X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię właśnie koszyk w melissie, większość produktów wychodzi o kilkadziesiąt groszy taniej jak w gemini. Już mam ponad 600 zł, a jeszcze chyba w połowie nie jestem :D Ale to zapasy linomagów i innych produktów robią kwotę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona marynarza sa takie ampulki isonasin septo to jest sól fizjologiczna i chyba miedz. Mozna od urodzenia wiec w ciazy raczej też i to jest do płukania, super oczyszcza.

Dostalam kolejną koszule, jest spoko, tez duza, ale ją planuje do porodu a ze rosnie prawdopodobienstwo szpitala i CC to zostawiam.

I jednak te dwie za duże wymieniam na mniejsze. Ja to mam problem z kupowaniem "na oko" od zawsze...serio i dla mlodego i teraz dla maluszka milion pomiariw a i tak zle wybieram🙈

Zamawiam teraz ciuszki 56 i 62. Za miesiac aptekę i jestem ready na baby😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Robię właśnie koszyk w melissie, większość produktów wychodzi o kilkadziesiąt groszy taniej jak w gemini. Już mam ponad 600 zł, a jeszcze chyba w połowie nie jestem :D Ale to zapasy linomagów i innych produktów robią kwotę :D

Bony krolik nie strasz🙈 co Ty tam kupujesz ze takie miliony🤣

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo właśnie Isonasin septo ! Pediatra nam też polecała jak młoda miała 3 miesiące. Zapomniałam o nich :D Muszę wrzucić do koszyka, bo są świetne :D

Nynka wrzucam też witaminy dla siebie w zapasie, żeby potem nie domawiać, a za te zakupy mąż płaci to nie będę oszczędzać :D obecnie koszyk wygląda tak:
    Prenatal duo x3
    Majtki canpol siateczkowe wielorazowe 1 opakowanie - mam jeszcze z poprzedniej ciąży więc dużo nie biorę teraz.
    Bella podkłady 4 op
    Canpol podkłady 3 op
    Canpol podkłady na noc 3op
    Linomag zielony 10 szt
    SOPELEK BABY Jednorazowe podkłady higieniczne pakowane po 20szt 2opakowania
    Lansinoh maść 40ml
    Podkłady na łóżko 30szt 1op
    Wkładki laktacyjne 100szt 3 op
    Kindii płatki kosmetyczne 20op
    Vigantol 2szt
    Momme krem zimowy do zadań specjalnych
    Olejek ze słodkich migdałów
    Mucovagin globulki
    Mucovagin żel do smarowania
    Pampersy 1 4op
    Femaltiker 3 op
    Zestaw do smarowania i czesania ciemieniuszki
    Zestaw do paznokci
    Sól fizjo 100szt
    Woda morska 2x
    Dicoflor
    Ręczniki z kapturkiem 2szt
    Octanisept
    Pedicetamol 2szt
    Kora dębu 2szt

Obecnie mam prawie 1200 zł :D Ale jak widać zapasy duże :D Nynka ja biorę jedne z tańszych rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 10:20

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŻonaMarynarza łączę się w bólu. Tra mam takie bóle głowy, że tabletki nie pomagają. A wiadomo, że staram się brać jak najmniej. I też mi się wydaje, że to zatoki. Ale ten boom czasem schodzi mi na oczy więc byłam ostatnio wyrobić okulary. Bardzo małe wady, ale mam nadzieję, że mi chociaż trochę pomogą

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie migreny na codzien, uzależnione od hormonów, zawsze przed okresem, po i przed owulacją...ciąża to jedyny okres kiedy odpoczywam od strasznego bólu...

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki termometr bezdotykowy polecacie ?

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    ja mam diagnostic już 6 lat i jest ok :)

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 ja z usg też mam termin na 29.12 więc myślę że cc będzie kolo 20 albo po świętach, jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem kiedy. Przez to że ta ciąża idzie równo z tą w której urodzialam martwą córeczkę też miałam mieć cc 20.12..trochę mam przez to stres ale z drugiej strony wmawiam sobie że właśnie to dobrze bo ona nad nim czuwa.

Co do wskazań do cc to koleżanka urodziła w tym roku chłopca 4500 i 60cm, lekarze mówili jej że to drugie dziecko więc powinna dać radę i no dała radę ale problemy ma do teraz , w nastepnej ciąży jakby była to już musi mieć cc.

Też cierpie na migreny, ale w ciąży miałam atak tylko w pierwszym trymestrze, a pomagają mi tylko opidy.

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik, wow nieźle zakupy.
    Ja to chyba nie umiem takich zapasów robić :)
    No z tą wagę tez nigdy nie wiadomo. Mój synek miał mieć 3500 g a urodził się 4kg 62 cm, z powodu braku postępu porodu miałam cc ( długo po terminie i zero rozwarcia) ale nie wiem czy bym dala urodzić SN.
    Dziewczyna która była że mną na sali, dostała wskazanie do cc że względu na dużą wagę dziecka ( i niby drobna budowę ciała, była większa niż ja) a dziecko urodziło się 3400g. To zależy od podejścia lekarza.
    Teraz też szykuje mi się duże dziecko, sama nie wiem co gorsze SN czy cc, ale mimo fatalnych wspomnień, jeśli będzie powyżej 4 kg to będę naciskała na cc.
    Tak to już będę miała blizny i jednak komplikacje w 1 miejscu na brzuchu a nie dodatkowo jeszcze na dole

Aaggaa02
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wykupiłam dostęp do kursu Joanny Dembińskiej i zamierzam się przygotować do porodu SN :) nigdy nie wiadomo na jaką zmianę w szpitalu się trafi

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pewnie trochę pousuwam jak przyjdzie do finalnej kwoty :D Ale jak pamiętam ile nam linomagów schodziło albo tych wacików i mimo zapasów trzeba było na bieżąco chodzić do apteki, a tam różnica w cenie spora. Np. waciki kindii na necie 3,99, a te w biedronce 5,99. Dostawa jest w sumie darmowa od 200 zł więc najwyżej kupię teraz część, a jak się młoda pojawi to dokupię żeby nie zabolało za bardzo :D Pampersów biorę mniej, dokupię dady może jej spasują. Kiedyś na pampersy była promocja w rossmannie non stop, a teraz widzę, że jej już nie ma. Wtedy tam najkorzystniej wychodziły.

Też mam ten kurs, zaczęłam pomału przerabiać i mogę polecić. Mimo, że już rodziłam to i tak są to dla mnie cenne informacje, tym bardziej, że teraz będę bez męża, chociaż tyle, że ze swoją położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 14:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaggaa jaki rozmiar mialas dla synka z taka waga?

Mnie krolik wystraszyla, wrzucilam do koszyka ale mi wuszlo 300...ufff🤣

• krolik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka pochwal się koszykiem :D Może uratujesz mnie przed bankructwem :D

• Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Polecam Broun Thermoscan 7. Jest do ucha. Te bezdotykowe do czoła za każdym razem pokazywały mi inną temperaturę

• Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, nosił 56 bo na początku dzieci są trochę przykurczone więc się mieścił ale szybko wyrosl i dłużej nosił 62.
    Teraz nawet jak przeglądam ubranka dla drugiego synka to tych 56 jest naprawdę niewiele

Aaggaa02
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Polecam Broun Thermoscan 7. Jest do ucha. Te bezdotykowe do czoła za każdym razem pokazywały mi inną temperaturę

Też go polecam🙂

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jakie marki produktów pielegnacyjnych/do kąpieli postawilyście? Ja się zastanawiam jeszcze nad hipp/mustela ... Sama nie wiem :/
    I czy uzywalyscie kremów pod pieluszkę ? Zasypki ? Krem do buzi taki typowo na zimę ochronny się przyda ? 🙈🤪
    Lepszy płyn do kąpieli czy żel do mycia ?

Hahaha wiem dużo pytań ale chce poznać Wasze opinie :D

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I czy kupujecie mleczko pielęgnacyjne czy stawiacie na oliwkę ? A mleczka kremy itd używacie w razie potrzeby ..

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdził się żel johnsons baby z bawełną, krem bephanten, ale ostatnio odkryłam alpanten (używamy do teraz), a krem na zimę z ziajki dla nas najlepszy ale on jest od 3 miesiaca i nie wiem co teraz wezmę

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ