X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratulacje! Mnie bardziej pobolewa brzuch wieczorem. Raz mocniej raz słabiej. Na razie brak wymiotów ale czasami mdli. A i nie mam takiego apetytu jak zwykle

Gosia1234 lubi tę wiadomość

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aseret87 mnie chyba wczoraj pierwszy raz bolal brzuch. takie klucie. Zgadzam sie z Toba, ze chyba o dziwo tez mi sie zmniejszyl apetyt. a ja uwielbiam jesc!! na chwile obecna to lepiej bo bym mogla z 3 cm zgubic do sukni slubnej. wymiotow nie mam i gdyby nie piersi to bym niczego nie wiedziala 🤷‍♀️

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    witaj suszarka i dzieki za porade!!! moja gin mowila aby w ogole nie robic proga ani tsh teraz. ale uznalam, ze zrobie te badania aby czuc sie odrobinke pewniej i moc cieszyc! wizyte mam 29.05 czyli w 5+7.
    jakos nie chcialam pisac na innym watku aby nie robic nikomu przykrosci. ten jest najbardziej adekwatny.
    a i termin wg. ladycomp to 29.01.2021.
    Suszarka wzajemnie duuuuzo zdrowka 🥰
    Masz ogromną betę a ja mam termin na 28.01. Może bliźniaki? 😊❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    czesc dziewczyny. gratuluje udanych wizyt i pozytywnych wynikow bety 🥰🥰
    przeczytalam caly watek i was obserwuje od piatku. Na wstepie moze cos o mnie. mam 33 lat, nie mam dzieci choc miesiac temu przeszlam cb 🙁 nowa gin zlecila badania m.in. homocysteine i wynik byl 11,5. skierowala na testy genetyczne. mam hashimoto i biore letrox 125. ale do brzegu 🤪 w piatek 7dpo wyszedl mi cien i beta 19,7 dostalam duphaston. w poniedzialek 10 dpo beta wynosila 170,6. dla samej siebie zrobilam dzis badania tsh1,2 wiec dobrze, progesteron 36,9 ( nigdy nie mierzylam wiec moze ktos mi podpowie czy to ok? w noermie sie miesci lecz homocysteina tez sie miesci w normie, a wiemy, ze za duza dla staraczki), natomiast beta 375,3. tu moje kolejne pytanie. jak wpisuje ten wyniki na belly best friend to jest pod max granice. czy jest sie czym przejmowac?
    Gosiu, nic się nie martw. Na ten moment wszystko wygląda dobrze. 😃 Homocysteina faktycznie trochę za wysoko. Mój gin mówi, że dla niego wszystko poniżej 12 jest normą. Ja mam 9,7 to mówił, że taka graniczna wartość, ale że w ciąży z tym się nic nie robi.. u ciebie jest więcej.. bierzesz metyle? Folian?

• Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Gosiu, nic się nie martw. Na ten moment wszystko wygląda dobrze. 😃 Homocysteina faktycznie trochę za wysoko. Mój gin mówi, że dla niego wszystko poniżej 12 jest normą. Ja mam 9,7 to mówił, że taka graniczna wartość, ale że w ciąży z tym się nic nie robi.. u ciebie jest więcej.. bierzesz metyle? Folian?

tak biore z solgaru. dostalam na 1 wizycie po cb. a badania byly nastepnego dnia. moze juz jest lepiej.

Rosa czemu nie ? 🤷‍♀️ z mila checia ☺️

dziekuje za wsparcie ! nie rodzilam dziecka wiec jestem jak dziecko we mgle 👀

Rosa lubi tę wiadomość

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wgl zalecił wam lekarz jakieś badania ? Mi waśnie zaleciła toksoplazmozę i tsh ciekawe czemu jedni już zalecają a drudzy nie koniecznie.

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zlecił lekarz podczas teleporady, mam dzisiaj badania na 10:45.. A mam tam m.in glukoze więc muszę być na czczo do tego dziecko wystalo o 5. Ja chyba padnę bez jedzenia do tej godziny. Chociaż wody się napije ;( jeszcze pracy ściemniam że muszę podjechać jakis dokumenty na budowę. Bo teraz badanie krwi zwykle jest podejrzane że ktoś nagle robi ;p
    Mam tsh, hcv, hbs, hiv, kila, morfologia, mocz, glukoza, toxo.. i już nie wiem czy coś jeszcze a grupe krwi żeby mieć papierek w oryginale bo tak to wiem jaka mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 07:12

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1234 wrote:
    tak biore z solgaru. dostalam na 1 wizycie po cb. a badania byly nastepnego dnia. moze juz jest lepiej.

Rosa czemu nie ? 🤷‍♀️ z mila checia ☺️

dziekuje za wsparcie ! nie rodzilam dziecka wiec jestem jak dziecko we mgle 👀
    Też zawsze chciałam bliźniaki ❤️ chociaż w tej chwili byłoby to dość trudne do ogarnięcia 😊
    Ja urodziłam dwójkę także pytaj o co chcesz 😊

• Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.. wrote:
    jeszcze pracy ściemniam że muszę podjechać jakis dokumenty na budowę. Bo teraz badanie krwi zwykle jest podejrzane że ktoś nagle robi ;pjeszcze a grupe krwi żeby mieć papierek w oryginale bo tak to wiem jaka mam.

Marta dużo już badań nieźle. Ja też jak wrócę do pracy będę musiała iść oddać krew w miejsce szpitala gdzie mnie nie znają bo u nas plotki rozchodzą się szybciej niż błyskawica..
    Mi na 1 wizytę nic nie zalecili pewnie zrobię sobie betę sama żeby lekarzowi pokazać.
    Czy któraś z Was mamusie ma RH UJEMNE?
    Mi się przytrafiło, po 1 córce dostałam p/przeciwciała bo miałyśmy konflikt, druga ma taką grupę jak ja ciekawe jak będzie teraz.
    Zrobić od siebie grupę i p/ciała czy się nie wychylać? Pamiętam ze przy 1 ciazy często mi je zlecali czy drugiej juz nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 07:32

Mamba91 lubi tę wiadomość

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jak chcesz mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciąży 😊 zobaczysz jakie badania będą robione, chociaż nie wiem, może coś się zmieniło :) ciągle się coś zmienia. Zauważyłam między jedną a drugą ciążą mówili mi co innego o ciąży oraz kp

Martaa trochę bezsensu ale co ciążę trzeba mieć "świeże" badanie krwi 🙄 w końcu grupa krwi się nie zmienia więc trochę bezsensu 🤣

Edyciak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki mogę dołączyć ? Tylko ja mam młodziutka ciąże .. jakoś na dziś termin miesiączki beta hcg 60 .. na usg jeszcze nic nie widać .. jaka miałyście będę w terminie @?? I kiedy pierwszy raz zobaczyliście coś na usg

• Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosą ja też nie wiem po co im aktualna grupa krwi - przypomniało mi się że ja musiałam dostarczać jeszcze grupę krwi męża to dopiero jaja. Przy ostatniej ciąży 7 lat temu nikt mi nie kazał robić badania na HIV a teraz proszę ponoć chyba 2 razy trzeba wykonać dobrze mówię?

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Was czytam to niska mam te betę :(:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007 wrote:
    A czy wgl zalecił wam lekarz jakieś badania ? Mi waśnie zaleciła toksoplazmozę i tsh ciekawe czemu jedni już zalecają a drudzy nie koniecznie.
    Ja byłam zaskoczona, że już na pierwszej wizycie lekarz zlecił mi cały pakiet badań 1 trymestru - morfologia krwi, mocz, glukoza, TSH, ft4, cała wirusówka, grupa krwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi spokojnie ja wczoraj prawdopodobny termin @ bo owu przesunięta i beta 32,90

Aseret chyba tak z tego co pamiętam, jedno na początku a drugie pod koniec ciąży. O konflikcie powiedz, z tego co słyszałam to lepiej to mieć pod kontrolą.

• natka88 Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy na początku ciazy mialyscie albo ktoras z was ma, lekkie plamienia? pobolewa mnie brzuch, niby to normlane ale tw plamienia, takie brazowe..martwi mnie to

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wrote:
    Natalia jak chcesz mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciąży 😊 zobaczysz jakie badania będą robione, chociaż nie wiem, może coś się zmieniło :) ciągle się coś zmienia. Zauważyłam między jedną a drugą ciążą mówili mi co innego o ciąży oraz kp

Martaa trochę bezsensu ale co ciążę trzeba mieć "świeże" badanie krwi 🙄 w końcu grupa krwi się nie zmienia więc trochę bezsensu 🤣
    Chodzi o przeciwciala do krwinek czerwonych. One już mogą się pojawić w każdym momencie

Rosa lubi tę wiadomość

• Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi1994 wrote:
    Tak jak Was czytam to niska mam te betę :(:(

Suzi witaj. Mój termin miesiączki wypadał w niedziele tak więc możliwe że jesteśmy na podobnym etapie 😛.
    Beta 60 to wcale nie mały wynik ona na początku szybko rośnie także nic się nie martw.
    Ja idę swoją robić w pon do tego czasu posiłkuje się pozytywnymi testami ciążowymi 😆.
    Ginekologa mam na 3 czerwca liczę na to że będzie już coś ładnie widać

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Chodzi o przeciwciala do krwinek czerwonych. One już mogą się pojawić w każdym momencie
    Rozwiniesz myśl? Nie znam się 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi1994 wrote:
    Cześć dziewczynki mogę dołączyć ? Tylko ja mam młodziutka ciąże .. jakoś na dziś termin miesiączki beta hcg 60 .. na usg jeszcze nic nie widać .. jaka miałyście będę w terminie @?? I kiedy pierwszy raz zobaczyliście coś na usg
    Nie sugeruj się tym. Twoja beta wskazuje, że jesteś w ciąży i to się liczy. Mogłaś ją powtórzyć po 48 godzinach.. ale w tej chwili jak jesteś już po wizycie lekarskiej, to nie jest to tak istotne. Ja w tej ciąży miałam wysoką betę, aż byłam trochę przerażona. Mam w stopce.

Rosa lubi tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ