X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 32,90 :)

Marta..a, Aseret87, Mamba91, Marcelina715, KateHawke, Kinaa, Adna, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wrote:
    Tak, 4 lata temu zachorowałam na Chłoniak śródpiersia. Miałam wtedy 26 lat. Te czasu mam już na szczęście za sobą.

Ile tu dziś tematów podejmowanych, trochę mnie nie ma i tyle do nadrobienia :)
    Dobrze, że masz to już za sobą

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i ładnych bet dziewczyny ♥️ ktoś jeszcze w tym tygodniu idzie do lekarza? 😃 Ja muszę czekać jeszcze półtora tygodnia a już mnie nosi, chciałabym wiedzieć czy wszystko dobrze 😊

Rosa lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam neoparin więc czekają mnie codzienne zastrzyki w brzuch 😣 ale może tylko do końca 1 trymestru 😉 a torbiel, która była widoczna na pierwszej i drugiej wizycie całkowicie się wchłonęła 😊

Marta..a, Aseret87, Kalina555, KateHawke, Suszarka lubią tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam , jeszcze 6 dni, no prawie 5 bo już końcówka dnia dzisiaj :) A że prawie wogole nie mam objawowo to tym bardziej nie mogę się doczekać.

Dzisiaj wybrałam farby do pokoju synka, bo się budujemy i w poniedziałek zacznie się malowanie ścian :) mam mega problem żeby się skupić na tym bo w dzień z dzieckiem Al o w pracy nie ma kiedy a jak go położę to już sama bym chętnie poszła spać :D ale cieszę się niesamowicie, maz też potulnie przez ciążę mi usteouje we wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:42

Rosa, Aseret87, Suszarka lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 12maja dowiedziałam się ze jestem w ciąży do tej pory miałam ładny przyrost bety martwi mnie jednak fakt ze bolą mnie bardzo plecy na dole oraz pobolewa brzuch i mam lekkie plamienia od lekarza dostałam nospę duphaston, luteinę i leżę w łóżku ale bardzo się martwię czy któraś z was może ma takie objawy i jest wszystko w porządku? Jutro znow powtórzę betę i w sobotę ginekolog.

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Nasairah nie stresuj się Tortie chyba miała tak samo i tydzień czy dwa później widziała już serduszko. Na pewno będzie dobrze widać ciąża jest młodsza niż wynika z daty OM

U mnie nawet nie było widać pęcherzyka żółtkowego, tylko spory i pusty ciążowy (1,2cm), a byłam na USG w skończonym 6+3 tc. A 2 tygodnie później zarodek wielkości 1,2cm z serduszkiem

nesairah, Edyciak, Adna lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Lara Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wrote:
    Beta 32,90 :)

Świetna wiadomość :) gratulacje

Rosa lubi tę wiadomość

201911091762.png
    oar83e3kpmwqs0rd.png
    2015-2016 Chłoniak Hodgkina - chemioterapia i radioterapia
    09.11.2019 ❤️ cud Bruno
    05.2020 II kreski ❤️ kolejny cud
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007,
    Ja co prawda nie miałam plamień, ale w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze miałam straszne bóle pleców w dolnym odcinku. Bywało tak źle, że nie mogłam się podnieść z łóżka. Bóli brzucha była cała gama - skurcze, rozciąganie, gniecenie, ciągnięcie, kłucie, ucisk. Dzidzior się urodził zdrowy 10/10. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie. A co do plamień - dużo kobiet tak ma, więc nie musi to oznaczać nic złego. Jesteś obstawiona lekami. Postaraj się nie nakręcać negatywnie. Życzę Wam zdrówka.

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Mamatrojki Znajoma

Wysłany: 20 maja 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dużo dzisiaj pisałyście :D
    Gratuluję wizyt! I bet! 😍

Ja biorę z witamin femibion a z dodatków luteinę narazie do poniedziałku :) w poniedziałek wizyta i dowiem się czy odstawiamy. Zrobiłam dzisiaj pakiet badań, wszystko ok więc super 👌
    Zaczęłam 9tc ❤️

Rosa, Suszarka, Marta..a, Mamba91, Kinaa, Edyciak, Kalina555, Marcelina715, Adna, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrojki wrote:
    Hej dużo dzisiaj pisałyście :D
    Gratuluję wizyt! I bet! 😍

Ja biorę z witamin femibion a z dodatków luteinę narazie do poniedziałku :) w poniedziałek wizyta i dowiem się czy odstawiamy. Zrobiłam dzisiaj pakiet badań, wszystko ok więc super 👌
    Zaczęłam 9tc ❤️

Pięknie! Oby czas do naszych wszystkich wizyt szybko zleciał 😆

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mam bóle krzyżowe. Dla mnie to nic nowego bo mam tyłozgięcie macicy więc bóle menstruacyjne też mi szły z krzyża na równi z brzuchem. Lekarz mówi żeby się nie przejmować, macica rośnie, jeśli jak ją masz tyłozgięcie to zmienia też pozycję i to powoduje bóle. Ja już kilka razy brałam nospę przez to. Dzisiaj więcej podchodziłam i znowu mnie bolą plecy. Bóle brzucha też miewam. Także pod tym względem głowa do góry :) a jeśli chodzi o plamienia to przyczyn może być wiele, od podrażnienia szyjki, poprzez krwiaki, czy też resztki plamienia z implantacji. Jeśli nie jest to żywoczerwona krew to generalnie nie wróży źle. Głowa do góry :)
    Marta ale zazdroszczę że już się urządzacie :) my dopiero będziemy startować. Jeśli mogę spytać to ile Wam zajęła budowa razem z ogarnianiem formalności?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    A i dostałam neoparin więc czekają mnie codzienne zastrzyki w brzuch 😣 ale może tylko do końca 1 trymestru 😉 a torbiel, która była widoczna na pierwszej i drugiej wizycie całkowicie się wchłonęła 😊
    Mój gin mówi, że lepszy w ciąży jest Clexane. Bo pytałam go o Neoparine, powiedział, że to generyk, niby to samo, ale nie ma pewności, że zadziała tak samo.

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję kolejnych udanych wizyt i witam nowe dziewczyny <3 suszarka czyzbyś miała tez wizytę w przyszły piatek?? :D Natalia0007 dokładnie jesteś obstawiona lekami także nie martw się i nie denerwuj bo to najbardziej szkodzi :* ja co prawda plamień też nie miałam ale co do bólów od 5 tygodnia miałam przeróżne bóle brzucha, pachwin itp. od wczoraj natomiast męczą mnie plecy więc chyba to normalne w naszym stanie ;)

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007 wrote:
    Hej 🙂 12maja dowiedziałam się ze jestem w ciąży do tej pory miałam ładny przyrost bety martwi mnie jednak fakt ze bolą mnie bardzo plecy na dole oraz pobolewa brzuch i mam lekkie plamienia od lekarza dostałam nospę duphaston, luteinę i leżę w łóżku ale bardzo się martwię czy któraś z was może ma takie objawy i jest wszystko w porządku? Jutro znow powtórzę betę i w sobotę ginekolog.
    Beta HCG nic nie wniesie w tej chwili w kwestii diagnostyki. Jedynie USG

• Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Beta HCG nic nie wniesie w tej chwili w kwestii diagnostyki. Jedynie USG
    Na usg pani ginekolog powiedziała ze nic nie widzi by się złego coś działo i kazała mi przyjść za tydzień.
    dzięki dziewczyny za wsparcie mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku 🙂

Kinaa lubi tę wiadomość

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Annja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Natalia ja mam bóle krzyżowe. Dla mnie to nic nowego bo mam tyłozgięcie macicy więc bóle menstruacyjne też mi szły z krzyża na równi z brzuchem. Lekarz mówi żeby się nie przejmować, macica rośnie, jeśli jak ją masz tyłozgięcie to zmienia też pozycję i to powoduje bóle. Ja już kilka razy brałam nospę przez to. Dzisiaj więcej podchodziłam i znowu mnie bolą plecy. Bóle brzucha też miewam. Także pod tym względem głowa do góry :) a jeśli chodzi o plamienia to przyczyn może być wiele, od podrażnienia szyjki, poprzez krwiaki, czy też resztki plamienia z implantacji. Jeśli nie jest to żywoczerwona krew to generalnie nie wróży źle. Głowa do góry :)
    Marta ale zazdroszczę że już się urządzacie :) my dopiero będziemy startować. Jeśli mogę spytać to ile Wam zajęła budowa razem z ogarnianiem formalności?
    My już tok formanosci ciągniemy ...... masakra, może zaczniemy w2021 :D

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Lara Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt, które już miałyscie, albo lada dzień będziecie miały. Ja dopiero przyszła środa :)

Co do budowy domu. My kupiliśmy dom od dewelopera, w blizniaku, w momencie gdy dowiedziałam się o pierwszej ciąży. Czyli w kwietniu zeszłego roku, klucze kdebralismy we wrześniu, a 1 listopada już się wprowadziliśmy. Wiele rzeczy Jeszce nie jest skończonych, ale planujemy w wakacje już ogarnąć wszystko na tip, top. Czy to wyjdzie? Jakoś mi się nie wydaje :)

Nie mogę doczekać się żeby poznać płeć 2 dzidziusia Będę wiedziała jak dalej remontować. Na piętrze mamy duża sypialnie, pokój dla Bruna i łazienkę. W planach z sypialni były zrobione 2 pokoje. Jeśli urodzi się kolejny chłopiec to dzieciaki dostaną nasza sypialnie, a my przeniesiemy się do pokoju Bruna. Jeśli będzie dziewczynka to chyba zrobimy ścianę, tak jak było w planach i zrobimy 3 pokoje u góry. Zobaczymy w praniu, ale wakacje będą na pewno remontowe :)

201911091762.png
    oar83e3kpmwqs0rd.png
    2015-2016 Chłoniak Hodgkina - chemioterapia i radioterapia
    09.11.2019 ❤️ cud Bruno
    05.2020 II kreski ❤️ kolejny cud
  • Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wrote:
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt, które już miałyscie, albo lada dzień będziecie miały. Ja dopiero przyszła środa :)

Lara ja dopiero 3 czerwiec więc jeszcze 2 tygodnie ufff 😅

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • _lucky_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 08:37

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ