💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aseret87 mnie chyba wczoraj pierwszy raz bolal brzuch. takie klucie. Zgadzam sie z Toba, ze chyba o dziwo tez mi sie zmniejszyl apetyt. a ja uwielbiam jesc!! na chwile obecna to lepiej bo bym mogla z 3 cm zgubic do sukni slubnej. wymiotow nie mam i gdyby nie piersi to bym niczego nie wiedziala 🤷♀️
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
nick nieaktualnyGosia1234 wrote:witaj suszarka i dzieki za porade!!! moja gin mowila aby w ogole nie robic proga ani tsh teraz. ale uznalam, ze zrobie te badania aby czuc sie odrobinke pewniej i moc cieszyc! wizyte mam 29.05 czyli w 5+7.
jakos nie chcialam pisac na innym watku aby nie robic nikomu przykrosci. ten jest najbardziej adekwatny.
a i termin wg. ladycomp to 29.01.2021.
Suszarka wzajemnie duuuuzo zdrowka 🥰Gosia1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia1234 wrote:czesc dziewczyny. gratuluje udanych wizyt i pozytywnych wynikow bety 🥰🥰
przeczytalam caly watek i was obserwuje od piatku. Na wstepie moze cos o mnie. mam 33 lat, nie mam dzieci choc miesiac temu przeszlam cb 🙁 nowa gin zlecila badania m.in. homocysteine i wynik byl 11,5. skierowala na testy genetyczne. mam hashimoto i biore letrox 125. ale do brzegu 🤪 w piatek 7dpo wyszedl mi cien i beta 19,7 dostalam duphaston. w poniedzialek 10 dpo beta wynosila 170,6. dla samej siebie zrobilam dzis badania tsh1,2 wiec dobrze, progesteron 36,9 ( nigdy nie mierzylam wiec moze ktos mi podpowie czy to ok? w noermie sie miesci lecz homocysteina tez sie miesci w normie, a wiemy, ze za duza dla staraczki), natomiast beta 375,3. tu moje kolejne pytanie. jak wpisuje ten wyniki na belly best friend to jest pod max granice. czy jest sie czym przejmowac? -
Edyciak wrote:Gosiu, nic się nie martw. Na ten moment wszystko wygląda dobrze. 😃 Homocysteina faktycznie trochę za wysoko. Mój gin mówi, że dla niego wszystko poniżej 12 jest normą. Ja mam 9,7 to mówił, że taka graniczna wartość, ale że w ciąży z tym się nic nie robi.. u ciebie jest więcej.. bierzesz metyle? Folian?
tak biore z solgaru. dostalam na 1 wizycie po cb. a badania byly nastepnego dnia. moze juz jest lepiej.
Rosa czemu nie ? 🤷♀️ z mila checia ☺️
dziekuje za wsparcie ! nie rodzilam dziecka wiec jestem jak dziecko we mgle 👀Rosa lubi tę wiadomość
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
Mi zlecił lekarz podczas teleporady, mam dzisiaj badania na 10:45.. A mam tam m.in glukoze więc muszę być na czczo do tego dziecko wystalo o 5. Ja chyba padnę bez jedzenia do tej godziny. Chociaż wody się napije ;( jeszcze pracy ściemniam że muszę podjechać jakis dokumenty na budowę. Bo teraz badanie krwi zwykle jest podejrzane że ktoś nagle robi ;p
Mam tsh, hcv, hbs, hiv, kila, morfologia, mocz, glukoza, toxo.. i już nie wiem czy coś jeszcze a grupe krwi żeby mieć papierek w oryginale bo tak to wiem jaka mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 07:12
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyGosia1234 wrote:tak biore z solgaru. dostalam na 1 wizycie po cb. a badania byly nastepnego dnia. moze juz jest lepiej.
Rosa czemu nie ? 🤷♀️ z mila checia ☺️
dziekuje za wsparcie ! nie rodzilam dziecka wiec jestem jak dziecko we mgle 👀
Ja urodziłam dwójkę także pytaj o co chcesz 😊Gosia1234 lubi tę wiadomość
-
Marta.. wrote:jeszcze pracy ściemniam że muszę podjechać jakis dokumenty na budowę. Bo teraz badanie krwi zwykle jest podejrzane że ktoś nagle robi ;pjeszcze a grupe krwi żeby mieć papierek w oryginale bo tak to wiem jaka mam.
Marta dużo już badań nieźle. Ja też jak wrócę do pracy będę musiała iść oddać krew w miejsce szpitala gdzie mnie nie znają bo u nas plotki rozchodzą się szybciej niż błyskawica..
Mi na 1 wizytę nic nie zalecili pewnie zrobię sobie betę sama żeby lekarzowi pokazać.
Czy któraś z Was mamusie ma RH UJEMNE?
Mi się przytrafiło, po 1 córce dostałam p/przeciwciała bo miałyśmy konflikt, druga ma taką grupę jak ja ciekawe jak będzie teraz.
Zrobić od siebie grupę i p/ciała czy się nie wychylać? Pamiętam ze przy 1 ciazy często mi je zlecali czy drugiej juz nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 07:32
Mamba91 lubi tę wiadomość
- Kinga 2008 r
- Zosia 2014 r -
nick nieaktualnyNatalia jak chcesz mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciąży 😊 zobaczysz jakie badania będą robione, chociaż nie wiem, może coś się zmieniło ciągle się coś zmienia. Zauważyłam między jedną a drugą ciążą mówili mi co innego o ciąży oraz kp
Martaa trochę bezsensu ale co ciążę trzeba mieć "świeże" badanie krwi 🙄 w końcu grupa krwi się nie zmienia więc trochę bezsensu 🤣Edyciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rosą ja też nie wiem po co im aktualna grupa krwi - przypomniało mi się że ja musiałam dostarczać jeszcze grupę krwi męża to dopiero jaja. Przy ostatniej ciąży 7 lat temu nikt mi nie kazał robić badania na HIV a teraz proszę ponoć chyba 2 razy trzeba wykonać dobrze mówię?- Kinga 2008 r
- Zosia 2014 r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia0007 wrote:A czy wgl zalecił wam lekarz jakieś badania ? Mi waśnie zaleciła toksoplazmozę i tsh ciekawe czemu jedni już zalecają a drudzy nie koniecznie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRosa wrote:Natalia jak chcesz mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciąży 😊 zobaczysz jakie badania będą robione, chociaż nie wiem, może coś się zmieniło ciągle się coś zmienia. Zauważyłam między jedną a drugą ciążą mówili mi co innego o ciąży oraz kp
Martaa trochę bezsensu ale co ciążę trzeba mieć "świeże" badanie krwi 🙄 w końcu grupa krwi się nie zmienia więc trochę bezsensu 🤣Rosa lubi tę wiadomość
-
Suzi1994 wrote:Tak jak Was czytam to niska mam te betę
Suzi witaj. Mój termin miesiączki wypadał w niedziele tak więc możliwe że jesteśmy na podobnym etapie 😛.
Beta 60 to wcale nie mały wynik ona na początku szybko rośnie także nic się nie martw.
Ja idę swoją robić w pon do tego czasu posiłkuje się pozytywnymi testami ciążowymi 😆.
Ginekologa mam na 3 czerwca liczę na to że będzie już coś ładnie widać
- Kinga 2008 r
- Zosia 2014 r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuzi1994 wrote:Cześć dziewczynki mogę dołączyć ? Tylko ja mam młodziutka ciąże .. jakoś na dziś termin miesiączki beta hcg 60 .. na usg jeszcze nic nie widać .. jaka miałyście będę w terminie @?? I kiedy pierwszy raz zobaczyliście coś na usg
Rosa lubi tę wiadomość