SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to trzymam kciuki za jutro 😉

Karolina95 masakra, po 3 dniach już chorzy. Niestety każdy patrzy na siebie i ma w nosie innych 🙄

Lajna, pamiętam jak mój syn zaczął przedszkole, miałam tak samo. Z czasem nauczysz się napawać spokojem 😂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam dziś grzyby. Wszystkie nazbieralismy sami ale przejrzała je moja mama.

Co do ubrań to ja nie kupuje dużo na 56 bo moje dziewczyny urodziły się 56 i 57 cm i rozmiar 56 nosiły doslownie chwilę. Kupię trochę nowych, trochę mam po dziewczynach uniwersalnych a głównie poluje na zagraniczne używki na grupach sprzedażowych. Jakość zupełnie inna niż z sieciowek.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem grzyby:)

Ja dopiero jutro mam Polowkowe więc zobaczę co pokaże badanie jeśli chodzi o datę porodu.

Może faktycznie lepiej więcej kupić ubran w rozmiarze 62. Moj synek jak urodził się miał 62 cm więc dość szybko wyrósł z tych na mniejszych ale co ciekawe mimo to się w nie mieścił.
    On się urodził w październiku, kupiłam kombinezon w rozmiarze 68 i nigdy go nie założył bo już było za cieplo:) więc z rozmiarami nie ma co przesadzać.

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/30c3b5aca775d.jpg.html
    Ja myślę o takim kombinezonie, oczywiście są różne kolory ;)
    Dostępne w smyk i widziałam też na allegro

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tylko mam dylemat czy już zamawiać czy poczekać bo za 9 dni mam wizytę.. Żeby usłyszeć jeszcze raz że będzie dziewczynka 🙈😂😂

Nynka lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grzybów nie jem, nie jestem aż taka fanką żeby ryzykować. Tylko pieczarki.

Wczoraj w końcu miałam połówkowe, wszystko ok i potwierdzona dziewczynka :) trochę się cieszę a trochę stresuje, obsługę chłopca jednak już znam😅

ŻonaMarynarza, Osama, Azjak, Nynka, Aishha lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy ja za to nie zam obsługi chłopca 😂 ale na pewno każda z nas po porodzie coś doradzi i podpowie także myślę że nie będzie źle. Dla dziewczynek jest tyle pięknych ubranek 😊 nie wykorzystałam tego jak córeczka byla mała przez teściową która tylko chciała ją stroić jak choinke i na złość ubierałam ją bardzo uniwersalnie.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje ostatnie zakupy 🙈😄
    https://zapodaj.net/815f52a1ba0e1.jpg.html
    https://zapodaj.net/83b6a16b0f6d3.jpg.html

Nynka lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to ja mam szczęście już znam obsługę chłopca i dziewczynki i powiem wam, że u mnie widać różnicę.
    Córka jest bardziej wyrozumiała, dba o zabawki,umie się przez chwilę czymś sama zająć A syn .. on tylko maszyny, ostatnio tylko ciągniki, przyczepy, kombajn i to jest jego główne zainteresowanie poza demolowaniem domu 😂🙈 A od małego go ciągnęło do prądu, narzędzi dziadka, wszystkie śrubki ktore znalazł były jego

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś po wizycie. Wszystko dobrze a maluch waży już 580 g🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 11:36

Karolina95, ŻonaMarynarza, Aaggaa02, Audreyyy, Osama, agik_1985, Nynka lubią tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka i będę mieć drugiego synka i trochę się tego boję czy zwariuje z nimi😉
    Mam nadzieję że drugi będzie spokojniejszy bo mój też wariat

Aaggaa02
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 mój mały to samo. On jeszcze nie miał roku a już cały się rwał do maszyn, pierwsze słowa to mama, tata i traktor🤣 ale nie jest jakiś szalony, to raczej ostrożne dziecko, czasem aż za bardzo😅 z placem zabaw długo się oswajał i ciągle nie przepada za zjeżdżalniami. Ale przynajmniej nie boje się na każdym kroku, że się zabije🤣

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie znam obsługi chłopca, ogólnie jakoś tak się przyzwyczaiłam do bycia mama dziewczynki choć zawsze chciałam pierwszego mieć synka. I teraz się cykam jak to będzie ale zapewne wszystko samo przyjdzie i będzie ok :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG i okazuje się, że jednak intuicja mnie nie zawiodła i będzie drugi chłopak. Ja tam się w sumie cieszę bo znam się tylko na chłopcach, ale szkoda mi mojego Łukasza, bo marzyła mi się córka 😅 439g. wagi, zdrowy chłopak. W końcu mogę ściągać rzeczy ze strychu 😄 mamy tylko problem z imieniem, jakoś z pierwszym synem sprawniej poszło

Aaggaa02, Audreyyy, ŻonaMarynarza, Karolina95, Nynka, Azjak, Osama, agik_1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaa to tak jak u mnie, jak powiedzialam, ze jednak chlopak odbioslam wrazenie ze posmutnial. A ja gam sie ciesze, choć przyznam, ze jak zobaczylam co tu Karolina95 kupila, to lekko pozazdroscilam🙈

Musze przejrzeć ciuszki jeszcze raz i powoli rozpoczac wyprawkę. Caly czas sie zaatanawiam co bede robic na tym zwolnieniu, to juz wiem🤣

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trochę boję się obsługi chłopca,po dwóch córkach. Zastanawiam się też nad podejściem do dziecka, jak to się zmieni co do chłopca, czy się zmieni.. Z dziewczynkami wiem już co i jak a tu nowość 🙂

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu się śmiejemy że jeden łobuz nam wystarczy ;) Chociaż mój od początku mówił że wolałby syna 🙈
    I każdy, każdy, jak się dowiedział że będzie dziewczynka to mówi " następnym razem będzie chlopak" ale niee 3juz jest wystarczająco dużo 😅
    Dzisiaj wchodzę w 25tyd mi ten czas tak szybko leci, tydzień za tyg dopiero się zacznie A już się kończy 😌 jeszcze kilka tyg i maluszek będzie z nami 💜

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do teamu Karolina95. Moja starsza też już z katarem i kaszlem dziś została w domu... A akurat miała dużo rzeczy zaplanowanych na najbliższe dni do zrobienia..

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    My w domu się śmiejemy że jeden łobuz nam wystarczy ;) Chociaż mój od początku mówił że wolałby syna 🙈
    I każdy, każdy, jak się dowiedział że będzie dziewczynka to mówi " następnym razem będzie chlopak" ale niee 3juz jest wystarczająco dużo 😅
    Dzisiaj wchodzę w 25tyd mi ten czas tak szybko leci, tydzień za tyg dopiero się zacznie A już się kończy 😌 jeszcze kilka tyg i maluszek będzie z nami 💜

Weź nie strasz, że jeszcze tylko kilka tygodni 😅😅 ja jeszcze nic nie mam przygotowane 😄😄

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:56

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ