💚STYCZEŃ 2021💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Aseret87 wrote:Hej laski ale się rozpisałyście ! Nie nadążam normalnie
Potem Was poczytam teraz chciałam się pochwalić wynikiem bety - zrobiłam w pracy .
OM 20 kwiecień beta 2591,05 . Myślicie że 3 czerwca zobaczę już człowieczka ?
Powinien już być
05.2017 - 🎀 córeczka
Czekamy na drugą córeczkę - rośnij zdrowo 🙏
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Aseret87 wrote:Ja pomykałam do tej pory w legginsach z pepco ala jeans - kocham je 😉
-
O rany dziewczyny.. wyszło na to że mam glukoze na czczo za wysoka.. mam 94 a norma ciąży do 91 i mam zrobić krzywą już teraz. Zapisana jestem na 4.06..
Na wynikach norma była do 99 i myślałam że ok a tu lekarz mi mówi że nie i muszę to skontrolować czy nie muszę być na diecie. Już jestem przerażona nie mówiąc o tym że będę musiała wolne brać na ten dzień bo pierwsze pobranie 9:45, a ostatnie 11:45 więc będę pewnie wrakiem człowieka A tak czułam że mi cukier spada w ciągu dnia jak dłużej nie zjem i to pewnie był objaw wahań..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową i właśnie na czczo miałam tylko przekroczenia. Skończyło się od 32 tc na insulinie na noc. Plus tego był taki, że mocno pilnowalam diety, ale w ogóle nie chodziłam głodna i przytyłam łącznie 10 kg. teraz od kiedy wiem, że jestem w ciąży również mam od razu dietę jak przy cukrzycy w ciąży, wolę uniknąć wahań od początku ciąży
-
Przy cukrzycy jak się nie je to wydaje mi się, że cukier właśnie rośnie np w nocy, jak nie zje się później kolacji to w nocy ok 3 może być skok glukozy we krwii
-
Już jestem wybaczcie,że tak długo ale byłam jeszcze na zakupach
Ciąża tak jak mówiłam jest młodsza, niż wskazuje to OM.
Jest pęcherzyk ciążowy, pokazał mi też na usg gdzie będzie bobas więc to chyba zarodek tak?
Termin belly wyliczyło dobrze,pokrywa się z USG, w tym że na usg mam napisane 5w1d - czyli jestem w 6tygodniu, 5skończonych?
KateHawke, Adna, nesairah, PatkaPP lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Uff czyli nie oszalałam z tym liczeniem. Bo trochę się w tym pogubiłam na chwile 😂🔸28 lat
A fo Ty dostalas? Bo pierwsze slysze
05.2017 - 🎀 córeczka
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
Enigvaa wrote:Już jestem wybaczcie,że tak długo ale byłam jeszcze na zakupach
Ciąża tak jak mówiłam jest młodsza, niż wskazuje to OM.
Jest pęcherzyk ciążowy, pokazał mi też na usg gdzie będzie bobas więc to chyba zarodek tak?
Termin belly wyliczyło dobrze,pokrywa się z USG, w tym że na usg mam napisane 5w1d - czyli jestem w 6tygodniu, 5skończonych?
Zarodek to bobas wlasnie. Wiec skoro bobas bedzie to jeszcze go nie bylo. Ale na dniach sie pojawi, lub juz zaczalEnigvaa lubi tę wiadomość
05.2017 - 🎀 córeczka
30.12.2020 ❤ 3500g
💔 11.2019 👼 -
_lucky_ wrote:Nieee. Na receptę to chyba tylko dawki 5mg 10mg i nie wiem czy jeszcze jest 15mg...
A fo Ty dostalas? Bo pierwsze slysze
Taak. Dostalam Acidum folicum Hasco 15mg. 3 razy sprawdzalam czy na pewno 15 🙈🔸28 lat
18.05 hcg 1260
20.05 hcg 5449
Duphaston
Luteina
Acard -
Natalia0007 wrote:Ok nadrobiłam 😅 powiedzcie mi wracając do segregatora polecacie jakiś? 🙂 a ja powiem wam ze jak balon już wyglądam również w legginsach latam ciężko mi jak nie wiem 😂
Ja po następnej wizycie będę zamawiać od mamyginekolog. i o tym cały czas chyba była mowa.
W sumie jest jakiś inny stricte ciążowy?🔸28 lat