X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 💚STYCZEŃ 2021💚
Odpowiedz

💚STYCZEŃ 2021💚

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Beta 400
    No i super przyrost. To teraz przestań się zamartwiać i liczyć a zacznij cieszyć bo wszystko dobrze ☺️ nie patrz na te widełki bo ciąża to nie matematyka i nie da się wszystkiego wyliczyć niestety - wiem bo sama w poprzedniej ciąży próbowałam 😉

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Dżejzi 32 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Witamy! ☺️ Gratuluję 3 szczęścia 💕
    Witaj i życzę nudnej ciąży ☺️

Dzięki za rady odnośnie pęcherza, postaram się na razie swoimi sposobami nad tym zapanować, a jak nie pomoże to będę musiała się szybciej na wizytę umówić.

ykiovlriawgsmvef.png
  • Dżejzi 32 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi 32 wrote:
    Witaj i życzę nudnej ciąży ☺️

Dzięki za rady odnośnie pęcherza, postaram się na razie swoimi sposobami nad tym zapanować, a jak nie pomoże to będę musiała się szybciej na wizytę umówić.
    Sorki ale co robię źle, że nie wyświetla mi się suwaczek?

Terriann lubi tę wiadomość

ykiovlriawgsmvef.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia właśnie też chciałam sobie kupić ten segregator ale słyszałam różne opinie na temat jakości. Dobrze jest wykonany czy raczej badziew?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • olii90 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terriann wrote:
    Hej jestem tu nowa jeśli można chętnie dołączę. Jestem mamą 2 chłopców i w drodze trzecie dziecko. Termin na 21 styczeń:)mam nadzieję że ogarnę bo najmłodszy syn ma 2 lata więc potrzebuje dużo uwagi :)

Cześć :) ja mam córkę 8 lat i synka 2,5 i też się boję jak to będzie

• alicante Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Gosia właśnie też chciałam sobie kupić ten segregator ale słyszałam różne opinie na temat jakości. Dobrze jest wykonany czy raczej badziew?
    Jest super wykonany i już zniósł 2 ciaze i czeka na dokumenty z 3 🙈

Koszule też polecam, ja mam Janke a poluje jeszcze na Dalię i Dianę i na piżamę Anna/Joanna i Inez ;)

Gosia1234 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:

Koszule też polecam, ja mam Janke a poluje jeszcze na Dalię i Dianę i na piżamę Anna/Joanna i Inez ;)
    Dzięki za odpowiedź, to zamawiam 😃 na koszule nocne też patrzyłam ale na razie jakoś wolę piżamę 😃

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:

Ale te piżamy i koszule nie są chyba z dzianiny tylko taka bawełna typu sukienkowa/koszulowa nie ? Dla mnie to słabe

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ale te piżamy i koszule nie są chyba z dzianiny tylko taka bawełna typu sukienkowa/koszulowa nie ? Dla mnie to słabe
    To różnie :) zależy która :) mam Janke więc tylko do niej się odniose - w życiu nie spali mi się lepiej w jakiejś koszuli niż w tej. Serio :)

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chciała zamówić segregator i na pewno koszule do porodu. Znaczną część wyprawki też tam pewnie zamówię 😂

🔸28 lat

Wysłany: 25 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżejzi 32 wrote:
    Sorki ale co robię źle, że nie wyświetla mi się suwaczek?
    Dzięki:) pierwsza była stresująca bo...pierwsza, druga już większy luz bo starszy syn już miał 7lat ale dokuczał mi brak czasu i strasznie szybko mi zleciała, obiecałam sobie, ze trzecia będę się delektować ale jak na razie to się tylko nakręcam, przy energicznym dwulatku ciężko odpocząć i po prostu liczę żeby wytrwać do końca fizycznie i psychicznie:D

Enigvaa lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teriann dasz radę! Silna babka jesteś 😍

Nam też się marzy trójeczka 😍 byle nie na raz 😂

🔸28 lat

Wysłany: 25 maja 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Terrian :) ja kiedyś marzyłam o trójce ale chyba zamkniemy fabrykę po drugim porodzie :)
    No chyba, że "samo się" pojawi 🤣

• Terriann Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicante wrote:
    Ale super Terrian :) ja kiedyś marzyłam o trójce ale chyba zamkniemy fabrykę po drugim porodzie :)
    No chyba, że "samo się" pojawi 🤣
    Wszystko może się zdarzyc heheh :) zawsze mówiłam że dwójka mi wystarczy ale będąc już w drugiej ciąży nie wyobrażałam sobie, że to moja ostatnia ciąża w życiu, więc już będąc w ciąży wiedziałam, że postaramy się w krótszym czasie o trzecie. Teraz jedno dziecko jest już duże bo ma 10 lat, jedno jest małe no i jeszcze jedno małe będzie...mimo obaw to nie mogę się doczekać:D natomiast wiem napewno, że na 3 kończymy:) podczas starań wygadalam się koleżance,że chcemy trzecie i ona mnie strasznie skrytykowała był moment, że faktycznie zwatpilam ale jak weszłam na forum i widzę, że sporo kobiet decyduje się na trzecie to od razu mi lepiej. Bo ogólnie to wyszło, że jestem patola bo cyt.jej slowa "kto teraz robi sobie 3.dzieci, to nie te czasy"

Ewelka85 lubi tę wiadomość

• Paulina25 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terriann wrote:
    Hej jestem tu nowa jeśli można chętnie dołączę. Jestem mamą 2 chłopców i w drodze trzecie dziecko. Termin na 21 styczeń:)mam nadzieję że ogarnę bo najmłodszy syn ma 2 lata więc potrzebuje dużo uwagi :)

Witamy :)
    Widzę że my w podobnej sytuacji, też mam dwóch chłopaków w domu tylko najstarszy trochę młodszy no ma 4,5 roku :) I też mam termin na 21.01 😍

Takie pytanie do mam dwóch chłopaków, czy Wasi partnerzy mają może samych facetów w rodzinie, braci, kuzynów? U nas (u męża) nie było w rodzinie dziewczynki od 85 lat... Także mamy marne szanse na córkę, pewnie będzie trzeci synek. Ciekawa jestem na ile to się sprawdza, jakie macie doświadczenia? :)

2012 👩‍❤️‍👨
    2016🧑
    2018🧑🧒
    01.2021🧑🧒👶Kropka
  • Terriann Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja będę chciała zamówić segregator i na pewno koszule do porodu. Znaczną część wyprawki też tam pewnie zamówię 😂
    Słyszałam, że fajna opcja ten segregator. Mieszkam za granicą i wszystko mam w jednej książeczce, włącznie z wynikami badań, usg ale gdyby nie to to też pewnie myślałabym nad kupnem. Większą część wyprawki mam, jeśli okaże się dziewczynka to ubranka będę musiała kupić no i wózek może nowy kupię i taka kołyske do salonu żeby postawić jak małe będzie leżakować w dzien.

Jeszcze muszę młodszego oduczyć spania z nami także akurat mam na to teraz czas i motywację.

• Terriann Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina25 wrote:
    Witamy :)
    Widzę że my w podobnej sytuacji, też mam dwóch chłopaków w domu tylko najstarszy trochę młodszy no ma 4,5 roku :) I też mam termin na 21.01 😍

Takie pytanie do mam dwóch chłopaków, czy Wasi partnerzy mają może samych facetów w rodzinie, braci, kuzynów? U nas (u męża) nie było w rodzinie dziewczynki od 85 lat... Także mamy marne szanse na córkę, pewnie będzie trzeci synek. Ciekawa jestem na ile to się sprawdza, jakie macie doświadczenia? :)
    Patrz no sama o tym myślę, mam silne przekonanie, że to dziewczynka ale wiadomo, że to się nie musi sprawdzić.
    Ale jaja od 85 lat nie ma dziewczynki to może właśnie teraz będzie właśnie :)
    U nas są same dziewczynki ja mam siostrę i brata, mój mąż ma dwie siostry, która każda ma po dwie córki u brata mojego teścia są 3 córki, które mają po chłopcu i po dziewczynce.
    U nas za to wygląda to tak, że mąż jako jeden syn splodzil dwóch synów po kolei. Między synami moimi jest 8 lat różnicy tak jak między tesciem a jego bratem :)
    To ciekawa jestem czy odwrócicie bieg historii:)

• Paulina25 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój mąż ma w rodzinie dziewczynki to masz szansę :)
    No u nas nie było. Mąż na brata, ich tato ma btara. Ten brat ma dwóch synów. Z tego pokolenia to dzieci ma tylko mój mąż póki co więc nie wiadomo Jk będzie u tamtych kuzynów. No i ostatnia dziewczynka to siostra dziadka. Ma 85 lat :) urodziła się jako 3 czy 4 dziecko, ma starszych braci... Śmieją się że trzeba do 4 "dobić " żeby była dziewczynka. Wiadomo żarty żartami ale fajnie by było :) choć najważniejsze żeby było zdrowe :)

2012 👩‍❤️‍👨
    2016🧑
    2018🧑🧒
    01.2021🧑🧒👶Kropka
  • Morsik Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie , mam pytanie do dziewczyn które biorą letrox lub euthyrox , jak wasz endo zwiekszył wam dawkę leku? ja biore letrox

alicante, Edyciak lubią tę wiadomość

8p3o9jcglfh92h7a.png
  • alicante Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morsik wrote:
    Witajcie , mam pytanie do dziewczyn które biorą letrox lub euthyrox , jak wasz endo zwiekszył wam dawkę leku? ja biore letrox
    Jeszcze nie byłam u Endo od kiedy jestem w ciąży, ale w pierwszej ciąży robiła to zgodnie z wynikami. Miałam tej badane co miesiąc i co miesiąc była decyzja czy zostawiamy czy zmieniamy dawkę. Warto też pamiętać że TSH koreluje z jakimś tam hormonem ciążowym i może zaburzać wynik TSH i moja Endo patrzyła wtedy tylko na ft3/ft4

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ