X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Azjak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 2 koszule wyprodukowane w Polsce. Jedną przez allegro z rękawem 3/4:
    https://allegro.pl/oferta/taro-dyskretna-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-xl-8312585665
    ,a drugą z krótkimi rękawem ze sklepu txm: https://txm.pl/koszula-damska-krotki-rekaw-rozowy
    Ciężko było znaleźć coś fajnego nie wydając 100zł :-/

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
    24.II.2025 I FET ❄️ -> 😓👎
    III.2025 -> scratching endometrium cd56 ❌️ cd138 ❌️
    VI.2025 II FET ❔️🍀😶‍🌫️

Gdzie jesteś kropeczko?🐧🍀💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wlasnie z dolce sono ale te najtansze, odeslalam. Teraz mam w koszyku taka na ramiaczka i na napy na srpdku troche jak sukienka.
    Z taro mialam w poprzedniej ciazy do poradu calkiem spoko są.
    Bony 200 za koszule na 3 dni🙈

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:04

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie :
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-napy-s-11060400790
    https://allegro.pl/oferta/coala-koszula-dla-mam-karmiacych-basia-roz-pud-m-10031395473
    jak za ta cene to na prawde są spoko.
    i mam jeszcze z poprzedniej ciazy z esotiq.
    jak dla mnie w połogu najwygodniej spać w koszuli żeby wszystko wietrzyc.

Azjak lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja kupowałam te najtańsze, no jakość nie jest dobra to fakt, ale ja później już spałam w swoich piżamach więc mi to nie przeszkadzało. Teraz chce sobie kupić coś lepszej jakości żeby mieć po połogu, bo piżamy letnie, a zimowe mam inne i akurat na ten okres przejściowy nie mam nic w czym by się łatwo karmiło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chce kupić więcej, wtedy miałam 3 i to bylo za mało. W szpitalu gorąco, leżałam przed porodem 2 tygodnie (teraz nie planuje ale wole byc przygotowana), po porodzie tak sie pocilam ze najlepiej przebieralabym sie 2x dziennie.
    Poza tym jestem grubsza niż qtedy, wiec w moje koszulki się nie zmieszcze tak szybko, więc troche na pewno w pologu będę używać.
    A trzecia sprawa przyznam że wtedy w tych koszulach czulam sie jak dziad w szpitalu🙈 szare, slabej jakości, krótkie.
    No nic zamawiam różne bede odsyłac, moge Wam robkc recenzje🤣

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówię z dolce sonno, niektóre wyglądają jak sukienki :) i cenowo ok 60-70 zł.
    Też pociłam się bardzo po porodzie, w sumie już się pocę w nocy i też potrzebuje więcej koszul, chociaż też za nimi nie przepadam.
    Ale jak napisała Mag_len, ważne żeby się później wietrzyć wiec koszule beda jak znalazl

Aaggaa02
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. czytam Was od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć. TP mam na 15.01. Nie ukrywam że trochę panikuje, bo strasznie się boję porodu. Zaczynam pomału się pakować do szpitala. Ciężko mi będzie bo w domu zostawię córkę z mężem a nigdy się z nią nie rozstawałam na dłużej niż 2h 🙁

Mam pytanie czy są tu dziewczyny, które miały już cc? Czy dostawaliście po cesarce zastrzyki z heparyny ? Jeśli tak to jak długo po porodzie musiałyście je robić?

Mag_len lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też bym chciała mieć ze dwie takie ładniejsze, dla siebie żeby poczuć się lepiej i myślałam o tych. Może zażyczę sobie na Mikołaja albo pod choinkę :D

https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/koszula-nocna-2157663/1?categoryId=40648

Z dolce sonno myślę o takiej:
    https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-siena-bez-dolce-sonno

taką mam i najlepsza była
    https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-na-ramiaczkach-NesGranat-Dolce-Sonno/441 mąż na drugi dzień po porodzie mówił, że seksownie wyglądam jak ją ubrałam, a na trzeci zaczęłam puchnąć i ledwo ubrałam ciuchy, w których wychodziłam haha :D

Taką miałam do porodu i drugą jaśniejszą do przebrania, są paskudne, ale nie było mi szkoda wyrzucić, teraz pewnie będę rodzić w tej drugiej i też się pozbędę.
    https://slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawem%2C-na-napy-LoopCzarna-Dolce-Sonno/401

Dolce sonno ma dużą rozmiarówkę, ja brałam rozmiar S tych koszul i nawet z brzuchem były na mnie luźne, a potem akurat, nic mi nie odkrywały. W domu sobie rozpinałam górę i wietrzyłam sutki, pod tym kątem też się sprawdzały fajnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagaa wlasnie o tych sukienkowych mysle...
    Aagaa jak rozmiarowka? Bo one takie luzne są?
    Zamowilam 4 troche tansze tak 30-60zl, zobaczymy. Jak beda slabe zamawiam te z dolce sono.
    Ps apropo tej firmy, oni maja cudowne ciuszki, nie jest to bardzo gruba bawelna ale sa cudowne, ja dla mlodego mialam sporo. Teraz tez zamowie jak policze ile czego mam

O Królik mysle o tej samej z dolco tej jak sukienka, i zamowilam wlasnie ta na ramiączka, ale wzielam taki rozmiar jak nosze mam nadzieje, ze nie bedzie plandeka...

Jeszcze szlafrok szukam, ja nie lubie szlafrokow ale w szpitalu po korytarzu nosilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 10:48

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, królik, dokładnie ta sama chce zamówić :) są jeszcze takie z rękawem 3/4
    Chyba muszę się spieszyć żeby coś dla mnie starczyło, bo niektóre są na wyczerpaniu :)
    Też miałam przy 1 porodzie koszule dziady, jeszcze nie wzięłam stanika, a ten w którym przyszłam do porodu wziął mąż, więc przyniósł mi rzeczy to czułam się beznadziejnie, bo już mleko zaczynało wypływać, byłociekawie 😉

Aaggaa02
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szlafroki cienkie, niedrogie widziałam w sinsay, pewnie na stronie dolce sonno też są.
    Nynka, ja z dolce sonno mam 2 koszule i faktycznie wydaje mi się że trzeba brać rozmiar jaki się miało przed ciąża. Miałam s i m, i w m wyglądałam jak w worze, zaraz prze porodem

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tamte wakacje ubrałam raz tą koszulę na ramiączkach do spania, bo chciałam spróbować się przekonać do spania w samej koszuli. Myślałam, że się utopię :D dlatego one są typowo pod kobiety w ciąży haha :D

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Hej. czytam Was od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć. TP mam na 15.01. Nie ukrywam że trochę panikuje, bo strasznie się boję porodu. Zaczynam pomału się pakować do szpitala. Ciężko mi będzie bo w domu zostawię córkę z mężem a nigdy się z nią nie rozstawałam na dłużej niż 2h 🙁

Mam pytanie czy są tu dziewczyny, które miały już cc? Czy dostawaliście po cesarce zastrzyki z heparyny ? Jeśli tak to jak długo po porodzie musiałyście je robić?

Witamy ☺ nie martw się, każda z nas boi się porodu na swój sposób bo to przeciez jedna wielka niewiadoma. Ja też niegdy nie rozstawałam się z córką i nie wiem jak dam radę. Ja po cc coś tam dostawałam ale tylko w szpitalu ,w domu już nie.

Co do koszul ja mam dwie z poprzednich porodów i jedną kupiłam na olx z ktorej jestem najbardziej zadowonona a zapłaciłam tylko 15zł.

Ona28 lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od paru dni mnie zgaga nie męczyła, młodą już chyba głową w dole czułam, wczoraj nawet tego pewna byłam na wieczór, bo czkała w lewym dolnym "rogu" a plecy miała chyba wypchane po prawej stronie :D Za to dziś od rana zgagusia kochana i znowu takie naciski na pęcherz i szyjkę jak wcześniej nogami. Czy ona musi mnie tak denerwować? :D Nie może już zostać tym łebkiem w dole? :D Ale jestem już pewna, że kręci się i zmienia te pozycje, a nie jest zawsze pośladkowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem jak mlodziez leży, ale od kilku dni tak mnie boli bok z tylu, ze nie wiem czy mlody tak leży czy śpię źle...

Znalazlam 3 worki z ciuchami z pierwszej ciąży, i sie zalamalam jaka bylam chuda! Zostalo mi 2 kg do finaloqej wagi z pierwszej ciąży....nie wiem jak to zrobie ale wiecej niż 2 kg nie moge przytyć....

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myśle, żeby dokupić koszul, 4 to jak dla mnie na początku mało, bo wiem, że w połogu często coś przecieka, albo karmisz z jednej piersi a z drugiej potok lub po prostu szybko czuć te koszule mlekiem i trzeba często prac. 😉

Zerknę sobie na te co polecacie i pewnie domówię jeszcze jakieś. Z poprzednich ciąż mam już sprane i zużyte a tak jak pisze królik dobrze czuć się ładnie i komfortowo po porpdzie🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 12:44

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cienkich szlafrok ów to kupiłam fajny, zwykły,cieniutki bawełniany🙂
    Zobacz ofertę:
    https://allegro.pl/oferta/szlafrok-damski-bawelniany-podomka-czarny-s-10229129750

Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy.
    https://allegro.pl/apka

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja już sama nie wiem jak mlodziez leży, ale od kilku dni tak mnie boli bok z tylu, ze nie wiem czy mlody tak leży czy śpię źle...

Znalazlam 3 worki z ciuchami z pierwszej ciąży, i sie zalamalam jaka bylam chuda! Zostalo mi 2 kg do finaloqej wagi z pierwszej ciąży....nie wiem jak to zrobie ale wiecej niż 2 kg nie moge przytyć....

Zazdroszczę. Ja już mam 6kg więcej niż w dniu porodu w 1 ciąży 😭 już się boję stawać na wagę 🙄 niby mam dietę cukrzycową trzymam ją tak samo jak w 1 ciąży i wtedy wiele nie tyłam a teraz masakra jakaś 😔

Ja polecam szlafrok z pepco. Tani i do szpitala w sam raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 14:03

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ