X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia to trzymam kciuki za jutro 😉

Karolina95 masakra, po 3 dniach już chorzy. Niestety każdy patrzy na siebie i ma w nosie innych 🙄

Lajna, pamiętam jak mój syn zaczął przedszkole, miałam tak samo. Z czasem nauczysz się napawać spokojem 😂

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam dziś grzyby. Wszystkie nazbieralismy sami ale przejrzała je moja mama.

Co do ubrań to ja nie kupuje dużo na 56 bo moje dziewczyny urodziły się 56 i 57 cm i rozmiar 56 nosiły doslownie chwilę. Kupię trochę nowych, trochę mam po dziewczynach uniwersalnych a głównie poluje na zagraniczne używki na grupach sprzedażowych. Jakość zupełnie inna niż z sieciowek.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem grzyby:)

Ja dopiero jutro mam Polowkowe więc zobaczę co pokaże badanie jeśli chodzi o datę porodu.

Może faktycznie lepiej więcej kupić ubran w rozmiarze 62. Moj synek jak urodził się miał 62 cm więc dość szybko wyrósł z tych na mniejszych ale co ciekawe mimo to się w nie mieścił.
    On się urodził w październiku, kupiłam kombinezon w rozmiarze 68 i nigdy go nie założył bo już było za cieplo:) więc z rozmiarami nie ma co przesadzać.

Aaggaa02
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/30c3b5aca775d.jpg.html
    Ja myślę o takim kombinezonie, oczywiście są różne kolory ;)
    Dostępne w smyk i widziałam też na allegro

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tylko mam dylemat czy już zamawiać czy poczekać bo za 9 dni mam wizytę.. Żeby usłyszeć jeszcze raz że będzie dziewczynka 🙈😂😂

Nynka lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja grzybów nie jem, nie jestem aż taka fanką żeby ryzykować. Tylko pieczarki.

Wczoraj w końcu miałam połówkowe, wszystko ok i potwierdzona dziewczynka :) trochę się cieszę a trochę stresuje, obsługę chłopca jednak już znam😅

ŻonaMarynarza, Osama, Azjak, Nynka, Aishha lubią tę wiadomość

FNh9p2.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audreyyy ja za to nie zam obsługi chłopca 😂 ale na pewno każda z nas po porodzie coś doradzi i podpowie także myślę że nie będzie źle. Dla dziewczynek jest tyle pięknych ubranek 😊 nie wykorzystałam tego jak córeczka byla mała przez teściową która tylko chciała ją stroić jak choinke i na złość ubierałam ją bardzo uniwersalnie.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje ostatnie zakupy 🙈😄
    https://zapodaj.net/815f52a1ba0e1.jpg.html
    https://zapodaj.net/83b6a16b0f6d3.jpg.html

Nynka lubi tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to ja mam szczęście już znam obsługę chłopca i dziewczynki i powiem wam, że u mnie widać różnicę.
    Córka jest bardziej wyrozumiała, dba o zabawki,umie się przez chwilę czymś sama zająć A syn .. on tylko maszyny, ostatnio tylko ciągniki, przyczepy, kombajn i to jest jego główne zainteresowanie poza demolowaniem domu 😂🙈 A od małego go ciągnęło do prądu, narzędzi dziadka, wszystkie śrubki ktore znalazł były jego

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś po wizycie. Wszystko dobrze a maluch waży już 580 g🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 11:36

Karolina95, ŻonaMarynarza, Aaggaa02, Audreyyy, Osama, agik_1985, Nynka lubią tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka i będę mieć drugiego synka i trochę się tego boję czy zwariuje z nimi😉
    Mam nadzieję że drugi będzie spokojniejszy bo mój też wariat

Aaggaa02
  • Audreyyy Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 mój mały to samo. On jeszcze nie miał roku a już cały się rwał do maszyn, pierwsze słowa to mama, tata i traktor🤣 ale nie jest jakiś szalony, to raczej ostrożne dziecko, czasem aż za bardzo😅 z placem zabaw długo się oswajał i ciągle nie przepada za zjeżdżalniami. Ale przynajmniej nie boje się na każdym kroku, że się zabije🤣

FNh9p2.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie znam obsługi chłopca, ogólnie jakoś tak się przyzwyczaiłam do bycia mama dziewczynki choć zawsze chciałam pierwszego mieć synka. I teraz się cykam jak to będzie ale zapewne wszystko samo przyjdzie i będzie ok :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG i okazuje się, że jednak intuicja mnie nie zawiodła i będzie drugi chłopak. Ja tam się w sumie cieszę bo znam się tylko na chłopcach, ale szkoda mi mojego Łukasza, bo marzyła mi się córka 😅 439g. wagi, zdrowy chłopak. W końcu mogę ściągać rzeczy ze strychu 😄 mamy tylko problem z imieniem, jakoś z pierwszym synem sprawniej poszło

Aaggaa02, Audreyyy, ŻonaMarynarza, Karolina95, Nynka, Azjak, Osama, agik_1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaa to tak jak u mnie, jak powiedzialam, ze jednak chlopak odbioslam wrazenie ze posmutnial. A ja gam sie ciesze, choć przyznam, ze jak zobaczylam co tu Karolina95 kupila, to lekko pozazdroscilam🙈

Musze przejrzeć ciuszki jeszcze raz i powoli rozpoczac wyprawkę. Caly czas sie zaatanawiam co bede robic na tym zwolnieniu, to juz wiem🤣

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 września 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trochę boję się obsługi chłopca,po dwóch córkach. Zastanawiam się też nad podejściem do dziecka, jak to się zmieni co do chłopca, czy się zmieni.. Z dziewczynkami wiem już co i jak a tu nowość 🙂

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu się śmiejemy że jeden łobuz nam wystarczy ;) Chociaż mój od początku mówił że wolałby syna 🙈
    I każdy, każdy, jak się dowiedział że będzie dziewczynka to mówi " następnym razem będzie chlopak" ale niee 3juz jest wystarczająco dużo 😅
    Dzisiaj wchodzę w 25tyd mi ten czas tak szybko leci, tydzień za tyg dopiero się zacznie A już się kończy 😌 jeszcze kilka tyg i maluszek będzie z nami 💜

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do teamu Karolina95. Moja starsza też już z katarem i kaszlem dziś została w domu... A akurat miała dużo rzeczy zaplanowanych na najbliższe dni do zrobienia..

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    My w domu się śmiejemy że jeden łobuz nam wystarczy ;) Chociaż mój od początku mówił że wolałby syna 🙈
    I każdy, każdy, jak się dowiedział że będzie dziewczynka to mówi " następnym razem będzie chlopak" ale niee 3juz jest wystarczająco dużo 😅
    Dzisiaj wchodzę w 25tyd mi ten czas tak szybko leci, tydzień za tyg dopiero się zacznie A już się kończy 😌 jeszcze kilka tyg i maluszek będzie z nami 💜

Weź nie strasz, że jeszcze tylko kilka tygodni 😅😅 ja jeszcze nic nie mam przygotowane 😄😄

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:56

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ