X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 dla ginekologa kobiety ciężarne to codzienność także nie przejmuj się ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia doskonale Cie rozumiem, ja zawsze kobiety wybieralam i to po milionowych pozytywnych opiniach. Przyznam, że pobyt w szpitalu uniwersyteckim, poród sala operacyjna, znkeczulila mnie na to, gorzej niż na sali nie będzie 🙈

Powiem Ci tak, "doroslam" do tego, dla niego jesteś kolejną pacjentką, a to co zobaczy jest myślę swojego rodzaju standardem....
    Powiem Ci też coś, pracuje w kosmetologii, zajmuje się miedzy innymi depilacją laserową, tyle ile tych "bikini" widzialam, ja nawet nie zwracam uwagi już co sie tam dzieje, jaka jest, a są różne...ważne żebyś czysta poszła 😉

• krolik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie przejmuj się, lekarz już tyle tego widział, że to dla niego normalne :) Tak jak mówi Nynka, ważne abyś była czysta :) Ja już tyle razy byłam tam oglądana, że nawet śmieje się do mojej fizjoterapeutki, że kiedyś się spinałam podczas badania i czułam dyskomfort, a teraz to jak wizyta u fryzjera. Już się nawet dokładnie nie gole, raz bez lusterka nie jestem w stanie, dwa podczas ciąży mam tak wrażliwą skórę, że raz w tygodniu to już dla mnie za dużo i nie zawsze wypada przed samą wizytą. Dla mnie ogólnie krocze to nic atrakcyjnego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonczylam liste🤣 wyprawkową, i do szpitala. Teraz potrzebuje kolejnych tygodni, zeby przejrzeć co mam, zamowic i spakowac🤣 moze do konca stycznia sie wyrobie🤣

W ogole to sie dowiedzialam, ze pewnie zostane sama bez męża na prawie 2 miesiace. Jestem zalamana, przerażona i zmeczoba na samą myśl. Nie mamy tu nikogo bliskiego, a najblizsi znajomi beda w podobnej sytuacji...masakra..

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka współczuję, ale to już jak dziecko się urodzi?
    Ja to raczej z tych osób którym nie przeszkadza dłuższa przerwa, zawsze można odpocząć i zatęsknić za sobą :) ale w tej sytuacji to nie zazdroszcze

Aaggaa02
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:03

• krolik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ale to po porodzie? Współczuję :(

Robin, jakiś czas temu też miałam taką sytuację, coś się tam działo, bezbolesne, myślałam, że wychodzi, po czym sam zniknął i spokój, nic nawet nie kupowałam. A teraz nagle zaatakował i to taki cholernie bolesny, nie wiadomo skąd. Nic w domu nie miałam, a wszystko pozamykane było. Żałuję, że nie ruszyłam tyłka do apteki dyżurującej to bym szybciej zaczęła walczyć z nim.

Też mam wrażenie, że mój brzuch zmalał, perystaltyka mi się bardzo poprawiła, chodzę do toalety nawet 2 razy dziennie i myślę, że to przez to. Nic nie zalega, czuję się lżejsza nawet na wadze nagle 0,5kg mniej :D

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, współczuje... ale to juz po porodzie czy jakoś teraz zostaniesz sama?

ja jutro mam wizyte i troche się boje o swój stan szyjki... ostatnio bylo już tam bardzo miękko i nie wiem czego jutro się spodziewać bo mam dosyć częśto twardnienia brzucha... niby staram się oszczędzać ale z dwójką dzieci to różnie wychodzi. w poprzednich ciążach jakoś po 30 tyg właśnie leżałam w szpitalu, mam nadzieję, że tym razem bedzie inny scenariusz.

ktoś jeszcze w najbliższych dniach wizytuje?

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się wybieram na wizytę do prowadzącego, ale to będzie tylko badanie bez usg. W przyszłym tygodniu mam we wtorek usg u profesora który monitoruje główkę niunii więc tam się pewnie dowiem czegoś więcej 😊

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży byłam badana tylko na pierwszej wizycie później chyba 2x usg dopochwowo i tyle 🙈 ale tak jak piszą dziewczyny, lekarz to lekarz tak samo jak idziesz do okulisty czy do laryngologa to nie patrzą czy masz ładne oczy czy uszy/gardło 😉
    Ja zawsze się bałam igieł jakieś pobieranie krwi zastrzyki łee aż mnie od środka trzepało ale w poprzedniej ciazy miałam tyle zastrzyków, pobrań, kroplówek że teraz bez mrugnięcia okiem idę na badanie.
    Własne dziaiaj byłam i mruglam tylko jak usłyszałam cenę za te wszystkie wyniki 🤣😭

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero 15.11 i to będzie już jakoś końcówka 34tyg 🙈🤔 jezeli to dobrze licze, a dzisiaj kończę 32 🤪

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjazd przed porodem😔 tzn w okienku kiedy może sie dziać już wszystko....
    Na razie żyje myślą, że wszystko sie odkreci, albo zwolniebie dla męża wystarczy😔

A ja mimo ze nie mam hemoroidow w sensie takich duzych bolących, to przez to że mam coś to dostalam czopki, bo moga sie pojawiać nagle.

• eszanka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    Mam plan dziś wydrukować jakąś listę wyprawkowe z netu i odchaczać co już mam bo paczki przychodzą a czuje że nie wiem co jeszcze.
    Zastanawiam się tylko nad:
    - lepszy minky czy wafel (przy kokonie, rożku)
    - jaki termometr kupić bo w domu nie mam żadnego 🤭

Nie planuje kupna rożka ani kokonu, kocyki z naturalnych materiałów, bambus-bawełna oraz wełna merino. Termometr Geratherm z polecenia znajomej położnej.

Lilka, tez się nad tym zastanawiam. Czy nawilżacz, oczyszczacz czy 2 w1🤷‍♀️

Karolcia nie wiem, moja doktor nic nie mówiła. Może na usg III trymestru, w przyszłym tygodnie lekarz powie

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to taka wstydliwa się zrobiłam chyba przez to że nawet się nie seksuje z mężem😂
    Nynka współczuję sytuacji, a ma Cię kto ze szpitala odebrać chociaż ? Ja co prawda ze starszą najbardziej lubiłam być sam na sam,mąż zawsze cały dzień i tak w pracy ale zawsze jest pod ręką bo ma warsztat przed domem.
    Mag_len a ile ostatnio miała Twoja szyjka? Mi ostatnio mawet nie zmierzyła. Twardnienia mam bardzo często i czasem takie że aż czuje jakby ktoś ciągnął w dół za szyjkę. Ogólnie to brzuch mam strasznie nisko aż mi tak zwisa jakby.
    Ja mam problem z hemoroidami ale tez mam wychodzący odbyt od porodu sn i wygląda to brzydko. Z usg dzis zaczynam 32 tyg to już 8 miesiąc

• krolik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, a Tobie w takiej sytuacji jeśli masz wychodzący odbyt z automatu nie przysługuje cc? Konsultowałaś to z kimś? Poród sn w Twoim przypadku jeśli nie rehabiltujesz tego może tylko pogorszyć problem :(

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo mi już część wyników ... Limfocyty % poniżej normy .
    I glukoza w moczu ślad ... Mam nadzieję że to nie cukrzyca 😭

Wiecie może czy te limfocyty mogą być obniżone bo jestem trochę przeziębiona ?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ja to taka wstydliwa się zrobiłam chyba przez to że nawet się nie seksuje z mężem😂
    Nynka współczuję sytuacji, a ma Cię kto ze szpitala odebrać chociaż ? Ja co prawda ze starszą najbardziej lubiłam być sam na sam,mąż zawsze cały dzień i tak w pracy ale zawsze jest pod ręką bo ma warsztat przed domem.
    Mag_len a ile ostatnio miała Twoja szyjka? Mi ostatnio mawet nie zmierzyła. Twardnienia mam bardzo często i czasem takie że aż czuje jakby ktoś ciągnął w dół za szyjkę. Ogólnie to brzuch mam strasznie nisko aż mi tak zwisa jakby.
    Ja mam problem z hemoroidami ale tez mam wychodzący odbyt od porodu sn i wygląda to brzydko. Z usg dzis zaczynam 32 tyg to już 8 miesiąc
    Szyjke mierzyła na usg ale nie powoedziala mi ile tylko ze w miarę długo ale w badaniu jej się nie podobała bo bardzo miękka była.
    Ja mam badanie dopochwowo co wizytę i słuchanie tętna co wizytę, a usg co druga. Ostatnio miałam też już ktg.

• krolik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Przyszlo mi już część wyników ... Limfocyty % poniżej normy .
    I glukoza w moczu ślad ... Mam nadzieję że to nie cukrzyca 😭

Wiecie może czy te limfocyty mogą być obniżone bo jestem trochę przeziębiona ?

Tak limfocyty mogą świadczyć o przeziębieniu. Kiedy robiłaś krzywą? Też miałam glukoze w moczu, tydzień po krzywej, wyniki miałam idealne, a ginekolog mowila, ze to glukoza z badania obciążenia. Jeśli poza glukozą wszystko inne jest ok to może się tala sytuacja zdarzyć w ciąży. Zobaczysz co powie lekarz, może zleci dodatkowe badania albo każe powtórzyć mocz. Ketonów nie miałaś?

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Tak limfocyty mogą świadczyć o przeziębieniu. Kiedy robiłaś krzywą? Też miałam glukoze w moczu, tydzień po krzywej, wyniki miałam idealne, a ginekolog mowila, ze to glukoza z badania obciążenia. Jeśli poza glukozą wszystko inne jest ok to może się tala sytuacja zdarzyć w ciąży. Zobaczysz co powie lekarz, może zleci dodatkowe badania albo każe powtórzyć mocz. Ketonów nie miałaś?

Wszystko w porządku było tylko właśnie ta glukoza, a robiłam już może z miesiąc temu także to nie mogło wyjść po tym.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Nynka, współczuje... ale to juz po porodzie czy jakoś teraz zostaniesz sama?

ja jutro mam wizyte i troche się boje o swój stan szyjki... ostatnio bylo już tam bardzo miękko i nie wiem czego jutro się spodziewać bo mam dosyć częśto twardnienia brzucha... niby staram się oszczędzać ale z dwójką dzieci to różnie wychodzi. w poprzednich ciążach jakoś po 30 tyg właśnie leżałam w szpitalu, mam nadzieję, że tym razem bedzie inny scenariusz.

ktoś jeszcze w najbliższych dniach wizytuje?

Ja tez jutro wizyta po miesiącu przerwy, mąż się śmieje ze chyba pierwszy raz od początku ciąży wytrzymałam od wizyty do kolejnej ustalonej bez żadnych „ histerycznych” wizyt pomiędzy :D tez się martwie o szyjkę, bo moja znów twarda ale krótka ostatnio miała 2,3 cm :) ale na tym etapie i tak już jestem dużo spokojniejsza niż w 2 trym . Leci mi 32 tc moja gin mówi ze na tym etapie zgodnie z wytycznymi tak naprawdę niewiele się robi, ogólnie czytałam ostatnio wiele opracowań ze już tylko w PL zakłada się pessary, ze wytyczne mówią ze szyjka pow 2.5 cm w połowie ciąży to norma , a na grupie fcb dziewczyny leżą obłożone luteina pessarami z szyjkami 3 cm albo ponad ..

Mag_len lubi tę wiadomość

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ