X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Robin27, dziękuje za odp :) właśnie biorę już dużo magnezu, lekarz kazał nawet 3x2 tabletki, biorę maglek. Mimo to panika jak tylko coś zaboli ;) No z szyjka Niemka żartów, najchętniej robiłabym usg codziennie dla świetego spokoju ;) dobrze, ze już czuć ruchy maluszka bo to tez trochę uspokaja ale znowu jak się nie rusza to dramat 😅 i tak w kółko ;)

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 pisz co bierzesz do szpitala, chętnie poczytam 😉 bo już zapomniałam co brałam na pierwszy poród 😅

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia mogę powiedzieć, że do szpitala warto zabrać duża ilość podpasek poporodowych tych dużych, jak już ktoś pisał wodę z Dziubkiem żeby się podmywać po każdym korzystaniu z toalety, ja brałam też ręczniki papierowa żeby potem dokładnie osuszyć krocze, kilka sztuk koszul do przebrania bo nie raz, szczególnie w nocy coś wycieknie. Przekąski, sporo wody do picia. U nas dzieciaczki potrzebują ubranko tylko na wyjście więc to mi odpada.
    Nasz szpital zamknął już odwiedziny, do tej pory były określone godziny teraz juz wcale.niby mąż tu pracuje więc pewnie po znajomości wpadnie ale bedziw miał dziewczyny i dom na głowie to czasu będzie miał mało.. A gdyby choć na godzinę teściowa czy ktoś przyszedł to zawsze chociaż umyć się spokojnie pójdziesz... I w ogóle mamy 1 szpital w miescie, w którym brakuje neonatologów i co jakiś czas oddział jest zamykany więc nie ma porodów... Mam nadzieję, że nie trafie na taki okres... Kolejne szpitale mam w odległości ok 20 km więc niby nie daleko ale z moim tempem porodów yo boję się że nie dojadę.
    Siedze w laboratorium właśnie, za 20 minut mam kolejne pobranie i o 10.40 następne.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mama85, fajnie, że dolaczylas🙂

mama85 lubi tę wiadomość

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 23 września 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mama85, miło że z nami jesteś 😊 U nas też dzidzia wyczekana, po małych przejściach, więc wiem co czujesz 🙂

Kochane a bierzecie laktator?

mama85 lubi tę wiadomość

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 16:59

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem w którym szpitalu będę rodziła 🙈 mam 2 blisko siebie jeden typowo ginekologiczno położniczy z oddziałem neonatologicznym, a z 2 str mój Lekarz jest z drugiego. Jeszcze zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, oba mają dobre opinie

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile trwa badanie krzywej cukrowej?

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja laktatora nie biorę, w razie co jest na oddziale.
    Aaggaaa02 przychodzisz, pobieraja Ci krew , potem wypijasz glukoze i czekasz na ponowne pobranie po 1h i po 2h. wiec lekko ponad 2h trzeba sobie zarezerwowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 11:32

Aaggaa02 lubi tę wiadomość

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mag_len. A jak się czujecie po tym badaniu?

Ja bym się dopytała czy jest na oddziale laktator. U mnie nie było, a w zasadzie był ale tylko dla wczwsniakow, dzieci w inkubatorach i był później problem

Aaggaa02
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się wybieram na krzywą 😱

Wiecie od wczoraj leżę, pije syrop Prenalen i przeszedł mi katar(w każdym razie nie leje się z nosa aż tak). Mam nadzieję, że jutro już obudzę się zdrowa.

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa02 wrote:
    Dzięki Mag_len. A jak się czujecie po tym badaniu?

Ja bym się dopytała czy jest na oddziale laktator. U mnie nie było, a w zasadzie był ale tylko dla wczwsniakow, dzieci w inkubatorach i był później problem
    Mnie mdliło po wypiciu, a teraz ciągle mi się odbija i czuje słodki posmak w ustach 😉

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam napisać jak się czułam po badaniu i wypiciu glukozy 🙈😅 3x pisałam czytałam usowalam, nie .. mój mózg jest już gdzie indziej 😂🙈😅

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Lilka94 pisz co bierzesz do szpitala, chętnie poczytam 😉 bo już zapomniałam co brałam na pierwszy poród 😅
    Moniqaaa biorę tak wstępnie dla siebie:
    -klapki
    -szlafrok
    -3x koszule do karmienia
    -majtki poporodowe takie z siatki
    -podkłady poporodowe
    -ręcznik, kosmetyki
    -skarpetki
    -bidon ze słomka do wody

Dla małego:
    -3x body na długi rękaw
    -3x pajace
    -3x czapki
    -3x body na krótki rękaw
    -pieluszka tetrowa
    -rożek
    -pampersy pewnie mała paczkę
    -płatki kosmetyczne
    -chusteczki

MM nie biorę bo dają w razie potrzeby, tak samo nie biorę sobie żadnego jedzenia ani wody bo tez nie narzekałam ostatnio. Jak SN to można wziąć jakieś słodkie przekąski na energię ale ja mam nadzieje ze mi sie uda cc. No i jeszcze wlasnie pod katem cc musze popatrzeć co mi sie przyda. Tak samo nie biorę kombinezonu i ciuszków na wyjście, mąż weźmie ze sobą (jeśli będzie mógł normalnie do mnie wejść bo ostatnio nie mógł wiec musiałam to mieć)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rodzilam córkę to szpital zapewniał podkłady poporodowe, teraz będę rodzic w innym mieście i województwie więc muszę się dowiedzieć

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Moniqaaa biorę tak wstępnie dla siebie:
    -klapki
    -szlafrok
    -3x koszule do karmienia
    -majtki poporodowe takie z siatki
    -podkłady poporodowe
    -ręcznik, kosmetyki
    -skarpetki
    -bidon ze słomka do wody

Dla małego:
    -3x body na długi rękaw
    -3x pajace
    -3x czapki
    -3x body na krótki rękaw
    -pieluszka tetrowa
    -rożek
    -pampersy pewnie mała paczkę
    -płatki kosmetyczne
    -chusteczki

MM nie biorę bo dają w razie potrzeby, tak samo nie biorę sobie żadnego jedzenia ani wody bo tez nie narzekałam ostatnio. Jak SN to można wziąć jakieś słodkie przekąski na energię ale ja mam nadzieje ze mi sie uda cc. No i jeszcze wlasnie pod katem cc musze popatrzeć co mi sie przyda. Tak samo nie biorę kombinezonu i ciuszków na wyjście, mąż weźmie ze sobą (jeśli będzie mógł normalnie do mnie wejść bo ostatnio nie mógł wiec musiałam to mieć)

Dzięki, zrobiłam siebie screena 😄
    Ja wezmę mleko gotowe w butelkach, bo po poprzednim porodzie dali mi mleko, ale mówili, że jednorazowo. Wolę się przygotować.
    Wezmę ty że chyba butelkę w razie w jakbym miała odciągać pokarm

• krolik Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    A to jest mozliwe w ogole? W sensie porod w domu w Polsce?

Ja tam tego samego dnia wyjsc bym nie chciala...zoltaczkabwychodzi po kilku godzinach, my mieliśmy, tu jednak na biezaco ogladaja maluszka i w razie co od razu jest reakcja, ja sama bym nie widziala roznicy gdyby nie pokazali. My mielismy bardzo duzo badan rozlozonych na dwa dni...

Tak, coraz bardziej popularne stają się takie porody, jednak ja bym się bała z racji komplikacji porodowych, które nie zawszd są do przewidzenia i jest wtedy potrzebna na cito interwencja lekarza. Musi być wtedy wykwalifikowana położona do tego i nie wiem czy nie dwie nawet. Musiałabym podpytać znajomych jak to ogarnęli. No właśnie z jednej strony bym chciała wyjść, u nas było wszystko ok i spokojnie mogłyśmy wtedy w domu być, nie była nam potrzebna żadna pomoc. Plus ten, że dziecko jest jednak sprawdzane i matka po porodzie przez lekarza też. Dylemat, ale ja z tych strachliwych to pewnie się nie będę nawet dopytywać i zostanę normalnie te 2 dni 😅

Mam jutro urlop, a od pon już praca zdalna ❤️ jeszcze 2 miesiące i pojde na zwolnienie 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie do polecenia jakieś piżamy do karmienia?

Ja z poprzednich bylam mega niezadwolona....jedynie dolce sono byla w miarę...

• krolik Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam 3 z dolce sono właśnie, jedna do porodu więc wylądowała w koszu zaraz po, druga taka sama odpinana u góry i jedna na ramiączkach. Dziś przeglądałam jakąś stronę, bo mi się na fb zaczęły reklamy wyświetlać i całkiem fajne koszule widziałam. Ogólnie nie lubię koszuli nocnych, ale na te tygodnie pologowe zaopatrzę się w kilka.

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamę 😉 kochana stawianie macicy na tym etapie jest normalne o ile nie ma tego za dużo i nie bolą (ja mam około 15stawiań na dzień i nie które też mnie ciągną w dół tak do szyjki)

O właśnie po cc koniecznie skarpetki bo mnie po cc telepotało z zimna mimo upalnego lata. Ja chyba biore laktator. W szpitalu w którym chce rodzić dla ciezarnych i położnic 5 posiłków. Mam nadzieję że jak dziecko będzie głodne a ja będę miała mało pokarmu to mi dadzą butelkę..

mama85 lubi tę wiadomość

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ