💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Gratuluję udanych prenatalnych
Dziewczyny, wiem, że tu już coś o tym pisałyście, ale może któraś się orientuje w tych testach wolnego płodowego DNA. Które najlepiej zrobić? Wg internetu wychodzi mi, że NIFTY PRO najwięcej chorób wykrywa. Z kolei w klinice, w której prowadzę ciążę lekarka mi dała skierowanie na Harmony (ten najbardziej szczegółowy link). I teraz sama już nie wiem. Jak zrobię NIFTY Pro to czy wynik przyjdzie do mnie na maila, czy ktoś mi go zinterpretuje, czy to jest czarno na biało napisane, że jest ok, albo, że nie jest ok?
Współczuję, widzę, że nie tylko ja mam stres związany z dodatkowymi badaniami. Mi lekarz mówił, że jak się zdecyduję to tylko sanco+. Z tego co wiem wynik przychodzi do przychodni, która zleciła /w której robiłaś, pewnie z nimi można się dogadać żeby wynik wysłali na maila ale to pewnie tez zależy od wyniku i podejścia lekarza. Jak czytałam to czasem dzwonią, że są już wyniki i przez telefon mówią czy ok. Z tego co się zdarzyłam zorientować jak sama szukałam informacji to wynik jest statystyczny 1:xxx i tylko słownie jest określone czy ryzyko jest niskie, średnie czy wysokie i chyba tyle ale pewna nie jestem
Mogę zapytać dlaczego dostałas skierowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 15:51
-
*Agape* wrote:Byłam prawie pewna, że będzie chłopczyk 😉
-
KateHawke wrote:Ciekawe czy u mnie moja pewność się sprawdzi. W poprzedniej ciąży myślałam że będzie chłopak a była dziewczynka ale teraz wg objawów, cery, itp jestem przekonana że tym razem będzie chłopak. Mam nadzieję że na prenatalnych pokaże klejnoty 😁
Ale tym razem od początku byłam pewna, że chłopiec 😅
Cieszę się bardzo, że drugi synek, bo wydaje mi się, że chłopcy są "łatwiejsi w obsłudze" 😉KateHawke lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
Mamba1 jestem jeszcze przed prenatalnymi. Dostalam skierowanie, bo o nie prosilam, bo nie chce robic pappy. Ale zdecydowalismy z mezem, ze zrobimy to drogie badanie dopiero po USG i sie teraz zastanawiam ktore wybrac.
Mamba91 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
_lucky_ wrote:Ja sie czuje jak tykajaca bomba. Jeszcze tydzien i meza z domu wyrzuce tak mnie wkurza 🙄
Mam to samo tylko na mnie tak działa teściowa. 😏
Te jej dobre rady. A jak usłyszę "wiesz ja nie chcę się wtrącać, ale......"
To dostaje białej gorączki.....🤯💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
Mi mdłości przechodzą, od kilku dni spokój (tfu tfu, tylko niech nie wracają!). Ale moja cierpliwość jest poniżej zera. Wybucham dosłownie o wszystko, moje biedne dziecko potrzebuje mojej cierpliwości a tu brak opanowania 🙄
Patrzę na swój brzuch i mam wrażenie że zaraz pójdę do porodu, taki jest wielki - nie dałam rady schudnąć po porodzie przez KP a jak skończyłam karmić to ciążowy brzuch się wybebeszył 😂 a tu dziewczyna z mojej rodziny (w 6 miesiącu) mi mówi jaki ja mam mały brzuch i że chyba schudłam 😯 czy mi ktoś lustra podmienił czy to jej wzrok siada w ciąży? 🙈 -
nick nieaktualny
-
Agulina123 wrote:Doskonale cię rozumiem kochana.
Mam to samo tylko na mnie tak działa teściowa. 😏
Te jej dobre rady. A jak usłyszę "wiesz ja nie chcę się wtrącać, ale......"
To dostaje białej gorączki.....🤯
Haha, o tak. Te zloty rade dobijaja. Dlatego ja swojej nic nie mowie, udaje ze jest ok. Czasem ciezko bo razem mieszkamy ale no 😂🔸28 lat
Phu teściowa... Moja jest wybitna. Na każdym kroku próbuje życie nam układać. Dobrze, że mąż jest zawsze po mojej stronie
Mi już praktycznie przeszły mdłości, ale za to energii mam zero... I co kilka dni migreny 😭 zwariować można, ciągle coś. -
KateHawke wrote:Mi mdłości przechodzą, od kilku dni spokój (tfu tfu, tylko niech nie wracają!). Ale moja cierpliwość jest poniżej zera. Wybucham dosłownie o wszystko, moje biedne dziecko potrzebuje mojej cierpliwości a tu brak opanowania 🙄
Patrzę na swój brzuch i mam wrażenie że zaraz pójdę do porodu, taki jest wielki - nie dałam rady schudnąć po porodzie przez KP a jak skończyłam karmić to ciążowy brzuch się wybebeszył 😂 a tu dziewczyna z mojej rodziny (w 6 miesiącu) mi mówi jaki ja mam mały brzuch i że chyba schudłam 😯 czy mi ktoś lustra podmienił czy to jej wzrok siada w ciąży? 🙈
Co miałaś na myśli ze nie zdążyłaś schudnąć przez kp ? Moja przyjaciółka strasznie chudła karmiąc i mówiła ze dlatego ze dziecko ciągnie i się jeszcze gorzej chudnieDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
KateHawke wrote:Mi mdłości przechodzą, od kilku dni spokój (tfu tfu, tylko niech nie wracają!). Ale moja cierpliwość jest poniżej zera. Wybucham dosłownie o wszystko, moje biedne dziecko potrzebuje mojej cierpliwości a tu brak opanowania 🙄
Patrzę na swój brzuch i mam wrażenie że zaraz pójdę do porodu, taki jest wielki - nie dałam rady schudnąć po porodzie przez KP a jak skończyłam karmić to ciążowy brzuch się wybebeszył 😂 a tu dziewczyna z mojej rodziny (w 6 miesiącu) mi mówi jaki ja mam mały brzuch i że chyba schudłam 😯 czy mi ktoś lustra podmienił czy to jej wzrok siada w ciąży? 🙈
Mi się zrobił rozstęp mięśni prostych i po tej ciąży będę chciała iść na zabieg bo słabo to wygląda i mam wrażenie że robi się coraz wieksza ta przerwa 😃💝 czekamy na kolejne maleństwo.💖
11 tyg 1 dzień ciąży -
nick nieaktualny
-
Lucky, u mnie możesz zaznaczyć dziewczynkę i termin na 27 grudnia
bella88 lubi tę wiadomość