X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Maglen, ale na takie stare zaschnięte też?
    nie zawsze zamocze od razu, czasem np po dwóch dniach. i zazwyczaj schodzą.

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na 13 mam do lekarza, mam nadzieję że usłyszę tylko pozytywne rzeczy i buzię w końcu mała pokaże 🙃
    Kciuki za szyjkę proszę 😉

Audreyyy, Babcia, ŻonaMarynarza lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • eszanka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrowia dla Męża. Jeśli nic się nie zmieni jutro wyjdzie do domu. Czeka go jeszcze rehabilitacja noi przyjmowanie lekow. Widać i słychać ogromny postęp po 10 dniach w szpitalu.

Królik, mydełko odplamiajace dr Beckmann. Zapieram plamy, zostawiam na trochę. Jeśli jest stare to kawałek mydełka dodaje do prania.

Karolina, ✊✊ za same pozytywne wiadomosci podczas wizyty!

Babcia lubi tę wiadomość

qdkkvcqgllcwggq8.png

starania od 08.2019
    👼 11.2019
    08.2020 Angelius Provita, dr MP

04.2021 Puregon, Ovitrelle, Encorton, Neoparin, Accard, Luteina, Euthoryx 25
    04.05 beta 812,6 mlU/ml
    11.05 mamy zarodek 🍀
    25.05 ❤️

"You never know how strong you are until being strong is the only choice you have"
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jest jakiś czas do kiedy można zaszczepić się na ksztusiec? Zapomnialam o recepcie na ostatniej wizycie a kolejna mam dopiero 26.11.

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Robin27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:04

Babcia lubi tę wiadomość

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, mała 2 kg, wszystko dobrze tylko trochę za mało wód plodowych..
    I termin 1-3.01. CC będę miała po świętach

Audreyyy, eszanka, Nynka lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wizyty już będę miała co tydzień na ktg

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, spróbuję to mydełko, vanish miałam, ale nie spierał mi wszystkiego, może coś źle robiłam :D

Karolina spora niunia! Już teraz co tydzień? czemu tak szybko?

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Dzięki, spróbuję to mydełko, vanish miałam, ale nie spierał mi wszystkiego, może coś źle robiłam :D

Karolina spora niunia! Już teraz co tydzień? czemu tak szybko?

Bo będę miała raz w tyg ktg u mojego lekarza

Właśnie nie wiem czy aż tak duża. Od poprzedniej wizyty 4 tyg temu przybrała ok 500g

I teraz się jeszcze zastanawiam czy nie dokupić jeszcze parę ubranek na 56, bo jak nie będzie zbyt duża ( lekarz mi dzisiaj mówił że jak dalej tak będzie to trochę ponad 3kg prawdopodobnie będzie miala,) to w 62 będzie się topiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 16:34

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszły jeszcze moje koszule ...
    Wzięłam wszystkie S. Ale jakieś takie większe mi się wydają 🙈
    Tej by się przydał jeszcze jeden guziczek od góry bo jest zbyt "wycięta" i jak dla mnie za luźna w dekolcie ale gdyby nie to to jest całkiem ok, wygląda trochę jak sukienka :D

https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-w-stylu-homewear-angielskie-roze-dolce-sonno

A te dwie są w porządku ;)
    Jakby któraś jeszcze zamawiała to polecam :D

https://slodkisen.com.pl/bawelniana-koszula-ciazowa-i-do-karmienia-slodkisen

https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-i-do-karmienia-z-krotkim-rekawem-kopertowa-blekitna-Dolce-Sonno

I szlafrok, nawet ok.
    https://slodkisen.com.pl/pl/p/Damski-bawelniany-szlafrok-podomka-Granatowy/275

Zobaczymy jak to wszystko będzie po praniu wyglądało

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, też ma te koszule ale w innym wzorze. Po wypraniu sa w porządku.

Dr powiedział że jak będzie się to powtarzało to żeby się zgłosić do szpitala w środę bo wtedy ma dyżur, jeśli mocniej to jechać na ostry dyżur.
    W sobotę miałam tapowany brzuch, nie wiem czy może mieć to jakikolwiek wpływ, ale w nocy zrywałam te taśmy, bo już taka nieprzytomna myślałam że mzoe ograniczają ruchy macicy, przez to że ograniczają ruchy mięśni. Sama nie wiem, mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej:(

Aaggaa02
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 czyli zaraz po świętach cc 27.12? Kurcze wizyty co tydzień trochę za kieszeń pociągną. Ja mam w środę lekarza i jestem ciekawe na kiedy mi cc wyznaczy. Z jednej strony dobrze jak dziecko przyjdzie na świat bliżej terminu ale z drugiej im pozniej tym mam większe obawy o wody, łożysko itd no i czy dam radę skoro juz teraz ledwo żyje.

Eszanka to dobrze że mąż wychodzi do domu 👍 rehabilitacja na pewno bardzo dużo pomoże

eszanka lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a lekarz powiedział jaki może być powód tych bóli ? Mierzył Ci szyjkę? Który masz tyg ?

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Karolina95 czyli zaraz po świętach cc 27.12? Kurcze wizyty co tydzień trochę za kieszeń pociągną. Ja mam w środę lekarza i jestem ciekawe na kiedy mi cc wyznaczy. Z jednej strony dobrze jak dziecko przyjdzie na świat bliżej terminu ale z drugiej im pozniej tym mam większe obawy o wody, łożysko itd no i czy dam radę skoro juz teraz ledwo żyje.

Eszanka to dobrze że mąż wychodzi do domu 👍 rehabilitacja na pewno bardzo dużo pomoże

Chyba tak, nie powiedział jeszcze dokładnej daty ale mówił że po swietach.
    Wizyta z USG 100zł, ale już mi dzisiaj powiedział że ktg robi za darmo 😄
    To jest były ordynator na ginekologi + chirurg, nieraz opowiadał ile on operacji przeprowadził. Jest naprawdę w porządku i taki z powolaniem. Można zawsze na luzie o wszystko dopytać

Ja mam obawy że nie zdążę na CC i zacznie się wcześniej 🤪🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 17:43

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Aaggaa02 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, niestety nie dostałam się stacjonarnie, to była rozmowa przez telefon. Tydzień temu się widzieliśmy i szyjka była zamknięta, więc nie był jakiś tym zmartwiony, tym bardziej że zna moją historia z 1 ciąży, gdzie też miałam napięty, twardy brzuch a urodził 8 dni po terminie. Jest w 32 tygodniu
    Dzisiaj zrobiłam zakupy w aptece, żeby być w miarę gotowa jakby co.
    Po przeprowadzce, mój dr jest daleko ode mnie, mamy auto w naprawie, więc szczerz emowiac jakbym miała dzisiaj na szybko jechać do dr albo szpitala to byłby problem:(

Karolina, podobno lepiej się znosi cc jak skurcze się już zaczną, niż cc na sucho, więc może to i lepiej:)

Aaggaa02
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamówiłam koszule, też na słodkisen. Długo czekałyście na zamówienie? Apteka też częściowo kupiona 🙈

Karolina to w sumie jak masz taką opiekę i kg robi za darmo to lepiej mieć niż nie :) ja jutro zadzwonię do położonej i się zacznę umawiać na te wizyty przedporodowe to mam nadzieję, że i w tej ciąży uda mi się na krąg chodzić za free 😁

Aga może być od tejpow, jak mi założyła to pamiętam, że mnie taki mocny skręt w jelit złapał, masakra, zastanawiałam się czy to od tejpow, ale myślałam, że raczej coś zjadłam. Wypiłam dużo mięty, poleżałam i puściło po jakimś czasie, ale teraz myślę, że to faktycznie tejpy mogły dodatkowo jelita podrażnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 19:30

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolik, ja zamówiłam 11 a dzisiaj przyszło.
    Jeszcze mam w drodze śpiworek od tkane sny.
    Koszyk w Gemini ale jeszcze nie zamowione.
    I jeszcze chciałam parę spioszkow, ale nie wiem czy już zamawiać czy poczekać na promocję. Ale z drugiej str może już nie być rozmiarów .
    Mój chlop ma mnie dosyc z tym już 🤪🙈🤣🤣

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole, robiłam wyniki i też na różyczkę miałam. I się dzisiaj dowiedziałam że przeszłam różyczkę 😕 nie mam pojęcia kiedy ale mówił że pewnie w okresie dziecięcym i jeszcze byłam szczepiona jak miałam 18lat.

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy fotelik z baza 🥰 Mój caly czas przekładał ten zakup bo mowil ze jeszcze czas ale ja już chcialam być spokojniejsza ze w razie co jest. Tym bardziej że już wiedzieliśmy jaki chcemy i jaki pasuje nam do samochodu.
    Zamówienie z apteki przyszło. Jeszcze tylko przewijak musze zamówić i sobie Koszule do karmienia i myślę że już większość rzeczy mamy, jutro powinna przyjść dostawka. Czekam jeszcze na jakąś promke na pampersy

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam to sobie myślę, że w tyle jestem z wyprawką🙈🤣 a myslalam, ze sie spiesze za bardzo🤣

Ja jeszcze apteka cala w koszyku, lozeczko, rozki, tetry, pampersy, staniki, ciuszki jeszcze...

Mi dziś ciąża postanowila przypomniec jak jest fajnie w ciazy, i wymiotowalam pol dnia....

Rosnie mi ten brzuch na potęgę, ja to chyba sie w styczniu nie udzwigne, zmierzylam sie i 114cm....zmierze sie rano, bo wieczorem to zawsze taki wielki, ale to i tak....

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ