Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina95bmy idziemy z terminem identyko więc też myślę że zostało max 6tyg, chyba zrobią nam cc przed świętami , najlepiej kolo 20.12 żeby na święta do domu wyjść.
MójAniolek inne są te ruchy, już bez adha 😂 nie raz nawet ich nie czuję tylko widzę jak brzuch delikatnie się rusza.
Muszę się wziąść za pranie i prasowanie a mam tych ubranek ogrom..spokojnie na troje dzieci. Nie mam jeszcze wanienki i termometra a bez niego mąż kąpać nie będzie 😂
-
Karolcia też mam nadzieję na ten 20.12 i żeby do 24.12 wyjść 😉 chociaż nie wiem ile po CC jest się dni w szpitalu.. też pewnie zależy od stanu dziecka i naszego .
A co dajecie na start do łóżeczka ? Stawiacie tylko na jakiś becik, kocyk ?
Kokon, ochraniacze, kołderka ( poduszka to wiadomo że na początku odpada) bo chciałam jeszcze domówić parę rzeczy i tak się zastanawiam czy iść na całość i odrazy to wszystko brać 🤔Anielka ❤️
-
Z mężem niestety poważne - miał lekki udar 🙁 nie ma paraliżu, jedynie problemy z mowa które już ustępują.
Polecam do pobrania/kupienia eBook Bobozegar o rozwoju dziecka w pierwszych 12 miesiącach życia. Można go pobrać za darmo do 18.11 lub kupić na stronie https://www.fizjomommy.pl/index.php/shop/
Mam tez Fizjodzidziusia i dla początkujących rodziców super sprawa!
Karolina, nic nie daje do łóżeczka. Mała będzie miała do spania śpiworek. Rożka ani kokonu nie planuje (o konie czytałam ze dziecko powinno w nim spać tylko wtedy gdy rodzice go obserwują, nie w ciągu nocy). Na dzień będziemy mieli kosz Mojżesza. Zastanawiam się nad zakupem maty piankowej bo nie mamy dywanów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 12:21
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
Eszanka strasznie mi przykro mam nadzieję, że mąż szybko dojdzie do siebie. Dużo zdrówka, trzymajcie się! :*
Poza śpiworkiem i prześcieradłem nic do łóżeczka nie daje. Starsza dopiero po roku dostała ochraniacz, ale i tak tam nie spała, bo wolała z nami, na chwilę ją odkładałam, a lubiła się obijać o szczebelki 🙈
-
Karolina95 wrote:Karolcia też mam nadzieję na ten 20.12 i żeby do 24.12 wyjść 😉 chociaż nie wiem ile po CC jest się dni w szpitalu.. też pewnie zależy od stanu dziecka i naszego .
A co dajecie na start do łóżeczka ? Stawiacie tylko na jakiś becik, kocyk ?
Kokon, ochraniacze, kołderka ( poduszka to wiadomo że na początku odpada) bo chciałam jeszcze domówić parę rzeczy i tak się zastanawiam czy iść na całość i odrazy to wszystko brać 🤔
do łóżeczka nie daje nic poza śpiworkiem lub rożkiem. ochraniaczy w ogóle nie planuje.
eszanka duużo zdrowia dla męża!
u mnie też już te ruchy są inne, takie rozpychanie, czasem aż nieprzyjemne.
eszanka u nas też bez dywanów bo najstarsza córka ma alergie na roztocza. mam jeszcze po dziewczynach fajne puzzle piankowe takie bardzo duze,były kupione jako do gimnastyki, fajne bo wygląają jak panele
https://allegro.pl/oferta/mata-puzzle-pod-sprzet-do-silowni-120x120-ochronna-10420776867?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NDhiYTI4NGEtMzdiNi00Yzc5LThiYjgtNDM2YmFmZmUxMWVjAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=8915fb52-2bad-472c-9d70-d834340c2cd8
to coś takiego tylko widzę,że są teraz tylo czarne. -
Eszanka współczuję sytuacji z mężem jeszcze teraz w ciąży się pewnie biedna stresujesz. Na pewno będzie wszytsko dobrze a mowa wróci.
Karolina95 jak wszystko będzie dobrze z nami i dziećmi to w 3 dobie do domu.
Ja na początku dziecko będę miała w łóżeczko-kołysce , nic tak nie będę dawała,jedynie jak będzie lubiał spać zwinięty to zapakuje go w rożek. Starsza uwielbiała spać pozawijana,po szpitalu nie wiedziałam dlaczego mi dziecko nie chce spać, okazalo się że musi być zwinięta -
Pamiętam w szpitalu jak moja córka strasznie płakała, w nocy spać nie chciała, ja już sił nie miałam ją do piersi przystawiać, chodzić z nią. Prosiłam położna o pomoc, że może źle przystawiam, oczywiście mi się dostało, ze nie umiem, tak mi pomogła, ze nie pomogła i sama ogarnęłam potem lepiej. A młodej nie o cyca chodziło, a właśnie o otulenie. Przypomniało mi się, że czytałam o zawijaniu w pieluszkę i tak ją dwie pozawijalam i moment, spokój. Zasnęła w mydelniczce, ja też drzemałam, bo nie potrafiłam spać będąc z nią sama. Musiałam zerkać co jakiś czas czy wszystko ok😅
-
Eszanka strasznie mi przykro. Napewno wszystko będzie dobrze, nie martw się. Zdrowia dla męża i Tobie dużo siły kochana!
Ja właśnie wracam z zakupów. Kupiliśmy Wanienke, stojak i taki zestaw kokon z podusia i kolderka. Podusi i kolderki nie zamierzam teraz używać a kokon się przyda jak nie do łóżeczka to nawet tak w dzień na naroznik zeby z nami niunia leżała 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 17:32
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
nick nieaktualnyEszanka bardzo mi przykro. Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia.
Ja w łóżeczku też tylko prześcieradło ewentualnie rożek. Ze starszym bardzo dlugo nic nie mielismy, pozniej ochraniacz panelowy, ale i tak nic nie dawal.
Kurde jak Was czytam, ze tu porody przed swietami to wpadam w lekką panike🤣🙈 -
A ja wam powiem, że ta ciąża to był dla nas całkowity szok. Mamy 2 " odchowanych " 4 latkow, miało nam to już wystarczyć . A tu taka niespodzianka ... Ale coz zrobić.
Tylko że za chwilę rodzę a ja w ogóle nie czuje tego, że za chwilę znowu będzie takie maleństwo, nieprzespane noce, pampersy
Do mnie to nie dociera nadal ....Anielka ❤️
-
Karolina do mnie też 😅 przez pracę nie miałam tak naprawdę możliwości pomyśleć więcej o tej ciąży. Jak poprzednio dużo czytałam tak teraz nic. Albo młoda mnie absorbuje albo praca. Powiedziałam mężowi, że trzecie dziecko tylko pod warunkiem, że od razu spadam na l4 🤣
Kamyczek może Cie dzidziuś nóżką kopie. Mam taki ból często pod prawym żebrem, właśnie tak jakoś zaraz pod piersią. Młoda mnie tam musi dużo nawalać i zazwyczaj po jakimś czasie się ujawni, że to to. Często czuje jak sie rozciaga w poprzek noga pod żebro i glowa po lewej stronie miednicy. Od wczoraj w sumie nie czuję tego i sie martwię, że znowu łebek jest u góry. Tamten ból i czkawka i dołu dawały nadzieję na pozycję główkowa 😅 w poprzedniej ciąży miałam tak samo z tym bólem. Pomaga oddychanie torem przeponowym i rozciąganie. -
Kamyczek pewnie Ci coś uciska ale przemieszczanie narządów które teraz już są mega pościskane.
Karolina95 my staraliśmy się o tą ciążę ale więcej dzieci nie chce bo dla mnie ciąża to nic przyjemnego na żadnym z etapow i w dodatku duży stres o dziecko a potem jeszcze większy o poród. Mimo tego że chcieliśmy to też sobie nie wyobrażam jak to będzie i jak damy radę. Na córkę strasznie czekałam i dużo wyobrażałam jak to będzie a teraz jakoś nie potrafie tym bardziej że bedzie chłopiec i nie mam doświadczenia. -
nick nieaktualnyKamyczek jeśli Cie niepokoi to lekarz. Ale myślę tak jak piszą dziewczyny bobo, albo upchane narzady. Ja mam ból na wysokosci zeber z tylu. W pierwszej ciazy mialam tak po prawej wkrecalam sobie ze cos z watrobą, okazalo sie, ze to coś to stopa bejbika.
Ja czuje, że jest inaczej, mniej mnie absorbuje ta ciąża. Ale jestem nastawiona na kolejnego czlowieka, nie moge sie doczekac go poznac, zobaczyć, przewinac, ubrac, pocycac, jak to bedzie ze starszakiem. -
Eszanka, dużo zdrowia dla męża a dla Ciebie dużo siły.
Robin, rozumiem Twoje obawy doskonale, wprawdzie ja już 1 dziecko mam na pokładzie, więc już od jakiegoś czasu mojego wygodnego zycia nie mam. Ja w 1 ciąży byłam super pozytywnie nastawiona ale jak się urodził synek to przyznam szczerze że się załamałam.wtedy to do mnie dotarło że moje życie wywróciło się do góry nogami, że jestem niewyspana, nie będę już tyle podróżować, wychodzić itd.
Z czasem moje hormony, baby blues się uspokpily i było coraz lepiej. Trudno, bo trafił mi się trudny egzemplarz ale coraz więcej radości czerpałam z macierzynstwa
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z otulaczy, takich już gotowych, ścisłych?
Możecie jakies polecić? Trochę dziwnie dzieci tym wyglądają ale podobno to je uspokoja
Aaggaa02