Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyŻona marynarza sa takie ampulki isonasin septo to jest sól fizjologiczna i chyba miedz. Mozna od urodzenia wiec w ciazy raczej też i to jest do płukania, super oczyszcza.
Dostalam kolejną koszule, jest spoko, tez duza, ale ją planuje do porodu a ze rosnie prawdopodobienstwo szpitala i CC to zostawiam.
I jednak te dwie za duże wymieniam na mniejsze. Ja to mam problem z kupowaniem "na oko" od zawsze...serio i dla mlodego i teraz dla maluszka milion pomiariw a i tak zle wybieram🙈
Zamawiam teraz ciuszki 56 i 62. Za miesiac aptekę i jestem ready na baby😁 -
nick nieaktualnykrolik wrote:Robię właśnie koszyk w melissie, większość produktów wychodzi o kilkadziesiąt groszy taniej jak w gemini. Już mam ponad 600 zł, a jeszcze chyba w połowie nie jestem Ale to zapasy linomagów i innych produktów robią kwotę
Bony krolik nie strasz🙈 co Ty tam kupujesz ze takie miliony🤣 -
Oo właśnie Isonasin septo ! Pediatra nam też polecała jak młoda miała 3 miesiące. Zapomniałam o nich Muszę wrzucić do koszyka, bo są świetne
Nynka wrzucam też witaminy dla siebie w zapasie, żeby potem nie domawiać, a za te zakupy mąż płaci to nie będę oszczędzać obecnie koszyk wygląda tak:
Prenatal duo x3
Majtki canpol siateczkowe wielorazowe 1 opakowanie - mam jeszcze z poprzedniej ciąży więc dużo nie biorę teraz.
Bella podkłady 4 op
Canpol podkłady 3 op
Canpol podkłady na noc 3op
Linomag zielony 10 szt
SOPELEK BABY Jednorazowe podkłady higieniczne pakowane po 20szt 2opakowania
Lansinoh maść 40ml
Podkłady na łóżko 30szt 1op
Wkładki laktacyjne 100szt 3 op
Kindii płatki kosmetyczne 20op
Vigantol 2szt
Momme krem zimowy do zadań specjalnych
Olejek ze słodkich migdałów
Mucovagin globulki
Mucovagin żel do smarowania
Pampersy 1 4op
Femaltiker 3 op
Zestaw do smarowania i czesania ciemieniuszki
Zestaw do paznokci
Sól fizjo 100szt
Woda morska 2x
Dicoflor
Ręczniki z kapturkiem 2szt
Octanisept
Pedicetamol 2szt
Kora dębu 2szt
Obecnie mam prawie 1200 zł Ale jak widać zapasy duże Nynka ja biorę jedne z tańszych rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 10:20
-
ŻonaMarynarza łączę się w bólu. Tra mam takie bóle głowy, że tabletki nie pomagają. A wiadomo, że staram się brać jak najmniej. I też mi się wydaje, że to zatoki. Ale ten boom czasem schodzi mi na oczy więc byłam ostatnio wyrobić okulary. Bardzo małe wady, ale mam nadzieję, że mi chociaż trochę pomogą
-
Karolina95 ja z usg też mam termin na 29.12 więc myślę że cc będzie kolo 20 albo po świętach, jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem kiedy. Przez to że ta ciąża idzie równo z tą w której urodzialam martwą córeczkę też miałam mieć cc 20.12..trochę mam przez to stres ale z drugiej strony wmawiam sobie że właśnie to dobrze bo ona nad nim czuwa.
Co do wskazań do cc to koleżanka urodziła w tym roku chłopca 4500 i 60cm, lekarze mówili jej że to drugie dziecko więc powinna dać radę i no dała radę ale problemy ma do teraz , w nastepnej ciąży jakby była to już musi mieć cc.
Też cierpie na migreny, ale w ciąży miałam atak tylko w pierwszym trymestrze, a pomagają mi tylko opidy. -
Królik, wow nieźle zakupy.
Ja to chyba nie umiem takich zapasów robić
No z tą wagę tez nigdy nie wiadomo. Mój synek miał mieć 3500 g a urodził się 4kg 62 cm, z powodu braku postępu porodu miałam cc ( długo po terminie i zero rozwarcia) ale nie wiem czy bym dala urodzić SN.
Dziewczyna która była że mną na sali, dostała wskazanie do cc że względu na dużą wagę dziecka ( i niby drobna budowę ciała, była większa niż ja) a dziecko urodziło się 3400g. To zależy od podejścia lekarza.
Teraz też szykuje mi się duże dziecko, sama nie wiem co gorsze SN czy cc, ale mimo fatalnych wspomnień, jeśli będzie powyżej 4 kg to będę naciskała na cc.
Tak to już będę miała blizny i jednak komplikacje w 1 miejscu na brzuchu a nie dodatkowo jeszcze na doleAaggaa02 -
Aga, pewnie trochę pousuwam jak przyjdzie do finalnej kwoty Ale jak pamiętam ile nam linomagów schodziło albo tych wacików i mimo zapasów trzeba było na bieżąco chodzić do apteki, a tam różnica w cenie spora. Np. waciki kindii na necie 3,99, a te w biedronce 5,99. Dostawa jest w sumie darmowa od 200 zł więc najwyżej kupię teraz część, a jak się młoda pojawi to dokupię żeby nie zabolało za bardzo Pampersów biorę mniej, dokupię dady może jej spasują. Kiedyś na pampersy była promocja w rossmannie non stop, a teraz widzę, że jej już nie ma. Wtedy tam najkorzystniej wychodziły.
Też mam ten kurs, zaczęłam pomału przerabiać i mogę polecić. Mimo, że już rodziłam to i tak są to dla mnie cenne informacje, tym bardziej, że teraz będę bez męża, chociaż tyle, że ze swoją położną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 14:04
-
nick nieaktualny
-
A na jakie marki produktów pielegnacyjnych/do kąpieli postawilyście? Ja się zastanawiam jeszcze nad hipp/mustela ... Sama nie wiem
I czy uzywalyscie kremów pod pieluszkę ? Zasypki ? Krem do buzi taki typowo na zimę ochronny się przyda ? 🙈🤪
Lepszy płyn do kąpieli czy żel do mycia ?
Hahaha wiem dużo pytań ale chce poznać Wasze opinie
Anielka ❤️
-
U nas sprawdził się żel johnsons baby z bawełną, krem bephanten, ale ostatnio odkryłam alpanten (używamy do teraz), a krem na zimę z ziajki dla nas najlepszy ale on jest od 3 miesiaca i nie wiem co teraz wezmę