X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 32,90 :)

Marta..a, Aseret87, Mamba91, Marcelina715, KateHawke, Kinaa, Adna, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wrote:
    Tak, 4 lata temu zachorowałam na Chłoniak śródpiersia. Miałam wtedy 26 lat. Te czasu mam już na szczęście za sobą.

Ile tu dziś tematów podejmowanych, trochę mnie nie ma i tyle do nadrobienia :)
    Dobrze, że masz to już za sobą

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i ładnych bet dziewczyny ♥️ ktoś jeszcze w tym tygodniu idzie do lekarza? 😃 Ja muszę czekać jeszcze półtora tygodnia a już mnie nosi, chciałabym wiedzieć czy wszystko dobrze 😊

Rosa lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Mamba91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dostałam neoparin więc czekają mnie codzienne zastrzyki w brzuch 😣 ale może tylko do końca 1 trymestru 😉 a torbiel, która była widoczna na pierwszej i drugiej wizycie całkowicie się wchłonęła 😊

Marta..a, Aseret87, Kalina555, KateHawke, Suszarka lubią tę wiadomość

2nn33e3k7q5t268q.png

31+0 - 1813g 😍
    21+2 - 450g szczęścia 🥰
    22.07 będzie córeczka - Amelka 🥰
    06.05 zarodek z serduszkiem 💗
    27.04 16dpo - 540,90; 18 dpo - 1238 😍
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam , jeszcze 6 dni, no prawie 5 bo już końcówka dnia dzisiaj :) A że prawie wogole nie mam objawowo to tym bardziej nie mogę się doczekać.

Dzisiaj wybrałam farby do pokoju synka, bo się budujemy i w poniedziałek zacznie się malowanie ścian :) mam mega problem żeby się skupić na tym bo w dzień z dzieckiem Al o w pracy nie ma kiedy a jak go położę to już sama bym chętnie poszła spać :D ale cieszę się niesamowicie, maz też potulnie przez ciążę mi usteouje we wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:42

Rosa, Aseret87, Suszarka lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 12maja dowiedziałam się ze jestem w ciąży do tej pory miałam ładny przyrost bety martwi mnie jednak fakt ze bolą mnie bardzo plecy na dole oraz pobolewa brzuch i mam lekkie plamienia od lekarza dostałam nospę duphaston, luteinę i leżę w łóżku ale bardzo się martwię czy któraś z was może ma takie objawy i jest wszystko w porządku? Jutro znow powtórzę betę i w sobotę ginekolog.

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Nasairah nie stresuj się Tortie chyba miała tak samo i tydzień czy dwa później widziała już serduszko. Na pewno będzie dobrze widać ciąża jest młodsza niż wynika z daty OM

U mnie nawet nie było widać pęcherzyka żółtkowego, tylko spory i pusty ciążowy (1,2cm), a byłam na USG w skończonym 6+3 tc. A 2 tygodnie później zarodek wielkości 1,2cm z serduszkiem

nesairah, Edyciak, Adna lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Lara Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wrote:
    Beta 32,90 :)

Świetna wiadomość :) gratulacje

Rosa lubi tę wiadomość

201911091762.png
    oar83e3kpmwqs0rd.png
    2015-2016 Chłoniak Hodgkina - chemioterapia i radioterapia
    09.11.2019 ❤️ cud Bruno
    05.2020 II kreski ❤️ kolejny cud
  • Marcelina715 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007,
    Ja co prawda nie miałam plamień, ale w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze miałam straszne bóle pleców w dolnym odcinku. Bywało tak źle, że nie mogłam się podnieść z łóżka. Bóli brzucha była cała gama - skurcze, rozciąganie, gniecenie, ciągnięcie, kłucie, ucisk. Dzidzior się urodził zdrowy 10/10. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie. A co do plamień - dużo kobiet tak ma, więc nie musi to oznaczać nic złego. Jesteś obstawiona lekami. Postaraj się nie nakręcać negatywnie. Życzę Wam zdrówka.

Listopad 2018 - syn
    Styczeń 2021 - córka.
  • Mamatrojki Znajoma

Wysłany: 20 maja 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dużo dzisiaj pisałyście :D
    Gratuluję wizyt! I bet! 😍

Ja biorę z witamin femibion a z dodatków luteinę narazie do poniedziałku :) w poniedziałek wizyta i dowiem się czy odstawiamy. Zrobiłam dzisiaj pakiet badań, wszystko ok więc super 👌
    Zaczęłam 9tc ❤️

Rosa, Suszarka, Marta..a, Mamba91, Kinaa, Edyciak, Kalina555, Marcelina715, Adna, PatkaPP lubią tę wiadomość

• Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatrojki wrote:
    Hej dużo dzisiaj pisałyście :D
    Gratuluję wizyt! I bet! 😍

Ja biorę z witamin femibion a z dodatków luteinę narazie do poniedziałku :) w poniedziałek wizyta i dowiem się czy odstawiamy. Zrobiłam dzisiaj pakiet badań, wszystko ok więc super 👌
    Zaczęłam 9tc ❤️

Pięknie! Oby czas do naszych wszystkich wizyt szybko zleciał 😆

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja mam bóle krzyżowe. Dla mnie to nic nowego bo mam tyłozgięcie macicy więc bóle menstruacyjne też mi szły z krzyża na równi z brzuchem. Lekarz mówi żeby się nie przejmować, macica rośnie, jeśli jak ją masz tyłozgięcie to zmienia też pozycję i to powoduje bóle. Ja już kilka razy brałam nospę przez to. Dzisiaj więcej podchodziłam i znowu mnie bolą plecy. Bóle brzucha też miewam. Także pod tym względem głowa do góry :) a jeśli chodzi o plamienia to przyczyn może być wiele, od podrażnienia szyjki, poprzez krwiaki, czy też resztki plamienia z implantacji. Jeśli nie jest to żywoczerwona krew to generalnie nie wróży źle. Głowa do góry :)
    Marta ale zazdroszczę że już się urządzacie :) my dopiero będziemy startować. Jeśli mogę spytać to ile Wam zajęła budowa razem z ogarnianiem formalności?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamba91 wrote:
    A i dostałam neoparin więc czekają mnie codzienne zastrzyki w brzuch 😣 ale może tylko do końca 1 trymestru 😉 a torbiel, która była widoczna na pierwszej i drugiej wizycie całkowicie się wchłonęła 😊
    Mój gin mówi, że lepszy w ciąży jest Clexane. Bo pytałam go o Neoparine, powiedział, że to generyk, niby to samo, ale nie ma pewności, że zadziała tak samo.

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję kolejnych udanych wizyt i witam nowe dziewczyny <3 suszarka czyzbyś miała tez wizytę w przyszły piatek?? :D Natalia0007 dokładnie jesteś obstawiona lekami także nie martw się i nie denerwuj bo to najbardziej szkodzi :* ja co prawda plamień też nie miałam ale co do bólów od 5 tygodnia miałam przeróżne bóle brzucha, pachwin itp. od wczoraj natomiast męczą mnie plecy więc chyba to normalne w naszym stanie ;)

ckai9jcgzvp69p78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0007 wrote:
    Hej 🙂 12maja dowiedziałam się ze jestem w ciąży do tej pory miałam ładny przyrost bety martwi mnie jednak fakt ze bolą mnie bardzo plecy na dole oraz pobolewa brzuch i mam lekkie plamienia od lekarza dostałam nospę duphaston, luteinę i leżę w łóżku ale bardzo się martwię czy któraś z was może ma takie objawy i jest wszystko w porządku? Jutro znow powtórzę betę i w sobotę ginekolog.
    Beta HCG nic nie wniesie w tej chwili w kwestii diagnostyki. Jedynie USG

• Natalia0007 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Beta HCG nic nie wniesie w tej chwili w kwestii diagnostyki. Jedynie USG
    Na usg pani ginekolog powiedziała ze nic nie widzi by się złego coś działo i kazała mi przyjść za tydzień.
    dzięki dziewczyny za wsparcie mam nadzieje ze będzie wszystko w porządku 🙂

Kinaa lubi tę wiadomość

12.05 II hcg 40
    15.05 hcg 239
    18.05 hcg 1260
    20.05 hcg 5449
    Duphaston
    Luteina
    Acard
  • Annja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Natalia ja mam bóle krzyżowe. Dla mnie to nic nowego bo mam tyłozgięcie macicy więc bóle menstruacyjne też mi szły z krzyża na równi z brzuchem. Lekarz mówi żeby się nie przejmować, macica rośnie, jeśli jak ją masz tyłozgięcie to zmienia też pozycję i to powoduje bóle. Ja już kilka razy brałam nospę przez to. Dzisiaj więcej podchodziłam i znowu mnie bolą plecy. Bóle brzucha też miewam. Także pod tym względem głowa do góry :) a jeśli chodzi o plamienia to przyczyn może być wiele, od podrażnienia szyjki, poprzez krwiaki, czy też resztki plamienia z implantacji. Jeśli nie jest to żywoczerwona krew to generalnie nie wróży źle. Głowa do góry :)
    Marta ale zazdroszczę że już się urządzacie :) my dopiero będziemy startować. Jeśli mogę spytać to ile Wam zajęła budowa razem z ogarnianiem formalności?
    My już tok formanosci ciągniemy ...... masakra, może zaczniemy w2021 :D

👩🏻25
    🧔🏻 35
    p19uyx8dqwg4ciqu.png
    💊 kwas foliowy
    27.04.20 czułość 10 ⏸
    28.04.20 czułość 25 ⏸
    29.04.20 beta - 135.11
    04.05.20 beta 2 - 3462.00
  • Lara Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt, które już miałyscie, albo lada dzień będziecie miały. Ja dopiero przyszła środa :)

Co do budowy domu. My kupiliśmy dom od dewelopera, w blizniaku, w momencie gdy dowiedziałam się o pierwszej ciąży. Czyli w kwietniu zeszłego roku, klucze kdebralismy we wrześniu, a 1 listopada już się wprowadziliśmy. Wiele rzeczy Jeszce nie jest skończonych, ale planujemy w wakacje już ogarnąć wszystko na tip, top. Czy to wyjdzie? Jakoś mi się nie wydaje :)

Nie mogę doczekać się żeby poznać płeć 2 dzidziusia Będę wiedziała jak dalej remontować. Na piętrze mamy duża sypialnie, pokój dla Bruna i łazienkę. W planach z sypialni były zrobione 2 pokoje. Jeśli urodzi się kolejny chłopiec to dzieciaki dostaną nasza sypialnie, a my przeniesiemy się do pokoju Bruna. Jeśli będzie dziewczynka to chyba zrobimy ścianę, tak jak było w planach i zrobimy 3 pokoje u góry. Zobaczymy w praniu, ale wakacje będą na pewno remontowe :)

201911091762.png
    oar83e3kpmwqs0rd.png
    2015-2016 Chłoniak Hodgkina - chemioterapia i radioterapia
    09.11.2019 ❤️ cud Bruno
    05.2020 II kreski ❤️ kolejny cud
  • Aseret87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wrote:
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt, które już miałyscie, albo lada dzień będziecie miały. Ja dopiero przyszła środa :)

Lara ja dopiero 3 czerwiec więc jeszcze 2 tygodnie ufff 😅

- Kinga 2008 r
    - Zosia 2014 r
  • _lucky_ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 08:37

thgf3e3kp0n5rgaf.png
    05.2017 - 🎀 córeczka
    Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
    30.12.2020 ❤ 3500g
    💔 11.2019 👼
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ