X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też koszul nie lubie, ale w sumie najbardziej do szpitala potrzebuje. W domu najczęściej śpię w koszulkach, zeby latwo wyjąć cyca.
    Robin na pewno kup ten elektryczny...żaden ręczny. Ja mialam reczny i po kilku probach przestalam. Chcialam odciagac w razie gdyby mąż był sam z glodomorem.
    Medela jest chyba taka najbardziej polecana.

A co do tego czy od razu czy nie. Zależy czy chcesz odciagac i zamrazac, wracasz do pracy czy cokolwiek innego. Czy raczej potrzebujesz go w razie koniecznosci.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam medela, co prawda miałam ręczny bo odciągałam sporadycznie ale użyłam też kiedyś z canpola i bez porównania.

Mnie po porodach SN też strasznie telepało z zimna, polar mi się wtedy bardzo przydał. Dobrze, że przepomnialyscie o skarpetkach.

Ja mam jedną koszule do karmienia z esotiq z poprzednich ciąż i jest bardzo fajna, ładna i wygodna.musze jakieś jeszcze dokupić. Ale teraz do domu chce kupić jakąś piżamę bo mi zima za chłodno w koszulach. Na allegro wyświetliły mi się ostatnio bardzo ładne koszule. Jak odkopię link to podrzucę.

Ja koszule od porodu mam w domu, obie córki rodziłam w tej samej bo byla w ogóle nie poplamiona.musze ja odszukać bo nie śpię w niej na codzien. Teraz z sentymentu chętnie rodziłabym w niej znów ale jest na ramiączka i nie wiem czy nie będzie mi zimno.

• krolik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu nie miałam laktatora, nie miałam problemu z pokarmem. W domu miałam ręczny i o ile po poronienie pomógł ogarnąć nagłą laktację tak przy dziecku kiedy tego mleka było dużo więcej i szybciej potrzebne to już ciężko było. Miałam poranione sutki i musiałam odciągać żeby trochę odpoczęły między karmieniami i młodą karmiłam trochę butelką. Po 2 nocach na ręcznymi zamowilam canpol easy start, n a moje potrzeby wystraczył. Choć jakbym miała dużo mrozić i potrzebować więcej wybrałabym taki co ma możliwość ściągania na dwie piersi na raz. Nie wiem czy nie kupić nowego właśnie takiego, chociaż ja nie lubię zbędnie kasy wydawać 😅

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:59

• krolik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robin właśnie też dlatego wybrałam canpol easy start, bo można go kupić poniżej 200 zł, madela jest droższa, a bałam się, że jak nie podejdzie to wole mniej wydać. Mi się ogólnie sprawdził i nie narzekałam. Jeśli chodzi o jakość do ceny to moim zdaniem ok.

Robin27 lubi tę wiadomość

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam jeszcze dobre opinie o Philips Avent?

Czekam w laboratorium na ostatnie pobranie glukozy 😓

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony ja dzisiaj wzielam żelazo i id 6 wymiotuje, co chwila, nawet jak nie jem to żółcią...😭 juz mam dosc. Ma tak któraś po zelazie?

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę żelazo od dawna i nigdy tak nie miałam.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podsylam moja ubraniowa wyprawkę. Zekrnijcie czego brakuje?
    Pajacyki zapinane przez całość 3*56
    Body krótki rękaw 2*68
    Komplet kaftanik śpiochy całe na wyjście 1*62
    Czapeczka biała uni
    Kaftanik 62
    Body krótki rękaw 2*62
    Czapeczka biała zielona cienka *2
    Piżamka 2*56
    Body długi rękaw 5*62
    Kaftanik 62
    Półspiochy 2*62
    Pajacyk 62
    Joggersy 2*56
    Piżamka 2*62
    Skarpetki 5*10/13, 3*12/15
    Komplecik na wyjście 56
    Kombinezon z misiem 56

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj skompletowałam sobie kosmetyczkę do szpitala, niech już leży przygotowana.. Jeszcze jakieś koszule kupię i wszystko.
    Zostanie tylko łóżeczko i wózek i mogę rodzić 🙈😂

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zaczynacie zbierać pampersy, chusteczki mokre itd ?
    Bo widziałam promocje, ale nie wiem czy to nie za wcześnie jeszcze 🙈

A Ja mam nadzieję że będę karmiła piersią w końcu, przy blizniakach mi się nie udało niestety bo po mies w szpitalu nauczyły się na butelce i nie chciały piersi :(
    Pamiętam to wstawanie co 2 godz, butelki, woda, mleko 😖 A tak z piersi wygodniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 11:21

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam elekteyczny canpola na 1 pierś. Też nie lubię wydawać kasę zbędnie ale tym razem kupię lepszy laktator.
    Nie polecam tego laktatora, mimo że też nie używałam jakoś często to jednak to było badziewie
    Teraz myślę o laktatorzr na 2 piersi, madela ma dobre opinie ale jest droga

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Wy juz tak ogarniacie rzeczy do szpitala a ja nic nie szykuje jeszcze, chyba nie mam po prostu kiedy się za to wziąć...myślałam że na l4 to będzie tak fajnie, dziewczyny pójdą do przedszkola a ja będę miała duuuzo czasu... A tu ledwo je zawioze to już muszę po nie jechac😅

Ale myślałam parę dni temu żeby zacząć polować na promocję ba pampersy i chusteczki😉choć my chusteczek używaliśmy tylko na wyjścia a w domu małej miseczki z wodą i dużych wcikow do przemywania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie moge Wam doradzić body, pajace/spiochy/polspiochy 5sztuk to moim za mało.
    Z dwóch względów po pierwsze przesikanie, kupa itd, po drugie ulewanie. Po kqzdym takim ulaniu na ubranko jest przebranie. Nie zawsze uda się z pieluchą...
    Rzeczy takie jak skarpetki, czapeczki, bluzy to sa zbedne rzeczy przy takim maluchu, 1-2sztuki starcza.
    Kaftaniki są niewygodne (chodzi mi te pod spód), spodenki przy pempku na poczatek to tez tak na dwa razy, lepiej nie uciskac. Na te pierwsze 2 miesiace, uwierzcie mi body, pajace to jest szybsza, najwygodniejsza dla Was i co najwazniejsze dla bobasa opcja.

Dodatkowo nie wiem jak to z dziewczynami, ale mlode siusiaki sa szalone, jak tylko odepniecie pampersa jest siku gdzies w świat. Ja sie nauczylam ze od rqzu kladlam tetre, albo otwieralam na chwile i zamykalam pampera bo inaczej przebieralam ciuchy przy kqzdym pampersie...

Azjak lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ze dla takiego maluszka jakieś spodenki i skarpetki to zbędna rzecz. Skarpetki często spadają, nóżki wypadają z polspiochow np bo są ciagle podkurczone, spodnie uciskają na brzuszek…ja na początek kupuje tylko bodziaki pod spod bo jednak zima i pajace.

ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zgadzam z Nynką. Najwygodniejsze pajace, body ewentualnie polspiochy do bodziaków, bo mają zakryte stopki. I tego jak najwięcej. Pajace to u mnie szły non stop, a i dziewczynki też potrafią lać i srać na kilometr 🙈 pamiętam te bomby, zmieniasz jednego pampersa, a nagle pur i leci na Ciebie żółta fala 🙈🙈 przebierałam zawsze na tetrze żeby szybko zakryć i ratować co się da 🙈🙈 jak były upały zeby młoda się dużo wietrzyła i leżała bez pampka to robiliśmy taka konstrukcję, ze jak ja kładliśmy na plecach to pieluszka wisiała zahaczona o jakiejś kijki żeby zatrzymały ewentualne niespodzianki 🤣🤣

Co do ubranek jeszcze, wiecie ile ja dostałam takich pięknych ciuszków na 56 rozmiar albo 62,spodniczki,bluzeczki i leżą jeszcze z metkami, bo po prostu nie zdążyłabym założyć, niepraktyczne w ogóle. Tak naprawdę młodą mogłam stroić po roku jak już chodziła i mialo to sens, a i tak głównie idziemy w wygodę 🤷‍♀️

Ja jeszcze ani pół rzeczy nie kupiłam 🤣poprzednio pierwszy zakup był właśnie w okolicach 24 tc. Muszę najpierw przynieść rzeczy z piwnicy i zobaczyć co mam. Zacznę pomału w październiku. Młoda moja od środy znowu w domu więc nie mam na nic czasu, dziś ja z nią siedze. Jeszcze jej dobrze na jesień nie ubralam 🙈 ale jak pójdzie w pn do żłobka jak na zdalnej to w między czasie zacznę sie rozglądać. Mam nadzieję, ze teraz trochę luźniej będzie i sie skończy chorowanie 😬

Nynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie....ja dostalam uwaga marynarki, koszule, i dzinsy....🤦‍♀️
    Ja je od razu do wora i schowac..

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszytskiego mam po 15-20par więc myślę że dużo. Moim zdaniem 5 sztuk body to mało przy dziecku które dużo ulewało tak jak moja..czasem 5sztuk na dzień szło.

Dziewczyny ja dziś pojechałam po wózek z teściową (za tragarza była) spodobał mi się, cena jak za darmo 350zl babetto holland granatowy z białym 2w1 gondola i spacerówka. Gondola duża więc na pewno do czerwca pojeździ . Stwierdziłam że nie ma na co czekać dziś 26tyg z om a ja coraz bardziej ociążała jestem.

Nynka lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laski pół roku odciagałam małej laktatorem ręcznym 🙈🙉nie wiem jak to robiłam

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ