X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski gdybyscie chcialy metryke dla bąbelka to dzisiaj -15% <3

https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/ <3

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też tak bolą nogi ? Szczególnie kostki, uda.. mnie już tak od kilku dni raz mocniej raz lzej.
    Do tego mała tak boleśnie kopie pod żebrami i po lewym boku 🙁
    Już chce żeby grudzień się zaczął 😭
    W ogóle tak mi wypchalo brzuch w ciągu chyba 3 dni, aż sama nie poznaje siebie w lustrze, boczki takie wystające 😬

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Was też tak bolą nogi ? Szczególnie kostki, uda.. mnie już tak od kilku dni raz mocniej raz lzej.
    Do tego mała tak boleśnie kopie pod żebrami i po lewym boku 🙁
    Już chce żeby grudzień się zaczął 😭
    W ogóle tak mi wypchalo brzuch w ciągu chyba 3 dni, aż sama nie poznaje siebie w lustrze, boczki takie wystające 😬

Mnie te bolą nogi, ale ja to wiążę z szybkim przyrostem masy 😅
    Też w tym tygodniu mega mi brzuch urósł, chociaż i tam mam cały czas ogromny. Nie mogę się powstrzymać przed jedzeniem, smaka mam na wszystko. Przytyłam już 13kg i zaraz dogonię wagą mojego faceta. Ten ostatnio mega schodki, bo jest na keto. Także się powoli załamuję, bo jeszcze 2 miesiące 😅😅

• Azjak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kurcze dziewczyny, zamowilam bodziaki geaorge ten 0-1, niby 56, dlugoac 30cm. Ale kurde jak ja to zobaczylam to jest tak mikro, ze ja nie wiem czy nie pamietam jakie sa male dzieci czy to jest wyjatkowo male...

Z rozmiarowkami trzeba uważać. Moja mama kupiła body dla małej, rozmy 50/56. Porównałam z body 62 - takie same 🤪

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Mnie te bolą nogi, ale ja to wiążę z szybkim przyrostem masy 😅
    Też w tym tygodniu mega mi brzuch urósł, chociaż i tam mam cały czas ogromny. Nie mogę się powstrzymać przed jedzeniem, smaka mam na wszystko. Przytyłam już 13kg i zaraz dogonię wagą mojego faceta. Ten ostatnio mega schodki, bo jest na keto. Także się powoli załamuję, bo jeszcze 2 miesiące 😅😅

Może też mam to samo że od wagi bo w sumie nie ważyłam się od ostatniej wizyty u lekarza czyli już prawie 4 tyg 🙈 jakoś zapomialam o tym. Jak dzieci zasna to pójdę z ciekawosci zobaczyć ile tam już jest na + 😄

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ważyłam wczoraj i mam w sumie od początku 6,5kg. A do mojego faceta to mam jeszcze duży zapas kilkudziesięciu kg🤣🤭 na szczęście..

Pomyślcie że za dwa miesiące o tej porze duża część. Nas będzie mieć już malucha przy sobie 😍 nie mogę w to uwierzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 21:06

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły do mnie koszule z dolce sonno, te sukienkowe
    https://slodkisen.com.pl/koszula-nocna-do-karmienia-siena-north-dolce-sonno

Zamówiłam 2, z krótkim i rękawem 3/4 i mogę je polecić, są naprawdę ładne, wyglądam trochę jak w sukience. Te z rekaelwem 3/4 są trochę dłuższe więc mzoe i lepsze.
    I trzeba brać swój rozmiar. Tzn tak jak ja rpzed ciąża byłam XS, to teraz zamówiłam s i jest dobra i myślę że brzuch w 9 miesiącu się zmieści, ale będzie trochę opiety, za to na po porodzie będą też dobre na wietrzenie.

Aaggaa02
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Może też mam to samo że od wagi bo w sumie nie ważyłam się od ostatniej wizyty u lekarza czyli już prawie 4 tyg 🙈 jakoś zapomialam o tym. Jak dzieci zasna to pójdę z ciekawosci zobaczyć ile tam już jest na + 😄

Nie waż się wieczorem, tylko rano. Zaufaj mi 😂

• krolik Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch teraz wywaliło 🙈 młoda się rozpycha strasznie i czułam taki mocno naciągnięty przez parę dni 🙈 do tego swędział więc na pewno skóra się rozciągała 🙈 mnie w sumie nogi nie bolą, ale od wczoraj mam dziwne bóle w miednicy jak za dużo posiedzę. Obstawiam, że jest to też związane z kaszlem, który podwozie obciąża i czuję po bokach brzucha ciągnięcie 🙄 oby już mijał, bo się posypie 😬 ide zaraz poleżeć na piłeczce.

Karolina, podpisuje się pod Moniqaaa, nie waz się wieczorem. Lepiej rano 😅. Mi brakuje 9 kg do wagi męża, ale zbliżę się na pewno 😅 jeszcze z 5 u mnie na bank wpadnie 😬

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mavi wrote:
    Laski gdybyscie chcialy metryke dla bąbelka to dzisiaj -15% <3

https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/ <3

Może i bym skorzystała, ale wiem kiedy Książę postanowi wyjść 🙂

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do terminu zostały nie całe 7tyg 😳 trochę się obawiam bo od 2 tyg mam lekka biegunke i czytałam na necie że to może być odklejanie łożyska,iczyszczanie przed porodem, wirus, covid..eh aż się boję o tym lekarzowi w środę powiedzieć.
    Ja brzych mam ogromy i bardzo nisko mi wisi, czuję się coraz gorzejnie chcę przy domownikach narzekać ale serio mam już dosyć..nawet leżeć jest mi źle bo na prawym boku mam zgage a na lewym też długo nie mogę.
    Mały już ma inne ruchy, skończyło się tańcowanie teraz nogami jeździ, dupke wypina ,rączkami przebiera

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a u Was też troszkę ruchy ucichły? Czuje ze niunia się rusza ale jakby mniej jak wczesniej. Czytałam że to normalne bo mniej miejsca ma, ale trochę nie daje mi to spokoju dzisiaj...

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 7 tygodni??!! Matko, to chwila moment i już!
    Chyba sobie uzmyslawiam jak ten czas leci...

Ja mam brzuch ogromny, nowe rozstepy, jest mi ciezko na schodach, podnosic sie a nawet leżeć...

• eszanka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek, ruchy są inne i jest ich mniej z uwagi na wage dziecka, nie ma już tyle miejsca co wcześniej. Teraz bardziej może hyc to rozpychanie. Jeżeli Cię to niepokoi to jedz na izbę przyjęc ginekologiczna. Nam położna na SR powtarza ze lepiej sprawdzić niż się stresować.

Wczoraj miałam usg 3 trymestru, mała wazy 1960 g 😀 nie wiem po kim taki Koksik z niej będzie. Ma trochę większy brzuszek, lekarz pytał czy nie mam cukrzycy ciążowej. Pępowina nie jest owinięta, na wszystkich zdjęciach ma nadąsana minę - kto by nie miał o 8:30 po nocnej imprezie.
    Miałam się zabrać za kompletowanie wyprawki ale jakoś się nie składa. Mąż trafił do szpitala tydzień temu i nie mam głowy do zakupów 🙁

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • krolik Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się bardziej rozpycha teraz niż skacze w tym brzuchu. W czwartek mniej się ruszała, a wczoraj już cały dzień. Jednak ja te ruchy i tak intensywnie odczuwam mimo łożyska z przodu 🙈Dzisiaj mam znowu obawy, że wróciła głową do góry 😬 ale moim dzieciom wcale nie przeszkadza, że rosną i mają mało miejsca, tylko moje są raczej z tych drobnych to może jednak mają 😅 ale starsza w tym brzuchu ruszała się intensywnie do końca, na dwa dni przed porodem tak się wyciszyła, że płakałam i prawie na ip jechałam, bo się bałam o co chodzi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 09:37

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posłuchałam waszych rad i zwazylam się dziś rano 🙈 już ok +10 kg 🤪 chociaż ja sama aż tyle nie widzę, chociaż moi domownicy mówią że poszło mi w pupę 😬😭 dlatego może nie widzę z tyłu to mam 🙈🤣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zostało jakoś 7 tyg do końca terminu, ale że będę miała cc to mniej więcej 6 😳

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez rowno 7 tygodni 🙈 ale ten czas zapierdziela 💣😁

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszanka co z mężem??

Ja już zglupialam z tymi rozmiarami, nie wiem jakie brać....czekam az wszystko dojdzie i wtedy dokupie...

Dziewczyny mam pytanie. Jeden z kombinezonow to taki spiwor z rekawami.
    https://naforum.zapodaj.net/d23dbb2e13ce.jpg.html]d23dbb2e13ce.jpg[/url]
    I tak mysle jak pod spod ubrac i czy cos jeszcze na wierzch..

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:04

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ