Styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do przeciwciał, ja robiłam po chorobie męża, nie mialam objawów ale liczyłam, że może przeszłam. Niestety wyszło 0.a mężowi wyszły dosyć wysokie.
Mnie boli czasem w okolicy pepka jak młody mocno kopie, mam wrażenie, że tam jest po prostu już cienka i wrażliwa skóra.. -
W poprzedniej ciąży miałam bóle w okolicy pępka, ale w okolicach 13 tygodnia i to chyba od rozciągającej się macicy albo od jelit. Teraz może to świadczyć o rozchodzeniu się mięśni w tym miejscu, ale nie musi. Najlepiej u fizjo sprawdzić. Albo po prostu dziecko tak kopie. Ile jest dziwnych boli, a później się okazuje, ze w tym miejscu noga sobie leży 😅
-
Mnie wczoraj złapał taki bol, naszczescie moja mama była ... Taka jakby bardzo mocna kolka po prawej stronie w okolicy biodra. Może coś mi zgniotła ale leżałam i plakalam.
Mogę się pochwalić że ja już cała wyprawkę mam, czekam tylko na dostawę kolderki, poszewki, przescieradel, ciepłego koca i kokona że smyka 😄
Kosmetyki jednak kupiłam stacjonarnie i już z głowyAnielka ❤️
-
Mieliśmy nie kupować tego kokona ale jednak się zdecydowaliśmy z tego względu że dzieci bawią się w pokojach i zawsze będzie bezpieczniej przez dzień ją położyć w tym kokonie i na kanapie niż np w samym kocyku czy rożku. W nocy oczywiście już bez tegoAnielka ❤️
-
Ja jak zobaczyłam że wczoraj +dziś urodziły trzy grudniówki to spakowałam się już do walizki i mam cały czas wrażenie że czegoś zapomniałam..nie wiem czy brać butelkę i laktator czy nie. I nie wiem czy brać gąbke do mycia ?
Karolina95 mnie kiedyś całą noc bolało z tyłu w bok do tego stopnoa że nie mogłam spać ale rano nagle wszystko przeszło, wydaje mi się że mały coś uciskał.
Mi z wyprawki brakuje butelki z aventu,wanienki i termometra do wody a tak to chyba wszystko mam -
MojAniolek:(( wrote:A właśnie jeśli chodzi o kolderki i poduszki. Myślicie zeby kupować? Slyszlalam ze najlepiej jakby dzidzia spala bez kolderki i poduszki tylko nie wiem do kiedy
Tak najlepiej bez, żeby jak najmniej rzeczy było w lozeczku i u mnie też tak będzie spala ale do kiedy to nie mam pojecia, np mój syn szybko zaczął spać na cienkiej poduszce ale to też przez to że mu się często ulewalo, jak się później okazało mial nietolerancję laktozyMojAniolek:(( lubi tę wiadomość
Anielka ❤️
-
Kamyczek ja zamawiałam z jukki śpiworek i różek. Jak dla mnie spoko i cenowo też fajnie wychodzi
MojAniolek ja mojej kołderke i poduszkę płaską kupiłam dopiero w okolicach roczku. Od początku spala w pustym łóżeczku w samym śpiworku albo i bez niego w lecie. Potem spala z nami w łóżku, ale też nie na poduszce tylko samym materacu i w śpiworku. Nie była też niczym nakrywana u nas.MojAniolek:((, Babcia lubią tę wiadomość
-
MojAniolek:(( wrote:A właśnie jeśli chodzi o kolderki i poduszki. Myślicie zeby kupować? Slyszlalam ze najlepiej jakby dzidzia spala bez kolderki i poduszki tylko nie wiem do kiedy
Mi na szkole rodzenia położna podała 2 bezpieczne sposoby dla spania do przykrycia maluszków. Pierwszy to śpiworek (bez rękawów), a drugi to koc/kołderka. Dziecko ma leżeć wtedy w dolnej części łóżeczka, a przykrycie wkładamy miedzy materacyk, a szczebelki łóżeczka z boków i dołu, żeby się nie rozkopała dzidzia w nocy. Ja osobiście nie będę poduszki wkładać do łóżeczka, za jakiś czas może taki ,,klin''… pewnie sprawdzi się przy jakiś katarkach, żeby lepiej się w nocy oddychało dziecku.MojAniolek:(( lubi tę wiadomość
👶🏼Jan 10.01.2022 r. 👶🏼 -
nick nieaktualny
-
Jak was czytam to ja nie mam połowy rzeczy😅 no ale u mnie termin 23 stycznia więc trochę później. Ja jestem na 90% przekonana, że mała będzie spala z nami bo już wiem, że tak to się kończy więc łóżeczko nie potrzebne póki co. Na pewno muszę w końcu kupić pieluchy, parę rzeczy aptecznych, chyba jakaś koszule do karmienia bo stare są trochę sponiewierane. Ciuchy chyba mam w wystarczającej ilości, właśnie kliknelam jeszcze 5 par spodenek na vinted.
Co do pępka to mój jest okropny, taki brązowy jakby brudny😬 ale nic nie boli. Rozpychania już też bywają bolesne, może i Anielka jest drobna ale siłę ma😅 -
Mi się tak nie chce kończyć tej wyprawki, prać, pakować. Za 4 dni zaczynam zwolnienie i czas się za to zabrać. Jeszcze pasuje mi domówić aptekę, śpiworek i jakieś pierdółki. Muszę jeszcze raz zobaczyć co mam i czego brakuje, bo zdążyłam zapomnieć 😅
Coraz częściej pobolewa mnie podbrzusze jak na okres, nie są to mocne bóle, ale się pojawiają. Codziennie na wieczór. Mam nadzieję, ze macica sobie tylko ćwiczy 😅 niech mnie nawet nie wkurza, jeszcze 7 tygodni ma siedzieć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 22:52
-
Mnie też coraz częściej juz pobolewa te podbrzusze. U mnie 5 tygodni zostało do końca. Boję się zeby mala nie chciala wyjsc przed tym jak tatuś wroci z zagranicy bo ma być dopiero 18 grudnia... 😑
A do spiworka w gondoli potrzebna jest jeszcze podusia?
27.04.2020 - ciąża pozamaciczna 😔
24.04.2021 - ⏸ 🤰