WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Weal z a pocieszając e informacje :)

Karolcia, uwierz że rozumiem Cie doskonale, byłam w bardzo podobnej sytuacji jeśli chodzi o mieszkanie nie u siebie.. Niestety nie każdy też się przejmuje innymi:(
    A kiedy mniej więcej się przeprowadzacie?
    Tak naprawdę to wtedy dopiero będziesz miała wpływ na to kto do Ciebie przyjdzie i kiedy :(

Aaggaa02
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja chwilowo mieszkam z rodzicami bo też czekamy na budowę domu. Niby jestem u siebie ale w ogóle się tak nie czuję. To chyba kwestia tego, że moje pomysły zawsze były torpedowane. Nawet kiedy jako nastolatka chciałam coś sobie zmienić w pokoju to zaraz wkraczała mama i totalnie przeinaczała to co ja chcę, robiła po swojemu zupełnie mnie nie słuchając. A teraz się dziwią, że nie chce tu zostać. Nigdy bym nie mola mieć do końca jak chce. Teraz jak urodzi się drugie dziecko to musimy zamienić nasza sypialnie że starym pokojem mojego brata, on ma swój tak jak u was, chociaż ma już nowy dom. I już mama wkracza ze swoimi pomysłami, już wymyśliła jakie łóżko kupić Michałowi. Żebym ja chociaż kiedyś taka nie była

FNh9p2.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa też mi chciała doradzać co mamy mieć w pokoju ale jak się nie dałam. Wkurza mnie tylko najbardziej fakt że tesciowa nie może na spokojnie wytłumaczyć szwagrowi i szwagierce że takie przyjeżdzanie z nienacka w dodatku będąc chorym i z zakatażonym dzieckiem jest nie na miejscu w sytuacji kiedy jest kobieta w ciąży. Ja nawet sama jej powiedziałam co położna mówiła żeby uważać z chorobami bo za chwile się zacznie sezon.. Ale to człowiek który w aucie podaje dziecku syrop na gorączkę i posyła do przedszkola. Moja córka już dzieś ma przez to katar..bo syn szwagierki przyszedł tu do naszego pokoju i się bawili..

Wysłany: 4 września 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się uda i wszystko pójdzie po naszej myśli to wprowadzimy się dopiero na koniec przyszłego roku.

• Audreyyy Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podejrzewam, że podobnie. Dom ma być niby w teorii na przełomie 21/22 ale potem wykańczanie na pewno nie pójdzie szybko, szczególnie z małym dzieckiem. Z jednej strony łatwiej mi będzie z babcią na dole ale człowiek już by tak bardzo chciał być na swoim

FNh9p2.png

Wysłany: 4 września 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy wrote:
    My podejrzewam, że podobnie. Dom ma być niby w teorii na przełomie 21/22 ale potem wykańczanie na pewno nie pójdzie szybko, szczególnie z małym dzieckiem. Z jednej strony łatwiej mi będzie z babcią na dole ale człowiek już by tak bardzo chciał być na swoim
    My teraz zaczęliśmy budowe , do grudnia dom ma stać,a od marca lecimy z wykończeniem . Ja już marzę żeby wynieść się z tego "hotelu"w którym każdy robi co chce i kiedy chce.

Audreyyy lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedziel, czy znajdę gdzieś rozpiskę jak ubierać noworodka zimą? Zaczynam brać się za wyprawkę bo maleństwo kopie i kopie😂🤣
    Co kupujecie na zimę? Śpiworek? Kombinezon? Jakie rozmiary wybrać? 56 czy 62/68 też od razu? Nie chcę zostawiać tego na pobyt w szpitalu a przecież niewiadomo czy nie będzie zimy jak teraz po -20...

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Dzień dobry w niedziel, czy znajdę gdzieś rozpiskę jak ubierać noworodka zimą? Zaczynam brać się za wyprawkę bo maleństwo kopie i kopie😂🤣
    Co kupujecie na zimę? Śpiworek? Kombinezon? Jakie rozmiary wybrać? 56 czy 62/68 też od razu? Nie chcę zostawiać tego na pobyt w szpitalu a przecież niewiadomo czy nie będzie zimy jak teraz po -20...

Ja mam już kilka 56 i 62,dziecko szybko pewnie wyrośnie z 56 więc nie planuje jakoś dużo tego rozmiaru kupować ale zawsze później można na bieżąco coś jeszcze, planujemy kupić jakiś cieńszy kombinezon ale za to do fotelika otulacz zimowy A do wozka kolderka :)

kamyczek90 lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woziłam w kombinezonie i na to kocyk, do fotelika najlepiej jakiś śpiworek/otulacz bo tam nie można w kombinezonie. Polecam kupić duuuużo jakichś tanich pajacyków do spania, bo są zasikiwane w tempie zatrważającym🤣 ja miałam tylko kilka i pierwszej nocy płakałam,że już nie mam dziecka w co ubrać, rano wysyłałam mamę do Pepco. Nie radzę brać drogich bo dziecko bardzo szybko z 56/62 wyrasta

kamyczek90 lubi tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 5 września 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami, z jednej strony szybko wyrośnie z 56 ale jak pamiętam pierwszy okres to bardzo często go przebieralam bo często było brudne.
    Ja bym zainwestowała właśnie w body, to było mi najłatwiej przebrać, albo anienic pieluchy.
    Pamiętam za to że mało mieliśmy spodenek, bo w domu jzu mu nie zakładałam, żeby cały czas nie zdejmowac hehe
    Jeśli chodzi o zimę to do wózka śpiworek i jakiś kocyk albo kołderką (zależy od temperatury) a do fotelika też śpiworek taki dedykowany do wozka
    Tak naprawdę to jeśli chodzi o kombinezon to nie wiem czy jest potrzebny, może do wózka jak masz cieńszy śpiwór

Aaggaa02

Wysłany: 5 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja siostra przywiozła mnóstwo ubranek na 52,56, 62. Pajaców na 56 to mam chyba z 18sztuk. Muszę kupić tylko ze dwa komplety nowych ubranek do szpitala czy lekarza no i jakiś kombinezon tylko też nie wiem jaki kupić czy cieńki czy gruby. Jestem ciekawa jaka będzie pogoda jak urodzimy. Dziewczyny co maja dzieci z zimy kiedy byliście na pierwszym spacerze? Ja w lato wyszłam zaraz na drugi dzień po wyjściu ze szpitala.
    Położna mi mówiła tylko o tym żeby najlepiej nie zapraszać gości do domu przez miesiąc przy zimowym dziecku. Przy starszej miałam gości 2 godziny po powrocie ze szpitala a byłam po cc teraz uważam że byłam głupia..wszyscy brali małą na ręce a ja nawet nie miałam siły się sprzeciwiać.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął się sezon grzybowy, jecie je w ciąży? Czy lepiej unikać? ;)

Moniqaaa lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Zaczął się sezon grzybowy, jecie je w ciąży? Czy lepiej unikać? ;)

Ja jadłam, ale moje zbiory sprawdziła dokładnie mija siostra, która się zna na grzybach 😉
    Czytałam o tym i nie ma zastrzeżeń co do jedzenia grzybów w ciąży

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn poszedł dzisiaj pierwszy dzień do szkoły i dlatego mam czas po prostu posiedzieć na sofie. Teraz dopiero widzę i czuję jak bobas kopie. Aż mi się gorąco robi z każdym kopniakiem 😄
    Jutro idziemy na USG i mam nadzieję, że maleństwo będzie współpracować, bo muszę się w końcu dowiedzieć jakiej jest płci 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 15:22

Azjak lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Mój syn poszedł dzisiaj pierwszy dzień do szkoły i dlatego mam czas po prostu posiedzieć na sofie. Teraz dopiero widzę i czuję jak bobas kopie. Aż mi się gorąco robi z każdym kopniakiem 😄
    Jutro idziemy na USG i mam nadzieję, że maleństwo będzie współpracować, bo muszę się w końcu dowiedzieć jakiej jest płci 🤞

Trzymam kciuki, nam lekarz powiedział już 2x ale nadal jakoś czuje się nie pewnie z tą informacją 😂 chociaż już kilka ubranek różowych jest.
    Moje bliźniaki były 3 dni w przedszkolu i już chorzy 🤒🙁 nieodpowiedzialni rodzice przyporowadzaja chore dziecko do przedszkola i połowa grupy siedzi już w domu 😞

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lajna Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas też potwierdzony 2 raz chłopak :)
    Moja córka też poszła pierwszy raz do przedszkola Ale świetnie sobie radzi I w ogóle nie płacze A mi aż dziwnie nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu :)
    Dziewczyny macie jakieś dolegliwości żołądkowe? Od 2 dni czuje ucisk na żołądku jak coś zjem i tak mi promieniuje do lewej łopatki... zastanawiam się czy to już przez rosnące bobo?

rfxg3e3ke5dy9hpj.png

Wysłany: 6 września 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grzybów w ciąży nie jem ( tylko pieczarki) ale dziś się wybrałam z córką bo jest mała grzybiarą 😁 pochodziłyśmy godzinke i wiaderko małe nazbierane.
    Moja córka w tym roku zerówka ale też już w domu bo ją zaraził syn szwagierki która się nie przejmuje i przyjeżdża chora z chorym dzieckiem..
    Monika ja też jutro mam wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje zaraz sie brać za wyprawkę. My zimowych mamy 0 po starszaku, bo był wiosenny, szybko przyszlo lato, wiec w sumie wiekszosc wyprawki robimy od nowa. 56 kupuje ale doslownie kilka sztuk, a kombinezon cieplejszy na misiu bo bedzie śpiwór, a raczej jak bedzie -20 to z takim bobo spacerowac nie bedziecie😉

Ja po weekendzir z tesciami, powiem Wam, że taki jaki oni zamet wprowadzają yo sie w glowie nie miesci, a ja na wyjazdach kloce sie z mezem przez ich wymyslanie...

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też po weekendzie ale tylko z teściem. W sumie my się tam nie kłócimy. Wszyscy żyją osobno i tak jest najlepiej.

Kombinezon na misiu widziałam np w HM. Myślę o tym zeby pokupowac teraz na OLX póki jest przesyłka za złotówke.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • kate2friend Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na badaniu prenatalnym miacie podana inna date porodu niz z terminu OM? Moja gin kazala mi brac pod uwage ten termin porodu z usg prenatalnego czyli 17 stycxen a nie 22. Wiec ja sie bardzo ciesze ze 40tc mam miec 17tego czyli 39tc bedzie 10tego stycznia i do tego dnia mam juz miec cc. Bo z corka 39tc zle mi wyliczyli i wychodzilo ze cc mialam w 40tc i byly juz zielone wody a dr mowila ze max do 39tc mam dotrwac.

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ