Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolcia doskonale Cie rozumiem, ja zawsze kobiety wybieralam i to po milionowych pozytywnych opiniach. Przyznam, że pobyt w szpitalu uniwersyteckim, poród sala operacyjna, znkeczulila mnie na to, gorzej niż na sali nie będzie 🙈
Powiem Ci tak, "doroslam" do tego, dla niego jesteś kolejną pacjentką, a to co zobaczy jest myślę swojego rodzaju standardem....
Powiem Ci też coś, pracuje w kosmetologii, zajmuje się miedzy innymi depilacją laserową, tyle ile tych "bikini" widzialam, ja nawet nie zwracam uwagi już co sie tam dzieje, jaka jest, a są różne...ważne żebyś czysta poszła 😉 -
Karolcia nie przejmuj się, lekarz już tyle tego widział, że to dla niego normalne Tak jak mówi Nynka, ważne abyś była czysta Ja już tyle razy byłam tam oglądana, że nawet śmieje się do mojej fizjoterapeutki, że kiedyś się spinałam podczas badania i czułam dyskomfort, a teraz to jak wizyta u fryzjera. Już się nawet dokładnie nie gole, raz bez lusterka nie jestem w stanie, dwa podczas ciąży mam tak wrażliwą skórę, że raz w tygodniu to już dla mnie za dużo i nie zawsze wypada przed samą wizytą. Dla mnie ogólnie krocze to nic atrakcyjnego
-
nick nieaktualnySkonczylam liste🤣 wyprawkową, i do szpitala. Teraz potrzebuje kolejnych tygodni, zeby przejrzeć co mam, zamowic i spakowac🤣 moze do konca stycznia sie wyrobie🤣
W ogole to sie dowiedzialam, ze pewnie zostane sama bez męża na prawie 2 miesiace. Jestem zalamana, przerażona i zmeczoba na samą myśl. Nie mamy tu nikogo bliskiego, a najblizsi znajomi beda w podobnej sytuacji...masakra.. -
Nynka, ale to po porodzie? Współczuję
Robin, jakiś czas temu też miałam taką sytuację, coś się tam działo, bezbolesne, myślałam, że wychodzi, po czym sam zniknął i spokój, nic nawet nie kupowałam. A teraz nagle zaatakował i to taki cholernie bolesny, nie wiadomo skąd. Nic w domu nie miałam, a wszystko pozamykane było. Żałuję, że nie ruszyłam tyłka do apteki dyżurującej to bym szybciej zaczęła walczyć z nim.
Też mam wrażenie, że mój brzuch zmalał, perystaltyka mi się bardzo poprawiła, chodzę do toalety nawet 2 razy dziennie i myślę, że to przez to. Nic nie zalega, czuję się lżejsza nawet na wadze nagle 0,5kg mniej -
Nynka, współczuje... ale to juz po porodzie czy jakoś teraz zostaniesz sama?
ja jutro mam wizyte i troche się boje o swój stan szyjki... ostatnio bylo już tam bardzo miękko i nie wiem czego jutro się spodziewać bo mam dosyć częśto twardnienia brzucha... niby staram się oszczędzać ale z dwójką dzieci to różnie wychodzi. w poprzednich ciążach jakoś po 30 tyg właśnie leżałam w szpitalu, mam nadzieję, że tym razem bedzie inny scenariusz.
ktoś jeszcze w najbliższych dniach wizytuje? -
Ja właśnie się wybieram na wizytę do prowadzącego, ale to będzie tylko badanie bez usg. W przyszłym tygodniu mam we wtorek usg u profesora który monitoruje główkę niunii więc tam się pewnie dowiem czegoś więcej 😊
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
Ja w tej ciąży byłam badana tylko na pierwszej wizycie później chyba 2x usg dopochwowo i tyle 🙈 ale tak jak piszą dziewczyny, lekarz to lekarz tak samo jak idziesz do okulisty czy do laryngologa to nie patrzą czy masz ładne oczy czy uszy/gardło 😉
Ja zawsze się bałam igieł jakieś pobieranie krwi zastrzyki łee aż mnie od środka trzepało ale w poprzedniej ciazy miałam tyle zastrzyków, pobrań, kroplówek że teraz bez mrugnięcia okiem idę na badanie.
Własne dziaiaj byłam i mruglam tylko jak usłyszałam cenę za te wszystkie wyniki 🤣😭Anielka ❤️
-
nick nieaktualnyWyjazd przed porodem😔 tzn w okienku kiedy może sie dziać już wszystko....
Na razie żyje myślą, że wszystko sie odkreci, albo zwolniebie dla męża wystarczy😔
A ja mimo ze nie mam hemoroidow w sensie takich duzych bolących, to przez to że mam coś to dostalam czopki, bo moga sie pojawiać nagle. -
kamyczek90 wrote:Mam plan dziś wydrukować jakąś listę wyprawkowe z netu i odchaczać co już mam bo paczki przychodzą a czuje że nie wiem co jeszcze.
Zastanawiam się tylko nad:
- lepszy minky czy wafel (przy kokonie, rożku)
- jaki termometr kupić bo w domu nie mam żadnego 🤭
Nie planuje kupna rożka ani kokonu, kocyki z naturalnych materiałów, bambus-bawełna oraz wełna merino. Termometr Geratherm z polecenia znajomej położnej.
Lilka, tez się nad tym zastanawiam. Czy nawilżacz, oczyszczacz czy 2 w1🤷♀️
Karolcia nie wiem, moja doktor nic nie mówiła. Może na usg III trymestru, w przyszłym tygodnie lekarz powie
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Ja to taka wstydliwa się zrobiłam chyba przez to że nawet się nie seksuje z mężem😂
Nynka współczuję sytuacji, a ma Cię kto ze szpitala odebrać chociaż ? Ja co prawda ze starszą najbardziej lubiłam być sam na sam,mąż zawsze cały dzień i tak w pracy ale zawsze jest pod ręką bo ma warsztat przed domem.
Mag_len a ile ostatnio miała Twoja szyjka? Mi ostatnio mawet nie zmierzyła. Twardnienia mam bardzo często i czasem takie że aż czuje jakby ktoś ciągnął w dół za szyjkę. Ogólnie to brzuch mam strasznie nisko aż mi tak zwisa jakby.
Ja mam problem z hemoroidami ale tez mam wychodzący odbyt od porodu sn i wygląda to brzydko. Z usg dzis zaczynam 32 tyg to już 8 miesiąc -
Karolcia15031 wrote:Ja to taka wstydliwa się zrobiłam chyba przez to że nawet się nie seksuje z mężem😂
Nynka współczuję sytuacji, a ma Cię kto ze szpitala odebrać chociaż ? Ja co prawda ze starszą najbardziej lubiłam być sam na sam,mąż zawsze cały dzień i tak w pracy ale zawsze jest pod ręką bo ma warsztat przed domem.
Mag_len a ile ostatnio miała Twoja szyjka? Mi ostatnio mawet nie zmierzyła. Twardnienia mam bardzo często i czasem takie że aż czuje jakby ktoś ciągnął w dół za szyjkę. Ogólnie to brzuch mam strasznie nisko aż mi tak zwisa jakby.
Ja mam problem z hemoroidami ale tez mam wychodzący odbyt od porodu sn i wygląda to brzydko. Z usg dzis zaczynam 32 tyg to już 8 miesiąc
Ja mam badanie dopochwowo co wizytę i słuchanie tętna co wizytę, a usg co druga. Ostatnio miałam też już ktg. -
Karolina95 wrote:Przyszlo mi już część wyników ... Limfocyty % poniżej normy .
I glukoza w moczu ślad ... Mam nadzieję że to nie cukrzyca 😭
Wiecie może czy te limfocyty mogą być obniżone bo jestem trochę przeziębiona ?
Tak limfocyty mogą świadczyć o przeziębieniu. Kiedy robiłaś krzywą? Też miałam glukoze w moczu, tydzień po krzywej, wyniki miałam idealne, a ginekolog mowila, ze to glukoza z badania obciążenia. Jeśli poza glukozą wszystko inne jest ok to może się tala sytuacja zdarzyć w ciąży. Zobaczysz co powie lekarz, może zleci dodatkowe badania albo każe powtórzyć mocz. Ketonów nie miałaś? -
krolik wrote:Tak limfocyty mogą świadczyć o przeziębieniu. Kiedy robiłaś krzywą? Też miałam glukoze w moczu, tydzień po krzywej, wyniki miałam idealne, a ginekolog mowila, ze to glukoza z badania obciążenia. Jeśli poza glukozą wszystko inne jest ok to może się tala sytuacja zdarzyć w ciąży. Zobaczysz co powie lekarz, może zleci dodatkowe badania albo każe powtórzyć mocz. Ketonów nie miałaś?
Wszystko w porządku było tylko właśnie ta glukoza, a robiłam już może z miesiąc temu także to nie mogło wyjść po tym.Anielka ❤️
-
Mag_len wrote:Nynka, współczuje... ale to juz po porodzie czy jakoś teraz zostaniesz sama?
ja jutro mam wizyte i troche się boje o swój stan szyjki... ostatnio bylo już tam bardzo miękko i nie wiem czego jutro się spodziewać bo mam dosyć częśto twardnienia brzucha... niby staram się oszczędzać ale z dwójką dzieci to różnie wychodzi. w poprzednich ciążach jakoś po 30 tyg właśnie leżałam w szpitalu, mam nadzieję, że tym razem bedzie inny scenariusz.
ktoś jeszcze w najbliższych dniach wizytuje?
Ja tez jutro wizyta po miesiącu przerwy, mąż się śmieje ze chyba pierwszy raz od początku ciąży wytrzymałam od wizyty do kolejnej ustalonej bez żadnych „ histerycznych” wizyt pomiędzy tez się martwie o szyjkę, bo moja znów twarda ale krótka ostatnio miała 2,3 cm ale na tym etapie i tak już jestem dużo spokojniejsza niż w 2 trym . Leci mi 32 tc moja gin mówi ze na tym etapie zgodnie z wytycznymi tak naprawdę niewiele się robi, ogólnie czytałam ostatnio wiele opracowań ze już tylko w PL zakłada się pessary, ze wytyczne mówią ze szyjka pow 2.5 cm w połowie ciąży to norma , a na grupie fcb dziewczyny leżą obłożone luteina pessarami z szyjkami 3 cm albo ponad ..Mag_len lubi tę wiadomość