X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś lepiej czuje, chyba faktycznie wczoraj maleństwo się tak ułożyło. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    A czy macie żylaki? Albo rozstępy?
    Ja obserwuje brzuch i dziś pojawiły się niebieskie żyłki których wcześniej nie było 😓 czy to początek rozstępów?

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga może tak być że się lepiej znosi bo tak miałam przy starszej. Przyjechałam do szpitala na drugi dzień miałam mieć cięcie ale jak podpieli pod ktg i zbadali to stwierdzili że się zaczyna i poszłam pod nóż. W sumie fajnie bo i tak bym w nocy nie spała a tylko stres by był.

Nynka nawet nie mów ja mam brzuch już typowy do porodu..wielki i nisko wisi..
    Na wszelki wypadek mam spakowaną reklamówke z najpotrzebniejszymi rzeczami dla mnie.

W biedrze wczoraj były dady w promocji , paczka 23szt roz.1 była chyba za 5,85zl kupiłam 4 paczki. Tylko nie wiem ile takich paczek wziąść do szpitala..jedna paczka to tak na 3 dni. Nie chce ciągnąć męża tyle km z powodu pampersów tym bardziej że będzie z starszą. Chyba weze 2paczki..

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a u Was w szpitalu nie dają pieluch? U nas są ale 1. Za 1 razem córka miała lekko ponad 3kg i się topiła w tych 1. Mąż mi dowoził 0.

A co bierzecie dla dziecka na wyjście? Myślicie ze sam pajacyk i gruby kombinezon z czapką wystarczy? Tak się zastanawiam bo w sumie ze szpitala do auta a potem fo domu to kilka kroków, w aucie trz będzie ciepło.

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:
    A ja się dziś lepiej czuje, chyba faktycznie wczoraj maleństwo się tak ułożyło. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    Ja obserwuje brzuch i dziś pojawiły się niebieskie żyłki których wcześniej nie było 😓 czy to początek rozstępów?

Ja nie mam rozstępów (w poprzednich 2 ciazach też nie miałam) ale za to cały brzuch w wielkich granatowych żyłach, są mega widoczne przez to że nie opalałam w lato brzucha i jest biały jak kartka papieru,ale spokojnie potem tych żył nie bedzie widać. Rozstępy są czerwone czasem granatowe i widać że to taka rozerwana skóra. Smaruj brzuch czesto,nie dopuszczaj żeby była sucha skóra tylko caly czas mega nawilżona.

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 muszę mieć swoje pampery,chusteczki i kremik do pupki. Ja biore spioszki, pod to kaftanik lub body , kombinezon zimowy, czapka zimowa i kocyk. Myślę że to wystarczy.

• MojAniolek:(( Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona28 wrote:
    Karolcia a u Was w szpitalu nie dają pieluch? U nas są ale 1. Za 1 razem córka miała lekko ponad 3kg i się topiła w tych 1. Mąż mi dowoził 0.

A co bierzecie dla dziecka na wyjście? Myślicie ze sam pajacyk i gruby kombinezon z czapką wystarczy? Tak się zastanawiam bo w sumie ze szpitala do auta a potem fo domu to kilka kroków, w aucie trz będzie ciepło.
    Ja myślę zeby na wyjście ubrać w dlugie body, pajacyk, na to taki ciepły pajacyk/kombinezon i czapeczkę i do tego będę miala spiworek w foteliku. Był właśnie gratis do fotelika z baza 😁

iv09hdgeq0dhcjwd.png

27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
    24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja właśnie tez mam taki jasny brzuch i zauważyłam te niebieskie siateczki dziś dopiero. Żadnych rozstępów nigdy nie miałam.

A ubrac na wyjście zamierzam tak jak Aniołek

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja zmierzyłam i mam aż 94 cm 😅 ale ja jestem niska więc wcale na taki mały nie wygląda. Mój mąż wczoraj pytał czy on tak jeszcze będzie rósł 2 miesiące, bo przecież poprzednio miałam mniejszy 🙈 no fakt był mniejszy na tym etapie, ale nie aż tak bardzo żeby był w szoku na jego widok teraz 🙈🙈 nie robi się tak ciężarnym, bo dziś cały dzień się porównuję do poprzedniej ciąży i czuję się gruba i boje się tego co przede mną 😬

Kamyczek ja mam widoczne żyły na brzuchu i piersiach, ale rozstępów brak. Mam rozstępy z okresu dojrzewania na łydkach i posladkach, moja mama miała straszne po ciążach i mimo skłonności w żadnej ciąży mi się ani jeden nie pojawił. Nie nastawiam się, że i teraz tak będzie, bo każda ciąża inna, ale nawilżam dużo ciało. Olejki, balsamy. Ostatnio urósł i czułam swędzenie przez rozciągającą się skórę. Zawsze się wtedy martwię, że obudzę się z rozstępami, bo u wielu dziewczyn to byl objaw przed pojawienien się ich 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyczek żyły nie zwiastują rozstępow. Bardziej swędząca skóra. Rozstępy wcale nie muszą byc czerwone, moga byc od razu białe.
    Mi w pierwszej ciąży popekal caly brzuch a zobaczylam je dopiero po porodzie. Teraz tez widze kilka nowych, ale co sie dziwić jak mam taki wielki.
    Rozstępy to genetyka, niestety jeśli jest skłonność to tony kremow, oliwek nie pomogą, ale oczywiscie i tak trzeba to robic. Mój brzuch po ciąży wyglądal podobnie do mojej mamy...

Oo Karolcia dobrze, ze mowisz zajrze czy u nas znajde coś w biedrze.

Ja na wyjście ze szpitala, planuje uszykowac body dlugi rekaw, pajac, kombinezon, koc, skarpety, czapka szalik. U nas to bedzie szpital samochod droga tylko, a pozniej juz parkujemy w garazu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królik nie pocieszylas, to 20cm roznicy, 2 tygodnie a i tez jestem niska🙈😭🤣

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu dzisiaj dorwałam szczepionkę przeciw grypie w aptece w mieście 20km od swojego. To w sumie i tak dobrze bo ostatnio jechałam 40 km ale nie wydali mi bo zla recepta była. Jutro dzwonie rano do lekarza umówić się na wizytę. Ciekawe czy od razu w ten sam dzień mnie zaszczepia

Babcia lubi tę wiadomość

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojAniolek, jaki fotelik wybraliście?
    Ja ma niewielkie rozstępy tuż nad pepkiem, w poprzednich ciążach nie miałam wcale, żyłki też mi widać. A obwód 110 cm.

Ja na wyjście planuje body na krótki rękaw, pajacyki, na to taki cieplejszy pajac polarowy i do fotelika śpiworek mam
    gruby.

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

• Sovi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bóle miesiączkowe miałam calutka pierwszą ciążę. Naprawdę od owulacji do porodu :) brałam regularnie nospe o scopolan.pod koniec już takie mocniejsze. Mój dr mówił że dopóki przechodzą po nospie i prysznicu to jest ok.w tej ciąży też biorę nospe.
    Co do plamek na ubrankach to ja próbowałam moczenia przez całą noc w wanishu i szarym mydle i większość zeszła.

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka dla pocieszenia, tyłek i nogi mam większe od brzucha 🤣 a cellulit to już własnym życiem żyje i niedługo trzeba go będzie w domu zameldować 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 22:40

Nynka lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 listopada 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    MojAniolek, jaki fotelik wybraliście?
    Ja ma niewielkie rozstępy tuż nad pepkiem, w poprzednich ciążach nie miałam wcale, żyłki też mi widać. A obwód 110 cm.

Ja na wyjście planuje body na krótki rękaw, pajacyki, na to taki cieplejszy pajac polarowy i do fotelika śpiworek mam
    gruby.
    https://www.bobowozki.com.pl/foteliki-samochodowe/p/cybex-cloud-z-plus-fotelik-z-baza-dla-dzieci-0-13-kg-8717?products_id=8717{1}5994&gclid=CjwKCAiAp8iMBhAqEiwAJb94z9E1MFTLfxzrsGz3Hu5uwWDDE9rr2O80oq4pAxm_NMQRwW64O3bCRxoCgsYQAvD_BwE
    Ten w kolorze autumn gold. Tak mi się ten kolor na zywo spodobał ze musiałam go mieć 😅 Zależało nam na bazie obrotowej No i oczywiście przede wszystkim na dobrych wynikach w testach bezpieczeństwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 23:42

iv09hdgeq0dhcjwd.png

24.04.2021 - ⏸ 🤰
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój aniolek. To zaszaleliscie z tym fotelikiem 😉😄

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • Ona28 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie. Może głupie ale sie zastanawiam. Teść kupił nam na targu ser i masło takie od gospodarza co ma swoje zwierzęta.
    Gdzieś mi się rzuciło w oczy na jakimś forum, że nie bardzo takie produkty można jeść w ciąży. Ale czemu ? Chodzi o toxo? Macie jakąś wiedzę na ten temat?

• Robin27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 17:04

• Ona28 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:

Ja mam rozstępy po 1 ciąży, jeszcze całkiem nie zbladły, mam ich sporo bo na brzuchu boczkach i udach. Teraz o dziwo mi się nie robią mimo, że ważę kilka kg więcej niż w dniu 1 porodu. Po tym porodzie planu laser. Żylaków nie mam ale bardzo mi pękają naczynka na łykach, trochę mnie też bolą i puchną 😔Tez planuje coś z tym zrobić po ciąży.

• krolik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxo, listeria. Chodzi o to, że lepiej nie jeść produktów z niesprawdzonego źródła. W sklepie też może się trafić, ale jest dużo mniejsze prawdopodobieństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 08:40

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ