X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Maglen, ale na takie stare zaschnięte też?
    nie zawsze zamocze od razu, czasem np po dwóch dniach. i zazwyczaj schodzą.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na 13 mam do lekarza, mam nadzieję że usłyszę tylko pozytywne rzeczy i buzię w końcu mała pokaże 🙃
    Kciuki za szyjkę proszę 😉

Audreyyy, Babcia, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrowia dla Męża. Jeśli nic się nie zmieni jutro wyjdzie do domu. Czeka go jeszcze rehabilitacja noi przyjmowanie lekow. Widać i słychać ogromny postęp po 10 dniach w szpitalu.

Królik, mydełko odplamiajace dr Beckmann. Zapieram plamy, zostawiam na trochę. Jeśli jest stare to kawałek mydełka dodaje do prania.

Karolina, ✊✊ za same pozytywne wiadomosci podczas wizyty!

Babcia lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jest jakiś czas do kiedy można zaszczepić się na ksztusiec? Zapomnialam o recepcie na ostatniej wizycie a kolejna mam dopiero 26.11.

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:04

Babcia lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, mała 2 kg, wszystko dobrze tylko trochę za mało wód plodowych..
    I termin 1-3.01. CC będę miała po świętach

Audreyyy, eszanka, Nynka lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wizyty już będę miała co tydzień na ktg

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, spróbuję to mydełko, vanish miałam, ale nie spierał mi wszystkiego, może coś źle robiłam :D

Karolina spora niunia! Już teraz co tydzień? czemu tak szybko?

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dzięki, spróbuję to mydełko, vanish miałam, ale nie spierał mi wszystkiego, może coś źle robiłam :D

Karolina spora niunia! Już teraz co tydzień? czemu tak szybko?

Bo będę miała raz w tyg ktg u mojego lekarza

Właśnie nie wiem czy aż tak duża. Od poprzedniej wizyty 4 tyg temu przybrała ok 500g

I teraz się jeszcze zastanawiam czy nie dokupić jeszcze parę ubranek na 56, bo jak nie będzie zbyt duża ( lekarz mi dzisiaj mówił że jak dalej tak będzie to trochę ponad 3kg prawdopodobnie będzie miala,) to w 62 będzie się topiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 16:34

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszły jeszcze moje koszule ...
    Wzięłam wszystkie S. Ale jakieś takie większe mi się wydają 🙈
    Tej by się przydał jeszcze jeden guziczek od góry bo jest zbyt "wycięta" i jak dla mnie za luźna w dekolcie ale gdyby nie to to jest całkiem ok, wygląda trochę jak sukienka :D

https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-w-stylu-homewear-angielskie-roze-dolce-sonno

A te dwie są w porządku ;)
    Jakby któraś jeszcze zamawiała to polecam :D

https://slodkisen.com.pl/bawelniana-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-slodkisen

https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawem-kopertowa-blekitna-Dolce-Sonno

I szlafrok, nawet ok.
    https://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granatowy/275

Zobaczymy jak to wszystko będzie po praniu wyglądało

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, też ma te koszule ale w innym wzorze. Po wypraniu sa w porządku.

Dr powiedział że jak będzie się to powtarzało to żeby się zgłosić do szpitala w środę bo wtedy ma dyżur, jeśli mocniej to jechać na ostry dyżur.
    W sobotę miałam tapowany brzuch, nie wiem czy może mieć to jakikolwiek wpływ, ale w nocy zrywałam te taśmy, bo już taka nieprzytomna myślałam że mzoe ograniczają ruchy macicy, przez to że ograniczają ruchy mięśni. Sama nie wiem, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej:(

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 czyli zaraz po świętach cc 27.12? Kurcze wizyty co tydzień trochę za kieszeń pociągną. Ja mam w środę lekarza i jestem ciekawe na kiedy mi cc wyznaczy. Z jednej strony dobrze jak dziecko przyjdzie na świat bliżej terminu ale z drugiej im pozniej tym mam większe obawy o wody, łożysko itd no i czy dam radę skoro juz teraz ledwo żyje.

Eszanka to dobrze że mąż wychodzi do domu 👍 rehabilitacja na pewno bardzo dużo pomoże

eszanka lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a lekarz powiedział jaki może być powód tych bóli ? Mierzył Ci szyjkę? Który masz tyg ?

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Karolina95 czyli zaraz po świętach cc 27.12? Kurcze wizyty co tydzień trochę za kieszeń pociągną. Ja mam w środę lekarza i jestem ciekawe na kiedy mi cc wyznaczy. Z jednej strony dobrze jak dziecko przyjdzie na świat bliżej terminu ale z drugiej im pozniej tym mam większe obawy o wody, łożysko itd no i czy dam radę skoro juz teraz ledwo żyje.

Eszanka to dobrze że mąż wychodzi do domu 👍 rehabilitacja na pewno bardzo dużo pomoże

Chyba tak, nie powiedział jeszcze dokładnej daty ale mówił że po swietach.
    Wizyta z USG 100zł, ale już mi dzisiaj powiedział że ktg robi za darmo 😄
    To jest były ordynator na ginekologi + chirurg, nieraz opowiadał ile on operacji przeprowadził. Jest naprawdę w porządku i taki z powolaniem. Można zawsze na luzie o wszystko dopytać

Ja mam obawy że nie zdążę na CC i zacznie się wcześniej 🤪🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 17:43

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, niestety nie dostałam się stacjonarnie, to była rozmowa przez telefon. Tydzień temu się widzieliśmy i szyjka była zamknięta, więc nie był jakiś tym zmartwiony, tym bardziej że zna moją historia z 1 ciąży, gdzie też miałam napięty, twardy brzuch a urodził 8 dni po terminie. Jest w 32 tygodniu
    Dzisiaj zrobiłam zakupy w aptece, żeby być w miarę gotowa jakby co.
    Po przeprowadzce, mój dr jest daleko ode mnie, mamy auto w naprawie, więc szczerz emowiac jakbym miała dzisiaj na szybko jechać do dr albo szpitala to byłby problem:(

Karolina, podobno lepiej się znosi cc jak skurcze się już zaczną, niż cc na sucho, więc może to i lepiej:)

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamówiłam koszule, też na słodkisen. Długo czekałyście na zamówienie? Apteka też częściowo kupiona 🙈

Karolina to w sumie jak masz taką opiekę i kg robi za darmo to lepiej mieć niż nie :) ja jutro zadzwonię do położonej i się zacznę umawiać na te wizyty przedporodowe to mam nadzieję, że i w tej ciąży uda mi się na krąg chodzić za free 😁

Aga może być od tejpow, jak mi założyła to pamiętam, że mnie taki mocny skręt w jelit złapał, masakra, zastanawiałam się czy to od tejpow, ale myślałam, że raczej coś zjadłam. Wypiłam dużo mięty, poleżałam i puściło po jakimś czasie, ale teraz myślę, że to faktycznie tejpy mogły dodatkowo jelita podrażnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 19:30

03.2018 14tc 👼
    05.2019 🩷
    01.2022 🩷
    04.2026 ?

28.08.2025 jest ❤️ i 0,19 cm ludzika 😍
    20.09.2025 2,46 cm ludzika 😍

9.08 9dp pierwszy pozytyw
    11.08 36,90 bhgc
    18.08 1100 bhcg
    preg.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik, ja zamówiłam 11 a dzisiaj przyszło.
    Jeszcze mam w drodze śpiworek od tkane sny.
    Koszyk w Gemini ale jeszcze nie zamowione.
    I jeszcze chciałam parę spioszkow, ale nie wiem czy już zamawiać czy poczekać na promocję. Ale z drugiej str może już nie być rozmiarów .
    Mój chlop ma mnie dosyc z tym już 🤪🙈🤣🤣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole, robiłam wyniki i też na różyczkę miałam. I się dzisiaj dowiedziałam że przeszłam różyczkę 😕 nie mam pojęcia kiedy ale mówił że pewnie w okresie dziecięcym i jeszcze byłam szczepiona jak miałam 18lat.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy fotelik z baza 🥰 Mój caly czas przekładał ten zakup bo mowil ze jeszcze czas ale ja już chcialam być spokojniejsza ze w razie co jest. Tym bardziej że już wiedzieliśmy jaki chcemy i jaki pasuje nam do samochodu.
    Zamówienie z apteki przyszło. Jeszcze tylko przewijak musze zamówić i sobie Koszule do karmienia i myślę że już większość rzeczy mamy, jutro powinna przyjść dostawka. Czekam jeszcze na jakąś promke na pampersy

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to sobie myślę, że w tyle jestem z wyprawką🙈🤣 a myslalam, ze sie spiesze za bardzo🤣

Ja jeszcze apteka cala w koszyku, lozeczko, rozki, tetry, pampersy, staniki, ciuszki jeszcze...

Mi dziś ciąża postanowila przypomniec jak jest fajnie w ciazy, i wymiotowalam pol dnia....

Rosnie mi ten brzuch na potęgę, ja to chyba sie w styczniu nie udzwigne, zmierzylam sie i 114cm....zmierze sie rano, bo wieczorem to zawsze taki wielki, ale to i tak....

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ