💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Tortie wrote:Ja właśnie mam zamiar iść na połówkowe dodatkowo do tego lekarza, co robiłam prenatalne pierwszego trymestru. Podobało mi się jak wszystko pokazywał i tłumaczył.
Myślę, że pójdę 20+3 tc, to chyba optymalny termin?
Tak, najlepiej zrobic to badanie wlasnie 20+Tortie lubi tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Edyciak wrote:Wiesz co, u mnie połówkowe będzie robił mój lekarz prowadzący, więc przypuszczam, że to będzie po prostu rozszerzone USG.. choć myślę nad tym, czy nie zapisać się do jakiegoś lekarza z certyfikatem jeszcze tak dodatkowo...
Jak masz dobrego lekarza ktoremu ufasz to niekoniecznie. Ale to indywidualna decyzja. Ja ciąże prowadzę na nfz i moj lekarz sam zaleca zeby te 3 podstawowe usg zrobic prywatnie. A Ty nie jestes w programie badan prenatalnych na nfz? Wydawalo mi sie ze masz refundowane ze wzgledu na poronienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 19:15
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Fajnie jak komuś się uda dobrze trafić na lekarza z NFZ. Ja nie mam na ci narzekać, jeśli chodzi np. o umawianie wizyt, ale przyznam że mam ochotę sobie chociaż na sekundę zerknąć na dziecko jak już mam USG. Na ostatniej wizycie nic nie widziałam :c bo ekran był w drugą stronę. No i nadal nie mam karty ciąży, tzn. już dostałam ale nie jest uzupełniona. Może do porodu mi się uda ja mieć kompletnąStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
migotkaa wrote:U mnie wręcz odwrotnie dopiero zaczęły się porządne mdłości i wymioty wieczorne, zmęczenie… a terminowo bardzo podobnie jak Kate
-
nick nieaktualny_lucky_ wrote:Jak masz dobrego lekarza ktoremu ufasz to niekoniecznie. Ale to indywidualna decyzja. Ja ciąże prowadzę na nfz i moj lekarz sam zaleca zeby te 3 podstawowe usg zrobic prywatnie. A Ty nie jestes w programie badan prenatalnych na nfz? Wydawalo mi sie ze masz refundowane ze wzgledu na poronienia?
-
Hej Czas od czasu Was poczytuję i chętnie dołączę, jeśli nie macie nic przeciwko. Mam termin na 5 stycznia. To moja pierwsza ciąża, więc dodatkowe wskazówki i doświadczenia na pewno się przydadzą
Edyciak, migotkaa, Mamba91, Kinaa, juudi, Ewelka85, Marcelina715, PatkaPP lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Hej Czas od czasu Was poczytuję i chętnie dołączę, jeśli nie macie nic przeciwko. Mam termin na 5 stycznia. To moja pierwsza ciąża, więc dodatkowe wskazówki i doświadczenia na pewno się przydadzą
-
Dzięki za ciepłe przyjęcie Na początku mieliśmy problem z tętnem, więc marzę o spokojnej ciąży, oby teraz było już lżej. Kate, miło widzieć kogoś spod tych samych skrzydeł Lucky, ostatnie USG miałam tego samego dnia, co Ty i maluch też miał 6,75
Miłego!KateHawke, _lucky_ lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
nick nieaktualnyTortie wrote:Fajnie jak komuś się uda dobrze trafić na lekarza z NFZ. Ja nie mam na ci narzekać, jeśli chodzi np. o umawianie wizyt, ale przyznam że mam ochotę sobie chociaż na sekundę zerknąć na dziecko jak już mam USG. Na ostatniej wizycie nic nie widziałam :c bo ekran był w drugą stronę. No i nadal nie mam karty ciąży, tzn. już dostałam ale nie jest uzupełniona. Może do porodu mi się uda ja mieć kompletną
Też nie mam karty ciąży. Lekarz stwierdził że jak będę miała wszytskie wyniki czyli założy ki 3 sierpnia ale mi to nie przeszkadza
-
nick nieaktualny
-
Kciuki, dziewczyny! Dla mnie prenatalne to dotychczas chyba najpiękniejszy moment ciąży Po wynikach z krwi w końcu pochwaliliśmy się rodzinie, a nagranie z USG najchętniej ogladałabym cały czas w pętli
Gaja88, KateHawke, migotkaa, Mamba91 lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
U mnie prenatalne w środę i też już się doczekać nie mogę Choć już się zaczynam denerwować.
KateHawke, Kinaa lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja za tydzień w środę wczoraj jak wstałam z łóżka to tak mi się w głowie zakręciło że rzuciło mnie na kant szafki, uderzyłam się ale na szczęście nie macicą tylko kością poniżej, całkiem z lewej strony. Dzisiaj jak dotykam to czuję ewidentnie kość, ale nie ukrywam, że się przestraszylam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2020, 10:44