Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kama. Rozgość się u Nas 😁 ja nie wiem jeszcze jaką torbę wezmę, ale chyba zwykłą dużą na kółkach. Z córką miałam plecak z jej rzeczami i małą torbę dla siebie. Niepraktyczne, bo potem nie wiedziałam co gdzie mam, mieszałam i na koniec wychodziłam jeszcze w reklamówkach 🤣 ale ja jestem człowiek chaos jeśli chodzi o pakowanie i upychanie ubrań 😅
-
Agaa ja to samo. Cały październik mając dużo roboty w pracy marzyłam o wyprawce, teraz jak mam mniej i czas w ciągu dnia żeby pozamawiać to już mi się odechciało 😅 już sobie na przyszły tydzień odlozylam 😅 dziś muszę ogarnąć pokój córki, mieliśmy szafę składać, ale została dziś w domu i nie było jak. Polozylam ją dziś spać u nas żeby mieć jej pokój dla siebie na wieczór 🤪 tak mi się nie chce 🙈
-
Może polecicie jakąś poduszkę do spania? Do tej pory śpię bez ale ciężko znaleźć mi dobra pozycje do spania, kręgosłup boli
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
No i się zaczęło. Młoda się tłucze w brzuchu, ja nie mogę zasnąć i to w sumie nie przez nią, ale po prostu nie chce mi się spać. Jeszcze niedawno odpływałam o godzinie 20, a 22 to był mój maks. Nie wiem co z sobą zrobić 🙈 a tej też nie wiem co sie podziało, dzisiaj od 4 nad ranem się wierci i tak cały dzień. Zawsze spała w nocy 🙈 w sumie zmiana pogody, wczoraj ładnie, dzisiaj już paskudnie było. Jak już tak skacze to niech chociaż się głową w dół obróci i da matce spokojnie żyć 🤪 wyszedł mi jeszcze hemoroid i okrutnie boli, cały dzień mam spokój, ale wyłazi na wieczór. Już aplikuje maść i kore dębu, mam nadzieję, że się schowa i do porodu będę miała spokój, bo po to nawet się nie łudze, że nie wyjdą 😅Nie wiem nawet od czego się teraz zrobił, bo wypróżniam się normalnie, nie prę, nie mam zaparć no to się pożaliłam 😅
-
U mnie też maluch tłucze się najbardziej w nocy i nad ranem a w dzień śpi🤣
Mam plan dziś wydrukować jakąś listę wyprawkowe z netu i odchaczać co już mam bo paczki przychodzą a czuje że nie wiem co jeszcze.
Zastanawiam się tylko nad:
- lepszy minky czy wafel (przy kokonie, rożku)
- jaki termometr kupić bo w domu nie mam żadnego 🤭Letrox 125/100
Pregna Start -
Kamyczek sama się zastanawiam co lepsze. Młoda ma taki grubszy kocyk/kołderkę minky z biedronki, kupiłam jej jak miała 5 miesięcy i do tej pory na drzemkach pod tym śpi. Jest przyjemna w dotyku. Rożek miała cieniutki i dużo z niego nie korzystała, tylko po kąpieli. Teraz na pewno wezmę grubszy tylko właśnie jaki. Termometr ponoć najlepszy do ucha, nie wiem jakiej firmy. Mamy od 2,5 roku jakiś zwykły z apteki do czoła, żaden z tych polecanych. Mąż kupował na szybko jak się młoda urodziła, bo oczywiście zamuliliśmy i takich sprzętów nie kupiliśmy przed porodem Na jakieś choroby w domu nic nie mieliśmy, pedicetamol dopiero kupiłam po pierwszym szczepieniu Teraz mając już jedno dziecko w domu będę lepiej wyposażona
Lilka ja bardziej zastanawiam się nad oczyszczaczem powietrza.
-
Lilka, ja mam oczyszczacz i nawilżacz i gorąco polecam oba sprzęty ( albo 2 w 1)
Szczególnie jak dziecko jest chore i w okresie grzewczym to bardzo ważne żeby nawilżac powietrze
Planuje kupić dodatkowy nawilżacz do pokoju maluszka i dodatkowy oczyszczaczAaggaa02 -
A jeśli chodzi o termometr, też nie polecę konkretnej firmy ale uważajcie na termometry które podają dopiero temperaturę po 3 sekundowym trzymaniu go przy czole dziecka. Nie mam możliwości zmierzyć takim termometrem temp u niemowlaka, sprawdzone 😉
Pan tabletka zrobił ranking, ja będę się nim kierowaćAaggaa02 -
Aga a jakiej firmy urządzenia posiadasz? Masz w konkretnym pomieszczeniu? Zastanawiam się jak takie urządzenie działa na określonym metrażu ustawione np. w przedpokoju, czy wyłapuje wszystko (oczywiście dostosowane do m2 mieszkania)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 10:07
-
nick nieaktualnyLilka ja nawilżacz powietrza z calego serca polecam.
My wlaczamy zimą, i pamietam jak mlody byl chory, zatykalo nos, to kladlam go bezposrednio pod ta parą jak spał i oddtykalo nosek 🙈
Co do termometrów my mamy microlife do czola nie pamietam ktory model ale sie sprawdza. I on właśnie ma to 3 sekundowe mierzenie, nie bylo problemu nigdy.
Też myślimy jeszcze o oczyszczaniu powietrza.
-
Oczyszczacz xiaomi. W mieszkaniu mieliśmy w sypialni, gdzie spaliśmy we 3 jak się synek urodził, w centrum miasta gdzie powietrze było bardzo zanieczyszczone. Mieliśmy mieszkanie 55m więc taki oczyszczacz dawał rade
Teraz na większym metraży i 2 piętrach potrzebny jest dodatkowy sprzęt.
Ale to też zależy od stopnia zanieczyszczenie powietrza, teraz w naszej okolicy jest dużo lepiejAaggaa02 -
my używamy nawilżacza jeśli jest taka potrzeba, mam higrometr i kontroluje poziom wilgotności.
z racji alergii cóki na roztocza kupiliśmy też oczyszczacz, mamy klarta. mamy na razie w pokoju córek ale myślę, że kupimy drugi za jakiś czas bo o ile u teściowej nam ten starczał tak teraz przy większym metrażu przydałby się drugi. -
Ja mam termometr z apteki bezdotykowy ale jak dziecko ma gorączkę to i tak zawsze sprawdzam dwoma termometrami.
Mój Robercik w nocy uwielbia się prostować,głową napiera na pęcherz a nogi wsadza pod żebra 😳
Dziś mam pierwszą wizytę u lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić,boję się że nie zgodzi się na cc..i w dodatku wstydzę bo od 6 lat chodzę do kobiety i jakoś mi tak teraz głupio , nie dość że mi odbyt wychodzi na zewnątrz to jeszcze krocze napuchnięte i brzydki