X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kama. Rozgość się u Nas 😁 ja nie wiem jeszcze jaką torbę wezmę, ale chyba zwykłą dużą na kółkach. Z córką miałam plecak z jej rzeczami i małą torbę dla siebie. Niepraktyczne, bo potem nie wiedziałam co gdzie mam, mieszałam i na koniec wychodziłam jeszcze w reklamówkach 🤣 ale ja jestem człowiek chaos jeśli chodzi o pakowanie i upychanie ubrań 😅

• krolik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa ja to samo. Cały październik mając dużo roboty w pracy marzyłam o wyprawce, teraz jak mam mniej i czas w ciągu dnia żeby pozamawiać to już mi się odechciało 😅 już sobie na przyszły tydzień odlozylam 😅 dziś muszę ogarnąć pokój córki, mieliśmy szafę składać, ale została dziś w domu i nie było jak. Polozylam ją dziś spać u nas żeby mieć jej pokój dla siebie na wieczór 🤪 tak mi się nie chce 🙈

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kama, fajnie ze jesteś 😊

Ja raczej biore walizkę na kółkach duza I podzielę: jedna strona moja, druga niunii 🤗

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włączyło się jeszcze, znane mi z 1 ciąży, niezdecydowanie ciazowe :) oglądam te rozki, kokony i jest taki wybór, są tak ładne niektore, że tylko zapisuję i nic nie kupuje

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

Aaggaa02
  • Kama1988 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może polecicie jakąś poduszkę do spania? Do tej pory śpię bez ale ciężko znaleźć mi dobra pozycje do spania, kręgosłup boli

xnw443r8y41i7bid.png

InviMed Wrocław

🙎🏼‍♀️AMH 7.1
    PCOS?
    👨czynnik męski

29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
    19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych

ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
    transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS

5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony

22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺

ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
    23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
    11dpt HCG-B 185,5U/l,
    13dpt 479,7U/l,
    22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
    24-05-2021 II USG❤️
    05-07-2021 prenatalne - ok
    02-09-2021 połówkowe
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba z babyono ale już nie pamiętam dokładnie, bo mam jeszcze z 1 ciąży.
    Polecam te poduszki które później posłużą Wam pozniej do karmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 21:18

Kama1988 lubi tę wiadomość

Aaggaa02
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:03

Kama1988 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się zaczęło. Młoda się tłucze w brzuchu, ja nie mogę zasnąć i to w sumie nie przez nią, ale po prostu nie chce mi się spać. Jeszcze niedawno odpływałam o godzinie 20, a 22 to był mój maks. Nie wiem co z sobą zrobić 🙈 a tej też nie wiem co sie podziało, dzisiaj od 4 nad ranem się wierci i tak cały dzień. Zawsze spała w nocy 🙈 w sumie zmiana pogody, wczoraj ładnie, dzisiaj już paskudnie było. Jak już tak skacze to niech chociaż się głową w dół obróci i da matce spokojnie żyć 🤪 wyszedł mi jeszcze hemoroid i okrutnie boli, cały dzień mam spokój, ale wyłazi na wieczór. Już aplikuje maść i kore dębu, mam nadzieję, że się schowa i do porodu będę miała spokój, bo po to nawet się nie łudze, że nie wyjdą 😅Nie wiem nawet od czego się teraz zrobił, bo wypróżniam się normalnie, nie prę, nie mam zaparć :/ no to się pożaliłam 😅

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też maluch tłucze się najbardziej w nocy i nad ranem a w dzień śpi🤣

Mam plan dziś wydrukować jakąś listę wyprawkowe z netu i odchaczać co już mam bo paczki przychodzą a czuje że nie wiem co jeszcze.
    Zastanawiam się tylko nad:
    - lepszy minky czy wafel (przy kokonie, rożku)
    - jaki termometr kupić bo w domu nie mam żadnego 🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a będziecie używać nawilżacza powietrza w domu?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek sama się zastanawiam co lepsze. Młoda ma taki grubszy kocyk/kołderkę minky z biedronki, kupiłam jej jak miała 5 miesięcy i do tej pory na drzemkach pod tym śpi. Jest przyjemna w dotyku. Rożek miała cieniutki i dużo z niego nie korzystała, tylko po kąpieli. Teraz na pewno wezmę grubszy tylko właśnie jaki. Termometr ponoć najlepszy do ucha, nie wiem jakiej firmy. Mamy od 2,5 roku jakiś zwykły z apteki do czoła, żaden z tych polecanych. Mąż kupował na szybko jak się młoda urodziła, bo oczywiście zamuliliśmy i takich sprzętów nie kupiliśmy przed porodem :D Na jakieś choroby w domu nic nie mieliśmy, pedicetamol dopiero kupiłam po pierwszym szczepieniu :D Teraz mając już jedno dziecko w domu będę lepiej wyposażona :D

Lilka ja bardziej zastanawiam się nad oczyszczaczem powietrza.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, ja mam oczyszczacz i nawilżacz i gorąco polecam oba sprzęty ( albo 2 w 1)
    Szczególnie jak dziecko jest chore i w okresie grzewczym to bardzo ważne żeby nawilżac powietrze
    Planuje kupić dodatkowy nawilżacz do pokoju maluszka i dodatkowy oczyszczacz

Aaggaa02
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o termometr, też nie polecę konkretnej firmy ale uważajcie na termometry które podają dopiero temperaturę po 3 sekundowym trzymaniu go przy czole dziecka. Nie mam możliwości zmierzyć takim termometrem temp u niemowlaka, sprawdzone 😉
    Pan tabletka zrobił ranking, ja będę się nim kierować

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jakiej firmy urządzenia posiadasz? Masz w konkretnym pomieszczeniu? Zastanawiam się jak takie urządzenie działa na określonym metrażu ustawione np. w przedpokoju, czy wyłapuje wszystko (oczywiście dostosowane do m2 mieszkania)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ja nawilżacz powietrza z calego serca polecam.
    My wlaczamy zimą, i pamietam jak mlody byl chory, zatykalo nos, to kladlam go bezposrednio pod ta parą jak spał i oddtykalo nosek 🙈

Co do termometrów my mamy microlife do czola nie pamietam ktory model ale sie sprawdza. I on właśnie ma to 3 sekundowe mierzenie, nie bylo problemu nigdy.

Też myślimy jeszcze o oczyszczaniu powietrza.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyszczacz xiaomi. W mieszkaniu mieliśmy w sypialni, gdzie spaliśmy we 3 jak się synek urodził, w centrum miasta gdzie powietrze było bardzo zanieczyszczone. Mieliśmy mieszkanie 55m więc taki oczyszczacz dawał rade
    Teraz na większym metraży i 2 piętrach potrzebny jest dodatkowy sprzęt.
    Ale to też zależy od stopnia zanieczyszczenie powietrza, teraz w naszej okolicy jest dużo lepiej

Aaggaa02
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my używamy nawilżacza jeśli jest taka potrzeba, mam higrometr i kontroluje poziom wilgotności.
    z racji alergii cóki na roztocza kupiliśmy też oczyszczacz, mamy klarta. mamy na razie w pokoju córek ale myślę, że kupimy drugi za jakiś czas bo o ile u teściowej nam ten starczał tak teraz przy większym metrażu przydałby się drugi.

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr z apteki bezdotykowy ale jak dziecko ma gorączkę to i tak zawsze sprawdzam dwoma termometrami.
    Mój Robercik w nocy uwielbia się prostować,głową napiera na pęcherz a nogi wsadza pod żebra 😳
    Dziś mam pierwszą wizytę u lekarza który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić,boję się że nie zgodzi się na cc..i w dodatku wstydzę bo od 6 lat chodzę do kobiety i jakoś mi tak teraz głupio , nie dość że mi odbyt wychodzi na zewnątrz to jeszcze krocze napuchnięte i brzydki

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki macie stopień dojrzałości łożyska ? Bo ja na prenatalnych w 30+4 miałam już 2stopień

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na prenatalnych II stopień

Letrox 125/100
    Pregna Start
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ