X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też koszul nie lubie, ale w sumie najbardziej do szpitala potrzebuje. W domu najczęściej śpię w koszulkach, zeby latwo wyjąć cyca.
    Robin na pewno kup ten elektryczny...żaden ręczny. Ja mialam reczny i po kilku probach przestalam. Chcialam odciagac w razie gdyby mąż był sam z glodomorem.
    Medela jest chyba taka najbardziej polecana.

A co do tego czy od razu czy nie. Zależy czy chcesz odciagac i zamrazac, wracasz do pracy czy cokolwiek innego. Czy raczej potrzebujesz go w razie koniecznosci.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam medela, co prawda miałam ręczny bo odciągałam sporadycznie ale użyłam też kiedyś z canpola i bez porównania.

Mnie po porodach SN też strasznie telepało z zimna, polar mi się wtedy bardzo przydał. Dobrze, że przepomnialyscie o skarpetkach.

Ja mam jedną koszule do karmienia z esotiq z poprzednich ciąż i jest bardzo fajna, ładna i wygodna.musze jakieś jeszcze dokupić. Ale teraz do domu chce kupić jakąś piżamę bo mi zima za chłodno w koszulach. Na allegro wyświetliły mi się ostatnio bardzo ładne koszule. Jak odkopię link to podrzucę.

Ja koszule od porodu mam w domu, obie córki rodziłam w tej samej bo byla w ogóle nie poplamiona.musze ja odszukać bo nie śpię w niej na codzien. Teraz z sentymentu chętnie rodziłabym w niej znów ale jest na ramiączka i nie wiem czy nie będzie mi zimno.

• krolik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu nie miałam laktatora, nie miałam problemu z pokarmem. W domu miałam ręczny i o ile po poronienie pomógł ogarnąć nagłą laktację tak przy dziecku kiedy tego mleka było dużo więcej i szybciej potrzebne to już ciężko było. Miałam poranione sutki i musiałam odciągać żeby trochę odpoczęły między karmieniami i młodą karmiłam trochę butelką. Po 2 nocach na ręcznymi zamowilam canpol easy start, n a moje potrzeby wystraczył. Choć jakbym miała dużo mrozić i potrzebować więcej wybrałabym taki co ma możliwość ściągania na dwie piersi na raz. Nie wiem czy nie kupić nowego właśnie takiego, chociaż ja nie lubię zbędnie kasy wydawać 😅

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:59

• krolik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin właśnie też dlatego wybrałam canpol easy start, bo można go kupić poniżej 200 zł, madela jest droższa, a bałam się, że jak nie podejdzie to wole mniej wydać. Mi się ogólnie sprawdził i nie narzekałam. Jeśli chodzi o jakość do ceny to moim zdaniem ok.

Robin27 lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam jeszcze dobre opinie o Philips Avent?

Czekam w laboratorium na ostatnie pobranie glukozy 😓

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony ja dzisiaj wzielam żelazo i id 6 wymiotuje, co chwila, nawet jak nie jem to żółcią...😭 juz mam dosc. Ma tak któraś po zelazie?

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę żelazo od dawna i nigdy tak nie miałam.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podsylam moja ubraniowa wyprawkę. Zekrnijcie czego brakuje?
    Pajacyki zapinane przez całość 3*56
    Body krótki rękaw 2*68
    Komplet kaftanik śpiochy całe na wyjście 1*62
    Czapeczka biała uni
    Kaftanik 62
    Body krótki rękaw 2*62
    Czapeczka biała zielona cienka *2
    Piżamka 2*56
    Body długi rękaw 5*62
    Kaftanik 62
    Półspiochy 2*62
    Pajacyk 62
    Joggersy 2*56
    Piżamka 2*62
    Skarpetki 5*10/13, 3*12/15
    Komplecik na wyjście 56
    Kombinezon z misiem 56

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj skompletowałam sobie kosmetyczkę do szpitala, niech już leży przygotowana.. Jeszcze jakieś koszule kupię i wszystko.
    Zostanie tylko łóżeczko i wózek i mogę rodzić 🙈😂

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zaczynacie zbierać pampersy, chusteczki mokre itd ?
    Bo widziałam promocje, ale nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze 🙈

A Ja mam nadzieję że będę karmiła piersią w końcu, przy blizniakach mi się nie udało niestety bo po mies w szpitalu nauczyły się na butelce i nie chciały piersi :(
    Pamiętam to wstawanie co 2 godz, butelki, woda, mleko 😖 A tak z piersi wygodniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 11:21

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam elekteyczny canpola na 1 pierś. Też nie lubię wydawać kasę zbędnie ale tym razem kupię lepszy laktator.
    Nie polecam tego laktatora, mimo że też nie używałam jakoś często to jednak to było badziewie
    Teraz myślę o laktatorzr na 2 piersi, madela ma dobre opinie ale jest droga

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Wy juz tak ogarniacie rzeczy do szpitala a ja nic nie szykuje jeszcze, chyba nie mam po prostu kiedy się za to wziąć...myślałam że na l4 to będzie tak fajnie, dziewczyny pójdą do przedszkola a ja będę miała duuuzo czasu... A tu ledwo je zawioze to już muszę po nie jechac😅

Ale myślałam parę dni temu żeby zacząć polować na promocję ba pampersy i chusteczki😉choć my chusteczek używaliśmy tylko na wyjścia a w domu małej miseczki z wodą i dużych wcikow do przemywania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie moge Wam doradzić body, pajace/spiochy/polspiochy 5sztuk to moim za mało.
    Z dwóch względów po pierwsze przesikanie, kupa itd, po drugie ulewanie. Po kqzdym takim ulaniu na ubranko jest przebranie. Nie zawsze uda się z pieluchą...
    Rzeczy takie jak skarpetki, czapeczki, bluzy to sa zbedne rzeczy przy takim maluchu, 1-2sztuki starcza.
    Kaftaniki są niewygodne (chodzi mi te pod spód), spodenki przy pempku na poczatek to tez tak na dwa razy, lepiej nie uciskac. Na te pierwsze 2 miesiace, uwierzcie mi body, pajace to jest szybsza, najwygodniejsza dla Was i co najwazniejsze dla bobasa opcja.

Dodatkowo nie wiem jak to z dziewczynami, ale mlode siusiaki sa szalone, jak tylko odepniecie pampersa jest siku gdzies w świat. Ja sie nauczylam ze od rqzu kladlam tetre, albo otwieralam na chwile i zamykalam pampera bo inaczej przebieralam ciuchy przy kqzdym pampersie...

Azjak lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze dla takiego maluszka jakieś spodenki i skarpetki to zbędna rzecz. Skarpetki często spadają, nóżki wypadają z polspiochow np bo są ciagle podkurczone, spodnie uciskają na brzuszek…ja na początek kupuje tylko bodziaki pod spod bo jednak zima i pajace.

ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zgadzam z Nynką. Najwygodniejsze pajace, body ewentualnie polspiochy do bodziaków, bo mają zakryte stopki. I tego jak najwięcej. Pajace to u mnie szły non stop, a i dziewczynki też potrafią lać i srać na kilometr 🙈 pamiętam te bomby, zmieniasz jednego pampersa, a nagle pur i leci na Ciebie żółta fala 🙈🙈 przebierałam zawsze na tetrze żeby szybko zakryć i ratować co się da 🙈🙈 jak były upały zeby młoda się dużo wietrzyła i leżała bez pampka to robiliśmy taka konstrukcję, ze jak ja kładliśmy na plecach to pieluszka wisiała zahaczona o jakiejś kijki żeby zatrzymały ewentualne niespodzianki 🤣🤣

Co do ubranek jeszcze, wiecie ile ja dostałam takich pięknych ciuszków na 56 rozmiar albo 62,spodniczki,bluzeczki i leżą jeszcze z metkami, bo po prostu nie zdążyłabym założyć, niepraktyczne w ogóle. Tak naprawdę młodą mogłam stroić po roku jak już chodziła i mialo to sens, a i tak głównie idziemy w wygodę 🤷‍♀️

Ja jeszcze ani pół rzeczy nie kupiłam 🤣poprzednio pierwszy zakup był właśnie w okolicach 24 tc. Muszę najpierw przynieść rzeczy z piwnicy i zobaczyć co mam. Zacznę pomału w październiku. Młoda moja od środy znowu w domu więc nie mam na nic czasu, dziś ja z nią siedze. Jeszcze jej dobrze na jesień nie ubralam 🙈 ale jak pójdzie w pn do żłobka jak na zdalnej to w między czasie zacznę sie rozglądać. Mam nadzieję, ze teraz trochę luźniej będzie i sie skończy chorowanie 😬

Nynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie....ja dostalam uwaga marynarki, koszule, i dzinsy....🤦‍♀️
    Ja je od razu do wora i schowac..

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszytskiego mam po 15-20par więc myślę że dużo. Moim zdaniem 5 sztuk body to mało przy dziecku które dużo ulewało tak jak moja..czasem 5sztuk na dzień szło.

Dziewczyny ja dziś pojechałam po wózek z teściową (za tragarza była) spodobał mi się, cena jak za darmo 350zl babetto holland granatowy z białym 2w1 gondola i spacerówka. Gondola duża więc na pewno do czerwca pojeździ . Stwierdziłam że nie ma na co czekać dziś 26tyg z om a ja coraz bardziej ociążała jestem.

Nynka lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski pół roku odciagałam małej laktatorem ręcznym 🙈🙉nie wiem jak to robiłam

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ