Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie ostatnio też termin przyspieszył, ale trzymamy się tego z pierwszych prenatalnych. Zresztą na podstawie różnych pomiarów, wszystko mi zawsze inaczej wychodzi, nogi rodzą się w innnym terminie, brzuch w innym haha
Ogarnęłam sobie w końcu prywatną położną do porodu i finalnie wybrałam szpital. Prywatnej opieki po porodzie jednak nie praktykują choć mają to w ofercie, ale braki kadrowe im to uniemożliwiają. -
nick nieaktualnyPrzyszły mi już 3 koszule, wszystkie ciut za duże, ale zostawiam bo po pierwsze na bank urosne, a dwa lepiej za luźne niż opięte albo za małe, chociaż w sumie one są teraz za duże więc po porodzie też będą takie...ale trudno.
Ogromny plus wszystkie sa minimum do kolana.
https://allegro.pl/oferta/koszula-na-ramiaczkach-ciazowa-do-karmienia-xl-11135911862?snapshot=MjAyMS0xMS0wOFQwOToyNjo0Ni42MjBaO2J1eWVyO2I3ZGIxY2RmOTJlNjQ4ZTJlNWJmYTcyODA5NjAzMmIwODNiNzk2MTI3NzA4ODIwZTZmYmM4YTkxY2MzZjNmZGY%3D
Ta ma super material, ale jak pisaly dziewczyny lepiej brać swój rozmiar...minus nie zapina sie do konca dekolt wiec bede wyuzdana matka karmiąca🤣
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-zamek-l-10220537993?snapshot=MjAyMS0xMS0wOFQwOToyMjozOC4zOTdaO2J1eWVyO2RmZGUxMDhjMGQwNzAzMzAxN2ZiYmQ3MWIxMWIwYmNiNGY4M2IxMjg2N2IyY2IxNjllOTcwNTk2OTM1NmI1NmE%3D
Nie wygląda tak elegancko jak na zdjeciu, ale calkiem spoko.
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-na-zamki-xl-10220101847?snapshot=MjAyMS0xMS0wOFQwOToyMjozOC4zOTdaO2J1eWVyOzVmOGE0MTYyMzQ1MTljYzUxODIwZWYxZDY1ZThlZmJiMTcyMmEyY2ZhMWU3OWZmZjBjMDA5ODE5N2U4NGZkMzM%3D
Ta jest najfajniesza, rozpina sie suwak az do boku nisko, delikatny suwaczek mega.
-
Ja też nie lubie jak dziecko dużo bajek ogląda ale jak jeszcze pracowałam i.po pracy chciałam się zdrzemnąć to moja 6latka oglądała nawet 2-3h z tym że ona ma włączone bajki a w większości i tak sie bawi.
ZonaMarynarz nie katuj się tylko spokojnie zarzyj tabletkę.
Krolik czasem też słyszę takie szczelanie to chyba jego kości bo tak wywija tymi girkami że nie wiem..no ale jak on trzyma je koło głowy to się nie dziwię.
Ostatnio miałam taki realistyczny sen,że leżałam juz z nim po cc, byłam taka spokojna ☺ -
nick nieaktualny
-
Nynka wrote:Ja po wizycie....moje dziecię to kolos 1500g...tal wszystko ok, leży glowka w dół.
Minus, że możliwe że właśnie rosnie mi wskazanie do CC..😔
A w którym tyg jesteś ? Suwak dobrze pokazuje ?
Ja jak byłam na USG 29 i pół tyg mała ważyła właśnie ok 1500g . Lekarz zapytał mnie czy duże dzieci rodzę 🤪🙈 ale skąd mam wiedzieć jak w 32tyg jedno 1700 a drugie 1500 🤔🙈Anielka ❤️
-
nick nieaktualnyKarolina95 wrote:A w którym tyg jesteś ? Suwak dobrze pokazuje ?
Ja jak byłam na USG 29 i pół tyg mała ważyła właśnie ok 1500g . Lekarz zapytał mnie czy duże dzieci rodzę 🤪🙈 ale skąd mam wiedzieć jak w 32tyg jedno 1700 a drugie 1500 🤔🙈
Po wymiarach program pokazal ze to 30+2 tydzień 🙈
No ja mam duże dzieci, ale nawet starszak byl mniejszy w tym okresie, zobaczymy, za 3 tygodnie kontrola tej wagi. -
nick nieaktualnyJa nie wiem, chyba pierwszy poród waga powyzej 4kg....
Dziewczyny mam pytanie i prośbę macue moze pod ręką ciuszki 56? Chodzi mi o body i pajace jaką maja dlugosc?
Wlasnie zamawiam next ciuszki ale te ich 56 to jak nasze 62, patrzac na dlugosc. Cjyba ze ja mam jakies dziwne ciuszki -
Nynka to spore dzieciaczki 🙈 moje to takie malizny, starsza niecałe 3kg i zawsze do tyłu na usg. Ta niby teraz jest do przodu, myślałam, że będzie większa od siostry, ale chyba też coś koło 3kg będzie.
Mam ciuszki u młodej w pokoju, ale szczerze to one wszystkie są różnych długości 🙄 niektóre 56 nosiła mając rozmiar 62, a niektóre 62 mając dopiero 56. Urodziła się mając 52cm i w sumie pływała początkowo we wszystkim 🙈 im dłużej jestem matką tym bardziej rozmiary ubrań i butów dla dzieci mnie zaczynają wkurzać 😅 -
Również po wizycie😃 malutka waży 1976g 🤗 wg wymiarów 33+6 tc 😅 ale lekarz kazal się trzymać terminu z pierwszego trymestru, czyli zostaje termin jak z om😊 wreszcie niunia pokazała buzke 😍 ślicznotka jakie ma policzki papuśne 🥰🤗 nawet lekarz zauważył😅
Moniqaaa, agik_1985, Karolina95, Nynka, Aaggaa02, krolik, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
U nas nie cały tydzień temu była waga ok 1400g. Lekarz mówił, że to dolna granica Córka na tym etapie ważyła więcej. Ogólnie trochę się zestresowałam tym usg, bo trwało z 15 min z czego większość czasu trzymał usg na serduszku dziecka. Na końcu powiedział że wszystko ok ale i tak się martwię
Karolina95 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj kończe 33 tydz 🙈
Jeszcze tylko " chwilka " i mała będzie z nami.
W poniedziałek do lekarza, już nie mogę się doczekać. Ciekawe ile już waży 🤔 i żeby w końcu pokazała twarz a nie pupę 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:48
Anielka ❤️
-
Nynka wrote:Ja nie wiem, chyba pierwszy poród waga powyzej 4kg....
Dziewczyny mam pytanie i prośbę macue moze pod ręką ciuszki 56? Chodzi mi o body i pajace jaką maja dlugosc?
Wlasnie zamawiam next ciuszki ale te ich 56 to jak nasze 62, patrzac na dlugosc. Cjyba ze ja mam jakies dziwne ciuszkiNynka lubi tę wiadomość
-
Karolcia15031 wrote:Ja też nie lubie jak dziecko dużo bajek ogląda ale jak jeszcze pracowałam i.po pracy chciałam się zdrzemnąć to moja 6latka oglądała nawet 2-3h z tym że ona ma włączone bajki a w większości i tak sie bawi.
ZonaMarynarz nie katuj się tylko spokojnie zarzyj tabletkę.
Krolik czasem też słyszę takie szczelanie to chyba jego kości bo tak wywija tymi girkami że nie wiem..no ale jak on trzyma je koło głowy to się nie dziwię.
Ostatnio miałam taki realistyczny sen,że leżałam juz z nim po cc, byłam taka spokojna ☺
Gdyby tabletki coś pomagały... W niedzielę na IP tylko ktg zrobili i mówili że to migrena, moja Pani doktor dała skierowanie do okulisty i czekam do 12tej żeby iść zapytać czy mnie przyjmie bo na rejestracji mniejsc nie ma 😖, a mój lekarz rodzinny stwierdził że to zatoki... I chyba jako jedyny ma rację bo wczoraj kataru dostałam i troszkę lepiej. -
ŻonaMarynarza rób inhalacje z soli fizjologicznej. Ja jestem teraz przeziębiona i ratuje się inhalacjami. Rok temu dopadły mnie zatoki i teraz żeby uniknąć inhalowałam się nawet 3 razy dziennie i puściło ładnie. Jest jeszcze spray do nosa z linii prenalen ma w sobie olejki eteryczne więc super udrażnia. Nawilżaj nos wodą morską.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 09:46