X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak ja w tej ciąży jadłam dużo słodyczy ale teraz jak zjem czekolade to mi stoi w gardle i mam taki dziwny posmak. Od połowy ciąży oduczyliśmy się z mężem jeść chipsy i chrupki jestem z tego powodu bardzo zadowolona☺

Azjak lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc! A myślicie, że do gondoli 80cm będzie ok, jeśli on ma 90cm? Chyba można go trochę podwinąć póki dzidziuś będzie malutki? 🤔a później do spacerki idealny, też ma wejście na pasy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 20:42

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam odrzutu od słodkiego, wręcz mnie nosi okrutnie ostatnio jak nic nie zjem 😅 dzisiaj robiłam grzanki z miodem wkurzona, bo w domu zero słodyczy, sklepy zamknięte, a ja chodzilam po ściana ch, bo chciałam batona 😅 mężowi się oberwało, że powinien gonić kobiecie ciezarnej po słodycze, ale on chyba za bardzo sobie wziął moje słowa do serca, że jak będę jak w transie prosić o słodkie ma nie kupować 😅 sama i tak kupuje co jakiś czas, no muszę 🙈 ale przyhamowałam z wagą, od 2 tygodni stoi prawie w miejscu 🙈

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywalyscie sztyftu od musteli czy lepsza opcja to momme (krem na zimę )?
    Czytałam że to i to ma dobre opinie .. nie mogę zdecydować a już chce zakończyć koszyk w Gemini 😄

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam baby dream na zimę, tylko te kremy po przyjściu trzeba zmywać z buzi

Mnie ciągnie do słodkiego, codziennie musi być ciasto albo jakiś batonik.
    W tamtej ciąży po porodzie ze 3 miesiące po porodzie też sobie dałam spokój z myśleniem o wadze, dopiero jak Doszłam do siebie po cc, baby blues się uspokoił to zaczynałam o tym powoli myśleć, wracać do lekkich treningów, biegania itd

Królik, ja już nie pamiętam jaka mam gondole ( ale chyba coś koło tego) , ale śpiworek też miałam ten dłuższy i się to mieściło, zawsze możesz przymierzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 07:56

Aaggaa02
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina oba są fajne, a mustelle widzialam z filtrem niskim ale byl. A tak na prawde, moze się okazać, że Twojemu bobo nie podpasuje....ja tak mialam z mlodym i z kremem filtrem i na zimę.

Ja sobie wypatrzylam linomag cold cream ale taki w sloiku, mustella z cold cream kusi, hipp (sprawdzony u nas), to mommee nie uzywalam, i welede mialam. Tak kminie, bo bede uzywac jednoczesnie dla starszaka a nie wiem czy znowu mu cos nie wyjdzie...

Wpadlam w szal kupowania wyprawki, zaraz skonczy mi sie pensja🙈 musze sie opanowac.

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dzięki dziewczyny za pomoc! A myślicie, że do gondoli 80cm będzie ok, jeśli on ma 90cm? Chyba można go trochę podwinąć póki dzidziuś będzie malutki? 🤔a później do spacerki idealny, też ma wejście na pasy 😁

Ja mam gondolę 86cm a śpiworek 110cm delikatnie podwijam i się mieści

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nie mam wątpliwości, biorę ten śpiworek 😁

Mam teraz ten sztyft mustella, ale do ust dla córki, w sumie jak go jej dałam, bo ona musi wszystko sama to i policzki nim nasmarowała więc całkiem spoko się wydaje 😁 oprócz momme jednej zimy miałam też Baby EcoLogica Przyjaciel Zimy, to był nasz pierwszy krem, jest tańszy od momme i też ma świetny skład. Na momme się przerzuciłam, bo baby ecologica był ciężko dostępny.

Aga ja sobie po porodzie nie wyobrażałam myślenia o diecie 🙈 jadłam w takich ilościach, że słowo "odchudzanie" to była jakaś abstrakcja 😅 Chociaż wróciłam po porodzie do dużo zdrowszego jedzenia, wrócił mi apetyt na zdrowe jedzenie, bo w obydwu ciążach ciągnie do tego gorszego 😅 o i właśnie opedzlowalam całą czekolade 🙈 ale bez cukru z biedronki więc nie mam wyrzutów sumienia. To nic, ze kalorii to też ma dużo, ale wystarczy napis bez cukru i jakoś tak lżej na sercu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 09:29

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ciągnie do wszystkiego, i słodkie i słone, jem czekolade a zachwile kabanosy :P i ogolnie mam poczucie,ze mogłabym cały czas coś przegryzać a waga rośnie... najbardziej w tej ciąży smakują mi gruszki, gdzie wcześniej jakoś specjalnie ich nie kupowałam.

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamówiłam w końcu komodę dla małego! ma być we wtorek i ruszam z praniem i przygotowaniami :) czekam na zamówienie z apteki i spakuje torbę.

wczoraj miałam straszny dzień, bardzo częśto łąpały mnie skurcze, wzięłam no spe i podwójny magnez ale i tak średnio się czułam. tak bym chciała,żebby byłą chociaż połowa grudnia już...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 09:49

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim zestawie na początek ?
    -mustela olejek myjący
    - hipp krem do twarzy i ciała ( żółwik )
    - linomag
    - octenisept
    - woda fizjologiczna
    - płatki bawelniane, patyczki
    - mustela sztyft ochronny
    -chusteczki waterwipes
    No i pampersy najprawdopodobniej babydream bo przy bliźniakach sprawdziły mi się najlepiej, chodź pewnie kupię też z 2 paczki pampers bo wydają mi się delikatniejsze.

Co byście jeszcze dorzuciły ?
    Nie chce niepotrzebnie kupować olejków,kremów, mleczek do ciala.
    Zastanawiam się też nad mustela krem 123 ale nie wiem czy to aż tak się przyda i nie potrzebnie smarować pupke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 10:40

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, ja bym dorzuciła jeszcze lansinoh na brodawki jeśli zamierzasz karmić piersią. Dobry bo nie trzeba zmywać do karmienia.

Ja też cały czas myślę o jedzeniu. Słodkie, wytrawne wszystko wchodzi i już nawet się boję ważyć :(

Moja zachcianka jest paprykarz z dorsza na kolację, później zajadam to fantasia z czekolada i często potem jeszcze mandarynka

Jeśli chodzi o pampersy to polecam Dady te delikatniejsze, dla nasz były najlepsze jakościowo i cenowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 11:31

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba jest ok na początek.

Ja sobie jednak ten koszyk w aptece podzielę, kupię teraz najpotrzebniejsze rzeczy, które się przydadzą też dla starszej, a resztę dokupię w grudniu :D Póki nie zrobię porządków w domu to i tak by tylko stało w pudle wszystko.

Zamawiam teraz ciuszki dla dziewczyn w sinsay'u, jakieś bodziaki i spodnie. To co teraz najtaniej wyjdzie, a z resztą czekam na koniec miesiąca może będą promocje na black friday, bo obecne ceny w innych sklepach mnie przerażają. Nie chciałabym teraz nakupić, a później widzieć, że mogłam połowę kwoty zaoszczędzić :D Ale plus, że już się pomału za to zabrałam i może do świąt wszystko skompletuje :D

Ps. polecam zjeść tabliczkę czekolady z biedry, te bez cukru, mega przeczyszcza :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 11:35

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik ja się zmieściłam narazie w 220zl w Gemini ale nie mam wszystkiego w koszyku, wiec nie jest źle 😄Część kupię też stacjonarnie

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • mama85 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez się zajadam ta czekolada mleczna z biedry bez cukru, dziś kupiłam
    Ich 5, zostały w sklepie tylko te ciemne…ktoś mi wykupił te białe ale one wszystkie są przepychota 🤤🤤🤤

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi właśnie przyszło zamówienie z apteki :) wydałąm lekko ponad 220 zl i wydaje mi się,ze na pierwszy rzut starczy.
    Pampersó mam kilka paczek Dady 1 i myślę jeszcze ze dwie paczki 2 dokupić.

• krolik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zminimalizowałam koszyk, ale i tak tego jest sporo, bo są rzeczy dla mnie i starszej :D Jeszcze będę patrzyła na ceny w innych sklepach dziecięcych czy coś korzystniej cenowo nie wychodzi. Chyba wezmę w aptece mniej pampersów, a kupię na próbę dady. Zobaczę co nam spasuje. W sumie racja, że jednej mogły spasować pampersy, ale tej nie muszą. Nawilżane chusteczki wezmę z rossmanna, babydream też są 99% wody, a wychodzą najtaniej ze wszystkich. Olejek ze słodkich migdałów widziałam, że jest z serii babydream i wychodzi korzystnie cenowo.

Mama85 uwielbiam je wszystkie,a białe rzeczywiście najlepsze, dziś właśnie wyjadłam białą z orzechami laskowymi, ale mam dość na jakiś czas słodyczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 14:46

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystko w gemini dla mnie i dziecka ale bez zapasów ,tylko to co potrzebne zapłaciłam 200zl przeszło.

Dziś miałam straszną noc ,mały próbował mi wyjść przez gardło przez co miałam straszną zgage nawet tabsy nie pomogły,w dodatku coś mi uciskał bo strasznie bolał mnie prawy bok i tak pół nocy mie przespane więc dziecko przygotowuje mnie do nieprzespanych nocy.
    Mag_len ja mam czasem 4-6skurczy na godzinę , wczoraj złapał mnie taki mocniejszy który trwał 1min i bardzo bolał.
    Lekarz kazał mi chodzić okolo 30-40 min tylko jak? Łapie mnie wtedy skurcz za skurczem..

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ja też wszystko w gemini dla mnie i dziecka ale bez zapasów ,tylko to co potrzebne zapłaciłam 200zl przeszło.

Dziś miałam straszną noc ,mały próbował mi wyjść przez gardło przez co miałam straszną zgage nawet tabsy nie pomogły,w dodatku coś mi uciskał bo strasznie bolał mnie prawy bok i tak pół nocy mie przespane więc dziecko przygotowuje mnie do nieprzespanych nocy.
    Mag_len ja mam czasem 4-6skurczy na godzinę , wczoraj złapał mnie taki mocniejszy który trwał 1min i bardzo bolał.
    Lekarz kazał mi chodzić okolo 30-40 min tylko jak? Łapie mnie wtedy skurcz za skurczem..
    To u mnie dziś już spoko, twardnieje raz na jakiś czas ale delikatnie. A wczoraj to już miałam wizję porodu przedwczesnego i patologii ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, zamowilam bodziaki geaorge ten 0-1, niby 56, dlugoac 30cm. Ale kurde jak ja to zobaczylam to jest tak mikro, ze ja nie wiem czy nie pamietam jakie sa male dzieci czy to jest wyjatkowo male...

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ