💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosa wrote:Lara wrote:Juudi, dobrze widzę, że masz w domu maleństwo 5 miesięczne?
U mnie waga zawsze oscylowala w granicach 63 kg, ale w trakcie leczenia onkologicznego już
O faktycznie juudi! Podziwiam! Przy takim maluszku obyś czuła się idealnie w ciąży bo odpocząć to pewnie tylko jak mąż w domu?
Lara miałaś nowotwór? 😞
Tak, 4 lata temu zachorowałam na Chłoniak śródpiersia. Miałam wtedy 26 lat. Te czasu mam już na szczęście za sobą.
Ile tu dziś tematów podejmowanych, trochę mnie nie ma i tyle do nadrobienia -
Marcelina715 wrote:Aseret87,
Też uważam, że powinnaś zacząć brać kwas foliowy jak najszybciej, jeszcze dzisiaj. Skutki niedoboru mogą być tragiczne. A lepiej zapobiegać niż leczyć. Suplementacja jest zalecana na minimum trzy miesiące przed staraniami, więc nie ma czasu do stracenia.
Co do kosmetyków się nie wypowiem, bo nie używam prawie żadnych, więc nigdy się nie zagłębiałem w temat.
Z kosmetykami mam to samo, jedynie krem nivea to twarzy, bo wszystko inne mnie uczula. W ciąży też smarowalam brzuch balsamem Palmers. Chwalę go sobie. Można dostać w rossmanie -
KateHawke wrote:Mamba ty na którą masz dzisiaj?
Ja biorę magnez forte z doppelherz (w składzie jest magnez, wit b6, tiamina, wit b12 i kwas foliowy) + wit D (vigantoletten). Łykam taki zestaw chyba od roku 😉 jak mi się skończą tabletki to pewnie kupię jakieś dla kobiet w ciąży 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 15:27
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Aseret87 wrote:No ja już po telefonie do gina. Termin wizyty na 3 czerwca na 17.15 myślicie że już będzie serduszko?
Odnośnie kosmetyków to chyba retinol jest niewskazany no i kwasy (niech mnie ktoś poprawi jak gadam bzdury).
Edyciak najważniejsze że jest akcja serca. A do tych kart ciąży to lekarze mają tak różne podejście że na serio nie ma co się tym sugerować.Edyciak lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Aseret87 wrote:No ja już po telefonie do gina. Termin wizyty na 3 czerwca na 17.15 myślicie że już będzie serduszko?
Serduszko, może być już widać w 6 tc więc chyba jest szansa u Ciebie
-
Edyciak wrote:Chcę w to wierzyć, choć mój lekarz chyba ma złe przeczucia... Bo nie założył mi karty ciąży, powiedział, że poczekamy jeszcze do następnej wizyty. Myślę, że go niepokoi trochę ten za duży pęcherzyk żółtkowy, niby niewiele za duży... Więc może będzie dobrze. Po prostu moje życie chyba nie może być bezstresowe.... Eh..
Dziś odbieram mamę ze szpitala, podchorowala nam trochę. Mój brat wczoraj pytał mnie o psychiatrę lub psychologa, bo mówi, że potrzebuje pomocy.. wszyscy do mnie..
Co do rodziny i pomocy im mam to samo. Mama i siostra walą do mnie bez pardonu jak mają problem, ale ja na swoje nie mogę mieć czasu. Ciągle słyszę, że "Ty to jesteś super silna". Nikt nie zdaje sobie sprawy, że to czasem pozory -
nick nieaktualnyAseret87 wrote:I właśnie łykacie już kwas foliowy? Ja jeszcze nie bo nie szykowałam do bycia mamą.
-
nick nieaktualnyLara wrote:Edyciak, a pęcherzyka zoltkowy jak jest za duży to co to może oznaczać? Nigdy wcześniej się tak tym nie interesowała więc będę wdzięczna jakby ktoś mi objasnil coś podpowiedzial w tym temacie.
-
Łoo kobietki, ale się rozpisałyście 🙈😂
Ja kwas foliowy biorę od października, co prawda często zdarzało się zapominać, a od nowego roku regularnie. Witaminy mam chyba vitaminer prenatal? Do tego vit. D jestem po operacji zmniejszania żołądka i mam trochę mniejsza wchłanialność witamin więc powinnam 4000-8000 j.m vitaminy d dziennie 🤷🏼♀️
Nesairah trzymam kciuki, żebyś na następnej wizycie zobaczyła pięknie bijące serduszko! ❤️
Edyciak mam nadzieję, że wszystko się ułoży 😘✊
Witam nowe dziewczyny ❤️😘 życzę Wam spokojnych ciąż ❤️
Mamba czekam na wieści z wizyty❤️😘✊
U mnie też 3 ciąża, co do wagi to mniej przyjmuje uwagę. W poprzednich ciążach obu miałam otyłość olbrzymią stąd leczenie bariatryczne - zmniejszanie żołądka. W chwili obecnej na minusie mam prawie 40kg więc znaczniej mniej niż w poprzednich 🤦🏾♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 16:37
21.05.2020 zarodek 3mm ❤️ bije ❤️
14.05.2020 (35dc/18dpo) beta 7560 mlU/ml przyrost 132,7%
5.05.2020 (26 dc/9dpo) beta 171 mlU/ml progesteron 20,10 ng/ml
3.05.2020 - II 🤰
6.11.2019 (*) - 6tc
25.11.2015 👧
6.02.2014 👧
-
Dziewczyny gratuluję wizyt ♥️ edyciak ważne że serduszko bije a reszta jeszcze się unormuje teraz zarodek cały czas dużo rośnie ☺️ trzymam kciuki ♥️ kwas foliowy przed ciążą nie brałam bo nie sądziłam że zajde ale od dnia w którym się dowiedziałam zaczęłam brać ☺️
Edyciak lubi tę wiadomość
-
U Nas wszystko dobrze, kropek ma 1cm, wg usg 7t2d 😁 kolejna wizyta za 4 tygodnie, umówiłam się odrazu na prenatalne za 5 tygodni 😊
Edyciak, Aseret87, Suszarka, Marta..a, Marcelina715, KateHawke, Kinaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzis jestem po pierwszej wizycie. Wg aplikacji jest 5 tydzien i 2 dzien, widoczny był pęcherzyk ciazowy o wielkosci 13 mm. Ale do lekarza zglosilam sie ze wzgledu na mdlosci, wymioty, sennosc oraz fakt iz ciągle mi slabo co strasznie utrudnia prace.
Lekarz powiedział ze wielkosc jest jak najbardziej prawidlowa i dostalam l4.Aseret87, Marta..a, Marcelina715, Kinaa, Adna lubią tę wiadomość