylko niech nie wracają!). Ale moja cierpliwość jest poniżej zera. Wybucham dosłownie o wszystko, moje biedne dziecko potrzebuje mojej cierpliwości a tu brak opanowania 🙄
    Patrzę na swój brzuch i mam wrażenie że zaraz pójdę do porodu, taki jest wielki - nie dałam rady schudnąć po porodzie przez KP a jak skończyłam karmić to ciążowy brzuch się wybebeszył 😂 a tu dziewczyna z mojej rodziny (w 6 miesiącu) mi mówi jaki ja mam mały brzuch i że chyba schudłam 😯 czy mi ktoś lustra podmienił czy to jej wzrok siada w ciąży? 🙈

Co miałaś na myśli ze nie zdążyłaś schudnąć przez kp ? Moja przyjaciółka strasznie chudła karmiąc i mówiła ze dlatego ze dziecko ciągnie i się jeszcze gorzej chudnie

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _lucky_ wrote:
    Agulina123 chcialas dolaczyc na FB? Napisalam Ci wiadomosc prywatną.ĺ
    Tak chciałam dołączyć na fb
    Ale nie widzę wiadomości od ciebie

11 tyg 1 dzień ciąży
  • Agulina123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    niestety mięśnie brzucha są osłabione po poprzedniej ciąży i szybciej go widać teraz.
    Mi się zrobił rozstęp mięśni prostych i po tej ciąży będę chciała iść na zabieg bo słabo to wygląda i mam wrażenie że robi się coraz wieksza ta przerwa 😃

11 tyg 1 dzień ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mięśnie też są osłabione a brzucha nie mam 🤷

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, u mnie możesz zaznaczyć dziewczynkę i termin na 27 grudnia :)

bella88 lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ