Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrowia dla Męża. Jeśli nic się nie zmieni jutro wyjdzie do domu. Czeka go jeszcze rehabilitacja noi przyjmowanie lekow. Widać i słychać ogromny postęp po 10 dniach w szpitalu.
Królik, mydełko odplamiajace dr Beckmann. Zapieram plamy, zostawiam na trochę. Jeśli jest stare to kawałek mydełka dodaje do prania.
Karolina, ✊✊ za same pozytywne wiadomosci podczas wizyty!Babcia lubi tę wiadomość
starania od 08.2019
👼 11.2019
08.2020 Angelius Provita, dr MP
04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
04.05 beta 812,6 mlU/ml
11.05 mamy zarodek 🍀
25.05 ❤️
"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have" -
krolik wrote:Dzięki, spróbuję to mydełko, vanish miałam, ale nie spierał mi wszystkiego, może coś źle robiłam
Karolina spora niunia! Już teraz co tydzień? czemu tak szybko?
Bo będę miała raz w tyg ktg u mojego lekarza
Właśnie nie wiem czy aż tak duża. Od poprzedniej wizyty 4 tyg temu przybrała ok 500g
I teraz się jeszcze zastanawiam czy nie dokupić jeszcze parę ubranek na 56, bo jak nie będzie zbyt duża ( lekarz mi dzisiaj mówił że jak dalej tak będzie to trochę ponad 3kg prawdopodobnie będzie miala,) to w 62 będzie się topiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 16:34
Anielka ❤️
-
Dzisiaj przyszły jeszcze moje koszule ...
Wzięłam wszystkie S. Ale jakieś takie większe mi się wydają 🙈
Tej by się przydał jeszcze jeden guziczek od góry bo jest zbyt "wycięta" i jak dla mnie za luźna w dekolcie ale gdyby nie to to jest całkiem ok, wygląda trochę jak sukienka
https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-w-stylu-homewear-angielskie-roze-dolce-sonno
A te dwie są w porządku
Jakby któraś jeszcze zamawiała to polecam
https://slodkisen.com.pl/bawelniana-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-slodkisen
https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawem-kopertowa-blekitna-Dolce-Sonno
I szlafrok, nawet ok.
https://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granatowy/275
Zobaczymy jak to wszystko będzie po praniu wyglądałoAnielka ❤️
-
Karolcia, też ma te koszule ale w innym wzorze. Po wypraniu sa w porządku.
Dr powiedział że jak będzie się to powtarzało to żeby się zgłosić do szpitala w środę bo wtedy ma dyżur, jeśli mocniej to jechać na ostry dyżur.
W sobotę miałam tapowany brzuch, nie wiem czy może mieć to jakikolwiek wpływ, ale w nocy zrywałam te taśmy, bo już taka nieprzytomna myślałam że mzoe ograniczają ruchy macicy, przez to że ograniczają ruchy mięśni. Sama nie wiem, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej:(Aaggaa02 -
Karolina95 czyli zaraz po świętach cc 27.12? Kurcze wizyty co tydzień trochę za kieszeń pociągną. Ja mam w środę lekarza i jestem ciekawe na kiedy mi cc wyznaczy. Z jednej strony dobrze jak dziecko przyjdzie na świat bliżej terminu ale z drugiej im pozniej tym mam większe obawy o wody, łożysko itd no i czy dam radę skoro juz teraz ledwo żyje.
Eszanka to dobrze że mąż wychodzi do domu 👍 rehabilitacja na pewno bardzo dużo pomoże
eszanka lubi tę wiadomość
-
Karolcia15031 wrote:Karolina95 czyli zaraz po świętach cc 27.12? Kurcze wizyty co tydzień trochę za kieszeń pociągną. Ja mam w środę lekarza i jestem ciekawe na kiedy mi cc wyznaczy. Z jednej strony dobrze jak dziecko przyjdzie na świat bliżej terminu ale z drugiej im pozniej tym mam większe obawy o wody, łożysko itd no i czy dam radę skoro juz teraz ledwo żyje.
Eszanka to dobrze że mąż wychodzi do domu 👍 rehabilitacja na pewno bardzo dużo pomoże
Chyba tak, nie powiedział jeszcze dokładnej daty ale mówił że po swietach.
Wizyta z USG 100zł, ale już mi dzisiaj powiedział że ktg robi za darmo 😄
To jest były ordynator na ginekologi + chirurg, nieraz opowiadał ile on operacji przeprowadził. Jest naprawdę w porządku i taki z powolaniem. Można zawsze na luzie o wszystko dopytać
Ja mam obawy że nie zdążę na CC i zacznie się wcześniej 🤪🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 17:43
Anielka ❤️
-
Karolcia, niestety nie dostałam się stacjonarnie, to była rozmowa przez telefon. Tydzień temu się widzieliśmy i szyjka była zamknięta, więc nie był jakiś tym zmartwiony, tym bardziej że zna moją historia z 1 ciąży, gdzie też miałam napięty, twardy brzuch a urodził 8 dni po terminie. Jest w 32 tygodniu
Dzisiaj zrobiłam zakupy w aptece, żeby być w miarę gotowa jakby co.
Po przeprowadzce, mój dr jest daleko ode mnie, mamy auto w naprawie, więc szczerz emowiac jakbym miała dzisiaj na szybko jechać do dr albo szpitala to byłby problem:(
Karolina, podobno lepiej się znosi cc jak skurcze się już zaczną, niż cc na sucho, więc może to i lepiej:)Aaggaa02 -
Ja dzisiaj zamówiłam koszule, też na słodkisen. Długo czekałyście na zamówienie? Apteka też częściowo kupiona 🙈
Karolina to w sumie jak masz taką opiekę i kg robi za darmo to lepiej mieć niż nie ja jutro zadzwonię do położonej i się zacznę umawiać na te wizyty przedporodowe to mam nadzieję, że i w tej ciąży uda mi się na krąg chodzić za free 😁
Aga może być od tejpow, jak mi założyła to pamiętam, że mnie taki mocny skręt w jelit złapał, masakra, zastanawiałam się czy to od tejpow, ale myślałam, że raczej coś zjadłam. Wypiłam dużo mięty, poleżałam i puściło po jakimś czasie, ale teraz myślę, że to faktycznie tejpy mogły dodatkowo jelita podrażnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 19:30
-
Krolik, ja zamówiłam 11 a dzisiaj przyszło.
Jeszcze mam w drodze śpiworek od tkane sny.
Koszyk w Gemini ale jeszcze nie zamowione.
I jeszcze chciałam parę spioszkow, ale nie wiem czy już zamawiać czy poczekać na promocję. Ale z drugiej str może już nie być rozmiarów .
Mój chlop ma mnie dosyc z tym już 🤪🙈🤣🤣Anielka ❤️
-
Kupiliśmy fotelik z baza 🥰 Mój caly czas przekładał ten zakup bo mowil ze jeszcze czas ale ja już chcialam być spokojniejsza ze w razie co jest. Tym bardziej że już wiedzieliśmy jaki chcemy i jaki pasuje nam do samochodu.
Zamówienie z apteki przyszło. Jeszcze tylko przewijak musze zamówić i sobie Koszule do karmienia i myślę że już większość rzeczy mamy, jutro powinna przyjść dostawka. Czekam jeszcze na jakąś promke na pampersy
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰 -
nick nieaktualnyJak Was czytam to sobie myślę, że w tyle jestem z wyprawką🙈🤣 a myslalam, ze sie spiesze za bardzo🤣
Ja jeszcze apteka cala w koszyku, lozeczko, rozki, tetry, pampersy, staniki, ciuszki jeszcze...
Mi dziś ciąża postanowila przypomniec jak jest fajnie w ciazy, i wymiotowalam pol dnia....
Rosnie mi ten brzuch na potęgę, ja to chyba sie w styczniu nie udzwigne, zmierzylam sie i 114cm....zmierze sie rano, bo wieczorem to zawsze taki wielki, ale to i tak....