Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Robin27, dziękuje za odp właśnie biorę już dużo magnezu, lekarz kazał nawet 3x2 tabletki, biorę maglek. Mimo to panika jak tylko coś zaboli No z szyjka Niemka żartów, najchętniej robiłabym usg codziennie dla świetego spokoju dobrze, ze już czuć ruchy maluszka bo to tez trochę uspokaja ale znowu jak się nie rusza to dramat 😅 i tak w kółko
-
Z doświadczenia mogę powiedzieć, że do szpitala warto zabrać duża ilość podpasek poporodowych tych dużych, jak już ktoś pisał wodę z Dziubkiem żeby się podmywać po każdym korzystaniu z toalety, ja brałam też ręczniki papierowa żeby potem dokładnie osuszyć krocze, kilka sztuk koszul do przebrania bo nie raz, szczególnie w nocy coś wycieknie. Przekąski, sporo wody do picia. U nas dzieciaczki potrzebują ubranko tylko na wyjście więc to mi odpada.
Nasz szpital zamknął już odwiedziny, do tej pory były określone godziny teraz juz wcale.niby mąż tu pracuje więc pewnie po znajomości wpadnie ale bedziw miał dziewczyny i dom na głowie to czasu będzie miał mało.. A gdyby choć na godzinę teściowa czy ktoś przyszedł to zawsze chociaż umyć się spokojnie pójdziesz... I w ogóle mamy 1 szpital w miescie, w którym brakuje neonatologów i co jakiś czas oddział jest zamykany więc nie ma porodów... Mam nadzieję, że nie trafie na taki okres... Kolejne szpitale mam w odległości ok 20 km więc niby nie daleko ale z moim tempem porodów yo boję się że nie dojadę.
Siedze w laboratorium właśnie, za 20 minut mam kolejne pobranie i o 10.40 następne. -
Ja jeszcze nie wiem w którym szpitalu będę rodziła 🙈 mam 2 blisko siebie jeden typowo ginekologiczno położniczy z oddziałem neonatologicznym, a z 2 str mój Lekarz jest z drugiego. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, oba mają dobre opinieAnielka ❤️
-
ja laktatora nie biorę, w razie co jest na oddziale.
Aaggaaa02 przychodzisz, pobieraja Ci krew , potem wypijasz glukoze i czekasz na ponowne pobranie po 1h i po 2h. wiec lekko ponad 2h trzeba sobie zarezerwowacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 11:32
Aaggaa02 lubi tę wiadomość
-
Aaggaa02 wrote:Dzięki Mag_len. A jak się czujecie po tym badaniu?
Ja bym się dopytała czy jest na oddziale laktator. U mnie nie było, a w zasadzie był ale tylko dla wczwsniakow, dzieci w inkubatorach i był później problem -
Moniqaaa wrote:Lilka94 pisz co bierzesz do szpitala, chętnie poczytam 😉 bo już zapomniałam co brałam na pierwszy poród 😅
-klapki
-szlafrok
-3x koszule do karmienia
-majtki poporodowe takie z siatki
-podkłady poporodowe
-ręcznik, kosmetyki
-skarpetki
-bidon ze słomka do wody
Dla małego:
-3x body na długi rękaw
-3x pajace
-3x czapki
-3x body na krótki rękaw
-pieluszka tetrowa
-rożek
-pampersy pewnie mała paczkę
-płatki kosmetyczne
-chusteczki
MM nie biorę bo dają w razie potrzeby, tak samo nie biorę sobie żadnego jedzenia ani wody bo tez nie narzekałam ostatnio. Jak SN to można wziąć jakieś słodkie przekąski na energię ale ja mam nadzieje ze mi sie uda cc. No i jeszcze wlasnie pod katem cc musze popatrzeć co mi sie przyda. Tak samo nie biorę kombinezonu i ciuszków na wyjście, mąż weźmie ze sobą (jeśli będzie mógł normalnie do mnie wejść bo ostatnio nie mógł wiec musiałam to mieć)22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Moniqaaa biorę tak wstępnie dla siebie:
-klapki
-szlafrok
-3x koszule do karmienia
-majtki poporodowe takie z siatki
-podkłady poporodowe
-ręcznik, kosmetyki
-skarpetki
-bidon ze słomka do wody
Dla małego:
-3x body na długi rękaw
-3x pajace
-3x czapki
-3x body na krótki rękaw
-pieluszka tetrowa
-rożek
-pampersy pewnie mała paczkę
-płatki kosmetyczne
-chusteczki
MM nie biorę bo dają w razie potrzeby, tak samo nie biorę sobie żadnego jedzenia ani wody bo tez nie narzekałam ostatnio. Jak SN to można wziąć jakieś słodkie przekąski na energię ale ja mam nadzieje ze mi sie uda cc. No i jeszcze wlasnie pod katem cc musze popatrzeć co mi sie przyda. Tak samo nie biorę kombinezonu i ciuszków na wyjście, mąż weźmie ze sobą (jeśli będzie mógł normalnie do mnie wejść bo ostatnio nie mógł wiec musiałam to mieć)
Dzięki, zrobiłam siebie screena 😄
Ja wezmę mleko gotowe w butelkach, bo po poprzednim porodzie dali mi mleko, ale mówili, że jednorazowo. Wolę się przygotować.
Wezmę ty że chyba butelkę w razie w jakbym miała odciągać pokarm -
Nynka wrote:A to jest mozliwe w ogole? W sensie porod w domu w Polsce?
Ja tam tego samego dnia wyjsc bym nie chciala...zoltaczkabwychodzi po kilku godzinach, my mieliśmy, tu jednak na biezaco ogladaja maluszka i w razie co od razu jest reakcja, ja sama bym nie widziala roznicy gdyby nie pokazali. My mielismy bardzo duzo badan rozlozonych na dwa dni...
Tak, coraz bardziej popularne stają się takie porody, jednak ja bym się bała z racji komplikacji porodowych, które nie zawszd są do przewidzenia i jest wtedy potrzebna na cito interwencja lekarza. Musi być wtedy wykwalifikowana położona do tego i nie wiem czy nie dwie nawet. Musiałabym podpytać znajomych jak to ogarnęli. No właśnie z jednej strony bym chciała wyjść, u nas było wszystko ok i spokojnie mogłyśmy wtedy w domu być, nie była nam potrzebna żadna pomoc. Plus ten, że dziecko jest jednak sprawdzane i matka po porodzie przez lekarza też. Dylemat, ale ja z tych strachliwych to pewnie się nie będę nawet dopytywać i zostanę normalnie te 2 dni 😅
Mam jutro urlop, a od pon już praca zdalna ❤️ jeszcze 2 miesiące i pojde na zwolnienie 🤪 -
nick nieaktualny
-
Ja zamawiałam 3 z dolce sono właśnie, jedna do porodu więc wylądowała w koszu zaraz po, druga taka sama odpinana u góry i jedna na ramiączkach. Dziś przeglądałam jakąś stronę, bo mi się na fb zaczęły reklamy wyświetlać i całkiem fajne koszule widziałam. Ogólnie nie lubię koszuli nocnych, ale na te tygodnie pologowe zaopatrzę się w kilka.
-
Witam nową mamę 😉 kochana stawianie macicy na tym etapie jest normalne o ile nie ma tego za dużo i nie bolą (ja mam około 15stawiań na dzień i nie które też mnie ciągną w dół tak do szyjki)
O właśnie po cc koniecznie skarpetki bo mnie po cc telepotało z zimna mimo upalnego lata. Ja chyba biore laktator. W szpitalu w którym chce rodzić dla ciezarnych i położnic 5 posiłków. Mam nadzieję że jak dziecko będzie głodne a ja będę miała mało pokarmu to mi dadzą butelkę..mama85 lubi tę wiadomość